Affiliate marketing tips

Affiliate marketing tips kunnen voor beginners met affiliate marketing cruciaal zijn voor een goede start. Door de tips te volgen die door experts zijn opgesteld maakt u niet dezelfde beginnersfouten als vele anderen. Dit zorgt ervoor dat u meer kans van slagen hebt bij het starten van een affiliate website. Het is wel belangrijk om aan het begin van het opzetten van de website geduld te hebben. Uw website komt niet meteen bovenin de zoekresultaten van Google. Het kan even duren voordat uw website goed is geïndexeerd en stijgt in de zoekresultaten. Wanneer u de marketing tips volgt is het gemakkelijker om geld te verdienen met affiliate marketing.

Inschrijven bij een affiliate programma of netwerk

Het is een van de eerste stappen die u neemt bij het opzetten van een affiliate website, naast het maken van een website via bijvoorbeeld WordPress. Een affiliate netwerk is een tussenpartij die reclamecampagnes beheert van merken en websites. Zij hebben als doel om een adverteerder te koppelen aan een affiliate website eigenaar, ook wel publisher genoemd, en andersom. Door u in te schrijven bij een van de affiliate netwerken die beschikbaar zijn in Nederland heeft u vaak direct toegang tot duizenden campagnes van zo’n beetje elke bekende Nederlandse site. Dit scheelt veel tijd naar het zoeken van een geschikte adverteerder voor op uw website. Nadat u zich hebt aangemeld bij een netwerk kunt u vermelden op welke site u advertentie ruimte aanbiedt en kunt u zich aanmelden bij campagnes die voor interessant kunnen zijn. Een contactpersoon van de adverteerder controleert of de affiliate website past bij de adverteerder. Zodra er goedkeuring wordt gegeven kunnen er links op de affiliate website worden geplaatst naar het product of de dienst van de adverteerder. Daarnaast krijgt u toegang tot verschillende banners en advertentie materiaal die op de website geplaatst kunnen worden.

Kies de geschikte niche en campagne

Wanneer er wordt gekozen voor de geschikte niche is de kans op succes groter. Het is verstandig om een niche te kiezen met producten met een hoge winstmarge. Zodra een adverteerder veel winst overhoudt dan is er vaak ook meer ruimte om commissies uit te keren. Het is ook verstandig om niet voor een niche te kiezen met veel concurrentie en probeer te gaan voor een niche die bij u past. Het is makkelijker schrijven over onderwerpen die passen bij persoonlijke interesses. Hierdoor kost het minder tijd. Zodra u heeft gekozen voor een niche markt en daarnaar een website inricht kunt u een campagne zoeken die bij uw bezoekers aansluit. Denk goed na waarom een bezoeker op de website is en creëer hier content voor. Probeer altijd te denken vanuit het oogpunt van de bezoeker.

Andere tips die men kan gebruiken om de kans van slagen te verhogen:

Ga goed na wat de kwaliteit van het product is dat je wilt verkopen. Voor een lange termijn strategie kan je beter voor hoge kwaliteit producten kiezen. Als je voor een lage kwaliteit product kiest met een hoge commissie kan je daar op de korte termijn misschien van profiteren, maar krijg je later moeilijkheden.  Potentiële kopers kunnen in het vervolg beseffen dat je alleen rommel verkoopt waardoor het vertrouwen in jou als affiliate daalt.

Het is handig om digitale producten te verkopen. Het voordeel ervan is dat digitale producten niet verpakt en verscheept hoeven te worden. De klant weet dat waardoor de drempel lager ligt om het te kopen en er direct profijt van heeft bij de aanschaf.

Maandelijks terugkerende producten zijn het overwegen waard. Waarom zou je een affiliate product één keer verkopen als je dezelfde klant ook maandelijks iets kunt verkopen? Sommige producten lenen zich daarvoor en geven je campagne meer stabiliteit en zekerheid.

Publishers met een aantrekkelijke website zijn interessanter dan een met een spuuglelijk ding. Als jijzelf het webdesign van jouw partners website al afstotelijk vindt dan is de kans erg klein dat er bezoekers langskomen die er wel van gecharmeerd zijn en voor conversie zorgen. Kies daarom affiliates met goed uitziende websites, die moeite hebben gestoken in het aanprijzen van wat ze te bieden hebben.

Publishers kunnen ook verschillen in de afspraken die ze met je maken. Sommigen zullen steevast dezelfde commissie uitkeren, maar anderen zijn flexibeler waardoor de commissie schaalbaar en dus interessant kan zijn.

En tot slot zijn er nog affiliate programma’s die een levenslange uitkering garanderen per aankoop die een bezoeker doet. Dat betekent dat als je één keer in het verleden een bezoeker hebt bewogen tot een aankoop zullen alle toekomstige conversies van diezelfde bezoeker voor geld in het laatje zorgen. Of jij ze nu met jouw website aanspoort of dat ze uit eigen beweging of vanuit andere bronnen tot die nieuwe conversies komen.

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Het verwerken van advertenties

Als de juiste niche en campagne is gekozen voor de affiliate website dan is het tijd voor het verwerken van de advertenties op de website. Door dit op een natuurlijke wijze te doen is er meer kans op het doorklikken van bezoekers. Schrijf content waarin u tekstueel en visueel uitlegt waarom de adverteerder een goede keuze is. Door een bezoeker met duidelijke argumenten te overtuigen wordt er sneller doorgeklikt. Het gaat altijd om het vervullen van een wens of behoefte. Zorg dat de uitgelichte advertentie dit doet. Is dit niet het geval, dan kan een advertentie alleen maar irritatie oproepen.

Meerdere adverteerders en gegevens bijhouden

Als publisher is het verstandig om te richten op meerdere adverteerders. Als dit niet gebeurt kan een website te afhankelijk worden van de adverteerder. Hierdoor kan de inkomstenbron stoppen of verlagen zodra een adverteerder commisiepercentages verlaagt of in z’n geheel stopt. Het open hebben staan van meerdere actieve campagnes zorgt ervoor dat u direct kunt inspelen in de veranderingen. Dit is een typisch geval van ‘u moet niet al uw geld op één paard zetten.’ Het is ook verstandig om het gedrag en klikgedrag van uw bezoekers te meten en bij te houden. Het gedrag van de bezoekers op een website is eenvoudig bij te houden met behulp van Google Analytics. Met alle tools die Google Analytics biedt kunt u eenvoudig in een overzicht bijhouden hoe bezoekers op uw website reageren. Gebruik dit om de website continue te evalueren en waar mogelijk te verbeteren.

Online Marketing Consultant - Sasha Yazdi

Sasha

Directeur en SEO Strateeg