Hoe geld verdienen met affiliate marketing?

Hoe geld verdienen met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing kan een leuke bijverdienste zijn voor een webshop of blog. Er zijn mensen die affiliate marketing gebruiken als extra inkomstenbron terwijl anderen volledig afhankelijk zijn van affiliate marketing als inkomsten. Een nadeel van deze manier van geld verdienen is dat u niet zeker bent wat u maandelijks krijgt. U heeft een goede website nodig die bijvoorbeeld gemaakt is met WordPress. Daarnaast is het tegenwoordig steeds makkelijker om het gedrag van bezoekers van uw website te meten met behulp van Google Analytics. Hiermee kunt u constant uw website verbeteren om ervoor te zorgen dat de bezoekers doorklikken op de link.

Affiliate marketing geld verdienen

Als u ervoor wilt zorgen dat u zo veel mogelijk geld verdient met affiliate marketing dan is het belangrijk dat u de website zo inricht dat hij hoog in de zoekresultaten van zoekmachines komt. Zoekmachine optimalisatie is dus een belangrijk punt voor affiliate websites. Als u gaat beginnen met affiliate marketing dan is het belangrijk om eerst goed te bedenken welk product of welke producten u wilt gaan promoten op uw website. Vervolgens moet u zich aanmelden bij een affiliate netwerk.

Er zijn verschillende affiliate netwerken met allemaal hun eigen voorwaarden. U kunt er ook voor kiezen om bij meerdere netwerken aan te sluiten. Hierdoor vergroot u de keus in producten of diensten die u kunt promoten. Niet alle bedrijven besteden hun affiliate programma uit bij een affiliate netwerk. Zo hebben bedrijven als Wehkamp en Bol.com hun eigen partnerprogramma.

Waarvoor betalen affiliate programma’s?

Het systeem met beloningen verschilt per affiliate programma. Over het algemeen krijgt u een commissie per sale of lead. Bij een sale moet de bezoeker daadwerkelijk echt wat kopen. Bij de meeste programma’s krijgt u dan een percentage van de omzet die de klant heeft bewerkstelligd. Het kan ook zijn dat een affiliate programma per lead uitbetaald. Een actie van een bezoeker die van waarde is voor een adverteerder noemt men een lead bij affiliate marketing. Voorbeelden van leads zijn nieuwsbriefaanmeldingen, deelname aan prijsvragen of offerteaanvragen.

Hoe waardevoller een sale of lead is, hoe meer u er aan verdient. De hoogte van de commissie verschilt per affiliate netwerk en per adverteerder.

Voordelen affiliate marketing

Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is misschien wel dat u zelf geen tijd en geld kwijt bent in het bedenken en maken van een nieuw product. U kunt eenvoudig geld verdienen met het promoten van een product dat al bestaat. Als u zelf goed bent in SEO en kennis hebt van WordPress dan kunt u eenvoudig een website opzetten en ervoor zorgen dat deze hoog in de zoekresultaten komt. Hiermee kunt u eenvoudig met een klein beetje inzet extra geld verdienen.

Doe bij ons een gratis website scan! Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.