Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Hoe geld verdienen met affiliate marketing?

Hoe geld verdienen met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing kan een leuke bijverdienste zijn voor een webshop of blog. Er zijn mensen die affiliate marketing gebruiken als extra inkomstenbron terwijl anderen volledig afhankelijk zijn van affiliate marketing als inkomsten. Een nadeel van deze manier van geld verdienen is dat je niet zeker bent wat je maandelijks krijgt. Je hebt een goede website nodig die bijvoorbeeld gemaakt is met WordPress. Daarnaast is het tegenwoordig steeds makkelijker om het gedrag van bezoekers van jouw website te meten met behulp van Google Analytics. Hiermee kan je constant jouw website verbeteren om ervoor te zorgen dat de bezoekers doorklikken op de link.

Affiliate marketing geld verdienen

Als jij ervoor wilt zorgen dat je zo veel mogelijk geld verdient met affiliate marketing dan is het belangrijk dat je de website zo inricht dat hij hoog in de zoekresultaten van zoekmachines komt. Zoekmachine optimalisatie is dus een belangrijk punt voor affiliate websites. Als je gaat beginnen met affiliate marketing dan is het belangrijk om eerst goed te bedenken welk product of welke producten je wilt gaan promoten op jouw website. Vervolgens moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk. Er zijn verschillende affiliate netwerken met allemaal hun eigen voorwaarden. Je kunt er ook voor kiezen om bij meerdere netwerken aan te sluiten. Hierdoor vergroot je de keus in producten of diensten die je kunt promoten. Niet alle bedrijven besteden hun affiliate programma uit bij een affiliate netwerk. Zo hebben bedrijven als Wehkamp en Bol.com hun eigen partnerprogramma.

Waarvoor betalen affiliate programma’s?

Het systeem met beloningen verschilt per affiliate programma. Over het algemeen krijg je een commissie per sale of lead. Bij een sale moet de bezoeker daadwerkelijk echt wat kopen. Bij de meeste programma’s krijg je dan een percentage van de omzet die de klant heeft bewerkstelligd. Het kan ook zijn dat een affiliate programma per lead uitbetaald. Een actie van een bezoeker die van waarde is voor een adverteerder noemt men een lead bij affiliate marketing. Voorbeelden van leads zijn nieuwsbrief aanmeldingen, deelname aan prijsvragen of offerteaanvragen. Hoe waardevoller een sale of lead is, hoe meer je er aan verdient. De hoogte van de commissie verschilt per affiliate netwerk en per adverteerder.

Voordelen affiliate marketing

Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is misschien wel dat je zelf geen tijd en geld kwijt bent in het bedenken en maken van een nieuw product. Je kunt eenvoudig geld verdienen met het promoten van een product dat al bestaat. Als je zelf goed bent in SEO en kennis hebt van WordPress dan kun je eenvoudig een website opzetten en ervoor zorgen dat deze hoog in de zoekresultaten komt. Hiermee kun je eenvoudig met een klein beetje inzet extra geld verdienen.

Een ander voordeel is dat er weinig risico aan verbonden is. Zoals gezegd ben je niet de eigenaar van het product en zal jij er niet voor aansprakelijk worden gehouden wanneer het niet naar behoren functioneert. Verder kost het niets om mee te doen met een affiliateprogramma. Je maakt dus ook weinig tot geen investeringskosten.

Waar het velen om te doen is dat je met affiliate marketing langdurig passief geld kunt verdienen. De inkomstenbron wordt gegenereerd door de website of kanaal dat je beheert. Iedere keer dat iemand een product koopt via een van jouw kanalen zal je daarover een commissie ontvangen. En aangezien het internet altijd online is kan je zelfs tijdens je slaap geld verdienen. De moeilijkheid ligt in het opzetten van een affiliate campagne. Hier zijn tijd en energie voor nodig en soms zijn enkele investeringen ook nodig.

Heb je een website die niet lekker loopt, omdat die niet goed in Google scoort? Doe bij ons een gratis website scan! Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.