Meer dan 700 succesvolle klanten
 • Mobile check 1Geen gouden bergen
 • Mobile check 2Concrete doelstellingen
 • Mobile check 3Vlot contact
 • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is het belang van linkbuilding?

Wat is het belang van linkbuilding?

In het kort

Het belang  van linkbuilding is om zoveel mogelijk autoriteit op te bouwen, zodat de content op je pagina’s gezien wordt. Op deze manier krijg je veel bezoekers op je website, die uiteindelijk ook klanten kunnen worden. Je wil er met linkbuilding voor zorgen dat zoekmachines jouw website en pagina’s als waardevol, relevant en belangrijk zien. Website die Google en andere zoekmachines als belangrijk zien, krijgen voorrang en komen hoger in de zoekmachines te staan.

Zelfs in de tijd dat SEO in een vergevorderd stadium zit, snappen veel website eigenaren nog steeds niet het belang van linkbuilding. Toch is het een essentieel onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie.

Met linkbuilding laat je jouw website op meerdere externe platforms zien. Google ziet dit ook. De zoekmachine ziet dat je niet alleen op je eigen website zit en dat anderen het ook over jouw bedrijf of organisatie hebben. Dit moet wel betekenen dat je een bepaalde autoriteit binnen je vakgebied hebt. Google kent je deze autoriteit toe, wat het makkelijker maakt voor zowel nieuwe als oude pagina’s om hoog in Google te scoren. Bij linkbuilding is zowel de kwaliteit als de kwantiteit belangrijk. Als je bedrijf of organisatie op meerdere online plaatsen te zien is, zal je meer autoriteit krijgen. Daarbuiten moet de locatie waar de links vandaan komen ook zelf een hoge autoriteit hebben. Hoe hoger deze autoriteit ligt, hoe meer je zal krijgen.

Interne linkbuilding

De gegenereerde autoriteit moet ook nog over je eigen website verdeeld worden. Met interne linkbuilding houd je je hier mee bezig. Hoe verdeel je de ‘link-juice’ en hoe zorg je ervoor dat er geen loose-ends (broken link) ontstaan en dat er link-juice verloren gaat? Ook dat is belangrijk deel van linkbuilding. Het zou zonde zijn als je ontzettend veel autoriteit hebt en vervolgens niets doet met deze autoriteit.

De voordelen van linkbuilding

 • Jij krijgt voorrang
  Net als heel veel andere websites op het internet zul jij aardig wat content op je website hebben staan. Hoe goed deze content ook is, andere partijen in jouw branche zullen vaak ook goede content hebben. Met links laat je aan Google zien dat anderen in de markt vinden dat jouw website het beste antwoord of de beste oplossing biedt.
 • Het is de helft van de het werk
  Google gebruikt een specifiek algoritme om te bepalen waar jij straks gaat ranken. Een belangrijk onderdeel van dit algoritme zijn de links die naar jou website of andere websites gaan. MAar er dus goed gebruik van!
 • Nog meer organische bezoekers
  Goede links zijn niet alleen belangrijk voor zoekmachines. Goede links kunnen ook zorgen voor organische bezoekers. Als links naar jouw website op andere goede en echte websites staan, zullen deze lezers van die website ook terecht komen op jouw website.
 • Breid je netwerk uit
  Wanneer je gaat linkbuilden zijn er andere bedrijven die naar jouw website linken. Deze websites gegeven eigenlijk aan dat jij een tof bedrijf hebt en dat ze misschien zelfs met je willen samen werken. Het kan daarom geen kwaad om een keer contact op te nemen met deze partijen. Misschien haal je er wel een belangrijke samenwerken uit!

Hoe haal jij het meeste uit linkbuilding?

Het is inmiddels wel duidelijk. Linkbuilding is ontzettend belangrijk als je met SEO meer bezoekers wil generen op je website. Nu je dit weet wil SAM Online Marketing je nog een stap verder helpen. Wanr gebruik je linkbuilding om meer klanten te krijgen? We geven je een aantal tips.

Allereerst kun je kijken naar de partners die je nu al hebt. Als bedrijf heb je vaak al een aantal partners waar je mee samenwerkt. Vraag een keer je partners of zij een link naar jouw website willen plaatsen op hun eigen website. Ze kunnen bijvoorbeeld een pagina ‘Partners’ aanmaken, waar een link naar onder andere jouw website komt te staan. Als je een aantal partners hebt, heb je toch weer een manier gevonden om je eerste links alvast te verzamelen!

Wanneer je je eerste links hebt verzameld, kun je gaan bloggen. Een blog is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van een website. Dat niet alleen omdat je je doelgroep hiermee kunt informeren.  Met sterke blogs laat je zien dat je veel weet over jouw branche en geef je andere websites in jouw branche de gelegenheid om te link naar jouw blogs. Als jij relevante blogs schrijft, kunnen andere bedrijven weer refereren naar jouw content.

Een andere handige tip die we voor je hebben, is het gebruiken van bedrijfsgidsen. Bedrijfsgidsen zijn de webpagina’s waar de beste bedrijven van een bepaalde branche op staan. Denk jij bijvoorbeeld in de top 10 bakkers van Amsterdam te staan? Meld je dan aan voor bedrijfsgidsen. Op de website van deze bedrijfsgidsen komt namelijk niet alleen jouw logo te staan, maar ook een link naar je website. Sta jij bij drie bedrijfsgidsen in de top 10? Dan heb je toch weer drie nieuwe links die naar jouw website linken!

Onze laatste tip is om gastblogs te schrijven op andere websites. Voor de meeste branches bestaat er wel een algemene blogwebsite waar relevante informatie te vinden valt. Je kunt je aanmelden om gastschrijver te worden op een van deze blogs in jouw eigen branche. Wanneer je een blog voor ze schrijft, plaats je een link naar je eigen website. Wel is het van belang dat je een serieuze partij bent en dat je ijzersterke blogs schrijft. Zo schrijft SAM Online Marketing blogs voor grote partijen als Marketingfacts en Frankwatching.

Linkbuilding liever uitbesteden?

Als je meer bezoekers wil genereren met SEO, is linkbuilding een ontzettend belangrijk onderdeel van het proces. Zonder een sterk linkprofiel, wordt het al een stuk lastiger om te hoog te ranken. Daarom is het van belang dat je ook aan de slag gaat met linkbuilding. Heb je geen tijd om dit zelf te doen of heb je de expertise niet? Geen zorgen! SAM Online Marketing kan linkbuilding voor je oppakken. Wil je linkbuilding laten doen door de beste in de markt? Neem contact met ons op. Onze specialisten helpen je op weg naar meer klanten!