Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is het belang van linkbuilding?

Wat is het belang van linkbuilding?

Zelfs in de tijd dat SEO in een vergevorderd stadium zit, snappen veel website eigenaren nog steeds niet het belang van linkbuilding. Toch is het een essentieel onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie.

Met linkbuilding laat je jouw website op meerdere externe platforms zien. Google ziet dit ook. De zoekmachine ziet dat je niet alleen op je eigen website zit en dat anderen het ook over jouw bedrijf of organisatie hebben. Dit moet wel betekenen dat je een bepaalde autoriteit binnen je vakgebied hebt. Google kent je deze autoriteit toe, wat het makkelijker maakt voor zowel nieuwe als oude pagina’s om hoog in Google te scoren. Bij linkbuilding is zowel de kwaliteit als de kwantiteit belangrijk. Als je bedrijf of organisatie op meerdere online plaatsen te zien is, zal je meer autoriteit krijgen. Daarbuiten moet de locatie waar de links vandaan komen ook zelf een hoge autoriteit hebben. Hoe hoger deze autoriteit ligt, hoe meer je zal krijgen.

Interne linkbuilding

De gegenereerde autoriteit moet ook nog over je eigen website verdeeld worden. Met interne linkbuilding houd je je hier mee bezig. Hoe verdeel je de ‘link-juice’ en hoe zorg je ervoor dat er geen loose-ends (broken link) ontstaan en dat er link-juice verloren gaat?