Linkfrequentie

Home | Begrippenlijst | | Linkfrequentie

Wanneer je je met linkbuilding en het bouwen van autoriteit bezighoudt, speelt linkfrequentie ook een grote rol voor het uiteindelijke resultaat. Hoe verdeel je je links en wat is de ideale linkfrequentie voor linkbuilding? Je leest het hieronder!

Links verspreiden

Wanneer je op zoek gaat naar de ideale linkfrequentie, is het eerst zaak om goed te kijken naar het verspreiden van links. Het beste middel hiervoor is om te kijken bij jouw concurrentie. Via tools als Ahrefs en Majestic kun je het verloop van links zien en kun je bekijken hoe de autoriteit van jouw concurrenten over een langere periode is toegenomen. Je hebt nu misschien alvast snel gekeken, maar zoals je kunt zien zijn die links niet in een dag naar het domein gestuurd. Het beste is dan ook om jouw links zoveel mogelijk te verspreiden. Hierbij verspreid je de links, waarbij je rekening houdt met zowel bestemde URL als anchortekst en follow of nofollow. Je wilt namelijk niet dat er één onderdeel teveel krijgt, terwijl een ander onderdeel juist weer te weinig krijgt.

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Wat is de ideale linkfrequentie?

Als je een getal wilt op de vraag wat de ideale linkfrequentie is, kunnen we je gelijk uit de droom helpen. Deze is er namelijk niet. Wat je wel kunt doen, is zoals hierboven aangegeven jouw links zoveel mogelijk verdelen. Als je door middel van outreach andere partijen gaat benaderen, doe dit dan niet in één keer, maar verspreid het over een langere periode.

Online Marketing Consultant - Sasha Yazdi

Sasha

Directeur en SEO Strateeg

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.