Naakte anchortekst

Home | Begrippenlijst | | Naakte anchortekst

De volgende anchortekst die we gaan behandelen, is de naakte anchortekst. Ook deze vorm blijft nog steeds van belang binnen het bouwen van autoriteit en is een wezenlijk onderdeel van jouw strategie op het gebied van linkbuilding. Wat is een naakte anchortekst? En hoe zet je deze in? Je leest het hieronder!

Wat is een naakte anchortekst?

Een naakte anchortekst is een link waarbij de anchortekst overeenkomt met de URL waar naar doorverwezen wordt. Een voorbeeld hiervan is de anchortekst met een link in de volgende zin:

“Wil je meer weten over linkbuilding? Lees dan verder op https://www.samonlinemarketing.nl/linkbuilding/.”

Een ouderwetse manier van linkbuilding, zou je zeggen. Toch kan het een grote rol spelen binnen de optimalisatie voor Google!

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Waarom een naakte anchortekst?

Een naakte anchortekst is de oudste vorm van een link sturen, maar toch speelt dit nog steeds een rol binnen de optimalisatie voor Google en de autoriteit van jouw website. Het is namelijk zo natuurlijk als het maar zijn kan. En laat Google dit nou juist waarderen. Buiten dat, is het een extra zetje in de rug voor jouw autoriteit als bedrijfsnaam. Google koppelt jouw bedrijfsnaam namelijk aan jouw URL, waardoor dit op de lange termijn alleen maar voor meer domein autoriteit zorgt.

Hoe zet ik een naakte anchortekst in?

Naakte anchorteksten zijn eigenlijk de makkelijkste anchorteksten om aan te komen. Je kunt ze namelijk overal gebruiken. Benader linkpartners die al naar jou linken met de vraag of ze dit aan kunnen passen, of zorg er zelf voor dat je aan links met deze soort anchorteksten kan, zoals door outreach te gebruiken.

Online Marketing Consultant - Sasha Yazdi

Sasha

Directeur en SEO Strateeg

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.