Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het genereren van links van en naar jouw website, alsmede binnen de website zelf. Het uiteindelijke doel van linkbuilding is het opbouwen van autoriteit voor de website en het verdelen van deze autoriteit in je website zelf. Dit is een wezenlijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en essentieel om met je website hoger in Google te komen. Hyperlinks worden weergegeven door middel van anchorteksten. Linkbuilding valt daarbij op te delen in interne linkbuilding en externe linkbuilding. Alles met het doel om meer autoriteit te krijgen en daardoor hoger in Google te komen en meer bezoekers op de website te krijgen.

Externe linkbuilding

Externe linkbuilding is erop gericht de autoriteit van je website te verhogen. Op het moment dat Google je website op meerdere plaatsen terug ziet komen, zal hij je meer waarde binnen het vakgebied toekennen, waardoor de autoriteit van je website vergroot wordt. Het belangrijkste is dat je bij al deze externe activiteiten die je uitvoert een link plaatst naar je website.

Voorbeelden van externe linkbuilding zijn:

– Het schrijven van gastblogs;
– Het leveren van waardevolle content, waarbij je een link ‘verdient’ naar je eigen website;
– Het uitwisselen van links met andere websites;
– Het schrijven van berichten op de eigen Social Media kanalen.

Interne linkbuilding

Alhoewel externe linkbuilding een constant proces is, gaan we er even vanuit dat je de autoriteit al heeft opgebouwd. Nu moet deze ‘verdeeld’ worden over je eigen website.

Google maakt gebruik van zogeheten webcrawlers. Deze moeten goed door je website kunnen bewegen om alle pagina’s te kunnen indexeren en te kunnen bepalen welke pagina’s het belangrijkst zijn en het meeste autoriteit verdienen.

Link niet zomaar ergens naartoe. Op deze manier zal de opbouw van je website verpest worden en zal deze vele malen moeilijker te indexeren zijn. Bepaal van te voren je thema’s en de categorieën die hieronder vallen. Wij raden je daarbij aan eerst alle content te schrijven en te plaatsen en dan pas de interne links aan te brengen.

Ten slotte willen wij je op het hart drukken de ‘anchortekst’ (onderstreepte tekst in de link) zo natuurlijk mogelijk te maken. Google moet op basis van deze tekst zo goed mogelijk kunnen bepalen wat het op de pagina waar naar doorgelinkt wordt kan verwachten.

Linkbuilding hoop nodig?

Is linkbuilding te vaag en wil je het liever uitbesteden aan een expert? Neem dan contact met ons op! SAM Online Marketing is de beste partner als het gaat om linkbuilding en om beter gevonden te worden in Google.