Begrippenlijst
Categorieen
Delen
Facebook
Ontvang je GRATIS
website analyse
t.w.v. €399,-
Tijdelijk Gratis

Wat is alt tekst?

Geschreven door:
Joyce Monthiny

Een alt tekst is een tekst die als titel aan een afbeelding wordt gegeven. In de alt tekst staat beschreven wat er te zien is op een afbeelding. Omdat zoekmachines geen informatie van een afbeelding kunnen lezen, is het belangrijk om een goede alt tekst aan de afbeelding toe te voegen. Ook voor mensen met een visuele beperking kan een alt tag handig zijn. Er is speciale software en apparatuur die de alt tags voorleest zodat de persoon zich toch een beeld kan voorstellen. Uiteindelijk speelt de alt tekst een rol in het wel of niet bovenaan in Google komen.

Alt tekst in WordPress

In WordPress kunt u eenvoudig een alt tekst toevoegen. Ook in andere CMS heeft u vaak de mogelijkheid om de alt tekst aan te passen. Dit zit over het algemeen al in het systeem verwerkt. Zodra u een afbeelding toevoegt bij WordPress krijgt u een aantal mogelijkheden om in te vullen. Naast de titel en de alt tags kan een beschrijving en onderschrift worden toegevoegd. Deze twee onderdelen hebben in tegenstelling tot de alt tekst geen toegevoegde waarde voor zoekmachine optimalisatie.

Alt tekst voor zoekmachine optimalisatie

Zoals veel onderdelen van zoekmachine optimalisatie herkent Google als u de alt tekst vol spamt met zoekwoorden. Het is de bedoeling dat het een goedlopende beschrijving is zodat software van slecht ziende duidelijk aan de gebruiker uitleggen wat er te zien is. Zodra deze tekst goed is dan zal dit ook een factor zijn die van invloed is op de ranking in zoekmachines.

Wilt u weten of u alle alt tags op uw website wel heeft ingevuld? Doe de SEO check en ons online marketing bureau analyseert hoe u er voor staat!

Jake dartbord

Jake Stamenkovic

Online marketing specialist

Anderen bekeken ook