Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is een canonical tag?

Wat is een canonical tag?

Door middel van een canonical tag kun je aan een zoekmachine laten weten wat de originele of primaire URL van een pagina is. Hiermee laat je aan Google of een andere zoekmachine zien welke pagina geïndexeerd dient te worden als er meerdere pagina’s zijn met vergelijkbare of zelfs dezelfde content. Met een canonical URL kan je schadelijke duplicate content voorkomen.

Wanneer de tag gebruiken?

Zoals gezegd kun je met een canonical tag duplicate content en de bijbehorende problemen voorkomen en tegengaan. Het kan zo zijn dat jouw website of webshop meerdere pagina’s heeft waarbij de content heel erg op elkaar lijkt of nagenoeg hetzelfde is. Dit kan voorkomen wanneer een bepaalde pagina op verschillende manieren bereikt kan worden. Dit is mogelijk bij bijvoorbeeld een product die onder meerdere categorieën valt of wanneer een zoek- of sorteerfunctie een nieuwe URL maakt.

Als er geen canonical tag wordt gebruikt, dan gaat Google zelf bepalen wat de canonical URL is en dus de belangrijkste pagina is. Deze pagina wordt dan voortaan gecrawld terwijl de andere als duplicate worden gezien. Google kiest niet altijd de pagina die jij wil dat er wordt gekozen. Het is daarom verstandig om een canonical tag te geven zodat je Google de juiste kant op wijst.

Problemen met canonical tag

Heb je problemen met de canonical tag of URL of lukt het je niet om het goed in te stellen? SAM Online Marketing kan jouw website zo inrichten en optimaliseren zodat je hoger in Google komt. Wil je weten hoe je website er nu voor staat? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis SEO scan aan. Zo weet je meer over de huidige status van je website en hoe wij jouw website of webshop verder kunnen helpen.