Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn online geschreven teksten, die gebruikt worden om de betreffende webpagina te laten ranken op vooraf bepaalde zoektermen. Goede SEO teksten spelen niet alleen in op zoekmachines als Google, maar zorgen ook voor een gebruiksvriendelijke bezoekerservaring, wat de uiteindelijke conversie ten goede komt.

De verschillende onderdelen van SEO teksten

Om een goede SEO tekst te schrijven, moet met een aantal aspecten rekening worden gehouden. Wij hebben ze voor u benoemd, voorzien van een korte uitleg:

Meta & Title description

Dit zijn de twee gedeeltes van een SEO tekst die in beeld worden gebracht op Google zelf. Beiden erg belangrijk voor de SEO, maar ook voor de uiteindelijke conversie.

Zorg in de title descriptie dat de zoekterm duidelijk wordt, waarbij u ook bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam neer kunt zetten.

In de meta descriptie kan kort worden verteld wat de bezoeker op de pagina kan verwachten. Daarbuiten kunnen ook USP’s aangedikt worden. Waarom moet de bezoeker juist op uw pagina klikken?

Headers

De headers worden in SEO teksten gebruikt om zowel de bezoeker als Google aan te geven wat er in de tekst verwacht kan gaan worden. Een H1 kan gezien worden als hoofdtitel van de pagina, de H2 als titel voor een alinea, H3 tussenkopje enzovoorts. Ook deze headers zijn erg belangrijk in de optimalisatie van een SEO tekst.

Content

De content kan worden gezien als het fundament van de SEO teksten. Hierin moet duidelijk worden wat de diensten van de organisatie zijn, waarom de bezoeker voor hen moet kiezen, waarbij ook rekening moet worden gehouden met bijvoorbeeld de keyword density.

Succes verzekerd met SAM

0+
Teamleden
0%
SAM verhoogt uw conversiepercentage
0+
Succesvolle samenwerkingen met SAM
0
Gemiddelde beoordeling
van onze klanten

Contact met een SAM specialist

Vul het contactformulier in en laat u terugbellen door een specialist van SAM om de mogelijkheden te bespreken. Nu online

Contactformulier

Doe de gratis SEO Scan
2019 © SAM Online Marketing & Webdesign
Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 30 beoordelingen

Hulp vragen aan SAM

Leg de pijnpunten van uw website bloot met onze SEO scan. SAM Online Marketing heeft een online tool (SEO check) ontwikkelt, waarmee u eenvoudig checkt hoe Google uw website beoordeelt. Laat uw website scannen op content, autoriteit en techniek en zet de eerste stap naar een zoekmachine geoptimaliseerde website.