Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Categorieen
Delen
Facebook
Ontvang je GRATIS
website analyse
t.w.v. €399,-
Tijdelijk Gratis
social_media
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min

 

Adverteren op social media – 5 tips om je bedrijf op de kaart te zetten [Infographic]

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Niets gaat zo snel als de verspreiding van content via de verschillende social media kanalen. Met één klik bereik je de halve wereld. Adverteren op social media is dan ook één van de meest lucratieve manieren om je bedrijf op de kaart te zetten en de bezoekers te bereiken die jij graag wilt zien.

Er zijn echter wel een paar basics waar je je aan moet houden om zo effectief mogelijk gebruik te maken van de verschillende social media kanalen. Met deze 5 tips die prachtig verwoord staan in een infographic van GroSocial helpen we je op weg om succesvol te worden met het adverteren op social media.

SAM Online Marketing neemt het adverteren op social media ook voor je uit handen!

Adverteren op social media – 5 onmisbare tips

Tip 1: Je foto

Alleen al bij tip 1 slaan velen de plank mis. Een groepsfoto, onprofessionele foto’s, foto’s van anderen of een wazig logo.

Allemaal no-go’s.

Zorg voor een professionele foto waarop je duidelijk in beeld bent. Het liefst van voren geschoten en lachen mag best! Een andere optie is natuurlijk gebruik maken van je bedrijfslogo. Zorg in ieder geval dat het geheel herkenbaar is wanneer de bezoeker jouw social media kanaal bekijkt. Ook hier is de 2 seconden regel uiteraard van toepassing.

Tip 2: Maak gebruik van achtergronden en banners

Probeer voor elk social media kanaal ongeveer dezelfde vormgeving te gebruiken. Dit zorgt voor herkenning bij de bezoeker. Een kleine variatie voor elk apart kanaal is niet erg, maar het mag niet zo zijn dat elk social media kanaal een volledig andere uitstraling heeft.

Kies een achtergrond die past bij je bedrijf en uitstraalt wat jij uit wilt dragen naar de buitenwereld toe. Met een beetje skills kun je in photoshop (of zelfs in paint) een informatieve tekst plaatsen in je achtergrond. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de URL van je website, telefoonnummer of e-mailadres.

Tip 3: Gebruik al je kanalen om je content te verspreiden

Elk social media kanaal vraagt om een andere manier van het verspreiden van je content. In een aankomend artikel vertellen we precies hoe je de marketing van je content moet aanpakken, maar logisch dat je elke mogelijkheid aan moet grijpen om je woord te verspreiden.

Niet iedere Facebooker gebruikt Twitter en niet elke Twitteraar zit op Pinterest. Het gebruiken van meerdere kanalen om je content te verspreiden zorgt ervoor dat je een veel groter bereik hebt.

Laatste tip hierover die we je nog graag meegeven: maak geen gebruik van de mogelijkheid om berichten die je op Facebook plaatst automatisch op Twitter te laten verschijnen. Waarom? Vertellen we je de volgende keer.

Tip 4: Blijf up-to-date

De wereld verandert snel en social media en de mogelijkheden om te adverteren op social media nog sneller. Houd de ontwikkelingen bij of besteed dit uit om je concurrentie voor te blijven.

Het zou zonde zijn als je een virale voorzet niet opmerkt en misschiet, of nog erger; helemaal niet schiet.

Tip 5: Gebruik een sociaal netwerk waar het voor gemaakt is: sociaal netwerken

Het hele idee van een sociaal netwerk is natuurlijk netwerken. Het gaat om mensen. Connect met die mensen. Zoek ze, vind ze en raak bevriend met ze. Voorzie ze van waardevolle informatie, laat ze lachen, vraag wat aan ze, schiet ze te hulp.

EngagementDe grootte van een netwerk zegt in principe niet zoveel. Hoe toegewijd dat netwerk aan je is is veel belangrijker.

Gebruik social media niet enkel om je bedrijf te promoten. Succesvol adverteren op social media is meer dan constant producten of diensten de wereld in slingeren. Het gaat om de connectie. De waarde van die connectie. En zoals met alles: daar waar je aandacht in steekt, dat groeit.

Succes met de groei van jouw netwerk!

adverteren op social media 5 tips

We hopen dat we je met dit artikel ‘Adverteren op social media – 5 tips om je bedrijf op de kaart te zetten’ inzicht hebben kunnen geven over de basics die elke ondernemer, online marketeer, webdesigner etc. toe zou moeten passen binnen hun social media kanalen.

We spraken al over de toewijding van het netwerk. Nu zouden we het natuurlijk supertof vinden als je de social media buttons hieronder aanklikt om te laten zien hoe toegewijd jij bent aan SAM Online Marketing & Webdesign.

Klik je mee?

Ander bekeken ook

SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 7 min
Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf...
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min
Je bent een ondernemer en wil groei zien in je bedrijf. Dat is logisch. Wie wil dat niet? De grote vraag is alleen ‘hoe doe ik dit precies?’ Als online...