Leestijd: 5 min

Meer bezoekers? Verhoog je Click Through Rate!

Met hetzelfde bereik toch meer bezoekers naar je website? Je Click Through Rate verhogen en het is gepiept. Door je cijfers eens goed onder de loep te nemen en her en der wat aanpassingen te doen is het mogelijk om met hetzelfde bereik de stroom bezoekers die je mag verwelkomen op je website met duizelingwekkende aantallen toe te laten nemen. Wij leren je hoe je dit doet!

Weet jij ook al alles over short tail en long tail zoekwoorden?

Click Through Rate

In ons artikel over short en long tail zoekwoorden lieten we de term al kort even vallen. Je click through rate (afgekort CTR) is het percentage bezoekers wat je link of advertentie aanklikt na het zien van deze link of advertentie. Stel dat je AdWords advertentie gezien wordt door 100 mensen en 10 bezoekers besluiten om er op te klikken, dan is je CTR in dit geval 10%.

Voor wie echt serieus succesvol wilt worden op het internet is de click through rate dan ook een zeer waardevol cijfer. Met het cijfer meet je het succes. Hoe hoger het cijfer, hoe succesvoller.

Daarom is het verhogen van je click through rate ook zo interessant en waardevol.

Click Trough Rate verhogen

Je click through rate verhogen loont. Simpelweg omdat je er niets extra’s voor hoeft te doen om meer bezoekers naar je website te trekken. Je hoeft geen nieuwe zoekmachine marketing campagne te maken. Je hoeft geen nieuwe SEO landingspagina te schrijven. Je hoeft enkel je bestaande advertentie of de bestaande pagina waarmee je hoog in Google staat aan te passen.

Door een kleine aanpassing te doen in een bestaand concept kun je met hetzelfde bereik meer bezoekers binnen halen. Stel dat een pagina van je website goed rankt in Google, bijvoorbeeld in de top 3, en je zoekwoordonderzoek heeft je laten zien dat het gemiddelde zoekvolume op dit zoekwoord zo’n 100 maandelijkse bezoekers op zou moeten leveren. Vervolgens trek jij slechts 3 maandelijkse bezoekers op dit zoekwoord naar je website. Dan kun je concluderen dat er ergens iets faliekant misgaat.

De kunst van dit hele verhaal is om te ontdekken waar het fout gaat. We geven je een aantal tips waarmee je eenvoudig je click through rate kunt verhogen.

Eenvoudig je click through rate verhogen

Er zijn ontzettend veel manieren hoe je je Click Trough Rate verhogen kunt waarbij elke online marketeer ongetwijfeld z’n eigen favoriete methode heeft. Key is testen, testen, testen en nog eens testen. Meten is weten.

Maak van je stelling een vraag

Wist je dat iets simpels als een vraagteken toevoegen conversie verhogend kan zijn? Simpelweg door van je stelling een vraag te maken kun je je click through rate verhogen. Kijk eens naar de titel van dit artikel: “Meer bezoekersVerhoog je click through rate!” Door gebruik te maken van een vraagteken proberen we je aan het denken te zetten. Meer bezoekers op mijn website? Ja, dat wil ik wel. Je zult sneller geneigd zijn om het artikel aan te klikken dan wanneer we als titel zouden hebben: Meer bezoekers door je click through rate verhogen.

Prikkel je bezoeker in de titel

De meeste bezoekers scannen de organische zoekresultaten doorgaans op titels. We schreven al eerder dat de paginatitel erg belangrijk is voor zoekmachine optimalisatie, maar ook voor je bezoeker. Nodig uit in je titel. Een puur informatieve of begeleidende titel nodigt niet echt uit om aan te klikken, hoe goed bedoeld ook. Bedenk zelf eens op welke titel je eerder zult klikken: 100 manieren om je website hoger in Google te krijgen of De ultieme gids om je website hoger in Google te krijgen. Wij klikken op de tweede.

Schrijf een aantrekkelijke meta description

Je hebt al kunnen lezen dat de meta description voor Google niet meer als ranking factor meetelt. Toch staat deze nog altijd vermeld in de organische zoekresultaten van de zoekmachine. Zorgen voor relevantie is erg belangrijk. Vermeld het zoekwoord in de de meta description. Deze wordt dan namelijk dikgedrukt weergegeven. Probeer ook hier niet te ‘droge informatie’ te geven, maar prikkel je bezoeker.

click through rate verhogen

De zoekwoorden zijn dikgedrukt, de ‘Pas op!’ is prikkelend en het woord ‘Ontdek’ nodigt uit om verder te lezen[/caption]

Gebruik plaatjes waar dit mogelijk is

Afbeeldingen nodigen ALTIJD meer uit om te klikken dan een stuk tekst. Wanneer je bijvoorbeeld adverteert op social media MOET je een plaatje gebruiken in je advertentie wil je succes behalen met je betaalde advertentie. Vaak is het dan ook nog zo dat een afbeelding van mensen beter converteert dan een afbeelding van bijvoorbeeld het product. De bezoeker associeert zichzelf logischerwijs eerder met een mens, dan met een product.

Maak gebruik van een rich snippet review

Wanneer de mogelijkheid zicht voordoet en het relevant is voor jouw website, maak dan gebruik van een rich snippet review. Dit zijn de 5 sterren die je soms wel eens bij een website ziet staan in de organische zoekresultaten. Hier wordt vele malen meer op geklikt dan de resultaten zonder rich snippet review. Natuurlijk moet je wel een goede waardering hebben. Eén of geen sterren geeft aan dat klanten zeer ontevreden over je waren. Een bezoeker zal dan niet snel geneigd zijn om toch de uitdaging aan te gaan.

click through rate verhogen

Voorbeeld van een Rich Snippet Review die wij gebruiken voor een landingspage voor SAM Webdesign[/caption]

Hulp bij jouw Click Through Rate verhogen?

Met de tips die we gedeeld hebben met je kun je aan de slag met het verhogen van je CTR. Maar zoals we in dit artikel al eerder stelden zijn er ontelbaar veel manieren hoe je je click through rate verhogen kunt.

Dus…

Heb je zelf geen idee waarom jouw advertenties niet aanslaan?

Waarom je ondanks die nummer 1 positie in Google zo weinig organische bezoekers op je website krijgt?

Of zelfs helemaal geen inzicht in je cijfers?

Vraag ons dan om hulp!

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 7 min

Wat we allemaal kunnen leren van de groei van Coolblue? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe telefoon, een nieuwe koptelefoon of een nieuwe spelcomputer, bij Coolblue kun je terecht. Je vindt er ook een grote selectie keukenapparatuur,...

Leestijd: 5 min

Een eigen webshop in 2023 starten. Waar begin je? Denk je erover om je eigen webshop te beginnen? Of je nu fysieke goederen, digitale producten of een combinatie van beide wilt verkopen, er is nog nooit een beter moment geweest...

Leestijd: 7 min

Succesvol adverteren op Instagram: Handleiding Voor bedrijven kan Instagram een krachtig middel zijn om nieuwe en huidige klanten te bereiken. Zo zijn er meer dan 200 miljoen Instagram-gebruikers die elke dag minstens één bedrijfsprofiel bekijken. Maar hoe kun je ervoor...

Leestijd: 7 min

Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf dat niet aan deze vraag kan voldoen zal snel achterop raken.