Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Categorieen
Delen
Facebook
Ontvang je GRATIS
website analyse
t.w.v. €399,-
Tijdelijk Gratis
De nieuwe Google Penguin update
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min

De nieuwe Google Penguin update: Wat gaat er veranderen?

Binnen nu en afzienbare tijd komt het nieuwe algoritme van Google Penguin uit, genaamd The Real Time Penguin update. Uiteraard gaan er weer dingen veranderen voor jou website. Wat moet jij veranderen om goed te blijven scoren, of hoe ga jij van deze update gebruik maken om je website naar nieuwe hoogtes te laten stijgen? Om Google Penguin te kunnen begrijpen, zul je eerst moeten weten wat dit algoritme inhoudt. Om deze reden hebben we hier een beknopte versie van wat Google Penguin precies is.

Heb jij ook al gelezen over de ‘Koop nu’ knop van Google?

Google Penguin, wat is het?

Google Penguin is een codenaam voor een update van een Google algoritme, geïntroduceerd op 24 April 2012. In eerste instantie was de update gericht op het straffen van websites die de Google Webmaster Guidelines schonden. Tegenwoordig worden dit ‘black-hat SEO’ technieken genoemd.

Een voorbeeld van deze black-hat SEO technieken is het kunstmatig beïnvloeden van een website haar ranking door middel van het manipuleren van het aantal links dat naar een bepaalde pagina is gericht. SEO experts zijn het er bijna allemaal over eens dat Google al haar updates van het Google Penguin algoritme doorcommuniceert naar buiten.pen2

De Penguin updates tot nu toe

We hebben de Penguin updates tot nu toe voor je op een rijtje gezet, in combinatie met de invloed op wereldwijde zoekopdrachten, uitgedrukt in percentages:

  • Penguin 1, geïntroduceerd op 24 April 2012 (beïnvloedt 3.1% van de zoekopdrachten)
  • Penguin 2, geïntroduceerd op 26 Mei 2012 (beïnvloedt nog geen 0.1% van de zoekopdrachten)
  • Penguin 3, geïntroduceerd op 5 Oktober 2012 (ongeveer 0.3%)
  • Penguin 4 (Penguin 2.0) op 22 Mei 2013 (beïnvloedt 2.3%)
  • Penguin 5 (Penguin 2.1) op 4 Oktober 2013 (ongeveer 1%)
  • Penguin 6 (Penguin 3.0) op 17 Oktober 2014 (minder dan 1%)

Het belangrijkste voor nu is echter Google haar nieuwste update. Wat zal er voor jou gaan veranderen?

The Real Time Penguin Update

Wanneer de update precies plaats gaat vinden, is nog niet bekend. Dat hij binnen de kortste keren zal verschijnen, is een feit. Zoals de bovenste afbeelding al laat zien, is ‘The Real Time Penguin Update’ de meest geavanceerde versie tot nu toe. Nog nooit heb je veranderingen binnen je website zo snel terug kunnen zien in je Rankings.

Voor jou betekent dit dat een fout je heel snel een straf op kan leveren, maar dat een herstel ook snel verwerkt wordt. Je kan dus heel snel ‘vallen’, maar ook heel snel ‘stijgen’.

De nieuwste Penguin update zal zich voornamelijk gaan richten op de linkbuilding van websites. Nog nooit heeft de huishouding van je linkbuilding zoveel invloed gehad op je positie binnen de organische zoekresultaten van Google.

hello

Heb je het idee dat deze update jouw petje te boven gaat? Ben je bang dat je website een flinke knal van de nieuwe Penguin kan verwachten? Maak je geen zorgen. SAM Online Marketing & Webdesign heeft genoeg ervaring met al Google’s Penguin updates en weet precies hoe hier op in te spelen. Wees niet bang voor de gevolgen van de update, maar kijk er naar uit om het in je voordeel te gebruiken. Wij zullen je erbij helpen. Neem daarom nu contact met ons op.

Tot volgende week!

Lees ook over de nieuwste Penguin 4.0 update!

Ander bekeken ook

SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 7 min
Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf...
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min
Je bent een ondernemer en wil groei zien in je bedrijf. Dat is logisch. Wie wil dat niet? De grote vraag is alleen ‘hoe doe ik dit precies?’ Als online...