Leestijd: 5 min

Hoe creëer je volgers op snapchat?

Snapchat. Hét online platform voor personen tussen 10 en 25 jaar. Ze zetten hun hele profiel vol met gekke foto’s, posten filmpjes van hun escapades in het nachtleven, zetten weetjes over hun privéleven neer en bovenal, gebruiken het als een goed tijdverdrijf. Het platform dat is begonnen als een stiekem iets – je stuurt foto’s die niemand mag zien naar één of een paar personen – is veranderd in een enorme community waar meer dan 100 miljoen mensen gebruik van maken en waar ruim 400 miljoen foto’s per dag op verschijnen. Het zou stom zijn om hier als bedrijf geen gebruik van te maken. Hoe doe je dit echter?

Snapchat is een ietwat ander platform dan Twitter, Facebook, LinkedIn of Instagram, maar er liggen wel degelijk mogelijkheden. Het is een buitengewoon goed platform om engagement te creëren, potentiële volgers op te bouwen en bestaande klanten dichtbij je te houden. Om je hierbij een flinke zet in de rug te geven, hebben we een stappenplan voor je opgebouwd. Lees daarom direct verder!

(Natuurlijk zijn er ook concurrenten op het gebied van video streaming.)

Volg mensen en merken

Het is niet direct mogelijk personen of bedrijven te vinden wanneer je geen gebruikersnaam hebt. Toch zijn er hier mogelijkheden voor. Op de website www.snapchat.codes kun je een hoop personen en hun gebruikersnaam vinden. Op de App StoryStar kun je de ‘verhalen’ van een Snapper bekijken voordat je ze toevoegt.

Verdiep je in het platform

Verdiep je eens in de meest invloedrijke personen op Snapchat. Op deze manier kom je erachter hoe het platform op de meest efficiënte manier te gebruiken en om inspiratie op te doen. Ze hebben niet voor niets een groot gevolg en zullen daarom vast wel íets goed doen. Analyseer daarom eens welke content zij plaatsen en waarom. Probeer het hierna zelf uit. Doe ze niet simpelweg na, maar geef er je eigen draai aan.

Voeg je gebruikersnaam/Snapcode toe

  • Voeg je snapchat gebruikersnaam en snapcode toe aan je social media kanalen. Hierdoor laat je anderen weten dat je op het platform actief bent.
  • Voeg je gebruikersnaam toe aan de snaps waarvan de kans groot is dat mensen hier een screenshot van maken. Een screenshot betekent dat de kans groot is dat anderen deze ook zien.

Creëer content, ook al heb je nul volgers

Je kunt niet ontdekt worden, wanneer je geen content hebt. Een lege website zal ook geen bezoekers krijgen. Plaats dus content, ondanks het feit dat je nog geen volgers hebt. Verzend je beste snaps naar mensen die je volgt, wat ook mogelijk is als zij jou niet terug volgen. Dit is een effectieve manier om ‘ontdekt’ te worden.

Download je eigen content vanuit de App

Gebruik de download button op de app nadat je content op ‘mijn verhaal’ hebt geplaatst. Deze content wordt hierdoor opgeslagen op je telefoon. Je kan ervoor kiezen een losse snap te downloaden, maar ook het hele verhaal in één keer. Archiveer je content hierna – dit is handig wanneer je je snapstories op andere social media kanalen gaat plaatsen.

Post je content op andere social media platforms

Deel jouw snaps en snapverhalen nog een keer op andere social media sites als Facebook, Twitter, Instagram en Tumblr. Op deze manier trek je meer volgers naar je account toe en heb je een grotere kans op een grotere naamsbekendheid hiervan. Potentiële volgers kunnen de content die jij voorheen hebt geplaatst hier alvast bekijken en op basis hiervan een beslissing nemen jou te volgen.

Snapchat branding

Gebruik Tags en Hashtags

Wanneer je je content op andere social media kanalen plaatst, tag dan de juiste mensen, merken en bedrijven en gebruik de juiste, relevante hashtags hierbij. Stel, jouw content is heel erg relevant voor Apple, tag ze dan en gebruik hashtags als #Apple #IPhone #SteveJobs etc. Meng je hierna in gesprekken bij deze hashtags en mensen zullen geneigd zijn op jouw profiel te klikken om te zien wie je bent. Dit zorgt voor mogelijkheden voor deze mensen om jouw snapchat content te zien en zorgt dus voor potentiële nieuwe volgers.

Wees consistent

Kies een vast tijdstip, elke dag, week of maand om een nieuwe snap of snapverhaal te creëren. Hiermee weten bestaande volgers wanneer ze op jou af moeten stemmen en zorg je ervoor dat je jouw opgebouwde gevolg optimaal benut.

Ik ben er heilig van overtuigd dat ook op dit platform geldt: Content is King! Ga met bovenstaande informatie aan de slag en creëer ook op dit platform een gevolg voor je organisatie. Onthoudt daarom – om lekker met een heerlijke cliché af te sluiten – je bent net zo goed als je laatste snap!

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 7 min

Wat we allemaal kunnen leren van de groei van Coolblue? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe telefoon, een nieuwe koptelefoon of een nieuwe spelcomputer, bij Coolblue kun je terecht. Je vindt er ook een grote selectie keukenapparatuur,...

Leestijd: 5 min

Een eigen webshop in 2023 starten. Waar begin je? Denk je erover om je eigen webshop te beginnen? Of je nu fysieke goederen, digitale producten of een combinatie van beide wilt verkopen, er is nog nooit een beter moment geweest...

Leestijd: 7 min

Succesvol adverteren op Instagram: Handleiding Voor bedrijven kan Instagram een krachtig middel zijn om nieuwe en huidige klanten te bereiken. Zo zijn er meer dan 200 miljoen Instagram-gebruikers die elke dag minstens één bedrijfsprofiel bekijken. Maar hoe kun je ervoor...

Leestijd: 7 min

Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf dat niet aan deze vraag kan voldoen zal snel achterop raken.