Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Categorieen
Delen
Facebook
Ontvang je GRATIS
website analyse
t.w.v. €399,-
Tijdelijk Gratis
jesuischarlie
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min

Je suis Charlie, Nous sommes Charlie

Een interessant artikel, een case-study, een prachtig voorbeeld uit de praktijk stond als blogpost klaar om vandaag gepubliceerd te worden. Door het schokkende gebeuren gisteren in Parijs vraagt deze publicatie om uitstel en voel ik, als copywriter van SAM Online Marketing & Webdesign, noodzaak om in mijn digitale pen te klimmen.

Net als vele cartoonisten, schrijvers en andere soortgenoten van vlees en bloed wereldwijd die vandaag en gisteren van zich lieten horen en zien via het internet. #jesuischarlie

“Nous sommes tous Charlie…”

Vorige week luidden wij nog het nieuwe jaar in, wat een contrast…

Charlie Hebdo

Gisteren, woensdag 7 januari 2015, zal de boeken ingaan als de dag waarop een verwoede poging tot moord is gedaan op de vrijheid van het gesproken en geschreven woord. Een drietal totaal-gestoorden waanden zich in een missie van Call of Duty met als battlefield HQ van Charlie Hebdo, een satirisch weekblad waarin regelmatig de spot gedreven wordt met allerhande onderwerpen; van de profeet Mohammed tot de Paus.

Reden genoeg om ‘completely wild’ te gaan…

Op het moment van schrijven zijn de stats van ‘operatie Charlie Hebdo’: 12 executed, 4 heavily injured.

Onze gedachten zijn bij hen die niet meer onder ons zijn en nog knokken voor hun leven.

#jesuischarlie

Op Twitter rookten al gauw de servers; op het hoogtepunt van #jesuischarlie plaatsten we een kleine 2200 Tweets per minuut! Voor ons als online marketing bureau reuze interessante cijfers – het bewijst maar weer eens hoe krachtig Sociale Media zijn. Uit alle hoeken van de bol waar we op leven kwamen berichten van verdriet, woede en angst over het internet gevlogen. De daders moesten boeten. En dat is ook zo.

Collectieve angst en woede

Het enge van dit soort gebeurtenissen is de voelbare collectieve angst en haat. Het adagium ‘Divide et impera’ op volle kracht. Precies zoals het bedoeld is. Zelfs in Nederland werden vandaag redacties extra beveiligd.

Hier op kantoor bij SAM Online Marketing loopt het gelukkig niet zo’n vaart. De kans dat iemand zó ontevreden is over ons werk dat hij besluit om met een Kalasjnikov verhaal te komen halen waarom hij niet hoog in Google staat met zijn website is miniem.

Althans, dat hopen we dan maar.

Maar het zet je als copywriter wel aan het denken. Hoe krachtig de pen is. Wat men zoal qua emoties kan ervaren aan de hand van jouw werk.

Moeten we dan echt oppassen met wat we tekenen en schrijven?

Je suis Charlie wordt Nous sommes Charlie

Gelukkig niet. Al gauw stonden de dapperen des aardes op en maakten van #jesuischarlie, #noussommescharlie: ‘We zijn allemaal Charlie’. En zo is het ook.

Deze daad is niet alleen een aanslag op Charlie Hebdo en zijn medewerkers geweest. Dit is een aanslag geweest op ons allen; de vertegenwoordigers van vrijheid van meningsuiting. Een gemeengoed wat wij allemaal delen. En graag zo willen houden. Ik als copywriter in ieder geval wel…

Met mij delen velen deze mening. We hebben de ‘mooiste’ er tussen uitgeplukt voor je:

Ygreck

jesuischarlie

David Pope

jesuischarlie

Carlos Latuff

jesuischarlie

Fokke & Sukke

jesuischarlie

Satish Acharya

jesuischarlie

Rob Tornoe

jesuischarlie

Gary Varvel

jesuischarlie

Joep Bertrams

jesuischarlie

Dave Brown

jesuischarlie

Ruben L. Oppenheimer

jesuischarlie

Jêromê Arnould

jesuischarlie

En zo is het. We pakken allemaal gewoon de pen weer op en pennen neer wat je toekomt.

Tot volgende week!

Ander bekeken ook

SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 7 min
Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf...
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min
Je bent een ondernemer en wil groei zien in je bedrijf. Dat is logisch. Wie wil dat niet? De grote vraag is alleen ‘hoe doe ik dit precies?’ Als online...