Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Categorieen
Delen
Facebook
Ontvang je GRATIS
website analyse
t.w.v. €399,-
Tijdelijk Gratis
langzaam laden label
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min

Langzaam laden label van Google

Google test altijd. Dat deden ze bijvoorbeeld al met het mobielvriendelijk label. Die is nu doorgevoerd. Toentertijd testte Google ook een ander label: ‘het langzaam laden label’. Websites die traag inladen kregen het label waar je niet op zit te wachten als website beheerder. Doorgevoerd is het momenteel nog niet, maar Google blijft er wel mee bezig. Wat zou het voor jou betekenen als jouw website binnenkort in de zoekresultaten verschijnt met het ‘slow to load label’?

Lees snel verder!

Dit is de eerste blog over Google van SAM Online Marketing!

De test met het langzaam laden label

We schreven er al zo vaak over: Google die zijn gebruikers het beste van het beste wil geven. Vandaar de introductie van het mobile friendly label. Of een veiliger internet door een beveiligde verbinding. En nu dus ook met het langzaam laden label.

Want niets is zo vervelend als een website die supertraag laadt.

We schreven ook al eerder over de korte aandachtsspanne die internetgebruikers vandaag de dag hebben. Binnen twee seconden beslist een bezoeker of hij blijft op je website of niet. Als je website er dan ook nog eens een uur over doet om te laden krijg je die bezoeker niet eens op je website. Klik en weg is je bezoeker.

Google testte daarom in Februari het label uit. In de zoekresultaten zag het er zo uit:

langzaam laden label

Ja. Je ziet het goed. Zelfs Google’s eigen Youtube bestempelen ze met een label wat je liever niet naast je zoekresultaat ziet staan. Want dat het langzaam laden label een doorn in het oog is voor ons websitebeheerders en -bouwers moge duidelijk zijn.

Minder clicks. Minder bezoekers. Minder conversie. Lagere zoekresultaten. Alles wat je niet wilt als je succesvol wilt zijn op het internet met je website…

Langzaam laden label en SEO

In al onze SEO artikelen hebben we het al vaak genoeg gehad over de vele factoren die verantwoordelijk zijn voor je positie in de zoekresultaten. Sitesnelheid is er daar één van. Wat dat betreft is het niet zo heel gek dat Google experimenteert met een slow loading label. Het label zal gebruikers enkel ten goede komen.

Om jezelf voor te bereiden op de mogelijke komst van het langzaam laden label zou je nu al stappen moeten ondernemen.

Voorkomen is beter dan genezen

Weet je niet hoe?

Onze gratis SEO Scan is een goede eerste stap! Sitesnelheid hebben we meegenomen in de tool, dus je ziet direct hoe jouw website scoort. Weet je meteen of je moet vrezen voor het langzaam laden label of niet!

We zijn erg benieuwd naar jouw mening. Denk je dat het label er gaat komen? En zo ja, hoe ben je van plan om te voorkomen dat je website keldert in de zoekresultaten?

Laat het ons weten in een reactie!

Ander bekeken ook

SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 7 min
Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf...
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min
Je bent een ondernemer en wil groei zien in je bedrijf. Dat is logisch. Wie wil dat niet? De grote vraag is alleen ‘hoe doe ik dit precies?’ Als online...