Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Categorieen
Delen
Facebook
Ontvang je GRATIS
website analyse
t.w.v. €399,-
Tijdelijk Gratis
Satellietwebsites
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min

Satellietwebsites: uitgelicht

Vandaag gaan we beginnen aan een meerdelige serie over satellietwebsites. Wat zijn satellietwebsites? Hoe kun je ze gebruiken? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Omdat dit een groot onderwerp betreft, die vanuit meerdere invalshoeken te bekijken is, delen verdelen wij deze serie over meerdere weken. Op deze manier zal je niet teveel informatie tegelijkertijd op je af krijgen en zal je opgedane kennis optimaal kunnen benutten. Allereerst zullen we bij de wortel beginnen: wat zijn satellietwebsites? Pas je trouwens op dat je niet aan het over-optimaliseren bent!

Wat zijn satellietwebsites?

Een satellietwebsite is er puur om jouw main website te ondersteunen. De website kan op meerdere manieren gebruikt worden: vanuit een marketing achtergrond en vanuit een SEO achtergrond. Momenteel gaan we de SEO achtergrond aanpakken. Satellietwebsites: SEO Momenteel begeven we ons op een dubieus terrein, het creëren van satellietwebsites, met als enige doel het beïnvloeden van je PageRank, is namelijk totally not done! Je neemt een groot risico wanneer je je op dit terrein begeeft, dus wees gewaarschuwd! Maar nu we toch niet meer verder kunnen, zullen we het dan toch maar uitlichten. Een satellietwebsite is een verkleinde versie van je hoofdsite. Het voedt de website, ondersteunt hem met linkjuice. Het hoofddoel is dan ook om waardevolle links naar jouw sites te sturen. Alhoewel het raar klinkt om zoveel moeite te steken in een site, wiens enige doel het doorsturen van links is, kan dit zeker van pas komen. Met een aantal goede pagina’s, die regelmatig geüpdatet worden, kan de site al snel een PageRank oppikken. Google beloont sites met hoge PageRank backlinks. Ik hoef niet verder uit te leggen dat dit goed van pas kan komen. Natuurlijk heeft maar een satellietwebsite weinig voordelen. Wanneer je deze strategie dan ook optimaal wilt benutten, zal je gebruik moeten maken van meerdere satellietsites. Begin met één, om de kneepjes van het vak te leren, en bouw hierna uit naar twee of drie. Bouw je web hierna geleidelijk uit. Nogmaals, je begeeft je op gevaarlijk terrein!

webs

Wat maakt een satellietwebsite succesvol?

Wanneer je hier toch mee door wilt gaan, zorg er dan voor dat je een aantal dingen in orde hebt:

  • Host de site zover mogelijk weg van je hoofdsite. (unieke IP’s zijn erg goed voor je SEO)
  • Voorzie de satellietwebsite van hoogwaardige content – geen troep. Blijf de website updaten, blijf nieuwe content toevoegen en haal verouderde artikelen af en toe weg.
  • Houdt rekening met het design van de sites. Het moet er namelijk uitzien als een op zichzelf staande website. Je wilt niet dat men er achter komt dat het enige doel van de website het versturen van linkjuice naar je hoofdsite is.
  • Link ook naar andere websites, niet alleen je hoofdsite. Wanneer je geen PageRank wilt verliezen, zorg er dan voor dat de links naar andere website nofollow links zijn.
  • Wees voorzichtig met de backlinks – zorg ervoor dat je je hoofdwebsite niet spamt. Gebruik kwalitatieve links van artikelen, blogreacties etcetera.

Alhoewel wij dit misbruik van Google ’s manier van werken absoluut niet goedkeuren, is het wel degelijk een manier om snel te scoren. Je kan echter ook een flinke straf van Google tegemoet zien, wanneer je gepakt wordt. Volgende week meer over satellietwebsites!

Ander bekeken ook

SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 7 min
Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf...
SAM
SAM Online Marketing
Leestijd: 5 min
Je bent een ondernemer en wil groei zien in je bedrijf. Dat is logisch. Wie wil dat niet? De grote vraag is alleen ‘hoe doe ik dit precies?’ Als online...