Leestijd: 5 min

 

SEO Scan – Scan gratis je website

In ons artikel over de AIDA formule kon je al lezen dat wij achter de schermen bezig waren om een SEO Scan te bouwen waarmee je je website kunt scannen op SEO resultaat. Inmiddels is het dan zo ver. De tool staat online. Klaar voor gebruik.

In deze blogpost leggen we je uit hoe het werkt en hoe je je SEO resultaten kunt verbeteren.

Wat weet jij al over de vouw?

De SEO Scan

Met onze SEO Scan heb je de mogelijkheid om gratis te checken hoe goed je website is geoptimaliseerd om te scoren in de grote zoekmachines. We testen je website op een aantal essentiële onderdelen die bepalen hoe hoog je website tevoorschijn komt in de organische zoekresultaten.

Zoals je van ons kunt verwachten is de SEO Scan basic, duidelijk en vooral no-nonsens. In één overzicht krijg je van ons de belangrijkste resultaten voorgeschoteld. Of je vervolgens zelf aan de slag gaat met deze resultaten of ons vraagt om je te adviseren hoe het beter kan, is ons om het even. Belangrijkste is dat je na de SEO Scan weet waar je verbeteringen aan kunt brengen zodat ook jouw website gevonden wordt in de zoekmachines.

Ga nu direct naar de SEO Scan en scan je website.

SEO scan_top

SEO Scan – Stap 1

Als je op de bovenstaande link hebt gedrukt krijg je het bovenstaande scherm te zien. De knaloranje Call To Action springt in het oog en komt op elke pagina terug. Uiteraard doen wij dit niet zomaar en als je bekend bent met onze blog heb je het artikel  “Call to action: De poort naar (online) succes” misschien al gelezen en weet je wat hiervan de reden is.

Bij stap 1 vul je een geldig e-mailadres in o.a. voor verificatie. Maak je geen zorgen om je privacy. Wij houden net zoveel van spam als jij en zullen je gegevens nooit delen met derden.

SEO scan_stap1

SEO Scan – Stap 2

Na het invullen van een geldig e-mailadres kun je doorklikken naar stap 2 van de gratis SEO Scan. In de tweede stap vul je de URL in van jouw website. Voer hier alleen de homepage in en niet een subpagina zoals: www.jouwwebsite.nl/pagina. De SEO Scan scant automatisch je volledige website en dus ook alle subpagina’s.

SEO scan_stap2

 

SEO Scan – Stap 3

Onze gratis SEO Scan is zo ontwikkeld dat de scan kan bepalen of de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden op een juiste manier gebruikt worden en vaak genoeg terug komen op je website. Je hebt in stap 3 de mogelijkheid om 5 keywords in te vullen waarop jij graag wilt scoren in de zoekmachines. Na de website scan weet je precies of je dit tot nu toe goed genoeg gedaan hebt of dat er nog wat te verbeteren valt.

SEO scan_stap3

 

SEO Scan – De resultaten

Nadat je de drie stappen succesvol doorlopen hebt wordt je website gescand. In de tussentijd is er een e-mail naar je onderweg om je e-mailadres te verifiëren. Het kan zijn dat deze e-mail (ten onrechte natuurlijk) in je spamfolder of reclamebox terecht is gekomen. Bestempel ons dan als een veilige afzender, want dat zijn we tenslotte!

In deze e-mail staat een link die je naar de gescande resultaten leidt.

 SEO scan_resultaat_1

 

In ons voorbeeld zie je dat de website die we gescand hebben voor 32% geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Daar valt dus nog een hoop aan te verbeteren. Je kunt zelf aan de slag gaan met de resultaten van de SEO Scan, maar om het je makkelijk te maken kun je ons ook om advies vragen.

Om onze hulp in te schakelen hebben we weer een mooie button gemaakt met een tekst die er niet om liegt; Laat ons je helpen!

SEO Scan resultaten – Titel & Meta

De eerste resultaten die je te zien krijgt zijn de resultaten die je hebt gescoord met je pagina titel, meta keywords en meta description. Klik op de links voor een uitgebreide beschrijving van de functies van de paginatitel, meta keywords en meta description.

SEO scan_resultaat_2

 

SEO Scan resultaten – Overig

Het volgende onderdeel van de SEO Scan laat je zien hoe hoog je Google PageRank is, hoe goed je website scoort op snelheid en het aantal geïndexeerde pagina’s waarbij duidelijk wordt weergegeven hoeveel afbeeldingen je website bevat zonder ingevulde of onjuist ingevulde alt-tags. Ook in dit onderdeel gaan we niet verder in op de functies van de verschillende onderdelen, maar zullen deze nader toelichten in vervolg artikelen; Google PageRank en alt tag en SEO. Houd daarom www.samonlinemarketing.nl in de gaten, like ons op Facebook, volg ons op twitter en Google Plus of vul je e-mailadres in in de SEO Scan (ook als je zelf geen website hebt) om als eerste de nieuwe artikelen te lezen.

SEO scan_resultaat_3

 

SEO Scan resultaten – Keywords

In het laatste onderdeel van onze gratis SEO Scan zie je hoe goed je website is gevuld met de keywords waarop jij gevonden wilt worden. In het voorbeeld hebben wij bewust géén zoekwoorden ingevuld om aan te tonen dat de SEO Scan in dat geval de meest voorkomende woorden automatisch scant. Zoals je kunt zien komen de woorden ‘ 2013’ , ‘ deel’  en ‘ Tony’  het meeste voor op deze website, al scoren ze gigantisch slecht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Tijd om onze hulp in te schakelen lijkt ons!

SEO scan_resultaat_4

We hopen je met dit artikel en onze gratis SEO Scan weer een stapje verder hebben kunnen helpen naar een toppositie in de organische zoekresultaten en een succesvolle website. Vond je dit artikel waardevol?

Deel dan via onderstaande knoppen!

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 7 min

Wat we allemaal kunnen leren van de groei van Coolblue? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe telefoon, een nieuwe koptelefoon of een nieuwe spelcomputer, bij Coolblue kun je terecht. Je vindt er ook een grote selectie keukenapparatuur,...

Leestijd: 5 min

Een eigen webshop in 2023 starten. Waar begin je? Denk je erover om je eigen webshop te beginnen? Of je nu fysieke goederen, digitale producten of een combinatie van beide wilt verkopen, er is nog nooit een beter moment geweest...

Leestijd: 7 min

Succesvol adverteren op Instagram: Handleiding Voor bedrijven kan Instagram een krachtig middel zijn om nieuwe en huidige klanten te bereiken. Zo zijn er meer dan 200 miljoen Instagram-gebruikers die elke dag minstens één bedrijfsprofiel bekijken. Maar hoe kun je ervoor...

Leestijd: 7 min

Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf dat niet aan deze vraag kan voldoen zal snel achterop raken.