Leestijd: 5 min

Winstgevende Website – SAM’s checklist

Een winstgevende website maken, dat willen we allemaal wel. Maar hoe maak je een website die winsten voor je draait en waarbij het resultaat hoger is dan de investering? Hier op onze blog gaven we al enorm veel tips om hoger in Google te komen, over conversie optimalisatie en over webdesign. In deze checklist voor een Winstgevende Website komen alle belangrijke zaken terug en bieden we een leidraad om ook van jouw website een omzetverhogende topper te maken!

Ontdek snel alle punten op onze checklist voor een Winstgevende Website!

Heb jij ook al alles gelezen over email marketing?

Een killer domeinnaam kiezen voor je Winstgevende Website

Een winstgevende website maken begint natuurlijk met het uitkiezen van een killer domeinnaam die bij jou en je bedrijf past. Je kunt er hiervoor kiezen om de naam van je bedrijf te registreren of een domeinnaam met een (hoofd)zoekterm er in verwerkt. In vervlogen tijden kregen ‘exacte keyword matches’ een positie hoger in Google, maar die tijden zijn gelukkig voorbij. Kies altijd een domeinnaam die bij je past, niet al te lang is en gemakkelijk te onthouden is voor je bezoekers. Vermijd rare extensies en/of streepjes in de domeinnaam. Kies voor branding. Altijd!

Een Winstgevende Website is een WordPress Website

Natuurlijk niet per definitie, maar WordPress is niet voor niets al vaker aan bod gekomen hier op onze blog. Het is een ideaal Content Management Systeem (CMS) wat zelfs voor absolute noobs relatief eenvoudig te gebruiken is. “Als je met Microsoft Word kan werken kun je met WordPress werken” is een veelgehoorde uitspraak.

Je WordPress website is natuurlijk niet opeens gekoppeld aan je domeinnaam; dat zul je zelf moeten doen. Onze artikelen over WordPress automatisch installeren, WordPress handmatig installeren met Filezilla via FTP, een WordPress website vullen met content en een WordPress thema kiezen voor je Winstgevende Website kunnen je op weg helpen in deze tweede stap van onze checklist.
Winstgevende website maken

Zonder Responsive Webdesign geen Winstgevende Websites

Sinds de komst van de smartphones en tablets zijn we anders gaan browsen. Je website kan 24/7 vanaf vrijwel iedere plek op aarde bezocht worden door je bezoekers. Een responsive webdesign is daarom een absolute must om een website te maken die je resultaat op gaat leveren. Door je mobiele bezoekers de ultieme surfervaring te bieden met een mobiele website zul je veel betere resultaten behalen dan je concurrenten die zijn blijven steken in de tijd.

Ook voor je positie in zoekmachines als Google is een mobiele website steeds belangrijker. In ons artikel over het ‘Mobile friendly label’ schreven we al dat Google een responsive website beter beoordeeld dan websites die dat niet zijn. Dus ook voor je zoekmachine optimalisatie strategie is het noodzakelijk om je winstgevende website uit te rusten met een responsive webdesign!

Kies voor een veiligere plek voor jou en je bezoekers

In navolging van het vorige punt in de checklist wordt een beveiligde verbinding voor je website steeds belangrijker. Ook hier schreven we een poos terug een artikel over: “Beveiligde verbinding – SEO voor een veiliger internet?”. Inmiddels is gebleken dat Google inderdaad websites met een beveiligde verbinding hogere posities geeft dan websites die deze beveiligde verbinding niet bezitten.

Hoog in Google? SSL certificaat op orde maken!

Creëer de allerbeste content op het Web!

Je kunt het vetste design ter wereld hebben, je kunt op één staan in Google of een miljoen-miljard-likes en volgers op Social Media hebben; als je waardeloze content maakt is het niets waard. Kleine nuancering betreft deze zin; je krijgt never-nooit een miljoen-miljard likes en volgers of een nummer 1 positie in Google als je content niets bijzonders is natuurlijk! Content is nog steeds het allerbelangrijkste op het internet dus zorg dat je er master in wordt. Schrijf vette SEO teksten volgens de AIDA formule, maak toffe foto’s en video’s en neem eens een audio bestand op voor je bezoekers. Zonder content, geen contant. We schreven het al eerder.

Zet je content massaal in de kijker

Door content marketing effectief toe te passen verspreid je je supertoffe content als een inktvlek over het internet. Post op forums, zet vol in op Social Media. Laat je stem horen en zorg dat je gezien wordt. Is je content goed, dan pikt men het vanzelf wel op. Maar voordat het zover is moet je content natuurlijk wel gevonden worden door een groepje bezoekers die de rest van het werk voor je doet!

Content Marketing it is.

Topposities voor je Winstgevende Website

Top notch domeinnaam? Check! Nice responsive en beveiligd WordPress thema geïnstalleerd? Check! Supertoffe content op je website gezet en de wereld in geslingerd? Check!

Dan is het tijd om aan je posities in Google en overige zoekmachines te optimaliseren. Als je de voorgaande punten allemaal hebt toegepast ben je al halverwege, maar SEO is en blijft een vak apart. Uiterst effectief en bovenal ‘gratis’, maar geduld en een lange termijn visie is nodig.

Liever wat sneller resultaat?

Met Google AdWords kun je (als je dit goed doet) al binnen enkele uren helemaal bovenaan in Google staan. Maar ook Google AdWords is voor een onbekende met het fenomeen lastig te doorgronden en kan zomaar voor grote verliezen in je marketingbudget zorgen als je fouten maakt. Anderzijds is een bezoeker die je voor € 1,- binnenhaalt en die € 2,- oplevert via online adverteren verantwoordelijk voor het winstgevend worden van je website!

Meten + Weten = Verbeteren

Het mooiste aan websites en het internet is dat letterlijk alles valt te meten en te verbeteren. Iedere actie van je bezoekers kan je analyseren en daar je conclusies uit trekken. In ‘conversie verhogen met a/b testen’ schreven we al hoe effectief het kan zijn om je website te splittesten. Test alles, optimaliseer met kleine stapjes en zie je omzet door het plafond gaan!

Meer weten over conversie optimalisatie? Lees dan hier verder!

Final Checkpoint – SAM’s Secret Sauce

Alles uitgevoerd uit de checklist? Nice! Dan zit je op 90% van een Winstgevende Website. De laatste 10% zijn uiteindelijk het belangrijkste; de laatste loodjes wegen het zwaarst. SAM’s Secret Sauce is vrij simpel en dit prediken we altijd: doe waar je goed in bent en besteed uit waar je niet goed in bent!

Iedereen heeft talenten. Iedereen is ergens goed in. Maar er zijn er weinig die het gehele spectrum beheersen. Ook bij ons internet marketing bureau is er niet één iemand die alle aspecten van online marketing en webdesign beheerst. Bij ons doet iedereen altijd waar hij goed in is. Waarom zou een webdesigner in de SEO copywriting moeten voorzien? Een Google Qualified Professional die gaat zitten programmeren? Come on…

Dus…

Stel jezelf de vragen: “Waar ben ik goed in en wat zou ik willen uitbesteden uit deze checklist voor een Winstgevende Website?”

Samenwerken?

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 5 min

Een MAGISCH Trucje: Het Aida Model Eenvoudig Uitgelegd! 🌟 Inhoudsopgave Wat is het Aida Model Aandacht trekken Kleurrijke plaatjes Interessante woorden Grappige verhalen Interesse wekken Spannende vragen Nieuwsgierigheid opwekken Verlangen opbouwen Leuke voorbeelden Belangrijke voordelen Actie ondernemen Makkelijke stappen Beloningen...

Leestijd: 5 min

Conversie: Hoe maak je van je website een verkoopmonster? Het verbeteren van de conversie van een website of webshop is cruciaal voor het succes van elke online onderneming. Conversie verwijst naar het proces waarbij bezoekers van een website of webshop...

Leestijd: 5 min

De Vouw en SAM Online Marketing De vouw. Het fenomeen houdt redacteuren, designers, marketeers en adverteerders al decennia lang bezig. Maar hoe belangrijk is de vouw vandaag de dag nog nu we op verschillende formaten schermen de online content bekijken? Voordat jij...

Leestijd: 5 min

Content is koning: Hoe kwalitatieve inhoud uw website naar de top kan brengen In de digitale wereld van vandaag is het niet voldoende om een ​​website te hebben die er alleen maar mooi uitziet. Het hebben van hoogwaardige inhoud is...