Leestijd: 5 min

Wordpress Thema kiezen

Een Wordpress thema kiezen; het hangt samen met ons artikel van vorige week over website kleuren kiezen. Wanneer je besluit een Wordpress website te maken of een website te laten maken met Wordpress als Content Management Systeem (CMS) zul je een keuze moeten maken welk thema je gaat gebruiken. Met het enorme aanbod aan (gratis) themes voor Wordpress begrijpen we dat je misschien niet helemaal de bomen door het bos meer ziet in de zoektocht naar een geschikt Wordpress theme.

SAM Online Marketing helpt je bij het kiezen van je WordPress thema!

Heb jij je WordPress website al gevuld met content?

Wordpress Thema kiezen – Het doel met je toekomstige website

Eén van de belangrijkste factoren bij het kiezen van het meest geschikte Wordpress thema is de functie van je website. Waar ga je je website voor inzetten? Wil je een toekomst opbouwen met je website en succesvol worden op het internet met je nieuwe website? Wordt de nieuwe website in de verkoop gezet na voltooiing? Betreft het een informatieve website? Ga je bijvoorbeeld Google Adsense of Affiliate Marketing toepassen om (bij) te verdienen aan je website? Of ga je zelf producten verkopen, bijvoorbeeld via een webshop?

Belangrijke vragen die bepalend zijn voor de keuze van het Wordpress thema!

Updates voor Wordpress Themes zijn bepalend voor je keuze

Nadat je de vragen uit de vorige alinea voor jezelf op een rijtje hebt gezet en een eenduidig antwoord hebt kun je beginnen met je zoektocht naar een geschikt WordPress theme. Waar je Wordpress thema’s het beste kunt vinden vertellen we je zo. Het is namelijk belangrijk bij het kiezen van een geschikt theme voor je Wordpress website om zeker ook te kijken naar hoe vaak een theme wordt geüpdatet. Internet verandert snel en dat is iets wat je goed in het achterhoofd moet houden bij het maken van je keuze. Je wilt niet dat een thema al gauw niet meer ondersteund wordt en je opnieuw kunt beginnen met zoeken.

Het kiezen van een geschikt Wordpress theme kan redelijk wat tijd in beslag nemen, zeker wanneer we naar het enorme aanbod kijken wat beschikbaar is. Je kunt al gauw uren zoet zijn met klikken van thema naar thema. Zonde van je tijd. Even goed zoeken met onze tips in gedachten en je hebt een theme waar je jaren plezier aan beleefd. Wet van Pareto…

Wanneer je je Wordpress thema gaat kiezen, kijk dan naar (recente) updates. De ‘grote jongens’ updaten met grote regelmaat hun thema’s. Je bent dan altijd verzekerd van ondersteuning voor je theme en compatibiliteit met de laatste versie van WordPress. Kijk bij het zoeken ook naar recensies en reviews van andere gebruikers. Wat zeggen zij hier over? Hoe snel reageert de ontwikkelaar op vragen? Zijn er recente updates, reageert de ontwikkelaar (relatief) snel en zijn de recensies positief? Dan weet je eigenlijk al dat je een thema te pakken hebt waar je voorlopig goed mee vooruit kunt.

WordPres thema kiezen

Gratis Themes vs. Premium Themes

Wanneer mensen een Wordpress thema zoeken voor hun website hebben ze vaak al van tevoren bepaald of ze voor een gratis thema of voor een premium (betaald) thema gaan. Er zijn genoeg gratis thema’s te vinden die voldoen aan de gestelde ‘eisen’ uit de vorige alinea, maar 100% garantie op lifetime ondersteuning heb je met een gratis theme simpelweg niet. Bij de betaalde thema’s heb je 9 van de 10 keer perfecte support vanuit de ontwikkelaar. Je betaalt in dat geval voor je thema, wat misschien tegen je gevoel ingaat omdat er zoveel gratis themes te vinden zijn, maar zo weet je wel dat je altijd bij iemand terecht kan als je hulp nodig hebt.

De prijs voor een betaald thema varieert van $ 10,- tot $ 100,- en hoger. Sommige commerciële partijen bieden ook een totaalpakket met al hun themes. De prijs hiervan loopt vaak in de honderden dollars, maar dan heb je wél een ruime keuze in Premium themes. Zo heb je altijd een geschikt theme voor iedere functie van iedere website

Pas bij prijspakkers ook weer op voor verouderde themes die niet meer geüpdatet gaan worden. Het is niet voor niets wanneer een thema van $ 60,- opeens aangeboden wordt voor 5 dollar! Goedkoop kan dan duurkoop worden. Zonde van je tijd en investering, zelfs als deze maar klein is in beginsel.

WordPress Thema’s kiezen – De beste plekken

Wie via Google de zoekopdracht “Wordpress theme” uitvoert krijgt 96.000.000 zoekresultaten voorgeschoteld. Het eerste zoekresultaat is de website van Wordpress zelf waar je uit meer dan 3000 gratis Wordpress Themes kunt kiezen.

Grote voordeel van de website van Wordpress zelf is dat alle gratis themes zijn gecontroleerd op spam en/of eventuele achterdeurtjes in de code. Hackers en andere kwaadwillenden krijgen geen kans om je website te hacken en/of gevoelige informatie te vergaren, in ieder geval niet via je theme. Met de overige gratis thema’s die op het internet te vinden zijn loop je die kans wel. Oppassen dus!!!

Als je toch liever meer mogelijkheden wilt met je theme zijn er een aantal commerciële partijen die voor ieder wat wils hebben. Bekende spelers zijn: Themeforest, WooThemes, Elegant Themes, Organic Themes en Studiopress. Veel van de themes die zij aanbieden zijn tot grote hoogte eenvoudig aan te passen zonder zelf in de code te hoeven rommelen. Vooral erg handig als je weinig tot geen verstand hebt van coderen, maar toch de stijl van je website zelf wilt bepalen.

Allerlaatste tip die we je nog meegeven bij het kiezen van een geschikt Wordpress Theme voor je website: kies ALTIJD voor een responsive webdesign! Als je wilt weten waarom, lees dan ons artikel over mobielvriendelijke websites nog eens door.

Ben je zelf niet zo’n held wat webdesign en websites bouwen betreft en wil je 100% zeker weten dat je een Winstgevende Website hebt? Neem dan contact met ons op!


Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 7 min

Wat we allemaal kunnen leren van de groei van Coolblue? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe telefoon, een nieuwe koptelefoon of een nieuwe spelcomputer, bij Coolblue kun je terecht. Je vindt er ook een grote selectie keukenapparatuur,...

Leestijd: 5 min

Een eigen webshop in 2023 starten. Waar begin je? Denk je erover om je eigen webshop te beginnen? Of je nu fysieke goederen, digitale producten of een combinatie van beide wilt verkopen, er is nog nooit een beter moment geweest...

Leestijd: 7 min

Succesvol adverteren op Instagram: Handleiding Voor bedrijven kan Instagram een krachtig middel zijn om nieuwe en huidige klanten te bereiken. Zo zijn er meer dan 200 miljoen Instagram-gebruikers die elke dag minstens één bedrijfsprofiel bekijken. Maar hoe kun je ervoor...

Leestijd: 7 min

Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf dat niet aan deze vraag kan voldoen zal snel achterop raken.