Zelf optimaliseren

Leestijd: 5 min

Zelf optimaliseren: De beste WordPress plug-ins

Eigenlijk gebruikt iedereen tegenwoordig wel WordPress voor het optimaliseren van zijn websites. Het voordeel van WordPress is dat je er duizenden plug-ins aan kunt toevoegen. Zo kun je het programma precies inrichten naar jouw voorkeur en is het relatief gemakkelijk om je website te managen. Om jou een handje te helpen hebben wij een rondje langs onze online marketeers gemaakt en hebben wij om hun favoriete WordPress plug-ins gevraagd. Hier is de volgende top 5 uitgerold: (lees ook hoe jij je WordPress website moet beveiligen)

5. Layerslider

Op de vijfde plaats in onze lijst van WordPress plugins staat Layerslider. De plugin is een slider die je gemakkelijk in je website kunt integreren. Het geeft je website een dynamisch uiterlijk en biedt daarbij de mogelijkheid om video’s, afbeeldingen of andere content in je slider te integreren. Voordelen: Er zijn een aantal redenen om Layerslider te gebruiken als WordPress plug-in. Allereerst zijn de sliders zeer overzichtelijk en zien ze er professioneel uit. Daarbij kun je zelf het formaat aanpassen naar jouw voorkeur. Layerslider werkt ook in oude browsers en het is responsive, wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt. Je kunt via de preview functie alvast zien hoe de slider er uit gaat zien en het heeft een zeer sterke video integratie. Toch heeft de plug-in ook een paar nadelen. Nadelen: Voor de leek is Layerslider vrij lastig te gebruiken. Om de plug-in goed te kunnen gebruiken, moet je enige uren investeren. Bovendien vraagt het ook om enige HTML kennis om de plug-in echt een meerwaarde te laten hebben. Het vervelendste is echter dat Layerslider de snelheid van je website in negatieve zin kan beïnvloeden. Conclusie: Al met al kan Layerslider zeker een meerwaarde voor je zijn, mits je over enige HTML kennis beschikt en je website is aangesloten op een goede server.

wpplugin2

4. Gravity Forms

Net niet in de top 3 is geëindigd: Gravity Forms. Het is een handige WordPress plug-in om contactformulieren in je website te implementeren. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat bezoekers converteren en contact opnemen kan hieraan bijdragen. Waarom zijn wij fan van Gravity Forms? Voordelen: Onderling waren wij er eigenlijk unaniem over uit: wij zijn fan van Gravity Forms. De reden is dat het simpelweg onwijs makkelijk in het gebruik is. De plug-in spreekt voor zich en je kan er zeer gemakkelijk formulieren mee maken en toevoegen. Bovendien kan je er betalingsprogramma’s als IDeal aan koppelen, waardoor bezoekers gemakkelijk kunnen betalen en jij niet achter je geld aan hoeft. Data als je conversiepercentage wordt bijgehouden, zodat jij je formulieren kunt analyseren en verbeteren. Nadelen: Wij willen altijd kritisch blijven kijken, maar eigenlijk kunnen wij niet op een nadeel van Gravity Forms komen. Verder dan ‘het is mijn smaak niet’ zijn wij qua negatief commentaar van onze medewerkers dan ook niet gekomen. Conclusie: Gravity Forms is de WordPress plug-in bij uitstek als het aankomt op het produceren en analyseren van je contactformulieren. Wij zweren er dan ook bij!

wpplugingrav

3. Jetpack

Binnengekomen op de 3e plek en goed voor een bronzen medaille: de WordPress plugin Jetpack. De plug-in helpt je bij het beheer van je WordPress website. Het is een zeer algemene extensie die je onder andere helpt bij het in kaart brengen van je bezoekersstatistieken en het sneller laden van je afbeeldingen. Bovendien zorgt het ook voor extra beveiliging van je website. Voordelen: De reden dat ook jij Jetpack als WordPress plugin moet gebruiken, is dat het een zeer algemeen programma is dat je bij veel aspecten van website optimalisatie kan helpen. Vooral bezoekersstatistieken helpen ons om in korte tijd zowel onze website als die van onze klanten te analyseren, zonder dat wij Google Analytics erbij hoeven te pakken. Daarbij is de plug-in gewoon zeer divers: van widgets, tot contactformulieren en mobiele thema’s. Alles is mogelijk via Jetpack, dat bovendien geschreven is door de makers van WordPress, wat een garantie biedt op een goeie aansluiting op je CMS. Nadelen: Jetpack is zeer divers en handig, maar haar werking reikt maar tot een bepaalde hoogte. Vooral programmeurs hebben een haat-liefdeverhouding met de plug-in, omdat het bij de wat ingewikkelder programmatuur nogal eens ‘over zijn nek gaat’ (programmeurstaal voor systeemfouten). Echter zal het gros van ons hier zelf geen last van hebben. Conclusie: Jetpack is zeker aan te raden om als plug-in voor WordPress en is een goede basis om mee aan de slag te gaan. Het biedt van alles een beetje en vooral wanneer je weinig optimalisatie ervaring hebt, kan het programma je een heel eind op weg helpen. Heb je echter programmeurs in dienst, overleg dit dan met ze!

WPplugin3

2. Wordfence

De zilveren medaille in onze top 5 van WordPress plug-ins gaat naar Wordfence. Wordfence is hét beveiligingsprogramma voor je website en helpt onder andere tegen hackers en andere pogingen tot inbraak in jouw website. Alleen jij mag toegang hebben tot jou website en het medium mag niet in handen vallen van buitenstaanders. Wordfence helpt je hierbij. Voordelen: Wordfence biedt je een hoop zekerheden als het aankomt op het beschermen van je website voor aanvallen van buitenaf. Het heeft een enorm sterke Firewall en wordt constant geüpdatet om jou net dat beetje extra bescherming te bieden. Via de Premium API key krijg je extra support, kun je bezoekers vanuit bepaalde landen blokkeren en is het zelfs mogelijk om je IP-adres te koppelen aan je logingegevens. Zo weet je zeker dat echt alleen jij de achtergrond van je website in kan. Nadelen: Met de Wordfence WordPress plug-in kan je alles bijhouden, maar dan bedoelen we ook echt alles! Je ziet dus ook wie je website proberen te bombarderen. Dit gebeurt nogal vaak. Staar je hier niet op stuk. Op den duur ga je patronen zien in welke IP adressen je website proberen te bombarderen en uit welke landen deze afkomstig zijn. Hier kun je erg paranoïde van worden. Kijk er dan ook niet teveel naar. Conclusie: Wordfence is zeer veilige, accurate WordPress plug-in, die voor een uitermate goede beveiliging van je website zorgt. Het laat je een hoop zien – teveel zelfs. Zoveel dat je er paranoïde van kunt worden. Wij raden de plug-in absoluut aan, maar adviseren je de extensie gewoon zijn werk te laten doen en niet teveel in de geboden informatie te duiken.

WPplugin4

1. Yoast SEO

En de gouden medaille van de WordPress plug-ins gaat naar: Yoast SEO. Eigenlijk wist ik voordat ik de test onder ons personeel ging houden al dat Yoast op nummer één zou eindigen. Voor beginners is het een ongelooflijk handig middel om je website te optimaliseren en zelfs voor de gevorderden onder ons dient het als een goede kwaliteitscheck na optimalisatie van een pagina. Voordelen: De mogelijkheden voor het optimaliseren van je website zijn zeer divers met Yoast. Je kunt je hele URL-structuur optimaliseren en indelen, headers gemakkelijk maken, interne links in je website zetten, tags en categorieën maken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bovendien geeft Yoast ook bepaalde waardes aan de optimalisatie van je content. Alhoewel dit niet altijd even accuraat is, is het een goed controlepunt voor jezelf om te kijken of je goed op weg bent. Nadelen: De mogelijkheden die Yoast als WordPress plug-in biedt zijn zo breed en divers dat sommige beginners de bomen door het bos niet meer zien. Waar moeten ze beginnen en welke opties moeten ze wel of niet gebruiken. Is dit echter een nadeel denken wij bij onszelf…. Conclusie: Yoast SEO is hét middel bij uitstek om toe te voegen aan WordPress. Je kunt er bijna alles mee doen en de mogelijkheden zijn oneindig. Wil jij je website optimaliseren, installeer dan de WordPress plug-in Yoast!

WPplugin5

Al met al zijn deze plug-ins zeer handig om aan WordPress toe te voegen. Er bestaan duizenden plug-ins en de mogelijkheden zijn oneindig hierin. Toch raden we je aan de 5 hierboven op zijn minst eens uit te proberen. Ook Gerben van Dijk heeft zijn toplijst samengesteld! Bekijk ook zijn lijst met plug-ins? Heb jij vragen over de WordPress plug-ins, of ben jij een andere mening aangedaan, laat dat dan hieronder weten. Wij zijn benieuwd!

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 7 min

Wat we allemaal kunnen leren van de groei van Coolblue? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe telefoon, een nieuwe koptelefoon of een nieuwe spelcomputer, bij Coolblue kun je terecht. Je vindt er ook een grote selectie keukenapparatuur,...

Leestijd: 5 min

Een eigen webshop in 2023 starten. Waar begin je? Denk je erover om je eigen webshop te beginnen? Of je nu fysieke goederen, digitale producten of een combinatie van beide wilt verkopen, er is nog nooit een beter moment geweest...

Leestijd: 7 min

Succesvol adverteren op Instagram: Handleiding Voor bedrijven kan Instagram een krachtig middel zijn om nieuwe en huidige klanten te bereiken. Zo zijn er meer dan 200 miljoen Instagram-gebruikers die elke dag minstens één bedrijfsprofiel bekijken. Maar hoe kun je ervoor...

Leestijd: 7 min

Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf dat niet aan deze vraag kan voldoen zal snel achterop raken.