Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 20 beoordelingen
Wilt u meer leads via uw website? Gratis Website Scan
Wij bij SAM zijn gespecialiseerd in
online marketing
SEO en SEA
Webdesign + Conversie
Content Marketing + Sociale Media

Online Leads genereren

Online leads genereren, ofwel lead generation, betekent het verwerven van potentiële klanten voor uw business en is een welkome (online) tactiek. Het genereren van (online) leads helpt u in contact te komen met een flinke schare aan potentiële klanten. In zowel zakelijke markt (B2B) als particuliere markt (B2C) wordt dit gebruikt als de voornaamste manier om omzet te behalen. Het betreft hier vaak grotere aankopen en uitgaven, die niet direct via uw website gerealiseerd kunnen worden. Vooral voor ZZP-ers en het MKB is het echter belangrijk dat u een juiste tactiek opzet voordat u een lead generatie campagne opzet. Wat zijn bijvoorbeeld de juiste leads? Wat mag een lead per stuk kosten? En bovenal; hoe worden online leads gegenereerd? SAM Online Marketing vertelt het u hieronder.

Hoe genereer ik online leads?

De hamvraag is natuurlijk: “hoe genereer ik online leads?”. Het is een vraagstuk waar iedereen over peinst. Voor de ene partij werkt een business to business (B2B) campagne het beste, waar de andere liever aan online lead generation doet via zijn of haar website. Ongeacht hoe u dit invult, is er één punt dat terug blijft komen; het ‘warm’ houden van uw (potentiële) klanten.

Binnen online leadgeneratie is het zaak dat u een dusdanige band opbouwt met uw publiek, dat deze in de toekomst weer bij u terugkomen. Daarbij is het zaak om leads zo snel mogelijk te filteren en een zogeheten customer journey na te bootsen. Offline waren hier voorheen verschillende manieren voor. Toch zijn deze door de onwijze opkomst van het internet wat meer naar de achtergrond verdwenen. Wij concentreren ons in dit stuk op online leads genereren via uw website.

Online leadgeneratie via uw website

Online leads genereren is tegenwoordig naar een heel nieuw niveau gebracht. De opkomst van professionele, conversiegerichte websites heeft er voor gezorgd dat online leadgeneratie dé manier is om zowel de B2B als de B2C markt aan te spreken.

Er zijn verschillende manieren en middelen om online leads te genereren via uw website. Zo kunt u zich richten op diverse online marketing strategieën, zoals zoekmachine optimalisatie voor Google (SEO),e-mail marketing, het laten aanmelden van bezoekers voor een nieuwsbrief, of het schrijven van een blog. Het meest geschikte middel om dit binnen online marketing te realiseren, is door u te richten op zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd.

Zoekmachine optimalisatie om online leads te genereren

Zoekmachine optimalisatie is het middel bij uitstek om leads te generen via uw website. U (of een professioneel bureau) zorgt er voor dat u uw website op dusdanige manier optimaliseert voor zoekmachines als Google, dat u terug bent te vinden op de voor u juiste zoektermen. Hiermee trekt u veel meer bezoekers naar uw website dan voorheen, waarbij deze bezoekers ook daadwerkelijk op zoek zijn naar hetgeen u hebt te bieden.

Deze vorm van online leadgeneratie biedt u een stabiele vorm van online marketing voor uw bedrijf of organisatie. De zoekvolumes fluctueren op het gros van de zoektermen amper, waardoor u gericht uw bedrijfsvoering hierop aan kunt passen. U creëert een constante toevoer aan leads, waardoor u zich in het vervolg alleen maar hoeft te richten op het converteren van deze leads.

Online leadgeneratie uitbesteden aan een professional

Al met al is zoekmachine optimalisatie het middel binnen online marketing om uw lead generation te stimuleren. Het is echter lastiger dan het lijkt om dit binnen de kortste keren te realiseren voor uw organisatie. Besteed dit dan ook uit aan een professional. De afgelopen jaren heeft SAM Online Marketing zich verder gespecialiseerd in deze tak van sport en hebben wij ons opgewerkt tot echte SEO specialist. Lees daarom verder over onze werkwijze als u het online leads genereren uitbesteedt aan ons bureau.

Hoe genereert SAM Online Marketing leads via mijn website?

Wanneer u SAM Online Marketing inschakelt voor het genereren van leads, zetten wij samen met u een gedegen tactiek op. Ons bureau snapt dat er een gedegen proces voorafgaat aan de daadwerkelijke uitvoering en dat online leadgeneratie per business verschilt. We brengen daarom eerst met u in kaart wat uw exacte doelgroep is, waar zij op zoeken en wat de zoektermen zijn die hierop aansluiten. Deze wordt verder voorgegeven door een content marketing techniek die hier naadloos op aansluit.

Populariteit creëren

Als de content en structuur van uw website volledig staan, is het zaak ons te richten op de volgende stap binnen lead generation; het ‘populair’ maken van uw website. Eigenlijk is dit een paradoxaal verband – u zorgt er namelijk voor dat uw website op genoeg andere plekken op het internet aan populariteit wint en is terug te vinden. Dit allemaal om populariteit/autoriteit binnen de zoekmachine Google te creëren (ook wel zoekmachine optimalisatie of SEO genoemd). De online leadgeneratie van uw business is in sterke mate afhankelijk van dit fenomeen. Toch houden onze diensten hier niet bij op.

Conversie optimaliseren

De laatste stap in het proces van leadgeneratie is het optimaliseren van uw conversie en de kwaliteit van leads. Dit heeft zowel betrekking op het design van uw website als de structuur van uw website. In zowel de B2B als de B2C kant van online leads genereren is het niet alleen belangrijk om het aantal leads te vergroten, maar ook de kwaliteit hiervan. Alhoewel u al een flinke filter heeft aangebracht door op de juiste zoektermen te ranken, wilt u ook op uw website zelf nog onderscheid kunnen maken tussen het soort bezoekers. De ene persoon is nog in een oriënterende fase, terwijl de ander juist direct zaken wil doen.

Contact opnemen voor uw lead generatie

Al met al worden uw zorgen binnen het genereren van online leads via uw website volledig uit handen genomen. Ons online marketing bureau komt met een gedegen plan, waarbij niet alleen het aantal leads drastisch wordt verhoogd, maar ook de kwaliteit hiervan. Wilt u daarom ook uw online leadgeneratie uitbesteden aan een gedegen internet marketing partner, neem dan vandaag nog contact met ons op via 085 303 5754 of mail ons via info@samonlinemarketing.nl. Ook kunt u eerst een gratis SEO scan doen!

Direct meer leads genereren

Ook u kunt direct meer online leads genereren. Door uw online leadgeneratie uit te besteden aan SAM Online Marketing, creëert u een constante toestroom aan relevante bezoekers, die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar uw dienst of product. Uw online leadgeneratie vindt bijna geheel plaats via uw website, waarbij onze tactieken zowel geschikt zijn voor B2B als B2C, van ZZP-ers tot aan het MKB en de wat grotere organisaties.

Wilt u daarom direct in zee met een professional voor uw lead generation, neem dan nu contact met ons op en laat u geheel vrijblijvend adviseren door een specialist van ons bureau of doe een gratis SEO scan!

Gratis Website Scan

Technische verbeterpunten website
Vindbaarheid in Google vergroten
Conversie optimalisatie verbeteren
Leadgeneratie verhogen
Scan nu

Lokaal vindbaar vanaf 199

Maandbudget vanaf 199,- Persoonlijk aangewezen SAM specialist Looptijd van 6 t/m 12 maanden Altijd resultaat!
Contact opnemen
internet marketing bureau
Doe de gratis SEO Scan
2019 © SAM Online Marketing & Webdesign
Beoordeling door klanten: 4.8/5 - 24 beoordelingen
Call Now Button