Wilt u meer bezoekers op uw website?
Behaal de beste resultaten voor uw business
Adverteren Meer bereik
Optimaliseren Meer bezoekers
Rapporteren Meer conversie
Adviseren Meer kennis

Online leads genereren

Online leads genereren, ook wel online leadgeneratie genoemd, is het verwerven van potentiële klanten via het internet. U zorgt voor het genereren van leads via zoekmachines als Google (SEO) en uw website, waarbij u gebruik kunt maken van verschillenden technieken en tactieken. Het online op de kaart zetten van uw business helpt u in contact te komen met onvoorstelbaar veel klanten. In zowel de B2B als B2C markt wordt online marketing daarom ook op een steeds professioneler manier gebruikt om leads te genereren en het is zowel geschikt voor ZZP-ers als het MKB. Voordat u hiermee aan de slag gaat, is het echter belangrijk een gedegen proces in te zetten met uw campagne. Wat zijn voor u juiste leads? Wat wilt u per lead investeren en de hamvraag; hoe genereer ik online leads? SAM Online Marketing vertelt u er hieronder meer over.

Hoe genereer ik online leads?

De by far belangrijkste vraag in het online genereren van leads is natuurlijk hoe u dit doet. Zelfs de meest succesvolle organisaties peinzen hier dagelijks over en zijn nog steeds op zoek naar een manier waarop zij meer leads kunnen realiseren. Zelfs een tiental jaren geleden, toen het internet nog amper voor commerciële doeleinden werd gebruikt, werden er al tientallen manieren gebruikt om potentiële klanten te bereiken. Alhoewel het uiteraard niet valt te ontkennen dat er voorheen genoeg succesvolle organisaties zijn geweest, is de nieuw ontstane online business een welkome toevoeging geweest voor lead generation.

Gegevens doormeten

Het voordeel van online leads genereren via bijvoorbeeld uw website ten opzichte van het ouderwets proberen klanten te verwerven, is dat alles tegenwoordig meetbaar is. U kunt precies achterhalen wat uw bereik is bij een persbericht of hoeveel mensen u bereikt met een post op Facebook. Hieronder concentreren wij ons verder op online leadgeneratie en het verwerven van (potentiële) klanten via het internet.

Online lead generatie via de website

Online leads genereren ziet er tegenwoordig heel anders uit dan voorheen. Door de professionalisering van commerciële websites en het enorme marktaandeel van zoekmachines op het internet heeft het opzetten van een campagne meer haken en ogen dan vroeger. Toch zijn er verschillende manieren om leads te genereren en bezoekers naar uw website te trekken.

Tactieken en technieken

Om bezoekers naar een website te trekken, maken veel bedrijven van verschillende tactieken en technieken gebruik. Zo maken zij gebruik van onder andere e-mail marketing, social media marketing en het schrijven van blogs. Alhoewel dit allemaal goede manieren zijn om online leads te genereren, betreft het hier vooral vormen van remarketing. Vooral in de B2B markt zijn er veel betere manieren te bedenken om direct relevante bezoekers aan te trekken en deze te converteren tot een kwalitatieve lead, zoals zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd.

Hulp van SAM?

Laat uw gegevens achter en word binnen 24 uur teruggebeld.

Direct contact opnemen

Succes verzekerd met SAM

0+
Teamleden
0%
SAM verhoogt uw conversiepercentage
0+
Succesvolle samenwerkingen met SAM
0
Gemiddelde beoordeling
van onze klanten
 

Zoekmachine optimalisatie om online leads te genereren

Het middel bij uitstek voor het genereren van online leads is zoekmachine optimalisatie. Door uw website te optimaliseren voor zoekmachines als Google, op de voor u relevante trefwoorden. Op deze manier creëert u een constante toestroom van relevante bezoekers, die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar uw product of dienst.

Zoekmachine optimalisatie is het middel bij uitstek om uw online lead generatie kracht bij te zetten. De zoekvolumes fluctueren per zoekwoord amper, waardoor u uw business hier goed op af kunt stemmen. U creëert een vast aantal leads per maand, waardoor u zich alleen nog maar hoeft te richten op het converteren van deze leads. Dit maakt SEO een zeer interessante optie voor zowel ZZP-ers als het MKB.

Uitbesteden aan een professional

Om echt op een constante manier online leads te genereren, is het aan te raden dit uit te besteden aan een professional. De SEO specialist die u hierbij kan helpen, is SAM Online Marketing. Lees direct verder hoe ons bureau uw website helpt om zowel meer bezoekers als leads te genereren.

Lokaal vindbaar vanaf 199

Maandbudget vanaf 199 Persoonlijk aangewezen SAM specialist Looptijd van 6 t/m 12 maanden Altijd resultaat! Contact opnemen

Online leads genereren met SAM Online Marketing

SAM Online Marketing is de partij die u in moet schakelen om online leads te genereren. Samen met u zetten wij een gedegen online proces in, waarbij wordt gekeken naar uw wensen, doelen en bovenal: uw doelgroep. Leadgeneratie is per business een vak apart, waardoor wij de zoekmachine optimalisatie campagne goed op uw organisatie en website af moeten stemmen. De belangrijkste stap is dan ook het in kaart brengen van uw doelgroep, alsmede de zoektermen die hierop aansluiten.

Populariteit vergroten ten behoeve van online leadgeneratie

Wanneer uw content is geschreven en de structuur van uw website staat, kan ons online marketing bureau zich richten op de volgende stap van leadgeneration; het verhogen van zowel de populariteit als de autoriteit van uw website binnen zoekmachines als Google. Dit lijkt in eerste instantie een vaag begrip, maar is van groot belang voor het uiteindelijke succes van uw online marketing campagne. U moet namelijk op meerdere plekken terug zijn te vinden om erkenning te krijgen- en bovenaan te komen in Google. Hiermee vervaardigt u topposities op de voor u relevante trefwoorden, waarmee u meer bezoekers aantrekt, met als gevolg een stijging van het aantal kwalitatieve leads. Het verschil in dit proces tussen de B2B en B2C markt ontloopt elkaar nauwelijks. Onze diensten betreffende het leads genereren houden hier echter niet bij op.

Kwaliteit van online leads verhogen

Wanneer u het genereren van leads via uw website volledig wilt uitbesteden aan SAM Online Marketing, nemen wij ook de conversie op uw website voor onze rekening. Zowel het design als de precieze invulling van uw website wordt dusdanig onder de loep genomen, dat u zowel bezoekers filtert als deze aanzet tot het ondernemen van actie. Niet alleen neemt het aantal online leads hierdoor toe, ook neemt de kwaliteit hierdoor toe.

Al met al is ons bureau de partij om uw online lead generatie aan uit te besteden. Onze specialisten creëren een op maat gemaakt online marketing plan, waarin uw wensen en doelen naar voren komen en uw aantal kwalitatieve leads op den duur drastisch toe zullen nemen. Wilt u uw lead generation daarom uitbesteden aan een ervaren en professionele internet marketing specialist, neem dan vandaag nog contact met ons op en leg uw case voor aan ons bureau.

Direct online leads genereren

Ook uw organisatie kan direct beginnen met het online genereren van leads. Als expert in lead generation via websites is SAM Online Marketing de partij om u hierbij te helpen. Met een team van enthousiaste specialisten wordt uw online marketing strategie van A tot Z uitgestippeld, waardoor u binnen de kortste keren een enorme, constante toestroom aan bezoekers hebt, waarmee u direct leads genereert.

Neem daarom vandaag nog contact met ons op en besteedt uw online lead generatie uit aan ons bureau!

Contact met een SAM specialist

Vul het contactformulier in en laat u terugbellen door een specialist van SAM om de mogelijkheden te bespreken. Nu online
Doe de gratis SEO Scan
2019 © SAM Online Marketing & Webdesign
Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 30 beoordelingen

Hulp vragen aan SAM

Leg de pijnpunten van uw website bloot met onze SEO scan. SAM Online Marketing heeft een online tool (SEO check) ontwikkelt, waarmee u eenvoudig checkt hoe Google uw website beoordeelt. Laat uw website scannen op content, autoriteit en techniek en zet de eerste stap naar een zoekmachine geoptimaliseerde website.