Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 20 beoordelingen
Maandbudget vanaf €199,
Altijd resultaat!
Looptijd 6 t/m 12 maanden
Binnen 10 seconden uw prijs
Link sculpting

Scan uw website

Ontdek hoe uw website ervoor staat

Doe nu de Website Scan

Sociale media

Link sculpting

Link sculpting is een term die je waarschijnlijk al eens voorbij hebt zien komen. Het is een term die je vaak hoort op het moment dat je je bezighoudt met linkbuilding en het bouwen van autoriteit. Maar wat is link sculpting? Hoe zet je het in? En wat is de meerwaarde van link sculpting voor SEO? Je leest het hieronder! 

Wat is link sculpting?

Link sculpting is het proces waarin je het doorgeven van linkjuice op jouw website manipuleert om het in jouw voordeel te laten werken. Alhoewel link sculpting vaak als een black hat SEO techniek wordt beschouwd, maakt iedereen zich er in zeker mate ‘schuldig’ aan.

Wanneer je gebruikmaakt van interne links in jouw website, maak je een soort eigen web. Dit is tegelijkertijd ook de structuur van jouw website. Toch is link sculpting in de puurste vorm een stuk minder black-hat dan je zou denken.

Waarom link sculpting?

Link sculpting kan voor iedere website werken. Alhoewel het proces van follow en nofollow links een stuk minder zwaar meetelt dan voorheen, speelt het nog steeds een rol. Je wilt dan ook niet dat er onnodig autoriteit wordt doorgegeven naar pagina’s waar je niet op wilt scoren in Google. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een contactpagina, of een pagina van jouw team. Dit zijn weliswaar belangrijke pagina’s, maar niet vanuit het oogpunt Google. In dit geval kun je dus best een interne link naar deze pagina doorzetten, maar voor Google heeft deze pagina geen meerwaarde. Je doet er dus goed aan om deze op nofollow te zetten.

 

 

Hoe zet je link sculpting in? 

Bovengenoemde is slechts een gedeelte van link sculpting. Wanneer je je aan link sculpting gaat wagen, is het goed om je aan enkele vuistregels te houden:

  • Pagina’s die geen meerwaarde voor Google hebben, zet je op nofollow;
  • Pagina’s waar Google niet op mag komen en die niet geïndexeerd mogen worden, zet je op nofollow en noindex;
  • Zet alleen interne links op een pagina als deze een meerwaarde hebben;
  • Zet onnodige sitewide links op nofollow, zoals in het menu.
Doe de gratis SEO Scan
2020 © SAM Online Marketing Webdesign
Beoordeling door klanten: 4.9/5 39 beoordelingen
Call Now Button
Gratis SEO Scan

Doe de gratis SEO Scan!