Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 55 beoordelingen
Maandbudget vanaf €199,
Altijd resultaat!
Looptijd 6 t/m 12 maanden
Binnen 10 seconden uw prijs
Loodgietshop

Wat is onze invloed geweest?

Bekijk en lees wat wij voor dit project hebben gedaan.

Loodgietshop

Loodgietshop is één van de grootste aanbieders op het gebied van loodgietersmateriaal en andere benodigdheden. Deze webshop bestaat uit tienduizenden producten, op te delen in installatiemateriaal en benodigdheden op het gebied van zowel verwarming als sanitair. Ben jij een loodgieter, of gewoon een doe-het-zelver? Dan is Loodgietshop the place to go!

Werkzaamheden

  • Opzetten nieuwe webshop
  • Technische optimalisatie
  • Linkbuilding en autoriteit vergroten
  • Content creatie en optimalisatie

Resultaten

  • 10 nummer één posities
  • Landelijke vindbaarheid
  • Van 0 naar 3.000 maandelijkse bezoekers
  • 80% organisch verkeer

De uitdaging

Eind 2017 heeft Loodgietshop SAM Online Marketing benaderd voor het opzetten van een geheel nieuw concept. Het ging hier om een basisidee, dat nog praktisch vormgegeven diende te worden. Op deze geheel nieuw te maken website – er stond nog niets – diende uiteraard ook bezoekers te komen. De potentie van deze markt is enorm, maar de concurrentie is net zo groot, met spelers als Gamma, Karwei en Hornbach. Er is dan ook gekozen voor een geheel landelijke optimalisatie voor Google, waarbij in eerste instantie een testfase van 12 maanden is ingezet.

De uitvoering

Om het project Loodgietshop tot een goed einde te brengen, heet SAM Online Marketing allereerst een uitgebreid zoekwoordonderzoek uitgevoerd, op basis waarvan – in combinatie met het assortiment – vervolgens de websitestructuur is bepaald.

Nadat de structuur is uitgedacht, heeft SAM Online Marketing de webshop vormgegeven. Hierbij is de webshop tevens getest op diverse technische componenten, waarbij deze direct aan vrijwel alle technische voorwaarden van Google voldeed. Denk hierbij aan snelheid, usability, crawlability en andere technische componenten.

Nadat de basis stond, heeft SAM Online Marketing content voor de homepagina, de drie belangrijkste productcategorieën en de categorieën die hieronder vielen geschreven, welke vervolgens geoptimaliseerd zijn.

Tot slot is de autoriteit van de website gefaseerd uitgebreid, via bovengenoemde pagina’s. Dit is gedaan door middel van het vergaren van waardevolle, kwalitatieve links en het verspreiden van waardevolle content op praktische plekken, voorzien van geoptimaliseerde anchorteksten.

De resultaten

Zoals je in het overzicht hieronder kunt zien, is het optimaliseren van een website volgens de richtlijnen van Google niet in enkele maanden gebeurd. Toch loont het om geduld te hebben. De resultaten van Loodgietshop zijn namelijk absoluut niet misselijk te noemen. Waar er in november 2017 (3 maanden na lancering van de website) nog zo’n 100 wekelijkse organische bezoekers werden aangetrokken, is dit inmiddels opgelopen tot meer dan 700 organische bezoekers in een week! SEO blijft een vakgebied van geduld, maar dit geduld wordt dubbel en dwars beloond!

Doe de gratis SEO Scan
2021 © SAM Online Marketing Webdesign
Beoordeling door klanten: 4.9/5 39 beoordelingen
Call Now Button
Gratis SEO Scan

Doe de gratis SEO Scan!