Sluiten

SAM helpt u met online marketing

Wilt u meer uit uw website halen? Neem vrijblijvend contact op met SAM. U krijgt uitgebreid uitleg en advies over de mogelijkheden

SEO optimalisatie

U wilt meer weten van SEO optimalisatie? Lees verder en ontdek wat zoekmachine optimalisatie voor u kan betekenen. We beginnen bij het begin. SEO is de afkorting voor ‘Search Engine Optimization’, Nederlands voor ‘zoekmachine optimalisatie’. Soms door Nederlanders foutief gespeld als ‘Search Engine Optimalisation’, vanwege de fonetische overeenkomst met ‘optimalisatie’. Het is een digitale marketing strategie om een website makkelijk bereikbaar te maken voor webbezoekers die gebruik maken van zoekmachines als Google, Bing, Yahoo! en Vinden.nl.

Hoe kan SEO optimalisatie mijn business verder helpen?

SEO optimalisatie zorgt er simpelweg voor dat een website zo hoog mogelijk in de lijst met zoekresultaten van zoekmachines als Google terecht komt. Deze zoekresultatenlijst wordt de ‘organische resultaten’ genoemd. Het heet ‘organisch’, omdat dit websites zijn die van nature voldoen aan het algoritme van een zoekmachine in combinatie met een specifiek zoekwoord. Het is gratis om in de organische resultaten terecht te komen, maar het vereist wel de nodige SEO optimalisatie om op de eerste zoekresultatenpagina te komen, laat staan om bovenaan in Google te komen.