Wilt u meer bezoekers op uw website?
Behaal de beste resultaten voor uw business
Adverteren Meer bereik
Optimaliseren Meer bezoekers
Rapporteren Meer conversie
Adviseren Meer kennis

SEO optimalisatie

U wilt meer weten van SEO optimalisatie? Lees verder en ontdek wat zoekmachine optimalisatie voor u kan betekenen. We beginnen bij het begin. SEO is de afkorting voor ‘Search Engine Optimization’, Nederlands voor ‘zoekmachine optimalisatie’. Soms door Nederlanders foutief gespeld als ‘Search Engine Optimalisation’, vanwege de fonetische overeenkomst met ‘optimalisatie’. Het is een digitale marketing strategie om een website makkelijk bereikbaar te maken voor webbezoekers die gebruik maken van zoekmachines als Google, Bing, Yahoo! en Vinden.nl.

Hoe kan SEO optimalisatie mijn business verder helpen?

SEO optimalisatie zorgt er simpelweg voor dat een website zo hoog mogelijk in de lijst met zoekresultaten van zoekmachines als Google terecht komt. Deze zoekresultatenlijst wordt de ‘organische resultaten’ genoemd. Het heet ‘organisch’, omdat dit websites zijn die van nature voldoen aan het algoritme van een zoekmachine in combinatie met een specifiek zoekwoord. Het is gratis om in de organische resultaten terecht te komen, maar het vereist wel de nodige SEO optimalisatie om op de eerste zoekresultatenpagina te komen, laat staan om bovenaan in Google te komen.

De basisprincipes van SEO optimalisatie

Wil een site überhaupt gevonden kunnen worden, moet men zich eerst aanmelden bij een zoekmachine en de betreffende internetsite laten indexeren. Daarna zullen bots (kleine programmaatjes; afgeleid van het woord ‘robot’), ook wel ‘spiders’ genaamd, de site doorspitten, analyseren en keuren. Dit doorspitten wordt doorgaans ‘crawlen’ genoemd. Voor dit indexeren en crawlen is SEO optimalisatie het gereedschap om Google e.d. te overtuigen dat uw website de beste is en een hoge positie in Google zou moeten hebben. Daarnaast spelen nog andere factoren een rol, zoals autoriteit en de populariteit van een homepage. Ook daarvoor wordt SEO optimalisatie toegepast om het gewenste resultaat te krijgen.

Hoe past u zoekmachine optimalisatie toe op uw website?

Wil de SEO optimalisatie van een webshop of normale website überhaupt van de grond komen, moet men zich eerst aanmelden bij een zoekmachine en haar website laten indexeren. Daarna zullen bots (kleine programmaatjes; afgeleid van het woord ‘robot’), ook wel ‘spiders’ genaamd, de site doorspitten, analyseren en keuren. Dit doorspitten wordt doorgaans ‘crawlen’ genoemd. Voor dit indexeren en crawlen is SEO optimalisatie het gereedschap om Google e.d. te overtuigen dat uw website de beste is en een hoge positie in de zoekmachine zou moeten hebben. Daarnaast spelen nog andere factoren een rol, zoals autoriteit en de populariteit van een homepage. Ook daarvoor wordt SEO optimalisatie toegepast om het gewenste resultaat te krijgen.

Hulp van SAM?

Laat uw gegevens achter en word binnen 24 uur teruggebeld.

Direct contact opnemen

Succes verzekerd met SAM

0+
Teamleden
0%
SAM verhoogt uw conversiepercentage
0+
Succesvolle samenwerkingen met SAM
0
Gemiddelde beoordeling
van onze klanten
 

Waarom kiezen voor SEO optimalisatie?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om SEO optimalisatie toe te passen op uw website. Allereerst is SEO vele malen goedkoper dan SEA (Search Engine Advertising). De diensten zijn gratis indien u zelf optimaliseert of hebben een lage prijs als u het laat uitbesteden. Buiten de kosten is SEO optimalisatie nodig om passief rendement te halen uit uw website of webshop. Het bespaart de moeite om reclame te maken, omdat online klanten u vanzelf vinden wanneer ze gebruik maken van zoekmachines. Tegenwoordig gebruikt 90 tot 95% van alle internetgebruikers Google. Potentiële klanten zijn er dus in overvloed. Maar hoe vinden ze u? Dat is de kern waar SEO optimalisatie om draait.

SEO optimalisatie voor de hoogste posities in zoekmachines als Google

Wanneer u uw site met behulp van SEO optimalisatie bovenaan in Google kunt brengen, ontvangt u tot wel de helft alle bezoekers op een specifiek zoekwoord. Deze bezoekers zullen gemakkelijk leads of prospects worden, omdat een hoge positie in Google (of andere zoekmachine) direct vertrouwen wekt en bijdraagt aan uw branding. Hoe hoger de positie in Google, des meer bezoekers u naar uw website of webshop krijgt, des te gewilliger mensen zijn tot conversie, des te hoger de omzet. Uw omzet kan met behulp van zoekmachine optimalisatie aanzienlijk verhoogd worden. Vandaar dat zoveel bedrijven de hulp inschakelen van een specialist in SEO optimalisatie.

Lokaal vindbaar vanaf 199

Maandbudget vanaf 199 Persoonlijk aangewezen SAM specialist Looptijd van 6 t/m 12 maanden Altijd resultaat! Contact opnemen

SEO optimalisatie op maat

SAM is een online marketing bureau dat zich heeft gespecialiseerd in het optimaliseren van websites of webshops voor zoekmachines als Google. Ons bureau spreekt prijzen af in overleg en is daarom geschikt voor firma’s van verschillend kaliber. Grote bedrijven en MKB’s bedienen wij met SEO diensten op maat. Wilt u uw website op een constante wijze laten optimaliseren dor een professional? Neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hebt u vragen of behoeft u een vrijblijvend advies? Loop in bij ons kantoor of bel ons gerust op 085 303 5745 voor al uw vragen over SEO optimalisatie.

Contact met een SAM specialist

Vul het contactformulier in en laat u terugbellen door een specialist van SAM om de mogelijkheden te bespreken. Nu online
Doe de gratis SEO Scan
2019 © SAM Online Marketing & Webdesign
Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 35 beoordelingen

Hulp vragen aan SAM

Leg de pijnpunten van uw website bloot met onze SEO scan. SAM Online Marketing heeft een online tool (SEO check) ontwikkelt, waarmee u eenvoudig checkt hoe Google uw website beoordeelt. Laat uw website scannen op content, autoriteit en techniek en zet de eerste stap naar een zoekmachine geoptimaliseerde website.