Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 55 beoordelingen
Maandbudget vanaf €199,
Altijd resultaat!
Looptijd 6 t/m 12 maanden
Binnen 10 seconden uw prijs
SpeedCube

Wat is onze invloed geweest?

Bekijk en lees wat wij voor dit project hebben gedaan.

SpeedCube

Speedcube is dé webshop voor de speedcuber en hobbyist. Alhoewel het concept in eerste instantie is voortgekomen uit het leveren van professionele rubiks kubussen (ook wel speed cubes genoemd), is dit in de loop der jaren uitgebreid naar fidgets, breinbrekers, yoyo’s en meer!

Werkzaamheden

  • Content creatie en optimalisatie
  • Technische optimalisatie
  • Linkbuilding en autoriteit vergroten
  • Analyse Google Analytics

Resultaten

  • 240% stijging organische bezoekers
  • Landelijke marktleider
  • Bounce percentage 40,31%
  • 100.000+ sessies

De uitdaging

Allereerst kwam Speedcube eind 2018 naar SAM Online Marketing voor het laten maken van een professionele webshop. Na grondig overleg en het bekijken van de kansen is er vervolgens ook voor gekozen om een zoekmachine optimalisatie traject in te zetten. Alhoewel het initiële traject alleen gericht is op Nederland, is er naarmate de website boven verwachtingen presteerde ook voor gekozen om de Duitse en Belgische markt aan te vallen.

De uitvoering

Na uitgebreid onderzoek van de markt, bleken de kansen hierbinnen enorm te zijn. Vooral in Nederland is er een enorme belangstelling voor dergelijke producten. Echter zorgt dit logischerwijs ook voor een vrij pittige concurrentie.

SAM Online Marketing heeft allereerst op basis van het nieuwe design een gedegen categorisatie aangepast, waarna er per pagina/productcategorieën is gekeken welke zoektermen hierop aansloten.

Na het in kaart brengen van de mogelijkheden, heeft SAM Online Marketing SEO-technisch verantwoorde content geschreven bij vrijwel ieder product en iedere productcategorie. Dit komt de indexering ten goede en zorgt ervoor dat er sneller geschakeld kan worden binnen de optimalisatie. Het technische gedeelte hoefde niet meer aangepakt te worden, daar onze webdesigners hier tijdens het uitwerken van de website al rekening mee hebben gehouden.

Zodra de basis stond, konden wij beginnen met het systematisch vergroten van de autoriteit van de website. Per hoofdcategorie zijn wij op zoek gegaan naar communities, waarin wij ingangen hebben gevonden om kwalitatieve verwijzingen te genereren. Aan kansen en communities geen gebrek, waardoor er al binnen een half jaar zeer mooie resultaten zijn behaald!

Resultaten

Tijdens het begin van de optimalisatie trok Speedcube zo’n 700 tot 800 organische bezoekers per week aan. Dit is slechts een fractie van het potentieel binnen de markt. Mede door de technisch zeer sterke website, gecombineerd met een juiste categorisatie, kwalitatieve content en het sterk vergroten van de autoriteit, is het organische verkeer toegenomen tot meer dan 2.000 per week!

Doe de gratis SEO Scan
2021 © SAM Online Marketing Webdesign
Beoordeling door klanten: 4.9/5 39 beoordelingen
Call Now Button