Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 55 beoordelingen
Maandbudget vanaf €199,
Altijd resultaat!
Looptijd 6 t/m 12 maanden
Binnen 10 seconden uw prijs
Wat is online marketing?
10.000+ topposities in Google
500+ succesverhalen
1 vaste marketingpartner
Gratis website scan Bekijk onze cases

Wat is online marketing?

Online marketing is een term die tegenwoordig vaak wordt gebruikt. Als we onszelf afvragen ‘wat is online marketing?’, komen we tot de volgende conclusie: Online marketing is het halen van gestelde marketingdoelstellingen door de inzet van internet en bijbehorende technologieën. Jaarlijks komen er weer nieuwe manieren van online marketing bedacht. Dit zorgt ervoor dat het een steeds ontwikkelende vorm van marketing is.

Hoewel online marketing vaak wordt gelinkt aan webshops en e-commerce, is het veel breder. Zo gaat het ook over SEO, SEA, social media marketing en e-mailmarketing. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van online marketing.

Hoe werkt online marketing?

Hoe online marketing precies werkt is een zeer uitgebreid verhaal. Er zijn veel onderdelen van online marketing die gebruikt kunnen worden om ervoor te zorgen dat mensen diensten of producten afnemen. Door verschillende factoren van online marketing te combineren komen er mensen op uw website waarvan het de bedoeling is dat ze converteren. Wat conversie is, is afhankelijk van het bedrijf. Voor sommige bedrijven is een aankoop een conversie maar het invullen van contactformulier kan ook een conversie zijn. Dit is vaak bij meer dienstverlenende bedrijven het geval.

Wat is een online marketing strategie?

Een online marketing strategie zijn alle activiteiten op internet die moeten zorgen dat het product of de dienst van een bedrijf bekend worden bij zoveel mogelijk (potentiële) klanten. Dit moet uiteindelijk omzet realiseren. Online marketing strategieën worden gebruikt door business-to-business en business-to-consumer bedrijven.

Het is belangrijk om een online marketing strategie te maken zodat u niet in de wilde weg maar wat gaat ondernemen. In de strategie komen een aantal doelstellingen die u wilt behalen door middel van online marketing. Omdat online marketing constant in beweging is, is het belangrijk om de gestelde doelen constant te evalueren, bijstellen en reageren. Om deze doelen te halen zijn een hoop marketinginstrumenten die u kunt gebruiken. Kies de instrumenten die het beste bij uw bedrijf en visie passen en laat u eventueel helpen door een online marketing bureau.

Gratis website scan

Werkwijze

Ons online marketing bureau werkt volgens een vast werkwijze. Op deze manier weten we zeker dat de vooraf gestelde doelstellingen worden behaald. In slechts vijf heldere stappen zorgen we ervoor dat uw online marketing campagne een succes wordt!

KLANTEN REVIEWS

Klanten over SAM

Wij van WC Eend adviseren WC Eend

In plaats van over onszelf te spreken, laten we liever anderen dit voor ons doen. Bekijk onze reviews en laat uzelf overtuigen!

Wat is een online marketing bureau?

Een online marketing bureau is een marketing bureau gericht op het online gedeelte zoals SEO en SEA. Een online marketing bureau gebruikt internet om ervoor te zorgen dat een bedrijf of organisatie bekend wordt bij de doelgroep. Dit kan door bijvoorbeeld:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO): Dit is het optimaliseren van een website zodat deze een hoge positie krijgt in Google en andere zoekmachines.
  • Zoekmachine adverteren (SEA): Het gebruiken van Google AdWords en Google AdSense om advertenties in te zetten op websites en in de zoekresultaten.
  • Social media marketing: Zorgen dat een bedrijf een relatie op kan bouwen met een klant via social media zoals Instagram, Facebook en LinkedIn.
  • E-mailmarketing: versturen van verschillende type nieuwsbrieven.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden binnen online marketing zoals linkbuilding en contentmarketing. Een online marketing bureau kan een bedrijf of organisatie verder vooruit helpen via internet.

Gratis website scan
Doe de gratis SEO Scan

Social Media

Contactgegevens

Werkzaam door heel Nederland:

2021 © SAM Online Marketing Webdesign
Beoordeling door klanten: 4.9/5 39 beoordelingen
Call Now Button
Gratis SEO Scan

Doe de gratis SEO Scan!