populaire social media

Leestijd: 5 min

Welke social media is het populairst onder studenten?

Social media is een begrip wat alleen maar bekender wordt. Niemand kan er meer omheen en het wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons leven. Wist je dat er in Nederland maar liefst 13,7 miljoen gebruikers zijn van social media met een leeftijd vanaf 15 jaar? Vooral studenten zijn over de afgelopen jaren steeds meer platformen gaan gebruiken. Maar welke social media is nu echt het belangrijkst voor studenten? Wij zochten het voor je uit met behulp van het Nationale Social Media onderzoek!

Instagram

Met 5,9 miljoen gebruikers is Instagram een grote speler op het gebied van social media. Met name onder de huidige studenten is dit het belangrijkste platform om contact te houden met je vrienden. De app staat je toe om tekst, beeld en videocontent te delen met je vrienden of als bedrijf. Hoe meer volgers, likes en comments, hoe beter je naar boven komt in het algoritme. Veel studenten verdienen zelfs geld op Instagram als influencer, door gesponsorde producten te promoten aan hun volgers. Ondanks haar populariteit laten de cijfers van het onderzoek zien dat de groei van Instagram in het afgelopen jaar is afgevlakt onder de 15-19 jarigen. Dit is te verklaren door nieuwe, opkomende platformen gericht op de nieuwe generatie. Ook laten de posts op Instagram vaak een verdraaid beeld zien van de realiteit. In dit geval doen influencers het lijken alsof zij het leukste leven hebben en veel geld verdienen, terwijl dit vaak niet blijkt te kloppen.

WhatsApp

Een echte winnaar in het Nederlandse social media landschap is WhatsApp. De app heeft maar liefst 12,4 miljoen gebruikers en blijft razend populair. Zo blijkt bijvoorbeeld dat men in gemiddeld zeven WhatsApp-groepen zit. De app dient als chat-platform en heeft zich ontwikkeld als de vervanging van de SMS. WhatsApp heeft gebruikers uit alle leeftijdscategorieën, al laat ook hier de nieuwe generatie minder interesse zien. De doelgroep 15-19 associeert het platform met de oudere generaties en communiceert liever via andere kanalen.

TikTok

De grote nieuwkomer op social media gebied is de app TikTok en is ook nog eens de grote winnaar van het Nationale Social Media Onderzoek. Dit is dan ook het favoriete platform van de nieuwe generatie. Het platform heeft op dit moment zo’n 1,7 miljoen gebruikers, waarvan 1 miljoen gebruikers zich in het afgelopen jaar hebben aangemeld. Dit betekent een groei van 149%! Op TikTok kan men videofragmenten plaatsen die zij zelf eenvoudig kunnen bewerken. Vooral de TikTok-dansjes gaan regelmatig viraal en zijn ook de reden dat de app steeds populairder wordt. Ondanks dat de grootste groep gebruikers in de leeftijdscategorie 6-19 valt, blijken steeds meer studenten ook fan van het platform.

LinkedIn

Misschien niet de leukste, maar wel de belangrijkste app voor studenten. LinkedIn is een groeiend, zakelijk platform met maar liefst 5 miljoen gebruikers en dient als netwerkplatform voor werkgevers en werknemers. De ideale oplossing in een tijd dat persoonlijk contact lastig te verwezenlijken is. Vooral oudere studenten maken gebruik van deze app. Zij stomen zich klaar voor hun carrière na het afstuderen of zoeken naar bedrijfsstages. Door connecties te maken op het platform komen er geregeld vacatures langs. Door de vacatures te filteren naar jouw behoefte wordt het een stuk makkelijker om jouw ideale stage of startersfunctie te vinden.

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 7 min

Wat we allemaal kunnen leren van de groei van Coolblue? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe telefoon, een nieuwe koptelefoon of een nieuwe spelcomputer, bij Coolblue kun je terecht. Je vindt er ook een grote selectie keukenapparatuur,...

Leestijd: 5 min

Een eigen webshop in 2023 starten. Waar begin je? Denk je erover om je eigen webshop te beginnen? Of je nu fysieke goederen, digitale producten of een combinatie van beide wilt verkopen, er is nog nooit een beter moment geweest...

Leestijd: 7 min

Succesvol adverteren op Instagram: Handleiding Voor bedrijven kan Instagram een krachtig middel zijn om nieuwe en huidige klanten te bereiken. Zo zijn er meer dan 200 miljoen Instagram-gebruikers die elke dag minstens één bedrijfsprofiel bekijken. Maar hoe kun je ervoor...

Leestijd: 7 min

Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf dat niet aan deze vraag kan voldoen zal snel achterop raken.