Zoekmachine adverteren

Met zoekmachine adverteren zie je snel resultaten in je posities in de zoekmachines. Door het uit te besteden aan SAM Online Marketing vergroot je in een korte tijd je online vindbaarheid aanzienlijk. Dit zie je direct terug in de aanvragen die ons online marketing bureau voor je regelt.

Hoe scoren jouw ads?
Doe de GRATIS Google Ads scan t.w.v. €399,-

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren is het inzetten van advertenties in de zoekmachines. Uitbesteden aan SAM Online Marketing betekent direct hoge posities om meer bezoekers aan te trekken. Door te betalen krijg je een plekje boven de andere zoekresultaten waardoor de kans het grootst is dat mensen op jouw link klikken.

Zoekmachine adverteren is de meest voorkomende manier van het inzetten van advertenties in online marketing. Het staat ook wel bekend als SEA (Search Engine Advertising). Je hebt een gigantisch bereik met dit netwerk. Per dag gebruiken miljarden mensen de zoekmachines om de meest uiteenlopende dingen op te zoeken. Het maakt niet uit wat je branche is, er valt altijd te adverteren binnen jouw markt of niche. Laat een scan doen door een specialist om te zien welke zoekwoorden er interessant voor jouw bedrijf zijn.

Ontdek hoe jij succes behaalt met Google Ads

Google Ads
Online sneller domineren

Hoe werkt zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren werkt aan de hand van een veilingsysteem. Door het uit te besteden aan ons online marketing bureau ben jij de winnaar van dit veilingsysteem en mag je bovenaan je advertentie plaatsen.

Dit veilingsysteem werkt op basis van meerdere onderdelen: de hoogte van je bod en de kwaliteit van je website. Google en Bing willen geld verdienen, daarom bieden ze überhaupt de mogelijkheid tot online adverteren aan. Maar tegelijkertijd willen ze wel dat de websites die te zien zijn ook echt een meerwaarde hebben voor de bezoekers. Daarom zijn alle websites die meedoen onderhevig aan een kwaliteitscheck. Een website van hoge kwaliteit maakt meer kans om de toppositie te krijgen en dat ook nog eens tegen een lagere prijs.

Je maakt een account aan, kiest een campagnetype, stelt het project in en je kunt van start gaan. Al binnen een uur kun je live gaan met de advertising. Zorg echter wel dat echt alles goed staat ingesteld en dat je SEA campagne is gekoppeld aan Google Analytics. Op den duur gaat dit jou veel geld besparen doordat je je potentiële klanten steeds effectiever benadert.

Heb je hulp nodig bij het opzetten van je account? Of kun je wel wat advies gebruiken bij het maken van een check welke zoekwoorden het meest geschikt zijn? Laat je adviseren door de consultant van SAM Online Marketing.

Een greep uit onze kennisbank

Google Ads kan jou als ondernemer een hoop opleveren. Op zoek naar meer informatie over Google Ads? Lees verder!

Wat is seo?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization.

Hoe werkt Google Ads?

Wil je beginnen met SEA, als bijvoorbeeld aanvulling op jouw SEO

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is gratis software van Google waarmee je uitgebreide…

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is één van de belangrijkste tactieken binnen…

Wat is online marketing?

Bij online marketing kies je ervoor om jouw product of dienst te promoten via het…

Wat is de customer journey?

Een customer journey is in het Nederlands een klantreis. Het is de reis de klant..

Google ads Ali

Google en Bing

Google is de zoekmachine waar je als eerste aan denkt, maar Bing doet zeker ook wel mee. Door te adverteren op Google en Bing heb je een groot bereik hier in Nederland. De manier hoe je dit doet lijkt veel op elkaar. Toch is het goed om een specialist van SAM Online Marketing in te schakelen als je het maximale uit de campagnes wilt halen. Iedere zoekmachine werkt net wat anders en heeft andere functies om in te stellen bij een campagne. Door in gesprek te gaan met de consultant weet je exact wat je moet doen om succes te behalen met Google Ads of Bing adverteren.

Zeker voor de ondernemers die nog niet de weg kennen geven we gratis advies. Aan de hand van deze hulp kun jij zelf een project starten en alles in stellen. Ook is het mogelijk om alles uit handen te geven aan de expert van ons online marketing bureau. Bij het uitbesteden maken we altijd een goede analyse van jouw website om zo effectief mogelijk je doelgroep te bereiken.

Wat maakt ons uniek?

Waarom jij met SAM wél wint

We zetten de extra stap

Waar andere marketeers het houden bij tools, denken wij verder dan dat om resultaten voor jou te halen.

Super resultaat gericht!

Door onze holistische aanpak behalen wij consistent resultaten voor al onze klanten!

Alle online expertise in-house

Vanuit jouw budget maken we een strategisch plan
met de kortste weg naar resultaat

Groeien als jij groeit, Floris We zetten de extra stap, Jake We gaan door tot het resultaat gehaald is, Ali

De voordelen van zoekmachine adverteren

De voordelen van zoekmachine adverteren is dat je snel kunt schakelen en snel resultaat hebt. Als je deze werkzaamheden uitbesteed aan de SEA specialist heb je binnen enkele dagen tot weken de eerste echte resultaten. Dat betekent ook dat je al snel begint met het terugverdienen van je geïnvesteerde bedrag. Het voordeel hierbij is dat je alleen betaalt voor mensen die echt op je link hebben geklikt. Door middel van Google Shopping kun je in een korte tijd een enorme hoeveelheid mensen bereiken om je merk aan te verkopen.

Bovendien bieden de zoekmachines zeer veel data om te analyseren. Als je inlogt kun je via de koppeling van Google Analytics allemaal gegevens bijhouden. Een expert van ons online marketing bureau gebruikt deze data om de campagnes nog effectiever te maken. Overal liggen hints wat de bezoekers willen. Overal zijn aanwijzingen hoe SAM Online Marketing de conversie nog hoger kan maken. Hier heb je wel iemand voor nodig die een goede scan kan maken.

Met de hulp van de consultant zie je exact welke pagina’s niet converteren en waarom. Door meteen aanpassingen te laten doen wordt elke euro die je investeert meer waard omdat de kans omhoog gaat dat iedereen die klikt een klant wordt.

Je hebt zelf controle over op welke zoekwoorden je te vinden bent. Hiermee kun je precies die internetgebruikers benaderen die de juiste koopintentie hebben. Potentiële klanten waarvan je zeker weet dat ze op zoek zijn naar jouw dienst of product.

Een ander voordeel van zoekmachine adverteren is dat je snel kunt ingrijpen. De campagne stoppen, uitbreiden of ander inrichten kun je live doorvoeren. Is het een bijzondere dag en wil je je op een specifiek product focussen? Dan kan dat dezelfde dag nog aan- en uitgezet worden. Wanneer jij het zoekmachine adverteren uitbesteed aan de specialist van SAM Online Marketing zorgen wij ervoor dat we hier actief op monitoren.

Hoe scoren jouw ads?

Doe de GRATIS Google Ads scan

Haal je te weinig uit je Ads? Wij laten je zien waarom anderen wel slagen!

  • Verdien je investering terug
  • Hoe kom je aan een positieve ROI?
  • In 24 uur je scan uitslag
Google Ads Specialist Floris

Google Ads specialist

Kosten van zoekmachine adverteren

De kosten van zoekmachine adverteren verschilt natuurlijk naar gelang de wensen, omvang en de concurrentie anders zijn. Echter zijn er wel bepaalde richtlijnen te vinden. Zo is het alleen mogelijk om een Google Ads campagne te hebben als je bereid bent minimaal € 1 per dag in te leggen. Echter, is dit voor een online marketing bureau geen interessant bedrag.

In de meeste markten heb je hierdoor niet genoeg om echt je online vindbaarheid te vergroten, laat staan genoeg klikken om iets te kunnen analyseren. Als je echt de hulp wilt van een consultant zul je moeten denken aan bedragen van minimaal €300 per maand. Door meer uit te besteden krijg je wel sneller een effectief project, waardoor je ook sneller je geld terugverdient.

Wat andere ondernemers zeggen…

5/5

ADA Car Cleaning

#SEO #webshop

Een bureau dat écht verstand heeft van online marketing. Er wordt gedacht in oplossingen, zeer transparant en komen met realistische doelstellingen.

5/5

Ruben

#SEO

Sam Online Marketing en Webdesign doet wat ze beloven; een strakke, resultaat-gerichte website binnen 3 weken. Daarnaast zie ik door alle marketing activiteiten het aantal website bezoekers en leads stijgen. Zeker een aanrader!

5/5

Mehran Hushyari

#website

Een hele fijne ervaring met dit bedrijf. Doelgericht, klantvriendelijk, behulpzaam en altijd bereikbaar. Diversiteit van diensten en expertise.

5/5

M.M. Araghi

#SEO

Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb :)

5/5

Dennis Weggenaar

#SEO #webshop

SAM Online Marketing heeft mij geholpen met de vindbaarheid te verbeteren in de regio. Niet alleen hebben zij gedaan wat ze zeiden, maar kwamen ook steeds met nieuwe manieren om de markt aan te pakken. Professionele werkwijze.

5/5

Rob Bijtjes

#SEO

Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb :)

5/5

Global Hair

#SEO #webshop

Met SAM Online Marketing heb ik topposities behaald in Google. Vriendelijke gasten en geduldig! Bedankt SAM :).

5/5

Monique Jeijsman

#SEO #website

Ik werk nu een aantal maanden samen met Sam online. De communicatie is altijd keurig. Ook als er iets niet goed gaat, dan lossen ze het meteen op. Ze denken goed mee om iets te verbeteren en houden mij ook scherp als ik iets moet aanleveren.

5/5

Jimmy Fransen

#SEO #webshop

Goed deskundig advies, zeer betrokken bij alles, al met al een fijne samenwerking

5/5

Henk Riem

#SEO #website

Geweldig team specialisten die doen wat ze beloven. Denken mee, adviseren en zorgen voor een optimaal resultaat. Ik beveel SAM Marketing zeker aan!

5/5

Van Vleuten Marketing

#SEO

Wij hebben een hele prettige samenwerking met SAM Online Marketing. De werkwijze en communicatie is altijd helder. Beide partijen weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Dit is zeker een aanrader.

5/5

Brahim Vlogs

#SEO #website

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben, alle afspraken zijn tot nu nagekomen. Wat ik zeer belangrijk vindt is dat als er een verandering plaats moet vinden dat het snel gedaan wordt, en dat is hier zeer zeker het geval!

5/5

Tolga Cav

#SEO #website

Professionele Team die hart heeft voor jou zaak en er voor zorgt dat jij moet goed gevoel je werk kan doen!

Online Marketing Experts

Expertise nodig voor jouw online marketing?

Onze specialisten geven je advies op maat waarmee jij boven jouw concurrenten uit stijgt!

Verschil SEA en SEO

Naast SEA kom je ook de term SEO vaak tegen op het internet. Allebei hebben te maken met het vergroten van de online vindbaarheid, dus wat is het verschil dan precies? SEA behoudt zich tot het adverteren in de zoekmachines. Het gaat hier dus om advertenties. Zelfs in de zoekresultaten zijn deze herkenbaar doordat er ‘Adv.’ voor staat. Elke keer dat iemand op een advertentie van jou klikt, betaal je een bepaald bedrag.

SEO, wat staat voor zoekmachine optimalisatie, draait niet om advertenties. In plaats hiervan gaat het om zogeheten organische resultaten. Deze staan standaard onder de advertenties in de zoekresultaten. Desalniettemin vallen hier ook veel bezoekers mee aan te trekken. Het organische refereert naar dat dit de ‘natuurlijke’ resultaten zijn, hier is niet voor betaald om bovenaan te staan. Dit zijn simpelweg de websites waarvan Google (en Bing) vinden dat ze de internetgebruikers het meeste van hulp zijn.

SAM Online Marketing biedt in beide takken diensten aan die je kunt uitbesteden. In beide gevallen hebben we een expert die je helpt succesvol te zijn. Wil je eerst nog wat advies over welke vorm het beste is voor jouw onderneming? Ga dan in gesprek met de specialist en doe een scan van je website.

Zoekmachine adverteren uitbesteden aan SAM Online Marketing

Zoekmachine adverteren uitbesteden aan SAM Online Marketing gaat altijd via de bewezen marketing formules die we hebben. Het hebben van een goede werkwijze is alles als je succes wilt behalen.

De consultant begint met een analyse van jouw wensen,de markt en de concurrentie. Op basis van deze uitkomst stellen we realistische doelen op. Dit doet de expert op basis van Return on Investment. Het werkt heel simpel: op het moment dat jij veel meer geld verdient dan dat je investeert, wil je volgend jaar nog meer investeren. Daarom kijken we hoe het er onderaan de streep bij jou financieel uitziet gedurende een campagne.

Als we de doelen hebben gesteld is het tijd om de planning te maken en de juiste instellingen te doen in Google Ads. Doordat we constant monitoren hoe het gaat zorgen we ervoor dat de instellingen per klik efficiënter worden. De expert kijkt hoe ze zich gedragen op de website, waar ze op klikken, waar ze naar kijken en wat we eraan kunnen doen om de verkopen te maximaliseren. Hiervoor doen we een grondige check van de opmaak van de website.

Wat is kwaliteitsscore?

De kwaliteitsscore is de score die aan jouw website wordt toegekend door de zoekmachines. Op basis van deze waarde wordt de kwaliteit van jouw website voor de mogelijke bezoekers ingeschat. Hoe hoger deze is, hoe beter in de ogen van de zoekmachines. Het heeft te maken met de relevantie, leesbaarheid, navigeerbaarheid en bezoekersvriendelijkheid in het algemeen. Kortom, zorg ervoor dat de bezoekers vinden waar ze voor komen, dan zit het altijd goed. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je advertenties goedkoper worden.

Op welke zoekwoorden moet ik me richten?

Het liefste heb je zoekwoorden die relevant, veel gezocht, converterend en laag in concurrentie zijn. In de praktijk zul je in gevarieerde mate een combinatie van deze kenmerken tegenkomen. Het belangrijkste is dat een zoekwoord relevant is, anders heb je niks aan de bezoeker te bieden.

Het kan lastig zijn om deze zoekwoorden zelf uit te moeten zoeken. Ga daarom eens vrijblijvend in gesprek met de consultant en kom erachter welke zoekwoorden geschikt zijn. Dit bieden we als gratis dienst aan en hebben al veel bedrijven mogen voorzien van hulp bij het uitzoeken van de zoekwoorden.