Linkbuilding uitbesteden

Een slecht linkprofiel? Vul in en ontdek wat bij jou beter kan!

Stijgen in Google én tijd besparen? Linkbuilding uitbesteden is het antwoord! Met het juiste linkbuilding bureau aan je zijde win jij van je concurrenten. Meer dan 10 jaar ervaring, 600+ succesvolle linkbuilding klanten en toegewijde specialisten, dat is wat SAM Online Marketing in huis heeft!

Groeien door linkbuilding uitbesteden
aan ons als partner!

SAM Online Marketing is een linkbuilding bureau dat verstand van zaken heeft. Al meer dan 10 jaar staan onze linkbuilding specialisten aan de top van de markt. Waarom zeggen we dat vol vertrouwen? Door de jaren heen hebben we honderden ondernemers op weg mogen helpen naar meer succes binnen hun bedrijf. Dat zijn honderden ondernemers die elk meer bezoekers hebben gekregen, meer deals hebben kunnen maken en een hogere omzet hebben kunnen realiseren. Dat jaar in, jaar uit! Dit soort resultaten haal je alleen als je jaren aan ervaring hebt en weet wat je doet. Met trots kunnen we daarom ook zeggen dat SAM Online Marketing dé linkbuilding partner is waar jij mee kunt groeien.

Linkbuilding uitbesteden
of juist zelf doen?

De slimste en meeste effectieve aanpak

Dat linkbuilding een essentieel onderdeel is van SEO zul je inmiddels zelf al weten. De grote vraag is nu alleen nog of je linkbuilding het beste zelf kan doen of dat je het juist moet uitbesteden aan specialisten. Wat is ons advies? Besteed het uit!
Dat zeggen we niet omdat we graag willen dat je jouw linkbuilding bij ons neerlegt. We zeggen het vooral omdat we weten dat linkbuilding in de praktijk een stuk ingewikkelder is dan het lijkt. Zelfs als je enige kennis hebt van linkbuilding, moet je
daarnaast een gigantisch netwerk en veel vrije uren hebben om significant werk te kunnen doen.

Tijd besparen

Als je hoog wilt scoren in Google is linkbuilding een belangrijke tak van de sport. Het is ook meteen een van de meest tijdrovende onderdelen van SEO. Heb jij een bedrijf dat je moet runnen en moet je linkbuilding er ook nog naast doen? Dat is wel erg veel! Vooral als je kwaliteit wilt leveren voor je bedrijf. Je moet uiteindelijk ook nog een hoop andere zaken regelen binnen je bedrijf. Waarom zou je linkbuilding moeten uitbesteden en niet zelf moeten doen? Je bespaart simpelweg een hoop tijd! Tussen het vinden van de juiste backlinks, het maken van de juiste connecties en het schrijven van goede artikelen ben je al snel erg veel tijd kwijt. Daarnaast spelen kennis, ervaring en netwerk een enorme rol in het proces van linkbuilding. Wanneer je linkbuilding uitbesteed, profiteer je van alles wat het bureau in huis heeft en verhoog je je kans op goede resultaten drastisch. Laat het over aan linkbuilding specialisten!

De juiste expertise en connecties

Naast het feit dat linkbuilding zelf doen een hoop tijd kost, kan het ook nog redelijk complex zijn. Uiteindelijk begin je met zoekmachine optimalisatie om hoog te scoren en meer bezoekers op je website te krijgen, maar heb je wel genoeg verstand van SEO? Weet je genoeg van linkbuilding om op een organische manier topposities te halen in Google? Als het antwoord op beide vragen ‘nee’ is, gok je op het succes van je onderneming. Dat terwijl je ook kunt kiezen voor garantie van resultaat door linkbuilding uit te besteden aan experts.

A.J.M. van houdt

In 9 maanden 683%
meer bezoekers!

Voor onze trouwe klant A.J.M. van Houdt hebben we resultaten weten te halen, die ver boven de verwachtingen uit stegen.

#linkbuildinguitbesteden

Nog niet overtuigd?

Dit is waarom linkbuilding uitbesteden de beste optie is als je wilt slagen!

100% zekerheid van:

 • ROI (Je verdient je investering dubbel en dwars terug)
 • Altijd behaalde doelstellingen
 • Complete ontzorging
 • Een partner die meedenkt
 • 990+ succesvolle cases
 • Een bureau met de nodige ervaring (11 jaar)

Bij SAM Online Marketing zetten we vol in op het behalen van concrete resultaten. Dat is ons voornaamste doel. We focussen minder op de bestede uren en meer op de voordelen die het voor jou heeft. Om in SEO uit te blinken, is het noodzakelijk om verder te kijken dan alleen de basisgereedschappen. Een grondige analyse van data is essentieel om topprestaties te leveren. Onze experts zijn hier volledig mee vertrouwd. Wanneer je besluit je SEO aan ons te delegeren, streven we ernaar jouw onderneming significant te verbeteren, koste wat kost.

Ons team is samengesteld uit toegewijde specialisten in online marketing, die erkennen dat jouw succes direct bijdraagt aan onze groei. De successen die we voor jou behalen, vertalen zich in voordelen voor elk teamlid. Terwijl veel marketeers zich beperken tot algemeen beschikbare hulpmiddelen, gaan wij een stap verder om altijd indrukwekkende resultaten te verkrijgen!

Dat is helder. Wij staan garant voor succes! Bij SAM Online Marketing zetten we door totdat we jouw doelen bereikt hebben. Deze belofte geldt niet alleen voor SEO, maar voor alle diensten die wij leveren, inclusief linkbuilding.

Als je kiest voor SAM Online Marketing, kies je voor een samenwerkingspartner die proactief met je meedenkt. Een partner die verder kijkt dan alleen SEO en samen met jou de mogelijkheden verkent van alle facetten van online zakendoen, met een speciale focus op linkbuilding. We zetten ons gezamenlijk in voor jouw succes. Samen vooruit, samen winnen!

Gedurende de afgelopen elf jaar heeft ons deskundige team de kans gekregen om met succes aan meer dan 900 projecten te werken. Dit betekent dat bijna duizend ondernemingen, met de ondersteuning van SAM Online Marketing, aanzienlijke groei hebben ervaren en hun concurrentie hebben overtroffen. Onze ervaring strekt zich uit over een breed scala aan sectoren, waarbij elk project ons unieke inzichten en kansen bood om onze expertise in linkbuilding en andere online marketingstrategieën verder te verfijnen.

Onze aanpak is altijd op maat gemaakt, afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van elke klant, met een bijzondere nadruk op linkbuilding. Dit aspect van SEO is cruciaal voor het verbeteren van de zichtbaarheid en autoriteit van een website binnen zoekmachines, en wij hebben bewezen strategieën ontwikkeld die tijd en weer succes hebben aangetoond. Ben je nieuwsgierig naar de successen die wij samen met onze klanten hebben bereikt? Neem dan een kijkje bij onze cases, waar we een gedetailleerd overzicht geven van de uitdagingen die we zijn aangegaan en de resultaten die we hebben behaald. Elk projectverhaal is een testament van onze toewijding en vaardigheden in het transformeren van online aanwezigheid in meetbaar succes.

Het idee van opgeven is bestaat bij ons bureau niet! Wanneer het aankomt op het realiseren van jouw doelstellingen, spreken we af dat we net zolang doorgaan tot deze volledig zijn bereikt. Jij kiest ervoor je SEO, met een bijzondere nadruk op linkbuilding, aan ons te delegeren met het oog op het behalen van specifieke resultaten. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we deze resultaten niet alleen nastreven, maar daadwerkelijk realiseren. Accepteren dat we iets niet hebben bereikt, is geen optie.

We begrijpen dat de kwaliteit en relevantie van backlinks een belangrijke rol spelen in het versterken van de positie van jouw website binnen zoekmachine resultaten. Daarom zetten we ons in om hoogwaardige, relevante links naar jouw site te bouwen, die niet alleen de zichtbaarheid vergroten, maar ook de autoriteit van jouw domein binnen jouw branche versterken. Door onze grondige en strategische aanpak beloven we niet alleen de gestelde doelstellingen te halen, maar streven we ernaar deze te overtreffen. Jouw succes is ons doel en wij stoppen niet totdat we dat samen hebben bereikt.

Wil je meer omzet
met linkbuilding?

Laat onze specialisten jouw website in handen nemen en geniet van een hoge autoriteit en aanzienlijk meer bezoekers

 • Een optimaal linkprofiel
 • Meer autoriteit naar je website
 • Een  strategie op maat 

Jake

SEO specialist

Jouw linkbuilding strategie op maat

Winnen in Google doe je met een linkbuilding strategie op maat. Geen ‘copy en paste’ aanpak, waar jij helemaal niks aan hebt. Maatwerk! Dat is hoe we linkbuilding aanpakken bij SAM Online Marketing. Je zult geheid rondgekeken hebben in de markt naar verschillende linkbuilding bureau’s. Elk met zijn eigen strategie, maar vaak in de vorm van een kant en klaar pakket. Dat terwijl geen bedrijf hetzelfde is en geen situatie gelijk is. Hoe kun je dan altijd exact dezelfde aanpak aanhouden? Niet! Bij SAM Online Marketing baseren we je strategie op waar je bedrijf staat, wat je doelstellingen zijn, je concurrentie en de markt zelf. Door elk van deze onderdelen goed te analyseren en rekening te houden met jouw exacte situatie, stellen we een linkbuilding strategie op maat voor je op.

Het start allemaal met een gratis linkbuilding scan, zodat we jouw situatie in kaart kunnen brengen en een strategie op maat kunnen opstellen. Heb je de linkbuilding scan al gedaan?

Wat belangrijk is bij
linkbuilding uitbesteden

Hoe slaag je met linkbuilding?

Je gaat linkbuilding uitbesteden, maar weet je wel waar je een linkbuilding bureau op moet toetsen? Uiteindelijk zal elk bureau je natuurlijk een mooi verhaal verkopen over hoe goed ze wel niet zijn. Gelukkig kun je zelf ook nagaan welk bureau goed is en welke niet, zolang je begrijpt welke onderdelen van linkbuilding belangrijk zijn.

Kwaliteit staat voorop!

Een belangrijk onderdeel van linkbuilding is het verzamelen van backlinks. Wat betekent dat? Je verzamelt als het ware ‘stemmen’ van andere websites, zodat Google jouw langzamerhand gaat zien als een autoriteit in jouw markt. Hoe meer stemmen (backlinks) jouw website heeft, hoe hoger de kans dat je hoog in Google komt te staan. Nu zou je denken dat het dan alleen een kwestie is van zo veel mogelijk links verzamelen. Dat is het zeker, maar het moeten wel kwalitatieve backlinks zijn. Vroeger kon je nog ‘slechte’ backlinks naar je website laten verwijzen en scoorde je hartstikke goed. Tegenwoordig werkt dat niet meer. Google wil kwalitatieve stemmen zien van vertrouwde bronnen. Dan vertrouwt Google jou en zul je hoog scoren in Google. Het is daarom belangrijk dat je goed nagaat waar alle backlinks vandaan komen. Worden er bijvoorbeeld backlinks geplaatst, die weinig te maken hebben met wat jij doet? Dat is al een reden om een bureau in twijfel te trekken.

Effectief linkbuilden

Wanneer je linkbuilding uitbesteed is het belangrijk dat dit op een natuurlijke wijze gedaan wordt. Je kunt je voorstellen dat het niet oprecht overkomt als je in één keer een hoop links op je website krijgt. Bouw het rustig op en houdt vooral de kwaliteit erin. De specialisten van SAM Online Marketing zorgen ervoor dat alle links worden verspreid over verschillende maanden met elk ander moment van plaatsing.

Op een natuurlijke manier opbouwen

Wanneer je linkbuilding uitbesteed is het belangrijk dat dit op een natuurlijke wijze gedaan wordt. Je kunt je voorstellen dat het niet oprecht overkomt als je in één keer een hoop links op je website krijgt. Bouw het rustig op en houdt vooral de kwaliteit erin. De specialisten van SAM Online Marketing zorgen ervoor dat alle links worden verspreid over verschillende maanden met elk ander moment van plaatsing.

Wat zijn de kosten van
linkbuilding uitbesteden?

Een duidelijk kostenplaatje

Wanneer je jouw linkbuilding uitbesteedt aan ons bureau, kun je alle kanten op. Laten we vooropstellen dat wij samen met jou kijken naar jouw budget en de mogelijkheden in jouw markt. Om die reden zullen wij altijd eerst een vooronderzoek doen om jouw situatie in kaart te brengen. Vervolgens leggen we aan jou voor wat de kosten voor het linkbuilden zullen zijn. Dit is namelijk geheel afhankelijk van het budget dat je vrij wilt maken voor linkbuilding. Per kwalitatief artikel dat geplaatst wordt liggen de kosten vaak rond de €500 euro. Ga je voor echt goede kwaliteit en wil je een artikel laten plaatsen op een grote website als Metro of de Telegraaf, dan kunnen de kosten rond de €1500 euro zijn en soms zelfs oplopen tot over de €2000 euro. Dit lijkt misschien veel, maar je hebt zo wel meteen heel veel autoriteit én je wordt gezien door de vele bezoekers die op dit soort websites te vinden zijn. Zo’n artikel zal zich dus zeker terugverdienen!

De maandelijkse kosten voor je linkbuilding uitbesteden zijn dus gebaseerd op de hoeveelheid en soorten backlinks die er nodig zijn voor jouw website, maar ook op de uren die we bij ons linkbuilding bureau nodig hebben om van jou een succes te maken. Moeten er veel links verwijderd worden aan het begin? Dan moeten hier bijvoorbeeld alleen al veel uren in gestoken worden. Belangrijk is dat de kwaliteit van iedere backlink wordt gewaarborgd en vervolgens moet iedere website gecontacteerd worden om de links te laten verwijderen. Wanneer we in kaart hebben gebracht hoeveel uren en wat voor soorten links we nodig hebben om van jou een succes te maken, kunnen we een linkbuilding pakket op maat aan jou voorleggen.

We hebben mooie resultaten gehaald voor…
Ondernemers die jou voor gingen
Meneer Casino
KVK Logo
Leids Dagblad Logo
van Houdt Logo
Speedcube Logo
REDA Logo
Singelloop Logo
REDA Logo
KVK Logo
Leids Dagblad Logo
Een aantal van jouw specialisten
Het winnende team
TEAM SAM Jake
Jake
Online marketing specialist
TEAM SAM Sasha
Sasha
Directeur & Strateeg
TEAM SAM Ali
Ali
Online marketing specialist
TEAM SAM Teun
Teun
Online marketing specialist
TEAM SAM Floris
Floris
Online marketing specialist
TEAM SAM Daniela
Daniela
Junior Online Marketeer

Waarom zou je linkbuilding uitbesteden
aan SAM Online Marketing?

Linkbuilding uitbesteden aan SAM Online Marketing de nummer 1 linkbuilding bureau van Nederland. Onze kracht ligt in de filosofie van ons bedrijf.

Onze linkbuilding specialisten hebben naast hun ervaring een enorme drive en belang om resultaten te behalen voor jouw website. Bij het behalen van de resultaten ontvangen zij provisie. Jouw winst is ook hun winst, geen 9 tot 6 mentaliteit, maar een partner die tot het gaatje gaat om altijd resultaten te behalen voor jouw linkbuilding campagne. Daarnaast spreken wij van te voren met de klant vaste doelen af. Behalen wij de doelen niet? Dan zullen wij kosteloos doorgaan tot dat wij de resultaat hebben behaald. Wel eerlijk toch zo? Uiteraard zullen we de afspraken allereerst per situatie moeten bekijken en op papier zetten. Als alles klopt, kunnen we het contract opmaken en snel tekenen.

Met een gedegen linkbuilding strategie zorgen wij altijd voor een positief resultaat en een lange termijn samenwerking. Wij binden ons alleen aan klanten die net als wij de drive tot succes hebben. Wil jij met SAM Online Marketing de uitdaging aangaan en samenwerken? Neem dan direct contact met ons op of doe een linkbuilding scan voor een korte 1 op 1 sessie met een linkbuilding expert! Linkbuilding uitbesteden aan ervaren experts met bewezen resultaten?

Weten waar je kansen liggen?

Weet je niet hoe je je linkbuilding resultaten kunt verbeteren en ben je benieuwd naar je verbeterpunten?

Laat ons je website GRATIS analyseren!

 • Duidelijke verbeterpunten
 • Volledig stappenplan voor 2024
 • Gericht op korte én lange termijn

Sasha

Strateeg & Directeur

Veelgestelde vragen over Linkbuilding

Linkbuilding is zeker voor de lange termijn. Vele links die je plaatst in een artikel of blog krijgen pas na vele maanden de autoriteit van de daadwerkelijke domeinnaam. Alleen urls die al een lange tijd bestaan waarop jij je link laat plaatsen zal direct een autoriteit/boost op de korte termijn kunnen geven aan je website. Maar verder zal linkbuilding altijd zich richten voor op de lange termijn. 

De kosten voor een backlink zijn heel uiteenlopend. Soms kun je een link plaatsen op een startpagina zonder ervoor te hoeven betalen en soms kost het wel wat. Natuurlijk zijn links waar je voor betaalt over het algemeen van minder goede kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer je ervoor betaalt. 

Met een startpagina kan dit enkele euro’s zijn, maar met een homepage link kunnen de kosten flink oplopen. Deze kosten kunnen ook eenmalig of per jaar zijn. 

Dit geldt ook voor artikelen die je kunt plaatsen op een blogsite. Hier is het minder gebruikelijk dat je er niks voor hoeft te betalen, maar dat kan nog steeds. Ook in de vorm van een blog ruil. Kosten voor het plaatsen van een artikel kunnen tussen de €50 en €100 zijn, maar voor een sterk artikel kun je zomaar richting de €500 en soms zelfs richting de €1000 euro betalen. Het is dus heel afhankelijk van de strategie en de kwaliteit van de links die je gebruikt.

Een linkbuilding specialist zet een uitgebreide strategie uit, onderzoekt de concurrentie tot in detail en gaat op zoek naar kwalitatieve backlinks. Hierbij is het waarborgen van de kwaliteit het belangrijkste.

Allereerst doet een linkbuilding specialist een uitgebreid marktonderzoek waarin de concurrenten tot in detail geanalyseerd worden. Zo wordt duidelijk op wat voor manier er veel gelinkbuild wordt in jouw specifieke markt en hoeveel links er exact nodig zijn. Op deze manier wordt de strategie voor jou volledig op maat gemaakt.

Vervolgens gaat het er uiteraard om dat de juiste soort links uitgezocht worden. Als je bijvoorbeeld veel artikelen moet schrijven en deze op sterke blogsites wilt laten plaatsen, dan is het ook belangrijk dat het een sterk artikel is. Je kunt namelijk niet zomaar een artikel van slechte kwaliteit op een hoogwaardige blogsite plaatsen.

In eigenlijk iedere strategie gaan de meeste backlinks naar de homepage. Vanaf daar kan het de autoriteit die het ontvangt namelijk goed doorgeven naar de subpagina’s.

Uiteraard moeten de subpagina’s ook versterkt worden. Hoeveel links deze moeten ontvangen is per pagina geheel afhankelijk van de concurrentie. Als het goed is, is dit aan het begin bij het maken van de strategie ook tot in detail uitgezocht en bepaald.

Het is belangrijk dat de verdeling van de links wel natuurlijk is en klopt. Plaats je bijvoorbeeld veel te veel links op één pagina, dan kan dit ook averechts werken. Zoekmachines kunnen dit zien als spam waardoor het de groei van een pagina en soms zelfs de hele website tegenhoudt. In zo een geval kan het zelfs zo zijn dat links verwijderen een positieve invloed heeft!

Het verkrijgen van backlinks kan op veel verschillende manieren. Over het algemeen wordt toch het meeste gedaan aan linkruils, links plaatsen op startpagina’s en het schrijven van artikelen voor een blogsite. Je kunt de eigenaar van een website simpelweg benaderen om een link te kunnen plaatsen.

Artikelen geven vaak geleidelijk steeds meer autoriteit door. Dit komt doordat de artikelen nieuwe pagina’s zijn. Zoekmachines moeten de pagina dus enkele keren indexeren voordat het als het ware erkend wordt. Hoe langer het artikel dus online staat, hoe meer autoriteit het jouw website zal geven met de link die erin verwerkt is.

Startpagina’s en pagina’s van partners waar je een link mee kunt ruilen bestaan vaak al een tijdje. Plaats je hier dus een link, dan zal je direct profiteren van de autoriteit. Zeker als deze link op de homepage terecht komt. Op iedere website zit hier namelijk de meeste autoriteit.

Goede linkbuilding strategieën zijn volledig op maat gemaakt op jouw website. Het kan namelijk nooit zo zijn dat één strategie voor iedere website werkt. Natuurlijk zijn er als het ware basisregels. Denk bijvoorbeeld aan dat de meeste links naar de homepage gestuurd worden. Maar los daarvan is het volledig afhankelijk van wat jouw wensen zijn en vooral van de concurrentie.

De concurrentie bepaalt eigenlijk voornamelijk hoeveel en wat voor soort links je nodig hebt. De ene branche zit vol met linkbuilding artikelen, terwijl in de andere branche bijna alleen maar startpagina’s gebruikt worden. Het is dus heel belangrijk om hier rekening mee te houden, samen met jouw wensen. Wil jij bijvoorbeeld dat er vijf pagina’s geoptimaliseerd worden door een specialist, dan wordt er een andere strategie gemaakt dan wanneer je jouw hele website tot in de puntjes geoptimaliseerd wilt hebben en overal de topposities wilt bereiken.