Meer dan 700 succesvolle klanten
 • Mobile check 1Geen gouden bergen
 • Mobile check 2Concrete doelstellingen
 • Mobile check 3Vlot contact
 • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen

Laat jij online
kansen liggen?

Vooruitgang start bij een goed onderzoek.
Ontvang binnen no-time een linkbuilding analyse van SAM.

Linkbuilding uitbesteden: een absolute must

Linkbuilding is belangrijker dan content. Als content jouw auto is, is linkbuilding de motor die hem aandrijft. Het een kan niet zonder het ander. Topkwaliteit content waar iemand zomaar naar linkt? Een fabeltje. Linkbuilding uitbesteden is het devies. Waarom je het linkbuilding moet laten doen? Linkbuilden is een kwaliteit op zich. En dit is hoe wij het doen! 

Waarom linkbuilding laten doen?

Linkbuilding is een kunst. Maar bovenal: het is broodnodig. Zoekmachines houden van content en een goede UX, maar dit alleen is niet genoeg. Ook Max Verstappen fietst niet naar de finish: hij heeft een krachtige motor waarmee hij topprestaties haalt. Dit is ook het geval bij linkbuilding. En nee, de motor van linkbuilding maak je niet zelf: je laat het doen door iemand die er verstand van heeft. Maar goed, om het nog even concreet te maken. Waarom linkbuilding uitbesteden? Hierom!

 • Inzicht in alle metrics: Wat maakt nou een goede link? Is het de relevantie? Is het de kwaliteit? En hoe meet je de kwaliteit? Niemand kan in het hoofd van Google kijken. Maar er zijn wel genoeg tools die in de buurt komen. Dan moet je alleen wel toegang hebben tot deze tools én ze op waarde kunnen schatten. Laat dit nou net de expertise van een linkbuilding bureau zijn. 
 • Het juiste netwerk: Je komt echt wel een heel eind met social media, gastbloggen en een stukje PR. Constant op zoek gaan naar de juiste links is alleen wel erg tijdrovend. En dan moet je die contacten ook nog leggen en de links zien te fixen. Een linkbuilding bureau beschikt vaak over een enorm netwerk en weet ook binnen jouw branche aan de juiste links te komen. 
 • Twee kunnen meer dan één: Wie zegt dat wat je doet goed is? Het klinkt heel simpel, maar twee weten altijd meer dan één. Een vakexpert (jij) gecombineerd met een andere vakexpert (linkbuilding bureau). Het is een match made in heaven

Linkbuilding uitbesteden aan SAM

Resultaat is wat telt. En resultaat is waar wij voor gaan binnen onze linkbuildingstrategie. Elke branche vraagt om een andere aanpak, maar deze vijf stappen keren altijd terug! 

1. Analyse: We beginnen met een grondige analyse van je website en de concurrentie. Wat doen zij goed en wat is er voor nodig om ze te verslaan? Iets specifieker: welke soort links verwijzen naar hun website? Wat voor soort links zijn dat? Welke URL’s versterken ze? En welke ankerteksten gebruiken ze? 

2. Strategie en Plan: Op basis van onze bevindingen werken we een concrete strategie en dito plan van aanpak uit, met heldere KPI’s. Welke pagina’s gaan we versterken? Welke links zijn er nodig? Hoeveel links zijn er nodig? En welke anchorteksten gaan we gebruiken? 

3. Gluren bij de buren: Linkbuilden is de concurrentie imiteren en verslaan. We pakken de beste links van jouw concurrenten en benaderen deze partijen zelf voor een plaatsing.

4. Eigen netwerk: De links van jouw concurrenten vullen we aan met topkwaliteit links uit ons eigen netwerk. Het SAM-smaakje is wat de doorslag geeft. 

5: Wat je zelf kunt doen: Wil je zelf wat doen? Social proof = autoriteit. Ga actief aan de slag met het verzamelen van reviews bij jouw klanten. Maar wees ook actief op alle socials. Facebook, Instagram, LinkedIn of misschien zelfs Pinterest!

 
Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

Knapste man van SAM
Pim Broekstra

Jouw online marketing specialist

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

Linkearning. Really?

“Maar ik hoef linkbuilding toch niet uit te besteden? Als ik kwalitatieve content maak, gaat men vanzelf naar mij linken?” 

Een mooi streven, maar helaas werkt het niet zo. Je kunt je marketingbudget maar één keer uitgeven. Uren in ijzersterke content steken is goed, maar niet als het doel is om hiermee links naar je website te genereren. Linkbuilden is een vak apart. Het draait om analyse, PR, content verspreiden (actief!) en met alle cijfertjes en metrics vraagt het ook om een stukje geekiness. Voor niets gaat namelijk alleen de zon op. De autoriteit van je website verhogen? Dan moet je ervoor werken. Dit betekent actief op zoek gaan naar kansen en creatief te werk gaan om een vermelding te scoren. Links verdien je niet vanzelf, het is hard werken!

Linkbuilding uitbesteden boven zelf linkbuilden

Natuurlijk kun je zelf aan de slag met linkbuilden en hoef je dit niet uit te besteden aan een linkbuilding bureau! Verzamel zelf allerlei links. Benader deze personen om te linken. Bouw zelf een netwerk op. Bekijk welke links waardevol zijn en welke niet. En zet zelf uit welke ankerteksten je hierbij moet gebruiken. Het kost je honderden uren, zonder dat je weet of je op de goede weg bent. 

Oké, doe maar niet! 

Wij beschikken over een enorm netwerk en de juiste contacten om snel aan kwalitatieve links te komen. Daarbij weten we welke technieken werken in het benaderen van nieuwe websites. Ook kunnen we in een oogwenk jouw concurrenten in kaart brengen én benoemen waarom ze juist zo succesvol zijn met linkbuilding. We beschikken over de juiste tools om alle links op waarde te schatten en we beschikken over de juiste expertise om elke link maximaal in te kunnen zetten.

Bespaar jezelf een hoop tijd en moeite. Besteed linkbuilding aan ons uit.

 

Waarom linkbuilding uitbesteden aan SAM? 

Samen voor resultaat gaan. En samen succesvol worden. Dat is wat je kunt verwachten wanneer je het linkbuilden door SAM laat doen. Succes bereik je samen. Dat geldt net zo goed bij het bouwen van autoriteit voor je website of webshop. We gaan samen met jou op zoek naar de beste links binnen je branche. Maar daarom kies je niet voor linkbuilding uitbesteden, toch? Je wil ook gewoon weten wat wij te bieden hebben. Fair enough: komt-‘ie! 

 • Het beste netwerk: Socials, fora, gastbloggen en bedrijvenpagina’s brengen je een heel eind. En uiteraard moet je altijd op zoek gaan naar nieuwe linkbuildingmogelijkheden. Maar toch is het wel erg lekker als je het juiste netwerk hebt en in een oogwenk in contact komt met de juiste partijen. Laten wij dat netwerk nou juist hebben! Honderden relevante domeinen, met mooie waardes, waar échte bezoekers op zitten. 
 • Bewezen linkbuildingstrategieen: We doen niet zomaar wat. Dat heeft het verleden wel uitgewezen. We blijven altijd vooruit kijken en zo min mogelijk achteruit. Toch zegt ons trackrecord genoeg. Kijk maar eens naar onze cases hieronder! 
 • Resultaatgericht werken: Citation flow, DA, Ankerteksten. Om het oneerbieding te zeggen: het kan je gestolen worden, toch? Want waar draait het nou eigenlijk om? Het resultaat natuurlijk! Alle metrics en statistieken gebruiken wij alleen maar ter ondersteuning. Buiten dat gaan we proactief op zoek naar de beste links voor jou. En alles doen we met één doel: resultaat. 
 
 
Ons werk

> 25.000 maandelijkse organische bezoekers

Eastern Plaza

500% stijging organisch verkeer

Ramen Glide

20 zoekwoorden in de top 3

Taxi Centrale Leiden

Heldere doelen en duidelijke rapportages

Resultaat is waar het om draait. Doelen en KPI’s zijn het middel om dit te behalen. Dit is waar het om draait als je kiest voor SEO uitbesteden aan SAM Online Marketing. We stellen realistische doelen op en spelen open kaart over de voortgang hiervan. Iedere maand ontvang je van ons een rapportage waarin je onder andere de volgende linkbuildingstatistieken kunt zien: 

 • Aantal backlinks en verwijzende domeinen
 • Citation flow en Trust flow (Majestic)
 • UR en DR (Ahrefs)
 • PA en DA (Moz)
 • Verhouding follow en nofollow links 
 • Verdeling anchorteksten 

Heldere gegevens en transparantie. Kies je voor linkbuilding uitbesteden? Google Ads uitbesteden? Of online marketing in zijn geheel uitbesteden? SAM is de naam! 

Direct linkbuilding uitbesteden

Kwaliteitslinks. Realistische doelen en KPI’s. En het resultaat gaat boven alles. Dat is hoe wij linkbuilden. Wil je het linkbuilden uitbesteden aan een echte aanpakker? Dan weet je dat je bij SAM Online Marketing moet zijn. Neem vandaag nog contact op en samen gaan we voor succes! 

Benieuwd hoe je er nu voor staat op het gebied van SEO? Doe de SEO scan!

Rouben
Taxi Centrale Leiden | SEO en Webdesign

Sam Online Marketing en Webdesign doet wat ze beloven; een strakke, resultaat-gerichte website binnen 3 weken. Daarnaast zie ik door alle marketing activiteiten het aantal website bezoekers en leads stijgen. Zeker een aanrader!

Raymond
Van Heijningen | SEO en Webdesign

Ik ben nu een aantal maanden klant bij SAM online en houdt er geweldige resultaat uit. Mijn website staat in top 3 wat beloofd is en de leads gaan omhoog.

Ik heb de volste vertrouwen in dat dit meer en beter gaat worden.

Berkant
Global Hair | SEO en Webdesign

Met SAM Online Marketing heb ik topposities behaald in Google. Vriendelijke gasten en geduldig! Bedankt SAM :).

Professioneel, uniek en conversie gericht. Sterke team. Ik heb veel over Sam Online Marketing gehoord. Daarna heb ik gekozen om al mijn online marketing aan Sam Design te over laten. Nu 2 jaar later, ben ik nog steeds super blij, Met als resultaat dat mijn haartransplantatie bedrijf de nr1 is gekozen en populairste bedrijf is geworden. Ik word uitstekend gevonden.

Rob Bijtjes
Ramen Gilde | SEO

Ik ben eigenaar van Ramen Gilde. Zeker 8 uur besteed (een jaar geleden) aan het zoeken naar de beste seo-specialist in Haarlem. SAM stond bovenaan, maar in Leiden. Vond ik op zich al een prestatie, dan begrijp je kennelijk dit vak. Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb 🙂

Winnen met linkbuilding?

Enkel de beste links, op een duurzame manier. Word de beste in jouw branche! 

Bullsali
Ali Demir

Linkbuilding Specialist