Meer dan 700 succesvolle klanten
 • Mobile check 1Geen gouden bergen
 • Mobile check 2Concrete doelstellingen
 • Mobile check 3Vlot contact
 • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Linkbuilding Uitbesteden Duurzame topposities
 • Word nr.1 in jouw branche
 • Samen winnen in Google
 • Duizenden top 3 posities
GRATIS website scan

Linkbuilding uitbesteden: een absolute must?

Linkbuilding uitbesteden is het proces van het vergaren van kwalitatieve backlinks door een specialist om zo de autoriteit van jouw website groter te maken. Deze kwalitatieve links kun je op verschillende manieren inzetten om zo een natuurlijk en sterk linkprofiel op te bouwen. 

Maar waarom zou je dat laten doen? Linkbuilding is een heel belangrijk onderdeel binnen SEO. Sommige branches zijn haast opgebouwd uit linkbuilding, waar andere het in andere branches bijna niet gebruikt wordt. Geoptimaliseerde content techniek en linkbuilding samen zorgt ervoor dat jij met jouw website topposities kan behalen. Het een kan niet zonder het ander. Topkwaliteit content waar iemand zomaar naar linkt? Dat is een fabeltje. Alleen voor hele bekende domeinen als Google of Wikipedia is dit het geval. Op Wikipedia staat bijvoorbeeld veel algemene informatie waar mensen naar op zoek zijn. Hun linkprofiel is hier dan ook uit opgebouwd. Deze wordt als het ware vanzelf gecreëerd. Wil jij ook meer conversie en hoog komen in Google? Het uitbesteden van linkbuilding is het advies dat wij van SAM Online Marketing jou geven. Waarom moet je jouw linkbuilding laten doen? Linkbuilden is een kwaliteit op zich. Specialisatie is wat hiervoor nodig is. Er komt namelijk veel meer kijken bij het plaatsen van backlinks. Hier wordt een hele analyse op losgelaten. We leggen je graag uit hoe wij werken en waarom linkbuilding uitbesteden de beste optie is!

Linkbuilding Uitbesteden
Usp's 3

Waarom moet ik mijn linkbuilding uitbesteden?

Omdat linkbuilding een kunst en een vak apart is! Maar bovenal: het is broodnodig. Zoekmachines houden van content en een goede UX, maar dit alleen is niet genoeg. Zoals hierboven al uitgelegd moeten alle drie de pijlers van SEO onder de loep genomen worden. Naast dat je goede content geschreven hebt en de website technisch goed in elkaar zit, is het ook van belang dat je een goed en sterk linkprofiel op laat bouwen door een linkbuilding specialist. En door wie kun je linkbuilding beter laten doen dan een professional die er dagelijks mee bezig is!? Als de elektra in jouw huis het ineens niet meer doet, dan laat je ook een elektriciën komen. Die weet precies waar hij naar moet kijken en wat hij moet doen om het probleem op te lossen. Maar goed, om het nog even concreet te maken. Waarom nu jouw linkbuilding uitbesteden? Hierom!

 • Inzicht in alle metrics: Wat maakt nou een goede link? Is het de relevantie? Is het de kwaliteit? En hoe meet je de kwaliteit? Niemand kan in het hoofd van Google kijken. Maar er zijn wel genoeg tools die in de buurt komen. Dan moet je alleen wel toegang hebben tot deze tools én ze op waarde kunnen schatten. Laat dit nou net de expertise van een linkbuilding bureau zijn.
 • Het juiste netwerk: Je komt echt wel een heel eind met social media, gastbloggen en een stukje PR. Constant op zoek gaan naar de juiste links is alleen wel erg tijdrovend. En dan moet je die contacten ook nog leggen en de links zien te fixen. Een linkbuilding bureau beschikt vaak over een enorm netwerk en weet ook binnen jouw branche aan de juiste links te komen.
 • De gedetailleerde kennis van het vak: Linkbuilding is diverser dan je denkt. Simpelweg een domein zoeken waar je een link op kan plaatsen is niet het geval. De kwaliteit van de backlink die geplaatst wordt is namelijk ook van belang. Hier zijn meerdere manieren voor om te kijken wat zo een link voor waarde heeft. Je kan het altijd proberen. Maar als je dit zelf zou doen, wie zegt dat wat je doet goed is? Daarnaast kun je met de kennis van het vakgebied van jouw onderneming altijd helpen. Het klinkt misschien heel simpel, maar twee weten altijd meer dan één. Een vakexpert (jij) gecombineerd met een andere vakexpert (linkbuilding bureau). Als linkbuilding specialist hebben we bij SAM Online Marketing namelijk ook meer kennis nodig over jouw vakgebied om de juiste links te kunnen plaatsen. Samen komen we tot het perfecte eindresultaat wanneer jij hebt gekozen voor jouw linkbuilding uitbesteden.
Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? SAM Online Marketing helpt je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

SEO Scan
Linkbuilding Uitbesteden
Jake Stamenkovic

Jouw online marketing specialist

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

SAM Online Marketing linkbuilding laten doen

Resultaat is wat telt. En resultaat is waar SAM Online Marketing voor gaat binnen onze linkbuilding strategie. Alles wat wij doen is om het resultaat en het doel dat wij hebben opgesteld te behalen. Aan het begin van de samenwerking krijg je dan ook altijd een Plan van Aanpak met de doelstellingen. Zo weet jij wat je kan verwachten wanneer jij kiest voor linkbuilding uitbesteden aan SAM en heb je een soort houvast. We maken dus altijd een strategie op maat, voor iedere website weer. Elke branche vraagt namelijk om een andere aanpak, maar deze vijf stappen keren altijd terug!

1. Nulmeting: Als linkbuilding bureau beginnen we met een grondige analyse van je website en de concurrentie. Wat doen zij goed en wat is ervoor nodig om ze te verslaan? Iets specifieker: welke soort links verwijzen naar hun website? Wat voor soort links zijn dat? Welke URL’s versterken ze? En welke ankerteksten gebruiken ze? Jouw top 10 concurrentie staat namelijk niet voor niets bovenaan in de organische zoekresultaten. Google heeft deze domeinen of pagina’s dus al veel autoriteit gegeven, boven alle andere concurrenten die ook voor een bepaald zoekwoord willen scoren. Het is dus belangrijk om te kijken hoe zij daar gekomen zijn en waar wij staan. Zo weten we wat ervoor nodig is om daar te komen, en zelfs daarboven!

2. Strategie en Plan: Op basis van onze bevindingen werken we een concrete linkbuilding strategie en dito plan van aanpak uit, met heldere KPI’s. Deze maakt SAM Online Marketing dus voor iedere website volledig op maat wanneer men kiest voor linkbuilding uitbesteden. Welke pagina’s gaan we versterken? Welke links zijn er nodig? Hoeveel links zijn er nodig? En welke anchorteksten gaan we gebruiken? Deze strategie delen we met jou zodat jij weet wat ons plan en onze strategie is om de markt te veroveren.

3. Concurrentie analyse: Linkbuilden is de concurrentie imiteren en verslaan. We pakken bijvoorbeeld de beste links van jouw concurrenten en benaderen deze partijen zelf voor een plaatsing. Maar daarnaast kijken we ook hoe zij exact linkbuilden. Welke anchorteksten gebruiken ze? Hoeveel links gebruiken ze? Wat zijn de waarden van de links? Aan de hand hiervan weten we hoe we wat we moeten doen om daar in de buurt te komen.

4. Eigen netwerk: De links van jouw concurrenten vullen we aan met topkwaliteit links uit ons eigen netwerk. Het smaakje van SAM Online Marketing is wat de doorslag geeft. Wij hebben namelijk een breed netwerk waar wij veel links in kwijt kunnen. Je zou kunnen zeggen dat we oneindig beschikbare plekken hebben om een link te kunnen plaatsen. En dat op verschillende manieren! Op de ene plek kunnen we een gratis link plaatsen en op de andere plek een betaalde link. De betaalde links zijn echter in principe altijd wel van meer waarde.

5: Wat je zelf kunt doen: Wil je jouw linkbuilding uitbesteden maar zelf graag helpen bij het creëeren van autoriteit op jouw website? Social proof = autoriteit. Ga actief aan de slag met het verzamelen van reviews bij jouw klanten. Maar wees ook actief op alle socials. Facebook, Instagram, LinkedIn of misschien zelfs Pinterest! Als Google ziet dat je actief bent op social media wordt dat ook erg gewaardeerd. Vanuit de posts op social media kun je ook weer links plaatsen naar verschillende pagina’s van jouw website. Dit draagt ook weer zijn steentje bij!

Linkbuilding Specialist
Usp's 3

Linkbuilding uitbesteden voor een proactieve zoektocht naar backlinks

“Maar ik hoef linkbuilding toch niet uit te besteden? Als ik kwalitatieve content maak, gaat men vanzelf naar mij linken?” Een mooi streven, maar helaas werkt het niet zo. Je kunt je marketingbudget maar één keer uitgeven. Uren in ijzersterke content steken is goed, maar niet als het doel is om hiermee links naar je website te genereren. Linkbuilden is een vak apart. Het draait om analyse, PR, content verspreiden (actief!) en met alle cijfertjes en metrics vraagt het ook om een stukje geekiness. Voor niets gaat namelijk alleen de zon op. De autoriteit van je website verhogen? Dan moet je ervoor werken. Dit betekent actief op zoek gaan naar kansen en creatief te werk gaan om een vermelding te scoren. Links verdien je niet vanzelf, het is hard werken! 

Uitbesteden van linkbuilding is dus helemaal geen gekke gedachte. Sterker nog; het is aan het raden dit te doen! Je bent namelijk heel wat tijd aan kwijt aan het vinden van goede, kwalitatieve backlinks. Er moet wat tijd uitgetrokken worden om te kijken welke topic de links moeten hebben. Hier wordt je vervolgens dus al in de mogelijkheden van het plaatsen van de links beperkt. Daarnaast moet er gekeken worden wat de DA waarde is van het domein. Ook is het belangrijk om de spam score daarbij te checken. Als deze te hoog is, dan kan het jouw domein en de pagina waar je naar linkt juist tegenwerken in plaats van dat je erdoor zal groeien. Zo zijn er nog heel wat details die door een linkbuilding specialist worden gecheckt bij het zoeken naar kwalitatieve backlinks. En daarna moeten ze nog geplaatst worden! Dit kan ook nog wel eens een lang en ingewikkeld proces zijn met linkpartners die niet meewerken. Linkbuilding bureau SAM Online Marketing helpt je dan ook graag!

Start direct jouw
winstgevende SEO Campagne

Zo snel mogelijk op nummer 1 in Google staan?
Neem direct contact op met een
specialist van SAM Online Marketing!

Linkbuilding Uitbesteden aan een Specialist
Callisto Jansenss

Jouw linkbuilding specialist

Linkbuilding uitbesteden beter dan zelf linkbuilden. Zeker over de lange termijn!

Natuurlijk kun je zelf aan de slag met linkbuilden en hoef je dit niet uit te besteden aan een linkbuilding bureau! Verzamel zelf allerlei links. Benader deze personen om te linken. Bouw zelf een netwerk op. Bekijk welke links waardevol zijn en welke niet. En zet zelf uit welke ankerteksten je hierbij moet gebruiken. Het kost je honderden uren, zonder dat je weet of je op de goede weg bent. Misschien toch maar kiezen voor het uitbesteden van linkbuilding? Dat is begrijpelijk.

SAM Online Marketing beschikt over een enorm netwerk en de juiste contacten om snel aan kwalitatieve links te komen. Daarbij weten we welke technieken werken in het benaderen van nieuwe websites. Ook kunnen we in een oogwenk jouw concurrenten in kaart brengen én benoemen waarom ze juist zo succesvol zijn met linkbuilding. We beschikken over de juiste tools om alle links op waarde te schatten en we beschikken over de juiste expertise om elke link maximaal in te kunnen zetten. Daarnaast hebben wij meerdere linkbuilders in ons team! Zo kunnen wij namelijk nóg sneller werken. Soms zitten we zelfs met drie verschillende specialisten aan één groot project wanneer dit dus écht nodig is. Jouw linkbuilding laten doen door SAM Online Marketing is dus een strak plan. Bespaar jezelf een hoop tijd en moeite. Kies voor linkbuilding uitbesteden aan onze specialisten. Zo heb je weer meer tijd voor alle andere belangrijke zaken binnen jouw onderneming!

Ons werk
Klant Eastern Plaza

> 25.000 maandelijkse organische bezoekers

Eastern Plaza

Klant Ramengilde

500% stijging organisch verkeer

Ramen Glide

Klant Taxicentrale Leiden

20 zoekwoorden in de top 3

Taxi Centrale Leiden

Waarom linkbuilding uitbesteden aan SAM?

Omdat we samen voor resultaat gaan! En samen worden we succesvol. Dat is wat je kunt verwachten wanneer je SAM Online Marketing inschakelt voor jouw linkbuilding service. Succes bereik je samen. Dat geldt net zo goed bij het bouwen van autoriteit voor je website of webshop. We gaan samen met jou op zoek naar de beste links binnen je branche. Maar daarom kies je niet voor linkbuilding uitbesteden, toch? Je wil ook gewoon weten wat SAM Online Marketing te bieden heeft. Logisch natuurlijk! We vertellen het je graag:

 • Het beste netwerk: Socials, fora, gastbloggen en bedrijvenpagina’s brengen je een heel eind. En uiteraard moet je altijd op zoek gaan naar nieuwe linkbuilding mogelijkheden. Maar toch is het wel erg lekker als je het juiste netwerk hebt en in een oogwenk in contact komt met de juiste partijen. Laten wij dat netwerk nou juist hebben! Honderden relevante domeinen, met mooie waardes, waar échte bezoekers op zitten.
 • Bewezen linkbuilding strategieën: SAM Online Marketing doet niet zomaar wat. Over alles wordt nagedacht. Dat heeft het verleden wel uitgewezen. We blijven altijd vooruit kijken en zo min mogelijk achteruit. Toch zegt ons trackrecord genoeg. Kijk maar eens naar onze cases hieronder!
 • Resultaatgericht werken: Citation flow, DA, Ankerteksten. Om het oneerbiedig te zeggen: het kan je gestolen worden, toch? Want waar draait het nou eigenlijk om? Het resultaat natuurlijk! Alle metrics en statistieken gebruiken wij bij SAM alleen maar ter ondersteuning. Buiten dat gaan we proactief op zoek naar de beste links voor jou. En alles doen we met één doel: resultaat.
Linkbuilding Bureau
Usp's 3

Heldere doelen en duidelijke rapportages

Resultaat is waar het om draait wanneer je kiest voor linkbuilding uitbesteden aan ons online marketing bureau. Doelen en KPI’s zijn het middel om dit te behalen. Dit is waar het om draait als je je SEO laat doen bij SAM Online Marketing. We stellen realistische doelen op en spelen open kaart over de voortgang hiervan. Aan het begin van de samenwerking krijg jij het Plan van Aanpak en de doelstellingen namelijk toegestuurd. Zo weet jij waar je aan toe bent, waar we moeten zijn binnen een bepaalde tijd en wat onze linkbuilding strategie is. Iedere maand ontvang je daarnaast een rapportage van ons waarin je onder andere de volgende linkbuildingstatistieken kunt zien:

 • Aantal backlinks en verwijzende domeinen
 • Citation flow en Trust flow (Majestic)
 • UR en DR (Ahrefs)
 • PA en DA (Moz)
 • Verhouding follow en nofollow links 
 • Verdeling anchorteksten

Heldere gegevens en transparantie, resultaat- en conversie gericht. SAM Online Marketing behaalt alle doelen en meer! Kies je voor linkbuilding uitbesteden? Google Ads uitbesteden? Of online marketing in zijn geheel uitbesteden? SAM is de naam!

Direct linkbuilding uitbesteden aan SAM!

Kwaliteit links, realistische doelen en KPI’s en het resultaat gaat boven alles. Dat is hoe wij bij SAM Online Marketing linkbuilden. Wil je het linkbuilden uitbesteden aan een echte aanpakker? Dan weet je dat je bij SAM moet zijn. Los van het resultaat gerichte werk dat wij leveren is alles ook duidelijk en verloopt de samenwerking altijd soepel. Korte lijntjes is namelijk wat wij willen realiseren en hoe wij werken met onze klanten. Stuur je een mail dan krijg je in principe dezelfde dag nog een reactie. Gaat er iets niet goed op de website en moet er snel gehandeld worden? Bel ons dan direct met het probleem. Wij zullen de boel meteen analyseren en de aanpassingen doorvoeren die hiervoor nodig zijn. Laat je linkbuilding dus doen door SAM Online Marketing. Neem vandaag nog contact op en samen gaan we voor succes! Benieuwd hoe je er nu voor staat op het hele gebied van SEO? Doe de SEO scan!

Ontvang je GRATIS SEO scan t.w.v. €399,-

Waarom staat je website nog niet bovenaan in Google? SAM Online Marketing zoekt het voor je uit! Een van onze specialisten duikt in jouw website en geeft je een verbeterpunten voor jouw website. En dat helemaal GRATIS!

Hoe scoort jouw website in Google?