Social Media Marketing
Winnen doe je samen

Social Media Marketing

Social Media Marketing inzetten om meer mensen te bereiken en je online marketing inspanningen kracht bij te zetten? Je maakt een verstandige keuze! Sociale media is namelijk niet meer weg te denken in deze tijd. Iedereen maakt dagelijks gebruik van platforms als Instagram, Facebook, Snapchat, TikTok, LinkedIn en noem maar op.

Stijgen in Google met ons SEO bureau?

Kans is dan ook bijna honderd procent dat jij hier ook dagelijks gebruik van maakt. Dan heb je vast ook wel gezien dat er meerdere andere ondernemingen erg actief zijn op sociale media. Er worden dagelijks posts geplaatst en je ziet steeds meer advertenties voorbij komen van hen. Wil je zelf ook een grote stap maken met adverteren op social media, het opzetten van organische campagnes en alles wat onder social media marketing valt? Laat ons je er meer over vertellen!

social media marketing

Online winnen met social media marketing

Met een specialist van SAM weet je zeker dat jouw sociale media in goede handen is en dat je de top zal bereiken! Dat is dan ook te merken aan de volgende punten:

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een vorm van marketing waarbij je social media platforms gebruikt om je doelgroep te bereiken met als doel een goede klantenservice te bieden, meer naamsbekendheid te creëren en meer leads en daardoor conversie te genereren. Wat betreft de klantenservice kunnen klanten via social media makkelijk een bericht sturen met diverse vragen die ze hebben. Dit draagt weer bij aan de zogeheten customer journey. Klanten krijgen namelijk een gevoel bij jouw bedrijf en kunnen via de posts en dergelijke dus meekrijgen hoe jouw onderneming in elkaar zit. Daarnaast zien ze via jouw posts dat je een actief bedrijf bent en dus legit bent. Zo wek je ook vertrouwen op bij je klanten!

Ook is social media een handige manier om naamsbekendheid te creëren. Zeker wanneer je op een speelse en professionele manier omgaat met je posts. Bezoekers van jouw account zullen zich abonneren waardoor ze meer van jouw posts te zien zullen krijgen en dit daarnaast rond gaan vertellen. Maar ook me via advertenties binnen social media kun je aanzien krijgen. Men ziet jouw naam en het gezicht van het bedrijf vaak voorbij komen, waardoor het blijft hangen. Klikken ze een keer op je advertentie, dan kun je deze dus zo instellen dat ze hem opnieuw te zien krijgen. Deze vorm van adverteren heet retargeting of remarketing.

Onder andere de naamsbekendheid zorgt dus ook voor meer leads en dus meer conversie. Mensen kennen jouw bedrijf en weten jou dus te vinden als ze op zoek zijn naar jouw specifieke product of de dienst die je levert. Tegenwoordig kijkt men ook vaak naar of een organisatie legit is. Hierbij wordt gekeken naar de beoordelingen op Google en andere platforms. Maar ook of je actief bent op social media! Doordat dit dus vertrouwen opwekt bij jouw potentiële klanten zorgt dit dus indirect ook voor waardering op Google.

Waarom Social media marketing inzetten?

Omdat je zo jouw doelgroep met nog een extra manier bereikt! En dat met zelfs meerdere platforms. De één zit meer op Facebook of LinkedIn terwijl de ander dagelijks door de feed van Instagram scrolt. Al deze platforms zou je dus nuttig moeten gebruiken om jouw doelgroep te voorzien van extra mogelijkheden en meer een gevoel te geven bij jouw bedrijf. Social media marketing is een onderdeel van online marketing dat nog steeds onderschat wordt. Veel ondernemers richten zich op diverse onderdelen, maar hun sociale kanalen blijven hierbij onderbelicht. Dit terwijl sociale media als Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok en zelfs Pinterest een waardevolle toevoeging kunnen bieden. Iedereen zit op de socials en door ze op de juiste manieren te bereiken, kun je actief verkopen genereren. Dit kan zowel via advertenties als organisch.

Social media marketing specialisten

Samen maken we
jou succesvol!

Met de juiste strategie en de juiste service zijn topposities in Google slechts een kwestie van tijd!

Een social media marketing campagne opzetten

Met het maken van een campagne voor social media is het handig om hier van tevoren een soort kalender voor te maken. Op deze manier heb je in een keer overzichtelijk wat je wil posten, wanneer je het wil posten en eventueel hoe het eruit komt te zien. Zo maak je het jezelf alleen maar makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is de kalender te volgen. Je hoeft dan dus niet telkens weer nieuwe posts ter plekke te verzinnen. Als het ware vul je een soort agenda in of zet je taken voor jezelf uit die je alleen maar na hoeft te leven.

Het eerste onderdeel dat aangepakt dient te worden, is het ‘normale’ (ook wel organische) gedeelte van je sociale kanalen. Dit vraagt om een uitgebreide inrichting, waaronder een beschrijving en het verwerken van je producten, mits je deze biedt natuurlijk. Vervolgens dient ervoor gezorgd te worden dat de juiste content geproduceerd wordt. Een social media campagne opzetten is de vorm van marketing binnen deze tak van sport waarmee begonnen dient te worden. Wanneer alles is ingericht, zorg je voor een gedegen promotie van je unieke content. Denk hierbij aan blogs, maar ook aanbiedingen, winacties, het opbouwen van een portfolio en meer. Zie social media marketing hierbij als een verlengstuk van je website en niet een apart kanaal.

Adverteren met social media marketing

Wanneer men minder tijd heeft, maar wel investeringsbudget, wordt voor social media adverteren gekozen als aanvulling op het organische deel. Hierbij worden advertenties op de socials ingericht die de juiste personen op de juiste momenten bereiken. Dit is een toevoeging aan de campagne om het bereik te vergroten en meer terugkerende bezoekers naar je kanalen te genereren. Men kan hierbij exact de doelgroep bepalen: van demografische gegevens tot aan interesses en locaties, de mogelijkheden zijn enorm. SAM Online Marketing zal zorgen dat je al deze mogelijkheden van de marketing binnen jouw social media netwerk maximaal benut.

Hoe kan ik mijn social media effectief inzetten?

Social media kun je op verschillende manieren effectief inzetten. Een doel kan zijn het creëren van naamsbekendheid. Maar je kunt dit uiteraard ook gebruiken voor het genereren van leads, conversie en uiteraard klantenservice! Hierboven hebben we al aangegeven hoe dit in elkaar zit. Maar als je jouw social media marketing effectief in wil zetten dan heb je een strategie nodig. Wat is jouw doelgroep? Hoe ga je jouw doelgroep bereiken? Hoe zorg je voor naamsbekendheid? Hoe ga je om met de leads die je hieruit krijgt? Wat voor posts ga je gebruiken? Welke platforms wil je gebruiken? Vragen als dit zijn belangrijk om jezelf te stellen voordat je een hele strategie uitzet. Zo ben je voorbereid op wat er zal komen, maar heb je ook een duidelijk plan! Daarnaast is social media over het algemeen heel visueel ingericht. Zorg er dus voor dat je niet te veel lappen tekst hebt, maar kort en krachtig uitlegt wat je wilt overbrengen aan jouw doelgroep. Daarbij kun je er dus voor zorgen dat de posts die je maakt aantrekkelijker worden door mooie foto’s of video’s te gebruiken.

De voordelen van social media marketing

Social media heeft vele voordelen. Enkele voordelen hebben we hierboven al uitgewerkt. Hiervan zijn de belangrijkste uiteraard naamsbekendheid creëren en al helemaal conversie genereren. Maar er zijn nog veel meer voordelen dan degene die al genoemd zijn. Je kan bijvoorbeeld een nieuw product volledig uitlichten op jouw social media platforms. Hiervoor moet je uiteraard veel volgers hebben. Als je dan een post deelt dan weet iedereen meteen van jouw nieuwe product wat dus meteen weer voor conversie zal zorgen.

De vraag die veel gesteld wordt is “ heeft actief zijn op social media invloed op de rankings van jouw website in Google?”. Direct invloed heeft het niet. Het zal er niet voor zorgen dat posities meteen zullen stijgen. Wat het positieve hier wel van is, is dat Google ziet dat je daadwerkelijk actief bent. Hiervoor is het handig om de links naar jouw social media platforms op jouw website te zetten.

De voordelen van social media marketing

Social media heeft vele voordelen. Enkele voordelen hebben we hierboven al uitgewerkt. Hiervan zijn de belangrijkste uiteraard naamsbekendheid creëren en al helemaal conversie genereren. Maar er zijn nog veel meer voordelen dan degene die al genoemd zijn. Je kan bijvoorbeeld een nieuw product volledig uitlichten op jouw social media platforms. Hiervoor moet je uiteraard veel volgers hebben. Als je dan een post deelt dan weet iedereen meteen van jouw nieuwe product wat dus meteen weer voor conversie zal zorgen.

De vraag die veel gesteld wordt is “ heeft actief zijn op social media invloed op de rankings van jouw website in Google?”. Direct invloed heeft het niet. Het zal er niet voor zorgen dat posities meteen zullen stijgen. Wat het positieve hier wel van is, is dat Google ziet dat je daadwerkelijk actief bent. Hiervoor is het handig om de links naar jouw social media platforms op jouw website te zetten.

Liever een social media bureau inschakelen?

Social media is iets waar je constant mee bezig moet zijn. Je kan hier ook niet zomaar mee stoppen. Dan zien jouw klanten meteen dat je niet meer actief bent, wat kan zorgen voor onbetrouwbaarheid. Tijd is dus iets wat je zeker in social media marketing moet stoppen. Dit kun je uiteraard zelf doen, maar als je hier de tijd niet voor hebt is het handig om hier professionals voor in te schakelen. Zij zijn hier dagelijks mee bezig waardoor ze veel ervaring en kennis hebben. De beste strategieën weten zij dus uit te zetten. Los van dat je het in sommige gevallen beter uit kunt besteden aan specialisten omdat je hier geen tijd voor hebt, kun je het dus ook beter door hen laten doen omdat zij simpelweg de expertise hebben!

Wanneer je SAM Online Marketing inschakelt als bureau voor het inrichten van jouw social media kanalen, zorgen wij dat je je budget optimaal benut. We zetten een zeer uitgebreide campagne op, waarbij we ons focussen op zowel het inrichten van je kanaal en de organische promotie als op het adverteren. Een team van content marketeers, online marketeers, advertentie specialisten en grafisch designers om alles vorm te geven slaan de handen ineen om van je campagne een succes te maken. Sociale media is een uniek middel, mits juist ingezet.

Social media marketing uitbesteden aan professionals!

Social media marketing is dus hét middel bij uitstek om de juiste personen op het juiste moment te bereiken. Zoals we aangegeven hebben kun je dit inzetten met diverse doeleinden. Voornaamste doelen zijn dan ook het creëren van naamsbekendheid, meer leads genereren wat dus ook neerkomt op meer conversie (waar het uiteindelijk allemaal om draait) en het bieden van een goede klantenservice. Een betere klantenservice dan social media kun je bijna niet bieden. Hier kunnen klanten namelijk makkelijk een berichtje sturen waar je meestal in een korte tijd al antwoord op krijgt. Dit maakt het makkelijker voor klanten om contact op te nemen, omdat de drempel voor bellen bij sommigen erg hoog ligt.

SAM Online Marketing zet diverse campagnes in en adverteert op de juiste kanalen om zodoende een maximale return on investment te behalen. Wij hebben veel ervaring in vele branches, waardoor we altijd de juiste op maat gemaakte strategie uit kunnen zetten waarmee jij je doelgroep goed zal bereiken. Meer weten over wat de mogelijkheden bij ons online marketing bureau zijn? Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden van de marketing binnen social media.

Ontdek jouw SEO score

Een social media scan bedrijven helpen bij het identificeren van sterke en zwakke punten en het ontwikkelen van effectievere strategieën voor merkbeheer, klantrelaties en marketing. Door deze inzichten te gebruiken, kunnen bedrijven hun merkbeheer en marketingstrategieën effectiever ontwikkelen en implementeren, wat kan leiden tot betere resultaten en groei van het bedrijf.

CirkelJake

Jake Stamenkovic

Jouw online marketing specialist

GRATIS SEO scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.