CRO verbeteren

CRO verbeteren is een onderdeel van marketing dat tegenwoordig niet mag ontbreken in je strategie. Een aantrekkelijke website en een goede performance is helaas niet meer genoeg. Het gaat erom dat je je website goed kunt laten presteren. Denk aan het omzetten van bezoekers in betalende klanten, leads of andere waardevolle acties. Dit is waar Conversie Optimalisatie (CRO) in beeld komt. Het draait allemaal om het begrijpen van je doelgroep, hun gedrag en het implementeren van strategieën om de conversieratio te verhogen.

Wil jij winnen in Google?
GRATIS conversie scan t.w.v. €399,-

Wat betekent conversie?

Conversie is een term die in de wereld van digitale marketing een centrale rol speelt. Maar wat betekent conversie nu eigenlijk? Eigenlijk verwijst conversie naar het moment waarop een bezoeker van jouw website of online platform een gewenste actie onderneemt. Denk bijvoorbeeld aan het doen van een aankoop, het invullen van een contactformulier, het aanmelden voor een nieuwsbrief, of elke andere handeling die waarde toevoegt aan je bedrijf. Het is het punt waarop een bezoeker overgaat van een passieve toeschouwer naar een actieve deelnemer.

Conversie kun je zien als de ultieme meeteenheid van succes in de online wereld. Heb je bezoekers en is je conversie hoog? Dan weet je dat je al heel wat goed doet online. Het vertegenwoordigt niet alleen het vermogen van jouw website om bezoekers aan te trekken, maar ook in hoeverre jij je doelgroep kan overtuigen om actie te ondernemen. Conversie verhoogt niet alleen je omzet en winst, maar ook de waarde van elke bezoeker en de impact van jouw online inspanningen.

Als je online succes wilt behalen, is het ontzettend belangrijk dat je begrijpt wat conversie is en wat CRO is. Zodra je dit begrijpt, kun je de effectiviteit van je eigen website meten. Want hoe weet je nu of je website goed in elkaar zit? Misschien verlies je wel een hoop potentiële klanten. Wat het ook mag zijn, als jij weet wat conversie optimalisatie is en hoe je het moet oppakken, kun je gemakkelijk identificeren wat er niet goed gaat. Bij SAM Online Marketing hebben we diepgaande kennis van conversie en helpen we bedrijven bij het optimaliseren van hun online prestaties door middel van doelgerichte CRO-strategieën. We zijn er om je te begeleiden in de wereld van conversie, zodat je kunt profiteren van maximale online groei en succes. Of je nu zoekt naar een partij voor hulp of alleen advies wilt ontvangen. Bij ons kun je altijd terecht. Onze experts maken een scan van je website, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

Ontdek hoe jij succes behaalt met CRO

Meer uit je website halen

Wat is CRO?

Conversie optimalisatie, vaak afgekort als CRO (Conversion Rate Optimization), is het verbeteren van je online aanwezigheid om bezoekers om te zetten in actiegerichte klanten, leads, of andere waardevolle doelstellingen. Het draait allemaal om het maximaliseren van de efficiëntie van je website en digitale kanalen, zodat een groter percentage van jouw bezoekers overgaat tot de gewenste actie, wat dat ook mag zijn. Dit betekent dat je online inspanningen niet alleen bezoekers aantrekken, maar deze bezoekers ook daadwerkelijk betrokken klant van je worden.

Je moet het zien als het afstemmen van een precisie-instrument. Het begint met een grondige analyse van jouw website en online prestaties om knelpunten en obstakels te identificeren, die bezoekers kunnen weerhouden om te converteren. Vervolgens worden strategieën ontwikkeld en geïmplementeerd om deze knelpunten aan te pakken, gebruikmakend van A/B-tests, content optimalisatie, verbeterde gebruikerservaring en meer. Het doel is om jouw website om te vormen tot een overtuigende reis die bezoekers aanzet tot actie.

Bij SAM Online Marketing geloven we dat conversie optimalisatie niet alleen gaat om het vergroten van jouw omzet, maar ook om het verhogen van de waarde van elke bezoeker. Ons team van CRO-consultants staat klaar om je bedrijf te begeleiden op de weg naar online succes door middel van bewezen strategieën en meetbare resultaten. Samen creëren we een online ervaring die niet alleen indruk maakt, maar ook converteert. Het bieden van een top-service staat bij ons op nummer 1. Samen vooruit, samen winnen!

Een greep uit onze kennisbank

Ben je nieuw in de wereld van conversie optimalisatie? Geen zorgen we praten je graag bij. Klik op een van de onderstaande items.

Wat is een call to action?

Een call to action (CTA) is letterlijk vertaald een oproep tot actie. Het is een begrip dat in online marketing wordt gebruikt om websitebezoekers over te halen een

Wat is conversie?

Wat conversie is, verschilt per website en zelfs per webpagina. Het gaat erom dat een bezoeker op een van jouw webpagina’s de gewenste actie onderneemt. Dit kan

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is één van de belangrijkste tactieken binnen online marketing. Zoals je misschien al weet, is conversie er op gericht een bezoeker op

Conversie optimalisatie Sasha

Waarom is CRO verbeteren noodzakelijk voor je bedrijf?

CRO verbeteren is niet alleen een slimme zet, het is een absolute noodzaak voor elk bedrijf dat succesvol wil zijn in de online wereld van vandaag. Het is de sleutel tot het maximaliseren van de efficiëntie van je digitale marketinginspanningen en het omzetten van websitebezoekers in betalende klanten, leads, of andere waardevolle doelen. Hier zijn enkele redenen waarom CRO verbeteren cruciaal is voor je bedrijf:

 1. Verhoogde omzet: Het verbeteren van je conversieratio betekent dat een groter percentage van je bezoekers daadwerkelijk actie onderneemt, wat zich direct vertaalt in hogere omzet en winst.
 2. Efficiënter marketingbudget: conversie optimalisatie zorgt ervoor dat je het maximale haalt uit je marketingbudget. Je investeert niet in het aantrekken van verkeer dat niet converteert, maar richt je juist op het optimaliseren van de ervaring voor degenen die echt geïnteresseerd zijn.
 3. Beter inzicht in je doelgroep: Start je met conversie optimalisatie? Dan is een diepgaande analyse erg belangrijk, waardoor je een beter begrip krijgt van je doelgroep. Dit stelt je in staat om je marketingstrategie te verfijnen en relevantere content te bieden.
 4. Concurrentievoordeel: Bedrijven die conversie optimalisatie serieus nemen, hebben een voorsprong op de concurrentie. Ze bieden niet alleen aantrekkelijke producten of diensten, maar ook een sterke en boeiende online ervaring.
 5. Klanttevredenheid: Een geoptimaliseerde website en gebruikerservaring resulteren in tevreden klanten. Tevreden klanten zijn loyaler en meer geneigd om terug te keren en aanbevelingen te doen.

Denk bijvoorbeeld aan het zorgen voor een mobielvriendelijk ontwerp, het minimaliseren van laadtijden, het versimpelen van de navigatie voor mobiele gebruikers, het optimaliseren van formulieren voor touchscreens, en het aanbieden van duidelijke en aantrekkelijke call to actions. . Mobile-first denken is essentieel, omdat steeds meer mensen mobiele apparaten gebruiken om online te winkelen en informatie te verkrijgen. Heb je hier hulp bij nodig? Bij SAM Online Marketing kunnen we je helpen bij het implementeren van deze best practices om je mobiele conversie te optimaliseren. Zo kun je CRO verbeteren ook uitbesteden aan ons bureau.

Wat maakt ons uniek?

Waarom jij met SAM wél wint

We zetten de extra stap

Waar andere marketeers het houden bij tools, denken wij verder dan dat om resultaten voor jou te halen.

Super resultaat gericht!

Door onze holistische aanpak behalen wij consistent resultaten voor al onze klanten!

Alle online expertise in-house

Vanuit jouw budget maken we een strategisch plan
met de kortste weg naar resultaat

Groeien als jij groeit, Floris We zetten de extra stap, Jake We gaan door tot het resultaat gehaald is, Ali

5 stappen om je CRO te verbeteren

Het verbeteren van je conversie is een proces dat als doel heeft om zoveel mogelijk uit je website of kanaal te halen. Dit moet natuurlijk wel op de juiste manier gedaan worden als het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Hier zijn vijf essentiële stappen om je conversie optimalisatie naar hoger niveau te tillen:

Stap 1 – Grondige analyse: Begin met een diepgaande analyse van je website en gebruikersgedrag. Identificeer knelpunten, obstakels en gebieden waar bezoekers afhaken. Dit is de basis voor je optimalisatie strategie.

Stap 2 – Doelen stellen: Bepaal duidelijke en meetbare doelen voor je CRO-inspanningen. Wat wil je bereiken? Of het nu gaat om het verhogen van online verkopen, het genereren van meer leads, of het verbeteren van andere conversiedoelen, het stellen van specifieke doelen is essentieel.

Stap 3 – Experimenten uitvoeren: Voer A/B-tests en andere experimenten uit om te bepalen welke wijzigingen de grootste impact hebben op je conversieratio. Test variabelen zoals call-to-action knoppen, tekst, kleuren, en zelfs paginalay-outs.

Stap 4 – Content optimalisatie: Zorg ervoor dat je content relevant en overtuigend is. Dit omvat niet alleen tekst, maar ook afbeeldingen, video’s en grafieken. De inhoud moet aansluiten bij de behoeften en verwachtingen van je doelgroep.

Stap 5 – Continu bijhouden: Conversie optimalisatie is geen eenmalige taak. Blijf je website en conversie prestaties goed volgen. Pas je strategie aan op basis van de resultaten en blijf experimenteren om voortdurende verbeteringen te realiseren.

Denk aan trage laadtijden, een onduidelijke of verwarrende navigatie, gebrek aan vertrouwen door ontbrekende beveiligingsmaatregelen, irrelevante of slecht gepresenteerde inhoud, en het ontbreken van duidelijke oproepen tot actie. Het is belangrijk om deze obstakels te identificeren en aan te pakken om de conversieratio te verbeteren. Bij SAM Online Marketing bieden we je hulp en advies bij het maken van een analyse en oplossen van deze knelpunten om jouw website optimaal te laten presteren.

Je kunt gebruik maken van tools als Google Analytics en specifieke CRO-software. Analyseer conversiepercentages, klikfrequenties en gebruikersgedrag op je website. Voer A/B-tests uit om te bepalen welke versies van pagina’s of elementen beter presteren. Volg ook de doelen en funnels die je hebt ingesteld. Met deze gegevens kun je inzicht krijgen in wat werkt en wat verbeterd moet worden, wat weer zorgt voor meer succesvolle CRO-strategieën.

A/B-tests zijn experimenten waarbij twee versies van een webpagina of element (A en B) worden gemaakt en aan willekeurige gebruikers worden getoond. Dit soort tests helpen wanneer je wilt achterhalen welke versie beter presteert als het gaat om conversies, klikken of andere doelstellingen. Door A/B-tests uit te voeren, kun je op een objectieve manier beoordelen welke aanpassingen aan je website de conversieratio verhogen en waar optimalisaties nodig zijn.

Welke tools gebruik je om CRO te verbeteren?

Voor CRO verbeteren heb je goede hulpmiddelen en technologieën nodig om gegevens te analyseren, experimenten uit te voeren en inzicht te krijgen in het gedrag van je websitebezoekers. Bij ons bureau maken we gebruik van verschillende geavanceerde tools om conversie optimalisatie naar een hoger niveau te tillen. Benieuwd naar welke tools dat zijn? Lees hieronder verder:

Google Analytics: Dit is een essentiële tool voor het volgen van websiteverkeer, gebruikersgedrag en het identificeren van knelpunten. Met Google Analytics kunnen we zien welke pagina’s goed presteren en welke niet, wat ons helpt bij het richten van onze optimalisatie.

A/B Test Tools: Hulpmiddelen zoals Optimizely en VWO stellen ons in staat om verschillende versies van webpagina’s te maken en te testen om te bepalen welke de beste conversie resultaten opleveren.

Heatmaps en Session Recording Tools: Met tools zoals Hotjar kunnen we heatmaps genereren die laten zien waar bezoekers op klikken, scrollen en waar ze hun muis bewegen. Session recording stelt ons in staat om individuele sessies te bekijken en problemen in realtime te identificeren.

Usability Testing Tools: Tools zoals Usability Hub helpen bij het verzamelen van feedback van echte gebruikers om te begrijpen hoe zij hun website ervaren en waar eventuele struikelblokken zich bevinden.

CRM- en E-mail marketing software: Geïntegreerde klantrelatiebeheer systemen (CRM) en e-mailmarketing tools helpen bij het personaliseren van content en aanbiedingen op basis van het gedrag van bezoekers, waardoor de kans op conversie toeneemt. Door gebruik te maken van deze tools en technologieën kunnen we data gedreven beslissingen te nemen, strategieën te ontwikkelen en de conversatie van onze klanten te optimaliseren. We geloven dat het inzetten van de juiste tools een belangrijk rol speelt in het behalen van meetbaar online succes en blijven onze toolkit up-to-date houden om de beste resultaten te garanderen.

Hoe converteert jouw website?
Doe de GRATIS conversie scan

Je krijgt bezoekers op je website, maar worden zij ook klant? Wij scannen je website en geven je concrete verbeterpunten.

 • Transformeer je bezoekers in klanten
 • Vandaag al meer klanten
 • In 24 uur je scan uitslag

Sasha

Directeur en marketing strateeg

CRO verbeteren uitbesteden aan SAM Online Marketing

Het verbeteren van je CRO is een belangrijke stap om je online prestaties te versterken en meer waarde te halen uit je digitale aanwezigheid. Bij ons bureau begrijpen we het belang van conversie optimalisatie als geen ander. We zijn er om je te helpen deze uitdaging aan te gaan en te transformeren in meetbare online successen. Waarom zou je je conversie optimalisatie verbeteren aan ons toevertrouwen? Ten eerste hebben onze consultants de expertise en ervaring om resultaatgerichte conversie optimalisatie strategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Ons team van specialisten heeft diepgaande kennis van webanalyses, gebruikersgedrag en A/B-testen, waardoor we knelpunten snel identificeren en effectieve optimalisaties kunnen doorvoeren.

Daarnaast begrijpen we dat elke onderneming uniek is. Daarom benaderen we conversie optimalisatie op maat. We luisteren naar je doelen, bestuderen je doelgroep en ontwikkelen strategieën die specifiek zijn afgestemd op je behoeften. Of je nu je conversieratio wilt verhogen, meer leads wilt genereren of je online verkoop wilt stimuleren, we hebben de tools en technieken om je te ondersteunen. Wat ons onderscheidt, is dat meetbare resultaten bij ons op nummer 1 staan. We geloven in transparantie en rapportage, zodat je altijd kunt zien hoe je CRO-inspanningen presteren en welke impact ze hebben op je bedrijf.

Bij SAM Online Marketing zijn we er om je te begeleiden in de wereld van conversie optimalisatie. Samen kunnen we bouwen aan een online aanwezigheid die niet alleen indruk maakt, maar ook converteert. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen bij het verbeteren van je CRO en het behalen van online succes!

Wat andere ondernemers zeggen…

5/5

Cognitum

#website

Erg goed geholpen door Joyce. Ook na oplevering van de website is er nog goede ondersteuning bij problemen. Al met al heel tevreden!

5/5

D-dact

#website

We hebben alweer 3 jaar geleden onze site laten maken door SAM en nog steeds zijn wij er heel erg blij mee! Niet alleen met het uiterlijk van de site, maar ook met alle hulp van Joyce die wij altijd mogen inroepen. Kortom: TOP!

5/5

M.M. Araghi

#SEO

Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb 🙂

5/5

Dennis Weggenaar

#SEO #webshop

SAM Online Marketing heeft mij geholpen met de vindbaarheid te verbeteren in de regio. Niet alleen hebben zij gedaan wat ze zeiden, maar kwamen ook steeds met nieuwe manieren om de markt aan te pakken. Professionele werkwijze.

5/5

Tolga Cav

#SEO #website

Professionele Team die hart heeft voor jou zaak en er voor zorgt dat jij moet goed gevoel je werk kan doen!

Conversie optimalisatie specialisten

Online marketing volledig
laten beheren?

Wij geven je graag gratis advies over de kansen die jij op dit moment op jouw website of webshop laat liggen. Winnen doe je met SAM!

4 tips om het meeste uit je website te halen met CRO

Conversie optimalisatie is een onmisbare strategie om het volledige potentieel van je website te benutten en bezoekers te veranderen in actiegerichte klanten of leads. Hier zijn vier waardevolle tips om het meeste uit je website te halen met CRO:

 1. Begrijp je Doelgroep: Het begrijpen van je doelgroep is de sleutel tot effectieve conversie optimalisatie. Leer hun behoeften, verwachtingen en pijnpunten kennen. Analyseer gebruikersgegevens, voer enquêtes uit en verzamel feedback om inzicht te krijgen in wat hen motiveert.
 1. Optimaliseer je Website voor Mobiel: Met het groeiende aantal mobiele gebruikers is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je website responsief en mobielvriendelijk is. Een goede mobiele ervaring kan de conversieratio aanzienlijk verbeteren.
 1. Test continu: Voer regelmatig A/B-tests en multivariate tests uit om verschillende elementen van je website te optimaliseren, zoals knoppen, koppen, kleuren en lay-outs. Dit helpt je te ontdekken welke veranderingen de beste resultaten opleveren.
 1. Verbeter de gebruikerservaring: Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke website is essentieel voor CRO. Zorg ervoor dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Minimaliseer afleidingen en maak je oproepen tot actie duidelijk en overtuigend.

Bij ons bureau geloven we in de kracht van CRO om onze klanten te helpen hun online succes te maximaliseren. Met deze tips en de expertise van onze consultants kunnen we samenwerken om je website te transformeren in een conversie machine die niet alleen indruk maakt, maar ook converteert. Neem vandaag nog. Samen vooruit, samen winnen!