SEA uitbesteden

Samen vooruit, samen winnen

SEA uitbesteden aan een ervaren specialist

Wil je SEA uitbesteden? Dan ben je bij een bureau als SAM Online Marketing aan het juiste adres! SEA uitbesteden doe je niet aan een willekeurige partij. Met SEA kun je in een hele korte tijd al flinke stappen maken met je bedrijf. Of je nu meer producten wil verkopen of meer leads wil voor je bedrijf. Het is met SEA allemaal te realiseren. Dan moet je jouw SEA campagne wel overlaten aan experts. SEA laat je over aan een online marketing bureau dat tot het uiterste gaat om het gewenste resultaat voor jou te halen.

Beter zichtbaar op het internet!

Een bureau dat jou eerder ziet als een partner dan als een klant. Dat is precies wat SAM Online Marketing is! Want voor klanten voer je werkzaamheden uit, maar met een partner behaal je succes! Je hebt een betrokken bureau nodig dat snel kan schakelen.

SEA campagnes moeten in eerste instantie goed getest worden om te achterhalen wat winstgevend is. Analyseren en snel accurate conclusies trekken, is dan noodzakelijk. Dat is waarom ons SEA team bestaat uit strategen, conversie specialisten en analisten, die ten alle tijden met je meedenken. Samen kijken we niet alleen naar jouw doelstellingen, maar vooral naar jouw doelgroep. Wie is je doelgroep? Wat motiveert je doelgroep om een aankoop of aanvraag te doen? Dat zijn de belangrijkste zaken die onze specialisten voor jou onderzoeken wanneer je het succes van jouw SEA campagne aan ons overlaat. Samen zetten we stappen, samen gaan we vooruit, samen winnen we. Ook je SEA uitbesteden aan SAM Online Marketing? Neem contact met ons op! Onze specialisten pakken je campagne op en maken het tot een succes!

Hoe verbeteren we je campagnes?

Het begrip SEA is voor veel mensen een groot raadsel. Dat is niet heel gek. SEA, ook wel Google Ads, is nu eenmaal een groot begrip waar veel over te vertellen is. Ook als het gaat om de aanpak van SEA kan het al snel langdradig en ingewikkeld worden om te begrijpen. Bij ons online marketing bureau geven we je liever een duidelijke en concrete uitleg over hoe SEA uitbesteden er precies uitziet en wat wij precies voor je gaan doen. Zo weet je precies waar je aan begint en waar je zelf ook kritisch op moet zijn als ondernemer.

Analyse

Net zoals bij elk ander online marketing kanaal begin je bij het begin. Namelijk de analyse. Voordat je stappen vooruit kunt zetten en kunt groeien, moet je eerst weten wat er in de afgelopen jaren en maanden is gedaan en waar je nu staat. Wanneer je bij ons aanklopt, is dit dan ook het eerste wat we doen. We maken een nulmeting en bespreken deze met jou. Zo heeft niet alleen een van onze SEA specialisten inzicht in waar jij staat, maar ook jij.

Nadat we dit in kaart hebben gebracht, kunnen we aan de slag met het onderzoek. Dat moet namelijk ook gebeuren voordat we daadwerkelijk in de advertenties duiken. Wat gaan we precies onderzoeken? Dat zijn een aantal onderdelen. We kijken naar je de markt, je concurrentie en naar je doelgroep. Vooral het laatste is ontzettend belangrijk. Door goed uit te stippelen wie jouw doelgroep is en hoe we jouw doelgroep kunnen bedienen, kunnen we al snel achterhalen wat voor soort campagnes we moeten draaien en hoe deze vormgegeven moeten worden. Naast de doelgroep zijn de markt en concurrentie natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Als het je doel is om te winnen van je concurrentie en op nummer 1 te staan in de markt, is het niet gek om een goed onderzoek te doen naar beiden. Dat is precies wat wij in de eerste fase voor je doen!

Online Marketing specialisten Ali en Jake

Expertise nodig voor jouw online marketing?

Onze specialisten geven je advies op maat waarmee jij boven jouw concurrenten uit stijgt!

Strategie en adverteren

Het voorwerk is gedaan. We kunnen nu over naar stap twee. De strategie. Als we samen willen groeien, moeten we weten hoe we dat gaan doen. Dit is waar onze strategen shinen. Het voorwerk doen we allemaal samen met jou, waarna onze SEA strategen in de materie duiken om te bepalen welke stappen we gaan zetten. We bespreken samen met jou dus wat je doelstellingen zijn en waar je op korte en lange termijn wil staan. Daarna gaan zetten wij de strategie uit.

Bij SEA uitbesteden is het ontzettend belangrijk dat de juiste strategie uitgekozen wordt. Deze strategie hangt wel af van een hele belangrijke factor. Jouw doel! Is naamsbekendheid jouw doel? Dan zorgen we ervoor dat het aantal vertoningen van je advertenties zo hoog mogelijk ligt. Is het juist jouw doel om zoveel mogelijk producten te verkopen of leads te verzamelen? Dan focussen we ons op het behalen van zoveel mogelijk conversies.

Staat de strategie? Dan kunnen de advertenties gelanceerd worden!

Maandelijkse rapportage

Wanneer SAM Online Marketing aan slag gaat met jou SEA betekent dit dat we dag in dag uit sleutelen aan jouw campagnes om ze tot een succes te maken. Moet jij dan zelf achterhalen hoe het gaat door aan de achterkant van je advertenties te kijken? Zeker niet! We zijn graag duidelijk en transparant met je. Daarom houden we je met regelmaat up-to-date. Elke maand ontvang je een rapportage van onze specialisten, waarin jij op een gemakkelijke manier kan zien hoe je bedrijf groeit ten opzichte van de voorgaande maanden. Dan hoef je in ieder geval niets zelf op te zoeken of te analyseren!

Start direct jouw winstgevende SEO Campagne

Wat levert het uitbesteden van SEA je op?

Dat is de belangrijkste vraag. Waarom zou je SEA uitbesteden aan een bureau als SAM Online Marketing en niet gewoon zelf oppakken? “Als anderen het kunnen, kan ik het zelf toch ook?” Dat klopt! Net zoals met veel andere onderdelen van online marketing, kun je het als ondernemer zelf oppakken. De vraag is dan nog maar net of je zelf dezelfde resultaten behaalt als een specialist voor je zou kunnen behalen.

Wanneer je SEA overlaat aan een specialist krijg je vanaf minuut één hulp van iemand die verstand van zaken heeft. Zo hoef je zelf niet jarenlang aan de slag om te leren hoe SEA werkt en hoe je resultaten behaalt. Dat doet iemand al voor je! Denk aan het analyseren van data, het bijhouden van ontwikkelingen binnen Google, het verslaan van je concurrentie en nog veel meer. Het uitbesteden van SEA betekent dat jij je vooral kunt focussen op andere zaken binnen je onderneming, waar jij ontzettend goed in bent. Dat terwijl jouw SEA specialist gehele campagnes op de juiste manier voor je opzet, zodat jouw bedrijf binnen no-time groeit.

Onze specialisten hebben elk jaren aan ervaring en weten tot in de puntjes hoe ze resultaten moeten behalen en wat ze juist moeten vermijden. Denk bijvoorbeeld aan het optimaal inrichten van je campagnes om zo de uitgaven in te perken. Je wilt natuurlijk dat de kosten onnodig hoog oplopen. Ook zorgt een specialist er bijvoorbeeld voor de je adverteert op de juiste zoekwoorden. Adverteer je op de verkeerde zoekwoorden? Dan kan dat veel impact hebben op je budget. Zonde!

Ons werk

GC Biotech Cases afb 4

Meer dan 2.000 maandelijkse bezoekers!

GC Biotech

AJM van Houdt

Een stijging van 683% in organisch verkeer

A.J.M. van Houdt

De Wit hekwerken

4.000+ bezoekers per maand

De Wit Hekwerken

Hoe werkt SEA uitbesteden?

Je kunt het allemaal erg ingewikkeld maken, maar dat hoeft het gelukkig helemaal niet te zijn. SEA is een veelgebruikte afkorting voor Search Engine Advertising. In het Nederlands ook wel Zoekmachine Adverteren. Dat zijn echter niet de enige benamingen voor SEA. Zo werd SEA een aantal jaar geleden ook Google Adwords genoemd. Tegenwoordig is dit veranderd en noemt met het Google Ads.

Kort gezegd is SEA dus het adverteren op zoekmachines als Google of Bing. Hoe ziet zo’n advertentie eruit? Als je, zoals vrijwel iedereen, wel eens gebruik hebt gemaakt van Google, zul je dergelijke advertenties zeker al een keer gezien hebben. Wanneer je een zoekopdracht intikt in Google of andere zoekmachines, zie je meteen een hoop zoekresultaten. De eerste vier resultaten die je ziet, zijn altijd advertenties. Je kunt ze herkennen doordat het woord ‘Advertentie’ erbij staat. Onder deze advertenties staan de organische zoekresultaten. Tussen deze twee soorten zoekresultaten maken we een belangrijk onderscheid. Waar je voor de advertenties betaald om bovenaan te staan in Google, doe je dat met organische zoekresultaten niet. Wil je ook bovenaan staan in de organische zoekresultaten? Dan ben je juist eerder bezig met SEO (zoekmachine optimalisatie).

Ga je aan de slag met SEA? Dan betaal je voor advertenties in Google, zodat je zoveel mogelijk mensen naar je eigen website kunt leiden. Je moet je voorstellen dat de meeste mensen zoekmachines als Google dagelijks kopen. Hier zet je altijd een campagne voor op. Bij het opzetten van deze campagne zijn een hoop verschillende zaken belangrijk. Zo moet er bepaald worden op welke zoekwoorden je gevonden wil worden, welk bedrag er nodig is om de gewenste resultaten te behalen, etc.

Wat kost het om je SEA te laten doen?

Search Engine Advertisement kan jouw onderneming een hoop opleveren. Dat is zeker! Maar wat kost SEA precies? Om bovenaan in Google te staan, betaal je geen vast bedrag. Je betaald eerder voor elke klik op jouw link. In het geval dat iemand het zoekwoord intypt, waar jij bezoekers mee wil aantrekken, betaal je nog niets. Pas wanneer deze persoon daadwerkelijk klikt op je advertentie betaal je Google een bedrag. Is je campagne goed opgezet? Dan krijg je geheid een hoop kliks naar je website en betaal je Google steeds een bedrag. Dit betekent niet dat de teller de hele dag door blijft lopen. Je hangt namelijk altijd een dagbudget aan elke campagne die je draait. Is je dagbudget op? Dan is je advertentie voor die dag niet meer zichtbaar. Het is dus cruciaal dat de advertenties zo goed mogelijk zijn opgezet, zodat je zoveel mogelijk uit je dagelijkse budget haalt.

Aan de hand van je dagbudget kun je ook meteen je maandbudget uitrekenen. Je vermenigvuldigd het dagbudget simpelgweg met het gemiddelde aantal dagen in een maand, 30,4. Dat is je maandbudget.

De kosten per klik staan ook niet vast. Je zou denken dat je voor elke campagne hetzelfde bedrag betaald, maar dat is niet zo. De kosten per klik zijn afhankelijk van je branche en het zoekwoord dat je gebruikt. Als jij in een branche zit met veel concurrentie, zullen de uitgaven per klik al wat hoger zijn. Hetzelfde geldt voor de concurrentie op de zoekwoorden die je gebruikt. Hoe meer anderen in jouw branche een zoekwoord gebruiken, hoe hoger de kosten per klik voor jou zullen zijn. Voordat je specialist start met een campagne, doet hij eerst een uitgebreid onderzoek. Hier valt een grondig concurrentieonderzoek natuurlijk ook onder!

Met Google Ads uitbesteden betaal je niet alleen voor de advertenties zelf. Het SEA bureau dat jou op weg helpt, betaal je ook. Zo brengen wij vooraf eenmalig opstartkosten in rekening. Voor het onderhouden, analyseren en optimaliseren van de advertenties brengen wij een maandelijks fee in rekening. Hier hebben we het vooraf natuurlijk samen met jou over. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

SEO Specialist

Samen winnen met online marketing?

Waarom staat je website nog niet bovenaan in Google? Wij zoeken het voor je uit! Een van onze specialisten duikt in jouw website en

Besteed je SEA direct uit aan SAM Online Marketing!

SEA door een specialist laten doen kan jou en je bedrijf een hoop opleveren, mits je jouw campagnes overlaat aan de juist partij. Wat je vooral wilt voorkomen, is dat je zelf aan de slag gaat met SEA en na een aantal weken honderden of zelfs duizenden euro’s hebt verspeeld aan de verkeerde zoekwoorden. Dat zou doodzonde zijn! Als jij advertenties met resultaat wil, is het uitbesteden van SEA de beste optie!

Jouw tijd is waardevol! Dat snappen we als geen ander. Wanneer je dit aan onze specialiste overlaat, hoef jij hier zelf zo min mogelijk tijd en energie in te steken. Zo kun jij je focussen op de zaken waar je goed in bent. Een bedrijf runnen, gaat niet vanzelf! Wil jij SEA overlaten aan resultaatgerichte experts? Dan ben je bij SAM Online Marketing aan het juiste adres! Neem direct contact met ons op. Onze SEA specialisten helpen je meteen bij het zetten van de eerste stap!

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

CirkelJake

Jake Stamenkovic

Jouw online marketing specialist

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.