Linkbuilding prijzen

Meer autoriteit nodig? Vul in en ontdek wat beter kan!

Kom jij linkbuilding prijzen tegen die zó verschillen, dat je niet meer weet wat je ermee aan moet? Geen zorgen, we helpen je op weg! Bij SAM Online Marketing bestaan we al 11 jaar en hebben we 800+ ondernemers geholpen bij het uitzoeken van linkbuilding prijzen. Direct linkbuilding uitbesteden?

Hoe zien linkbuilding prijzen eruit in 2024?

Door de jaren heen zijn de linkbuilding prijzen flink veranderd. Tegenwoordig heeft de hoogte van de linkbuilding kosten vooral te maken met de kwaliteit. De kwaliteit van de backlinks en de strategische aanpak beïnvloeden de prijs die betaald wordt voor linkbuilding. Vroeger was SEO vele malen minder complex, waardoor je met linkbuilding een lagere kwaliteit kon leveren. Vandaag de dag is SEO een stuk complexer. Bureaus zijn nu veel meer bezig met duurzame en ethische linkbuilding. De prijs van linkbuilding valt daarom vaak hoger uit dan voorheen. Benieuwd naar welke linkbuilding prijzen je in 2024 kunt verwachten? Bekijk snel de tabel hieronder!

Basis
€500
Standaard
€1.500,-
Premium
€3.000,-

Waar zijn linkbuilding prijzen op gebaseerd?

Allereerst zijn de linkbuilding prijzen veranderd omdat het aanbod sterk is gegroeid. Hoe meer aanbod, hoe meer concurrentie. Linkbuilding uitbesteden is daardoor meer iets geworden voor de partijen met de juiste connecties. Daarnaast heeft Google niet stil gestaan. Het algoritme wordt continu aangepast en verfijnd. De beheerders van websites met een goede ranking zijn hierdoor steeds meer gaan vragen voor een linkje op hun website.

Met al deze hoge linkbuilding kosten is het makkelijk om te denken dat deze partijen erop uit zijn je een poot uit te draaien bij het aanbieden van een linkbuilding service. Dit hoeft echter niet zo te zijn en je hebt niet altijd een expert nodig om de lage prijzen te vinden. Krijg hier antwoord op jouw vragen omtrent linkbuilding prijzen, het uitbesteden van een campagne en de algehele kosten van SEO.

Er zijn geen regels wat betreft het maken van linkbuilding prijzen. Een beheerder mag zelf bepalen hoeveel hij vraagt voor het vermelden van een website op zijn pagina. Een linkbuilding bureau kan zelf de kosten bepalen van de pakketten of diensten die zij bieden. De meest gangbare manier van vergelijken is kwaliteit. Deze kwaliteit ontleent een website aan de hoeveelheid autoriteit die het krijgt van de zoekmachines. Over het algemeen hebben we het hier over Google. Zelf houdt Google dit uiterst geheim hoe zeer ze specifieke website waarderen, dus voor de rest van ons is het gokwerk. Echter hebben diverse techbedrijven allerlei tools ontwikkeld waarmee ze kunnen inschatten hoeveel autoriteit een website heeft. Met deze hulpmiddelen wordt het een stuk makkelijker om een analyse te maken en kun je makkelijke bepalen wat je linkbuilding kosten zouden moeten zijn.

Dus: hoe beter je kunt aangeven dat je website autoriteit heeft, hoe meer je kunt vragen voor een link op je website. Vrijwel altijd zullen de linkbuilding prijzen gebaseerd zijn op de metrics van diverse tools. Met deze scan hebben we ook eindelijk een manier om ze met elkaar te vergelijken.

Prijzen die gebaseerd zijn op pakketten zijn vaak een vaste prijs. In zo’n linkbuilding pakket zit vaak een samenstelling van verschillende links: bedrijfsvermeldingen, blogs en linkpartners. Omdat het een vast aanbod is kun je niet makkelijk links uitzoeken die perfect op jouw business aansluiten, iets wat wel heel belangrijk is.

Wanneer de prijs gebaseerd is op een aantal uur, dan huur je het bureau in om links voor jou te zoeken en te plaatsen. De vraag is echter of zij wel effectief te werk gaan en de juiste connecties hebben om snel de sterke backlinks te selecteren en te laten plaatsen, want een echte specialist weet deze zo te vinden. Vaak is dit een dienst die maandelijks wordt uitgevoerd.

Een deal waarbij de prijs gebaseerd is op het aantal links is meestal iets uit het verleden. Toen kwamen bedrijven er makkelijker mee weg om grote aantallen links op buitenlandse websites te plaatsen en toch jouw website te laten stijgen in de zoekresultaten. Tegenwoordig is dit achterhaalt en ziet Google waar de links vandaan komen. Dit betekent niet dat alle diensten die prijzen baseren op een aantal links dit doen.

Wat kost linkbuilding bij SAM Online Marketing?

Bij SAM Online Marketing spreken we een maandelijks tarief af voor jouw linkbuilding. De linkbuilding prijzen zitten hiermee in de SEO offerte die wij uitbrengen. Als je specifiek een aanvraag doet voor alleen linkbuilding kan dit afwijken van deze manier. Wanneer we een goede kans zien in de markt kunnen we vragen om een eenmalige bijdrage. Afhankelijk van de concurrentie en de uitkomst van de analyse worden de linkbuilding kosten van de strategie bepaald. Voordat je beslist om iets uit te besteden kun je een consultant je eerst te woord laten staan over de mogelijkheden.

Het advies van ons bureau kost overigens niets. Dit geeft onze consultant geheel gratis weg. Dit valt onder de vrijblijvende linkbuilding service die we aanbieden.

Zo selecteren we alleen de beste links voor jou

Om ervoor te zorgen dat jij met onze linkbuilding service alleen de beste links krijgt voor je website hebben we een selectieproces wat eraan vooraf gaat. Ook doen we eerst een check van je website om te kijken welke links het beste aansluiten op jouw content. Dit is een zorgvuldig werk omdat het uitkiezen van verkeerde links eerder je website omlaag haalt dan omhoog duwt. Maak je het echt te bont dan krijg je een (niet altijd zichtbare) straf van Google opgelegd. Het ongedaan maken van een dergelijke straf kost maanden aan verbeteringen doorvoeren. Heb je in het verleden backlinks gehad en weet je niet wat de invloed daarvan is? Laat een consultant je verder helpen met een analyse van het backlinkprofiel. Aan de hand van deze scan weet je meteen of je (waarschijnlijk) te maken hebt met een staf van de zoekmachines.

Afhankelijk van de linkbuilding prijzen kunnen er sterkere links geselecteerd worden. Het uitbesteden is doorgaans het beste omdat je veel tijd bespaart. Bovendien hebben marketing bureaus vaak beschikking tot korting bij groothandelaren in links. Dit betekent dat jij duurder uit bent als je zelf op zoek gaat naar links. Door ze in grote getale af te nemen weten we de kosten te drukken voor de klant.

De waarde van een link bepaal je op meerdere punten. De voornaamste metrics die genoemd worden om een linkbuilding prijs op te baseren zijn bezoekersaantallen, Domain Rating van Ahrefs, Trust Flow van Majestic en de Domain Authority van Moz of SEMrush.

Het aantal inkomende en uitgaande links vanaf het domein is belangrijk om mee te nemen. Relevantie zeer belangrijk voor de waarde van een link. Hier zal echter geen kosten aan verbonden zijn. Wel kun je verwachten dat bepaalde niches (18+) hogere bedragen vragen dan de reguliere bedragen.

Ahrefs, Majestic, Moz, SEMrush en SEO SpyGlass zijn enkele van de bekende tools om links te checken. Bij SAM Online Marketing hebben we ze allemaal wel eens uitgeprobeerd en ondersteboven gehaald om de functies te ontdekken. Elke van deze tools heeft wel iets waar die in uitblinkt. De ene tool is beter om een specifieke check uit te voeren op je website dan de andere. Door ze slim in te zetten hebben we een totaalplaatje. We leveren ook advies aan bedrijven die zelf aan de slag willen en wel wat hulp kunnen gebruiken.

Samen jouw linkbuilding prijs bepalen?

Linkbuilding is een kwestie van maatwerk. Laten we samen kijken naar wat de beste prijzen voor jou zijn. Vul snel je gegevens in!

  • Een prijs op maat
  • Vermenigvuldig je investering
  • 800+ succesvolle linkbuilding klanten

Jake

Linkbuilding Specialist

Waarom de linkbuilding uitbesteden aan SAM Online Marketing?

Er valt niet op te boksen tegen de kwaliteit die een linkbuilding bureau biedt. Uitbesteden is daarom zo langzamerhand de norm geworden. Bij SAM Online Marketing hebben we een gigantisch netwerk aan partners met wie we samenwerken. Zo krijg jij altijd de meest effectieve linkbuilding service voor je campagnes. De service die wij leveren is met name zo goed door de kennis die we in huis hebben en bedrijven uit ons netwerk.

Daarnaast hebben we alle nodige tools om een nauwkeurig selectieproces te creëren. Het hebben van de tools is één ding, maar ermee om weten te gaan is een ander. En dat zie je bij zoekmachine optimalisatie terug in de resultaten. We hebben honderden zoekwoorden in de top 1 van Google weten te brengen dankzij het omvangrijke netwerk van website beheerders.
Bij de linkbuilding prijzen stellen wij niet zomaar een pakket op om het aan je te verkopen. We kijken naar de Return on Investment die jij als ondernemer nodig hebt om er winstgevend uit te komen. Met SAM Online Marketing is het meer dan mogelijk om je autoriteit effectief te verbeteren, zonder je linkbuilding kosten flink op te krikken!

Prijzen die gebaseerd zijn op pakketten zijn vaak een vaste prijs. In zo’n linkbuilding pakket zit vaak een samenstelling van verschillende links: bedrijfsvermeldingen, blogs en linkpartners. Omdat het een vast aanbod is kun je niet makkelijk links uitzoeken die perfect op jouw business aansluiten, iets wat wel heel belangrijk is.

Vraag de linkbuilding prijzen op

Er valt niet op te boksen tegen de kwaliteit die een linkbuilding bureau biedt. Uitbesteden is daarom zo langzamerhand de norm geworden. Bij SAM Online Marketing hebben we een gigantisch netwerk aan partners met wie we samenwerken. Zo krijg jij altijd de effectiefste linkbuilding service voor je campagnes. De service die wij leveren is met name zo goed door de mensen die wij kennen.

Daarnaast hebben we alle nodige tools om een nauwkeurig selectieproces te creëren. Het hebben van de tools is één ding, maar ermee om weten te gaan is een ander. En dat zie je bij zoekmachine optimalisatie terug in de resultaten. We hebben honderden zoekwoorden in de top 1 van Google weten te brengen dankzij het omvangrijke netwerk van website beheerders.
Bij de linkbuilding prijzen stellen wij niet zomaar een pakket op om het aan je te verkopen. We kijken naar de Return on Investment die jij als ondernemer nodig hebt om er winstgevend uit te komen.

We hebben mooie resultaten gehaald voor…
Ondernemers die jou voor gingen
Meneer Casino
KVK Logo
Leids Dagblad Logo
van Houdt Logo
Speedcube Logo
REDA Logo
Singelloop Logo
REDA Logo
KVK Logo
InnovaWare Logo
Een aantal van jouw specialisten
Het winnende team
TEAM SAM Jake
Jake
Online marketing specialist
TEAM SAM Sasha
Sasha
Directeur & Marketing strateeg
TEAM SAM Ali
Ali
Online marketing specialist
TEAM SAM Teun
Teun
Online marketing specialist
TEAM SAM Floris
Floris
Online marketing specialist
TEAM SAM Daniela
Daniela
Junior Online Marketeer

Weten waar je kansen liggen?

Weet je niet hoe je je linkbuilding kunt verbeteren en ben je benieuwd naar je verbeterpunten?

Laat ons je linkprofiel GRATIS analyseren!

  • Duidelijke verbeterpunten
  • Volledig stappenplan voor 2024
  • Gericht op korte én lange termijn
  • Ontdek wat je concurrent beter doet!

Sasha

Directeur en marketing strateeg