Linkbuilding pakket

Meer autoriteit nodig? Vul in en ontdek wat beter kan!

Heb jij ook gehoord van linkbuilding pakketten en ben je benieuwd of dit jouw onderneming naar de top kan helpen? Blijf dan vooral lezen! Zoals je waarschijnlijk al onderzocht hebt is linkbuilding één van de drie aspecten binnen SEO. Dit ligt namelijk onder andere aan de zoekmachine optimalisatie (SEO) en de autoriteit. Is je autoriteit te laag, dan geeft Google jouw website al minder voorrang. De diensten die worden aangeboden door online marketing bureaus zijn gericht op het verbeteren van jouw online vindbaarheid en het aantrekken van meer verkeer.

Waar bestaat een linkbuilding pakket uit?

Wil jij een linkbuilding pakket kopen, dan ben je uiteraard wel benieuwd waar zo een pakket uit bestaat. Zoals we net al aangegeven hebben, bestaat zo een pakket wanneer je kiest voor jouw linkbuilding uitbesteden in ieder geval uit een strategie voor interne linking en een strategie voor externe linking.

In een SEO linkbuilding pakket zit alles in principe inbegrepen. Echter is het wel volledig afhankelijk van de concurrentie en de strategie welke links er gebruikt worden. De één gebruikt meer linkpartners, terwijl de ander weer meer startpagina’s of blog pagina’s gebruikt.

Basis
€500
Standaard
€1.500,-
Premium
€3.000,-

Wat is de betekenis van linkbuilding?

Wat is het nu echt?

Kwalitatieve en relevante backlinks verkrijgen is het proces waar linkbuilding simpel gezegd uit bestaat. Grofweg kun je een linkbuilding pakket dan ook weer in twee delen splitsen, namelijk interne linkbuilding en externe linkbuilding. Met interne linkbuilding gaat het erom dat de zogenaamde ‘linkjuice’ goed door kan stromen door de hele website. Dit doe je door pagina’s met elkaar te linken.

Uiteraard is dit ingewikkelder dan het lijkt. Er komen namelijk heel wat dingen bij kijken waar je rekening mee moet houden, zoals de maximale hoeveelheid links die je in een tekst kan verwerken. Maar ook de structuur is van belang! Wij gebruiken vaak de zogeheten ‘silo-structure’, waarmee je jouw website dus opdeelt in silo’s. Dit is dan ook meteen de basis voor externe linkbuilding. De autoriteit en linkjuice die een pagina dus van een externe bron ontvangt kan zo namelijk doorgegeven worden, waardoor het invloed heeft op de hele website. Met externe linkbuilding wordt er vanuit andere websites naar jouw domein gelinkt. Zo ziet Google dat jouw domein dus in principe belangrijk gevonden wordt.

Hierdoor zal Google jouw website meer autoriteit geven. Deze autoriteit wordt over het algemeen uitgedrukt in DA. De DA-waarde staat voor Domain Authority. Hoe hoger deze waarde, hoe beter dus. Google zit bijna tegen de 100 aan om dit bekende domein als voorbeeld te nemen. Echter zal zo een hoge DA-waarde niet zo snel behaald worden. Komt jouw domein boven de 30 dan ben je al heel ver! Een hoge DA krijg je voornamelijk door een link te ontvangen van andere domeinen die een hoge DA hebben. Dit staat dan ook vaak centraal met een linkbuilding pakket. Maar hoe kom je nu aan die externe backlinks?

Verschillende SEO linkbuilding pakketten

Linkbuilding is een stuk ingewikkelder dan simpelweg links vergaren van andere autoritaire websites. Een onderdeel wat namelijk erg van belang is, is de branche waar jouw onderneming zich in bevindt. Daar zijn verschillende linkbuilding pakketten dan ook op gericht. Bevindt jouw onderneming zich in een branche als bijvoorbeeld verhuizen, dan moeten hier ook links naartoe gestuurd worden vanuit een pagina die een soortgelijk onderwerp delen. Bijvoorbeeld een startpagina of blogpagina moet dan ook wel echt gaan over verhuizen of ontruimen, maar ook vaak een specifieke stad of gemeente is van belang in deze branche. Vaak wordt er namelijk gezocht naar bijvoorbeeld ‘verhuizen Amsterdam’. In dit geval zal je dus diverse pagina’s bovenaan krijgen die gerelateerd zijn aan verhuizen in Amsterdam. Maar hiervoor moet voor Google wel duidelijk zijn dat een pagina ook daadwerkelijk over Amsterdam gaat. Dit kun je doen door de content goed in te richten, samen met de meta description, page titel en URL. Maar dus ook door de juiste linkbuilding!

Samen het juiste pakket voor jou vinden?

Linkbuilding is een kwestie van maatwerk. Laten we samen kijken naar wat het beste pakket voor jou zijn. Vul snel je gegevens in!

 • Een pakket op maat
 • Vermenigvuldig je investering
 • 800+ succesvolle linkbuilding klanten

Ali

Linkbuilding Specialist

Wat komt er kijken bij een SEO linkbuilding pakket?

Een deel van wat er komt kijken bij een abonnement voor linkbuilding hebben we hierboven al besproken. Om je geheugen een beetje op te frissen zullen we dit kort samenvatten en vervolgens uitleggen wat er nog meer bij komt kijken. Wanneer je een goedkoop linkbuilding pakket afneemt bij SAM Online Marketing wordt er een uitgebreide strategie op maat gemaakt. Er wordt een losse strategie voor de interne linkstructuur gemaakt en een losse strategie voor de externe linkbuilding.

De interne linkstructuur wordt over het algemeen gedaan in de vorm van een silo structuur. Deze is namelijk vaak het meeste van toepassing. Uiteraard kiezen we voor een andere strategie en structuur wanneer jouw website het hier beter mee zal doen.

Wat betreft de externe structuur gaan wij in eerste instantie aan de slag met een concurrentieanalyse en een analyse van jouw domein. Hoe vaak wordt er al gelinkt naar jouw domein? Hoeveel DA heeft jouw domein? Zijn het sterke links of hebben ze geen waarde? Dit zijn voorbeelden van belangrijke punten waar wij achter willen komen wanneer wij jouw website analyseren. Maar we willen dit natuurlijk ook weten van de concurrentie die op de eerste pagina staat in Google. Zij staan ten slotte niet voor niets bovenaan. Waar wij bij de concurrentie bijvoorbeeld nog meer achteraan gaan is hoeveel links hun domein ontvangt. Dan weten we namelijk hoeveel wij zelf nodig hebben. Maar ook wat voor structuur en strategie zij gebruiken. Hier kunnen we namelijk punten van meenemen in onze strategie!

Linkbuilding pakketten gaan dus een stuk dieper in op de materie dan simpelweg een interne en externe structuur. Er komt veel meer bij kijken, zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt. Nog een belangrijk onderdeel bijvoorbeeld zijn de anchorteksten. Hiermee ziet Google ook waar de pagina over gaat waar jij naartoe linkt. Hier is dan ook van tevoren een heel onderzoek naar gedaan, namelijk het zoekwoordonderzoek. Dit is een onderdeel van de content zou je denken. Maar zoals je weer ziet staat de drie aspecten van SEO heel erg met elkaar in verband. Het zoekwoordonderzoek heb je dus ook nodig bij het bepalen van de anchorteksten. Laten we het voorbeeld ‘verhuisbedrijf Amsterdam’ er weer bij pakken. Dit zou het hoofdzoekwoord zijn van de pagina. De meeste anchorteksten moeten dus bestaan uit dit zoekwoord. Echter bestaat het zoekwoordonderzoek, zoals je misschien al weet, uit het hoofdzoekwoord en LSI zoekwoorden. LSI staat voor Latent Semantic Indexing. Deze zoekwoorden kun je dus zien als een soort synoniemen voor het hoofdzoekwoord. Als het hoofdzoekwoord dus ‘verhuisbedrijf Amsterdam’ is, dan zijn synoniemen bijvoorbeeld ‘verhuisservice Amsterdam’ of verhuizen Amsterdam’. Deze zoekwoorden moet je dus ook gebruiken als anchorteksten.

De kosten van linkbuilding abonnement

De kosten voor een linkbuilding pakket lopen erg uiteen en zijn dus heel erg afhankelijk. Iedere branche is namelijk weer anders. In de ene branche worden meer blogs gebruikt, terwijl de andere branche weer meer linkpartners gebruikt. Daarnaast zijn de kosten ook heel erg afhankelijk van de concurrentie. Sommige branches doen amper aan linkbuilding. Daar heb je dan maar een paar links nodig om jouw pagina’s te versterken. Maar er zijn ook veel branches die juist héél erg veel links gebruiken. Hier gaat dus veel meer tijd in zitten. En niet alleen de tijd maakt het duurder, maar ook de links die we moeten gebruiken kosten meer. Goede, kwalitatieve links zijn nou eenmaal duurder dan de wat minder kwalitatieve. Hoe sterker de links zijn die je gebruikt, hoe minder links je uiteindelijk nodig zal hebben.
Allereerst moeten we dus een concurrentieanalyse doen. Dit is uiteraard inbegrepen in het linkbuilding pakket Hieruit wordt duidelijk hoeveel links de concurrenten gebruiken en wat voor links ze gebruiken. Zijn het bijvoorbeeld veel blogs, dan gaat er ook meer tijd zitten in het schrijven van deze blogs. Daarnaast kun je er dan ook voor kiezen om een blog te laten plaatsen op een domein met een hoge DA. Dit is dan meteen een hele sterke en kwalitatieve link. Kijk bijvoorbeeld naar Metro Nieuws. Als je hier een artikel kan plaatsen, dan maak je al een hele grote stap! Hier betaal je dan uiteraard wel wat voor. Sommige kwalitatieve blogsites kosten tussen de 200 en 300 euro. Met hele grote blogsites kan dit zelfs oplopen tot 1000 euro per artikel. Dit kan allemaal overlegd worden met onze linkbuilding specialist. Hij heeft namelijk een breed scala aan contacten waar een artikel op geplaatst kan worden.

Waarom nu een SEO linkbuilding pakket kopen?

Zoals je ziet is linkbuilding een vak apart. Je hebt echt kennis nodig om te weten hoe je een situatie aan moet vliegen en welke strategie je erop loslaat. Een pakket afnemen is dus heel verstandig als je weet dat je hier zelf weinig of geen ervaring mee hebt. Alle bovengenoemde punten moeten geanalyseerd worden waarna de ideale strategie op maat gemaakt wordt voor jouw domein. Maar niet alleen de kennis is van belang met linkbuilding! Linkbuilding specialisten hebben ook een groot voordeel met de contacten die zij hebben. Hierboven gaven we al aan dat onze specialisten veel contacten hebben om de juiste, kwalitatieve links in artikelen te kunnen plaatsen op blogsites. Maar ook bijvoorbeeld diverse startpagina’s of linkpartners kennen zij in verschillende branches. Dit is dus ideaal, omdat er veel links geplaatst moeten worden. Als je dit zelf zou moeten doen dan weet je na een paar startpagina’s gevonden te hebben niet meer waar je moet zoeken. Onze contacten lijst is eindeloos. En hiermee zullen we jou dan ook naar de top helpen! Schakel SAM Online Marketing dus in als jouw online marketing bureau en linkbuilding specialist en neem een pakket af. Binnen no time sta jij op de eerste pagina in Google!

Nog niet overtuigd?

Dit is waarom onze linkbuilding pakketten ideaal zijn voor succes in Google!

100% zekerheid van:

 • ROI (Je verdient je investering dubbel en dwars terug)
 • Altijd behaalde doelstellingen
 • Complete ontzorging
 • Een partner die meedenkt
 • 990+ succesvolle cases
 • Een bureau met de nodige ervaring (11 jaar)

Bij SAM Online Marketing zetten we ons nadrukkelijk in op tastbare resultaten door middel van onze gespecialiseerde linkbuilding diensten. Resultaten zijn onze topprioriteit. We focussen ons niet zozeer op het aantal uren dat we werken, maar vooral op de waarde die we toevoegen aan jouw bedrijf. Succes in SEO, en vooral in linkbuilding, vereist een strategie die verder gaat dan het gebruik van basisgereedschappen; het vereist een diepgaande analyse van data en een doordachte benadering van het bouwen van links. Onze experts hebben een rijke ervaring in het ontwikkelen en implementeren van effectieve linkbuilding strategieën die jouw website een voorsprong geven. Wanneer je besluit je linkbuilding aan ons uit te besteden, streven we ernaar jouw bedrijf significant te laten groeien.

Ons team van toegewijde online marketing specialisten is zich bewust van het belang van kwalitatieve backlinks voor de groei van jouw onderneming. Wij geloven dat de successen die we voor jou behalen direct bijdragen aan de ontwikkeling van ons eigen bedrijf. In tegenstelling tot andere bureaus die zich beperken tot oppervlakkige technieken, duiken wij dieper in de materie om met onze linkbuilding diensten opmerkelijke resultaten te behalen.

Simpel! Wij beloven resultaten. Onze inzet stopt niet totdat we de gestelde doelen bereikt hebben. Deze toewijding geldt niet alleen voor onze SEO-diensten, maar ook specifiek voor onze linkbuilding inspanningen.

Door samen te werken met SAM Online Marketing haal je een partner in huis die verder kijkt dan alleen SEO. We beschouwen alle aspecten van online zakendoen en ontwikkelen een linkbuilding strategie die naadloos aansluit bij jouw doelen. Samen zetten we stappen vooruit om jouw succes te garanderen. Samen vooruit, samen winnen!

In de laatste 11 jaar heeft ons team succesvol meer dan 900 projecten afgehandeld, waarbij we bijna duizend ondernemers hebben geholpen om hun online aanwezigheid te versterken en te domineren in hun sector. Ben je benieuwd naar de resultaten die we hebben geboekt? Onze cases spreken voor zich.

Bij ons is falen geen optie. We verbinden ons ertoe door te gaan totdat de afgesproken linkbuilding doelstellingen behaald zijn. Wanneer je kiest voor onze diensten, zetten we alles op alles om het gewenste resultaat te bereiken. Niets minder dan dat!

We hebben mooie resultaten gehaald voor…
Ondernemers die jou voor gingen
Meneer Casino
KVK Logo
Leids Dagblad Logo
van Houdt Logo
Speedcube Logo
REDA Logo
Singelloop Logo
REDA Logo
KVK Logo
Leids Dagblad Logo
Een aantal van jouw specialisten
Het winnende team
TEAM SAM Jake
Jake
Online marketing specialist
TEAM SAM Sasha
Sasha
Directeur & Strateeg
TEAM SAM Ali
Ali
Online marketing specialist
TEAM SAM Teun
Teun
Online marketing specialist
TEAM SAM Floris
Floris
Online marketing specialist
TEAM SAM Daniela
Daniela
Junior Online Marketeer

Veelgestelde vragen over een pakket SEO

Ieder linkbuilding pakket wordt op maat gemaakt. Dit komt omdat iedere website een andere strategie nodig heeft. Allereerst zullen we daarom ook een concurrentieanalyse doen om erachter te komen wat de rest van de markt doet. Zo weten we hoeveel links we nodig hebben we en wat voor links we exact nodig hebben.

Nu kunnen we het pakket samenstellen voor jouw specifieke website. Ieder pakket wordt dus op maat gemaakt. Het ene pakket bevat meer backlinks in de vorm van artikelen en het andere pakket bestaat meer uit startpagina’s en linkpartners.

Iedere website is uniek en iedere website heeft dus ook een ander linkbuilding pakket nodig. Om die reden wordt er voor iedere website een apart, op maat gemaakt pakket samengesteld. Aan de hand van de concurrentieanalyse wordt besloten uit wat voor soort links jouw pakket bestaat.

Wordt er in jouw markt veel gedaan aan linkbuilding op de manier van het plaatsen van artikelen? Dan zal jouw pakket daar voornamelijk uit bestaan. 

Kosten van een linkbuilding pakket zijn afhankelijk. Eerst wordt namelijk altijd een concurrentieanalyse gedaan voordat de kosten duidelijk worden. Zo weten we namelijk hoeveel links er nodig zijn voor de pagina’s die geoptimaliseerd moeten worden waarmee we een urenindicatie kunnen maken.

Daarnaast is de prijs die je per maand betaalt ook geheel afhankelijk van de soort backlinks die er voor jouw website nodig zijn. Ook dit wordt duidelijk uit het marktonderzoek. Moeten er bijvoorbeeld veel artikelen geschreven worden om op blogsites te plaatsen dan zullen de kosten uiteraard hoger zijn. Niet alleen omdat er meer tijd zit in het schrijven van de artikelen, maar ook omdat kwalitatieve blogsites wat kosten. Prijs voor een blogsite van gemiddelde kwaliteit ligt over het algemeen tussen de €50 en €100. Ga je echter voor meer kwaliteit dan kunnen de kosten snel oplopen. Als je een blogsite van écht goede kwaliteit zoekt, dan is het niet gek als je €1000 moet betalen. Soms is dit zelfs meer.

Linkbuilding pakketten worden dus op maat gemaakt voor jouw specifieke website of webshop. Simpelweg omdat het niet realistisch is om zonder een onderzoek een pakket op te stellen.

SEO en dus ook linkbuilding is voor iedereen die een product of dienst op het internet verkoopt belangrijk. Zonder optimalisatie voor de zoekmachines ben je niet vindbaar en zal je jouw product of dienst dus ook niet verkopen.

Linkbuilding is een onderdeel van SEO. Met goede content zet je de basis, maar vervolgens heb je sterke backlinks nodig om de stap naar de top te maken. Daarom is het creëren van autoriteit zo belangrijk.

Weten waar je kansen liggen?

Weet je niet hoe je je linkbuilding kunt verbeteren en ben je benieuwd naar je verbeterpunten?

Laat ons je linkprofiel GRATIS analyseren!

 • Duidelijke verbeterpunten
 • Volledig stappenplan voor 2024
 • Gericht op korte én lange termijn
 • Ontdek wat je concurrent beter doet!

Sasha

Directeur & strateeg