SEO Pakketten
Winnen doe je samen

SEO pakketten: wat is er mogelijk?

In Nederland bieden talloze partijen SEO pakketten aan. Ze verschillen allemaal qua prijs én qua inhoud. Zelfs in duur verschillen ze. Maar hoe weet je nou welk abonnement de juiste is, wat is realistisch en welke prijzen juist zijn?

Ontdek GRATIS welk pakket bij jou past

Waarom anderen voor hun pakketten kiezen, weten we ook niet. Wat SAM Online Marketing uiteraard wel weet is dat de pakketten en tarieven van ons SEO bedrijf realistisch en logisch samengesteld zijn. Je leest er hieronder meer over!

Waar bestaat een SEO pakket uit?

Simpel gezegd bestaat zo een pakket uit het optimaliseren van de drie pijlers van SEO: linkbuilding, content en techniek. Ben je alleen lokaal of ook landelijk actief? Heeft jouw branche een lage of hoge concurrentie? En heb je een ‘normale’ website of een webshop? Dit zijn allemaal belangrijke factoren die meegenomen worden in een SEO pakket. Hoe hoger de concurrentie bijvoorbeeld, hoe meer tijd we in jouw website moeten steken. Alleen het resultaat telt bij ons. Ga jij een samenwerking met ons aan dan zullen wij doelstellingen samenstellen die we met jou delen. Zo kun je zien wat het plan is en hoe we de markt gaan veroveren!

Seo Pakket

Het juiste pakket
vinden dat past bij
je doelstellingen?

Ben jij op zoek naar het SEO pakket dat het beste bij je past? Bij SAM Online Marketing is er voor iedere ondernemer een passend pakket!

Wat kost een SEO pakket?

De belangrijkste vraag is uiteraard; wat kosten die pakketten precies? Dat verschilt. Er zijn hier namelijk geen specifieke kosten voor. SAM Online Marketing werkt enkel met maatwerk geheel afgestemd op jouw branche en jouw doelen en dus geen standaard SEO abonnement. Van jouw branche zijn de SEO kosten dan ook afhankelijk. Er zijn dus geen specifieke standaard pakketten met bepaalde werkzaamheden, simpelweg omdat dit niet realistisch zou zijn. Om je toch een beetje een indicatie te geven hebben wij uit ervaring enkele globale richtlijnen samengesteld.

Vanaf €250,- kun je al een basis pakket bij ons afnemen. Je hebt in dit geval te maken met een lage concurrentie en bent slechts lokaal actief. Je kunt jouw content zelf produceren en moet alleen aangestuurd worden. Vanaf €500,- per maand heb je een medium abonnement. In dit geval hebben we te maken met een medium concurrentie of regionale optimalisatie. Je bent betrokken in het proces van content creatie.

Vanaf €1000,- per maand heb je het expert SEO pakket. Dit is voor websites met een hoge concurrentie, of voor websites die landelijk actief zijn. Wij nemen content, techniek en autoriteit geheel voor je uit handen.

Vanaf €1500,- kunt je SEO bij ons afnemen voor een webshop. Webshops vragen om extra aandacht, extra autoriteit en een hoop content! Het domein bestaat namelijk uit heel wat pagina’s van categorieën en producten. Met de optimalisatie helpen we je volledig. Wil je dat jouw website tot in detail geoptimaliseerd wordt? Dus ook ieder product specifiek? Dan komt hier uiteraard heel wat meer werk bij kijken en zullen de kosten hoger uitvallen.

Let wel op: dit zijn richtlijnen. Blijkt dat de concurrentie wel heel laag is, dan betaal je uiteraard minder. Hebben we met een mega concurrentie te maken? Dan is er meer tijd nodig en liggen de kosten ook hoger. De kosten zijn dus telkens logisch en realistisch beredeneerd. Dit zal dan ook uitgebreid uitgelegd worden.

Gratis advies

Gratis advies voor
jouw pakket!

Geheel vrijblijvend adviseren we jou over wat jij allemaal nodig hebt in jouw pakket om de topposities in Google te bezetten! Samen behalen we succes

Maatwerk in plaats van SEO pakketten

Iedere branche is uniek. Vooral binnen SEO. Iedere website vraagt namelijk om iets anders. Zo heeft de ene website ijzersterke content, maar totaal geen autoriteit, de andere website is technisch weer een drama en er zijn ook websites met een autoriteit waar je u tegen zegt, zonder zoekwoord gerichte content. Je hoort het al: pakketten werken dus helemaal niet. Iedere website heeft namelijk andere specifieke aandacht nodig. Succesvolle zoekmachine optimalisatie is maatwerk. Doelstellingen en resultaat. Dat is waar het om draait. Hoe weet je welke optie het beste bij jou past?

Welk SEO abonnement past bij mij?

Wil je nou direct weten welk SEO abonnement en welke strategie het beste bij jou past? Daar komen we maar op één manier achter: de SEO scan. Laat jouw gegevens achter en we scannen jouw website op drie cruciale pijlers om jouw SEO te verbeteren: techniek, content en autoriteit. Hebben we inzichtelijk gemaakt waar nog winst te behalen valt op jouw website? Dan stellen we een SEO pakket op maat voor jou samen waarmee jij de topposities in Google zal behalen!

Veelgestelde vragen over SEO

Ieder SEO pakket is anders. Waar alle pakketten echter wel hetzelfde in zijn, is de manier waarop jouw website geoptimaliseerd wordt. Dit wordt namelijk altijd gedaan aan de hand van de drie pijlers waar zoekmachine optimalisatie uit bestaat; techniek, linkbuilding en on-page.

SEO-technisch wordt je website door techneuten ingericht zoals een zoekmachine dat graag wilt zien. Hierbij is de snelheid van de website bijvoorbeeld een heel belangrijk onderdeel. Deze moet geoptimaliseerd worden voor zowel desktop als mobiel.

Met linkbuilding wordt er gezocht naar kwalitatieve links om de autoriteit van je website te vergroten. Van iedere link worden de waardes nagekeken.

On-page zijn er veel punten waar een SEO specialist zich mee bezighoudt. Als basis wordt het zoekwoordonderzoek als eerst gedaan. Hieruit wordt duidelijk welke content geschreven moet worden. Maar ook kunnen de verschillende punten zoals bijvoorbeeld de H1, meta description en paginatitel hiermee op de juiste manier ingericht worden.

Voor het uitkiezen van het juiste SEO abonnement zal je met een SEO specialist rond de tafel gaan om te kijken wat jouw wensen zijn en hoe de markt er voor jouw branche uitziet.

Wat betreft jouw wensen wordt er gekeken naar het budget, wat je precies geoptimaliseerd wilt hebben en hoe we deze twee goed samen kunnen voegen. Met bijvoorbeeld een budget van 100 euro kom je vaak niet heel ver en kunnen er misschien twee pagina’s echt geoptimaliseerd worden, afhankelijk van de concurrentie.

Wat betreft de branche waar jouw onderneming zich in bevindt wordt er gekeken naar de concurrentie en naar hoe we het beste kunnen zorgen voor bezoekers. Is dat bijvoorbeeld met landelijke zoekwoorden of toch met lokale SEO omdat de concurrentie met de landelijke zoekwoorden bijvoorbeeld te hoog is voor jouw budget. Beide is natuurlijk ook een optie!

Kosten voor een SEO pakket zijn afhankelijk van de markt en jouw wensen. Wil jij overal in de topposities terechtkomen met alle mogelijke zoekwoorden, dan zal de prijs die je voor SEO per maand betaalt een stuk hoger liggen dan wanneer je in eerste instantie voor enkele pagina’s kiest. Vaak laten ondernemers een SEO bureau echter beginnen met het optimaliseren een deel van de website. In dit geval wordt een groep zoekwoorden e pagina’s uitgekozen waarmee de topposities eerst bereikt zal moeten worden. Sta je daar eenmaal? Dan kun je het pakket per maand uitbreiden. Kosten voor zo een geval liggen gemiddeld tussen de €700 en €1200 euro.

Een SEO abonnement kan altijd uitgebreid worden. Allereerst wordt er altijd een schappelijke afspraak gemaakt waarbij doelstellingen worden opgesteld en in eerste instantie gefocust wordt op Return On Investment. Is dit gehaald? Dan zullen we kijken naar nieuwe kansen waarbij het pakket uitgebreid wordt.

Ook wordt er vaak in eerste instantie al een afspraak gemaakt. Zeker als het gaat om zoekwoorden met hoge concurrentie. Hier moet nou eenmaal meer werk voor geleverd worden waardoor er meer uren in zitten. Het is dan ook meer dan logisch dat er een afspraak wordt gemaakt waarbij het budget omhoog gaat als je met zo een zoekwoord bijvoorbeeld in de top vijf terechtkomt.

Search Engine Optimization is niet meer weg te denken in deze tijd. Online marketing is al heel belangrijk en wordt steeds groter en belangrijkere. Wanneer iemand een product of dienst nodig heeft wordt dit vrijwel altijd meteen op het internet opgezocht. Ben jij dan de eerste die in de organische zoekresultaten tevoorschijn komt, dan zal iemand jou aanklikken en vaak ook meteen iets bij jou bestellen of afnemen. Zeker als jouw website er mooi uitziet en deze slim ingericht is.

Met een pakket wordt dus voor bezoekers gezorgd. Want meer bezoekers betekent meer conversie. Dit wordt gedaan door de zoekwoorden in ieder geval naar de eerste pagina in Google te krijgen. Het volgende doel is dan de top vijf, dan de top drie en uiteraard uiteindelijk de eerste positie. Waarom er op deze manier naar gekeken wordt? Over het algemeen wordt het steeds moeilijker om te klimmen in de organische zoekresultaten. Hoe hoger je komt, hoe moeilijker de concurrentie is. Uiteraard verschilt dit per zoekwoord en per branche.