SEO bedrijf

SAM Online Marketing is het beste SEO bedrijf dat jou te hulp schiet wanneer je wilt winnen van jouw concurrenten op het internet! Naast het hebben van een website is SEO in deze tijd onmisbaar wanneer je een succes wilt maken van je bedrijf. Een mooie en conversiegerichte website is leuk en zeker een goede start, maar als je niet gevonden kan worden op het internet, wat heb je daar dan aan? Hier komt de hulp van een online marketing bureau bij kijken!

Ontdek jouw SEO score
GRATIS SEO scan t.w.v. €399,-

Een SEO bedrijf inschakelen. of zelf SEO oppakken?

Moet je altijd een SEO bedrijf inschakelen om mooie resultaten te zien in Google? Zelf kun je het één en ander proberen te analyseren en optimaliseren, maar al snel zal je merken dat je tegen verschillende dingen aanloopt en stil blijft staan. Het advies en de expertise van een specialist is dus echt cruciaal als het aankomt op het optimaliseren van je website. Zonder de service van een echte expert kom je niet zo makkelijk bij de top. Je hoeft echter niet alle touwtjes uit handen te geven wanneer je de diensten uitbesteedt! Wanneer je voor ons SEO bedrijf kiest ga je namelijk een echte partnerschap aan, waarin we samenwerken om tot het resultaat te komen. Uiteindelijk heb jij de expertise van jouw branche en wij de expertise van zoekmachine optimalisatie. Door deze twefuitbe aspecten samen te voegen, wordt je onoverwinnelijk en zal je de koploper zijn in jouw markt. Maar wat maakt ons nou een uitblinker en jouw ideale partner om je SEO aan uit te besteden?

Ontdek hoe jij succes behaalt met SEO

SEO
Meer organische bezoekers

Waarom SEO uitbesteden aan een bedrijf?

Wanneer je meer omzet wilt draaien op het internet is het verbeteren van SEO een cruciale stap. Het genereren van bezoekers gaat namelijk hand in hand met meer omzet via jouw website of webshop. Maar waarom zou je hier een SEO bedrijf voor inschakelen? Onze consultants hebben enkele punten voor je op een rijtje gezet:

  • Expertise: Door SEO uit te besteden aan een bureau haal je de nodige expertise in huis van diverse specialisten die nodig is om je website te laten scoren. Binnen ons SEO bedrijf haal je een on-page SEO specialist, linkbuilding specialist, CRO specialist, copywriters, webdesigners en webbouwers in huis! Met het advies van al deze specialisten zal jouw website dus zeker naar de top in Google vliegen!
  • Tijd: Veel mensen proberen vaak hun SEO zelf op te pakken, maar zonder de nodige expertise kun je hier veel tijd aan kwijt zijn. In het leren van zoekmachine optimalisatie, analyseren van de website en constant monitoren van de rankings zit erg veel tijd. Hier zou je een full-time baan van kunnen maken, zeker als je alles netjes wilt oppakken! De hulp van ons SEO bureau zal je dus heel veel tijd besparen.
  • Snel meer omzet: De SEO specialisten weten precies wat voor strategie er uitgezet moet worden om van jouw website een succes te maken. Vanaf het begin van de samenwerking wordt er dus doelgericht gewerkt en weet je precies waar je naartoe gaat en wat je kunt verwachten.
  • Diverse tools: Met een professioneel bedrijf beschik je uiteraard ook over diverse tools om bijvoorbeeld bepaalde zoekwoorden inzichtelijk te maken, maar ook om de kwaliteit van de backlinks te waarborgen. Iedere backlink moet namelijk tot in detail gecheckt worden. Bij SAM Online Marketing maken we dan ook gebruik van veel verschillende tools als Ahrefs, Majestic, SEMrush, Mangools, SE Ranking, Screaming Frog en nog veel meer!
  • Contacten: Voor linkbuilding is het ideaal om een uitgebreid netwerk te hebben om kwalitatieve links te kunnen plaatsen. Grootste voordeel hiervan is ook weer tijd. De kwaliteit van de links zijn eerder al gewaarborgd en er hoeft niet constant gezocht te worden naar nieuwe links. Daarbij profiteer je hier ook van gratis links, omdat de linkbuilders onderling kunnen ruilen. Hierdoor heb je en minder groot linkbuilding budget nodig, dus bespaar je ook weer in de kosten!
  • Constante monitoring: De voortgang van je website wordt op de voet gevolgd om bijzonderheden direct te kunnen tackelen en om de koers te blijven volgen. Mocht een zoekwoord ineens heel erg verzakken, dan kan er direct ingegrepen worden!

Er zijn verschillende redenen waarom een zoekwoord ineens kan verzakken. Er kan bijvoorbeeld een update van Google geweest zijn, waarmee bepaalde onderdelen binnen de beoordeling van een pagina minder gewaardeerd of veel strenger beoordeeld kunnen worden. Daarnaast kan het zo zijn dat er één of meerdere links door een externe partij zijn geplaatst die een slechte invloed hebben gehad op de pagina of zelfs op de gehele website. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden van oorzaken die een verzakking in de rankings als gevolg kunnen hebben. Het is belangrijk dat de website en specifieke pagina’s goed gescand worden wanneer dit gebeurt en opvallende dingen meteen opgepakt worden.

Je krijgt zeker toegang tot verschillende tools! Denk bijvoorbeeld aan Google Search Console en Google Analytics. Jouw mailadres wordt hieraan toegevoegd, zodat je de groei zelf ook goed bij kunt houden. Via Google Analytics kun je bijvoorbeeld het beste zien hoeveel bezoekers er exact op je website zijn gekomen en waar vandaan. Met Google Search Console kun je weer de groei in vertoningen bijhouden en kun je de stand van zaken op technisch vlak tot op zekere hoogte goed inzien.

Een greep uit onze kennisbank

In de top 3 van Google staat, doe je niet zomaar. Benieuwd naar alle ins en outs over SEO? Klik op een van de items hieronder!

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn simpel gezegd teksten die je schrijft om uiteindelijk een hoge

Wat is content
optimalisatie?

Content optimalisatie is het zo

Wat zijn short tail zoekwoorden?

Een short tail zoekwoord is een zoekwoord

Zoekwoordonderzoek

Het zoekwoordonderzoek is het fundament voor de ultieme

Wat is meta description?

Wat is een meta description nou eigenlijk? De meta beschrijving is de

Wat is een SEO titel?

Een SEO titel is de titel van een pagina van de website zoals deze in de zoekresultaten

SEO Jake

Waarom ons SEO bedrijf inschakelen?

Ben je op zoek naar een consultant voor het uitbesteden van je SEO om zo een groot succes te maken van jouw bedrijf, dan is SAM Online Marketing jouw beste optie! Van ieder online marketing bureau kun je horen dat ze de beste zijn, maar we zullen je haarfijn uitleggen wat ons daadwerkelijk het beste SEO bedrijf van Nederland maakt!

Het resultaat is wat telt, en dat weet jij als ondernemer als geen ander. Simpelweg naar de tijd en werkzaamheden kijken die zijn uitgevoerd is iets wat je bij ons op kantoor niet terugziet. Wij willen net zo goed als jij dat jouw website een succes wordt. Moeten er hiervoor meer uren en werkzaamheden in jouw project gestopt worden dan daadwerkelijk afgesproken? Voor ons als het beste SEO bedrijf is dit de normaalste zaak van de wereld, want alleen op die manier wordt jouw onderneming een succes. Als het moet scannen we de concurrenten nog een keer en gaan we op zoek naar extra mogelijkheden om het resultaat te behalen. Het kan namelijk voorkomen dat je in de topposities van de organische zoekresultaten terechtkomt, maar hier vervolgens amper tot geen bezoekers of resultaten uithaalt. Ook al hebben we die posities met jou afgesproken, wij stoppen hier niet met ons werk en checken vervolgens naar waar het aan kan liggen dat je nog geen resultaten haalt en wat de eventuele mogelijkheden zijn om verder een goede stroom aan bezoekers binnen te halen. Jij wilt een hoger rendement halen uit de investering die je in ons SEO bureau doet en daar werken wij hoe dan ook naartoe!

Onze reviews is iets waar je perfect uit op kunt maken wat voor bureau wij daadwerkelijk zijn. SAM Online Marketing bestaat al meer dan 10 jaar en door de jaren heen hebben wij een uitgebreid portfolio opgebouwd waar deze positieve reviews uit voort zijn gekomen. We scoren niet voor niets super hoog op deze reviews! Check het zelf eens!

SEO Specialist

Bij SAM Online Marketing ga je altijd een samenwerking aan van minstens 12 maanden. SEO is namelijk een duurzaam proces wat tijd nodig heeft om zich terug te verdienen. Uiteindelijk willen we het natuurlijk niet bij één jaar houden. We willen van jou een groot succes maken en een langdurige samenwerking aangaan. Begin je bijvoorbeeld met lokale SEO, dan kunnen we er vervolgens de landelijke zoekwoorden bij pakken en zo de hele markt uiteindelijk domineren!

SEO heeft tijd nodig voordat het zich terugverdient, daarom ga je bij ons online marketing bureau een samenwerking aan van 12 maanden. Hoelang het precies duurt is geheel afhankelijk van wat de afspraken die gemaakt zijn. Zullen we de landelijke zoekwoorden direct aanvliegen waar veel concurrenten op zitten, dan kan het zelfs langer dan een jaar duren voordat je daadwerkelijk de top 5 bereikt hebt. Kies je echter voor het meer laaghangende fruit, dan kan het zelfs zo zijn dat SEO zich al na 9 of misschien zelfs 6 maanden terugverdient.

Wat maakt ons uniek?

Waarom jij met SAM wél wint

We zetten de extra stap

Waar andere marketeers het houden bij tools, denken wij verder dan dat om resultaten voor jou te halen.

Super resultaat gericht!

Door onze holistische aanpak behalen wij consistent resultaten voor al onze klanten!

Alle online expertise in-house

Vanuit jouw budget maken we een strategisch plan
met de kortste weg naar resultaat

Groeien als jij groeit, Floris We zetten de extra stap, Jake We gaan door tot het resultaat gehaald is, Ali
A.J.M. van Houdt

683% meer bezoekers
in 9 maanden!

A.J.M. van Houdt wilde meer organische bezoekers naar hun website trekken. In minder dan één jaar was het doel al bereikt! Benieuwd naar deze resultaten? Lees verder!

#SEO #linkbulding #landelijk #AJMvanHoudt

Hoe wij als het beste SEO bedrijf te werk gaan

Zoals we hierboven al aangegeven hebben gaan we een partnerschap aan waarbij jouw input ook van groot belang is. Op basis van jouw expertise kunnen we namelijk een gedegen onderzoek starten als basis van de gehele strategie en kunnen we duidelijke doelen voor jou en voor onszelf stellen. We gaan hieronder dieper in op hoe wij precies te werk gaan met het bieden van onze service en wat ons uniek maakt als jouw partner en het beste SEO bedrijf.

Opstartfase en fundament van jouw SEO strategie

Wanneer je je SEO uitbesteedt aan ons online marketing bureau, begint onze service eigenlijk altijd met een opstartfase, nog voordat de samenwerking officieel van start is gegaan. Allereerst gaan we met jou rond de tafel om meer te leren over de filosofie van jouw bedrijf en over jouw specifieke branche. Zelf zullen we de gehele branch ook nog goed scannen, maar we willen eerst alles van jou horen! Met al deze informatie gaan we aan de slag met het zoekwoordonderzoek en verschillende brainstormsessies om op die manier duidelijk te maken waar we naartoe willen. Dit leggen we vervolgens aan jou voor, voordat we beginnen met het daadwerkelijk schrijven van de content. Wanneer we van jou eenmaal akkoord hebben, begint het proces echt! Alle content wordt geschreven, de structuur van de website wordt uitgezet en de eerste links worden geplaatst. Dit is de basis jouw online succes!

Het vervolg van het SEO proces

Nadat het fundament is gelegd, houdt het niet op. Je gaat natuurlijk niet een langdurige samenwerking met een SEO bedrijf aan om vervolgens binnen een korte tijd enkele werkzaamheden te laten doen en dit vervolgens af en toe te laten monitoren. Content en een technisch sterke website, daar begint het mee. Maar vervolgens is het zaak om de website te voorzien van de nodige autoriteit met kwalitatieve en relevante backlinks. Apart hiervoor wordt bij SAM Online Marketing een hele linkbuilding strategie uitgezet, waarbij maandelijks een bepaalde hoeveelheid links geplaatst worden naar diverse pagina’s om deze te versterken. Ook worden er enkele blogs geschreven om de pagina’s waar we mee willen scoren te versterken. Maar dat is niet alles!

Bij ons online marketing bureau mag jij als partner altijd meekijken in de keuken. Je weet precies wat er gedaan wordt en wat de voortgang van de website is. Maandelijks ontvang je van ons namelijk een rapportage waarin jij kunt zien hoe de posities van alle zoekwoorden ervoor staan, hoe de bezoekersaantallen gestegen zijn en wat voor werkzaamheden wij hebben verricht. Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er gebeurt met jouw website en kun je de groei op de voet volgen!

Nog voordat de samenwerking ingaat zal je van ons een uitgebreid Plan van Aanpak krijgen. Hierin staat overzichtelijk wat je van ons kunt verwachten en wat voor werkzaamheden er uitgevoerd worden tijdens de samenwerking. Daarnaast ontvang je iedere maand een rapportage waarin we nader toelichten wat er exact gedaan is in die specifieke maand en hoe de groei van de website verloopt.

Voor het uitbesteden van linkbuilding is het van belang dat er gekeken wordt naar hoeveel autoriteit de website daadwerkelijk nodig heeft en waar de autoriteit exact nodig is. Wanneer dit inzichtelijk is gemaakt wordt er een strategie en planning uitgezet van wanneer welke link geplaatst wordt om op die manier een natuurlijk en sterk linkprofiel op te bouwen. Hierbij is kwaliteit en relevantie van groot belang!

Waarom SEO uitbesteden en geen SEA?

Natuurlijk is online marketing een breed begrip en zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden als het gaat om een betere online vindbaarheid. Je kunt dus net zo goed voor een SEO bedrijf kiezen als voor het uitbesteden van SEA, en voor allebei de services valt wel iets te zeggen. Simpel gezegd kom je met SEA (Google Ads) voor de zoekwoorden waar je op adverteert direct bovenaan de zoekresultaten van Google te staan wanneer je het meeste betaalt per klik voor een zoekwoord. Je betaalt dus wel een bepaald bedrag per keer dat iemand op jouw resultaat klikt. Kosten voor dit bedrag zijn geheel afhankelijk van het zoekwoord waar je voor adverteert en de concurrentie voor dit zoekwoord. Hoe meer mensen er willen adverteren op een specifiek zoekwoord, hoe hoger de kosten per klik (CPC) vanzelfsprekend zullen zijn.

Ontdek jouw SEO score

Doe de GRATIS SEO scan

Laat ons je website analyseren en zet stappen in de juiste richting.

  • Hoe kom jij in de top 3?
  • Waarom sta je er nu nog niet?
  • Wat doet jouw concurrentie wél goed?
SEO Specialist Jake

SEO specialist

De rol van SEO voor jou als ondernemer

Met SEA kun je dus op de korte termijn als het ware betaald bezoekers en conversies genereren, maar uiteindelijk wilt haast iedere ondernemer een natuurlijke stroom aan bezoekers. Dit is wat je met SEO genereert. Door hoog in de organische zoekresultaten te staan kom je als bedrijf betrouwbaar over en daarnaast zoekt niemand verder dan de eerste pagina van de zoekmachines. Een gedegen SEO bedrijf inschakelen is dus waar je op de lange termijn misschien wel het meeste baat bij hebt.

Veel ondernemers kiezen zelfs voor het uitbesteden van zowel SEO als SEA, en dit is zeker geen gek idee! Op die manier bekleed je namelijk dubbel zo veel ruimte in de zoekresultaten van Google, waardoor de kans dat iemand op jouw resultaat klikt aanzienlijk toeneemt. Daarbij komt hier opnieuw een stukje betrouwbaarheid kijken, want ‘je staat niet voor niets twee keer in de zoekresultaten’.

De kosten voor Google Ads zijn geheel afhankelijk van de zoekwoorden die je uitkiest om mee te adverteren. Per zoekwoord is er namelijk weer een andere CPC. Het kan zo zijn dat je een zoekwoord hebt dat €1 of minder per klik kost, wat netjes is. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat je op een zoekwoord wilt adverteren waarvan de CPC op €10, €40 of zelfs nog hoger liggen! Daarom is het belangrijk om onze consultants een uitgebreide SEO scan te laten doen met het zoekwoordonderzoek. Aan de hand hiervan kunnen de beste mogelijkheden uitgekozen worden om zo veel mogelijk rendement te halen uit een zo laag ogelijk budget.

Wat zijn de kosten van ons SEO bedrijf?

De hamvraag is uiteraard wat de kosten zijn voor het inschakelen van ons SEO bureau. Onze service bestaat niet uit specifieke zoekmachine optimalisatie pakketten waarin we een bepaalde hoeveelheid zoekwoorden kiezen met een bepaalde hoeveelheid links per maand. Zoals eerder al aangegeven gaan wij voor het halen van het resultaat en de doelen de we met jou afspreken!

Wat de kosten zijn is uiteindelijk geheel afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Schakel jij onze hulp in het eerste jaar alleen voor lokale SEO in en wil je het daarna doorpakken en upgraden? Dan beginnen de kosten al bij €770. Wil je met onze service de landelijke zoekwoorden direct aanpakken en hier al mee groeien? Dan beginnen de SEO kosten bij €990. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de zoekwoorden die je wilt aanvliegen en de concurrentie die hierbij komt kijken. Om die reden doen wij altijd een concurrentieonderzoek en scannen we de markt uitgebreid voordat we de daadwerkelijke prijs aan jou voorleggen.

Met ieder project komt er een uitgebreid onderzoek met een concurrentie analyse aan te pas voor het kiezen van de juiste zoekwoorden. Eerst gaan we met jou rond de tafel om van jou te horen waar je klanten op zoeken of waarop je denkt dat je klanten zoeken. Dit is de eerste brainstormsessie en met die informatie gaan wij nog een uitgebreide analyse van de markt doen. Vervolgens komt er weer een brainstormsessie met ons online marketing team om in kaart te brengen wat de beste mogelijkheden zijn om zo snel mogelijk resultaat te halen. Is het onderzoek eenmaal afgerond, dan zullen we de zoekwoorden aan jou voorleggen en kunnen we hier vervolgens mee aan de slag.

Je kunt zeker jouw steentje bijdragen in de zoekmachine optimalisatie! Zoals eerder aangegeven ben jij de echte expert in jouw branche. Je kan dus goed hulp bieden door bijvoorbeeld blogs te schrijven over verschillende onderwerpen binnen jouw dienstverlening of over jouw product. Dit zal de groei van de website namelijk goed ondersteunen. Uiteraard zullen wij je altijd goed advies geven over hoe je deze teksten het beste in kunt richten en waar je op moet letten!

Concurrentieanalyse

Wat andere ondernemers zeggen…

5/5

Dennis Weggenaar

#SEO #webshop

SAM Online Marketing heeft mij geholpen met de vindbaarheid te verbeteren in de regio. Niet alleen hebben zij gedaan wat ze zeiden, maar kwamen ook steeds met nieuwe manieren om de markt aan te pakken. Professionele werkwijze.

5/5

Brahim Vlogs

#SEO #website

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben, alle afspraken zijn tot nu nagekomen. Wat ik zeer belangrijk vindt is dat als er een verandering plaats moet vinden dat het snel gedaan wordt, en dat is hier zeer zeker het geval!

5/5

Monique Jeijsman

#SEO #website

Ik werk nu een aantal maanden samen met Sam online. De communicatie is altijd keurig. Ook als er iets niet goed gaat, dan lossen ze het meteen op. Ze denken goed mee om iets te verbeteren en houden mij ook scherp als ik iets moet aanleveren.

5/5

Rob Bijtjes

#SEO

Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb 🙂

5/5

Tolga Cav

#SEO #website

Professionele Team die hart heeft voor jou zaak en er voor zorgt dat jij moet goed gevoel je werk kan doen!

SEO Bedrijf

Organisch beter vindbaar
worden op het internet?

Ons bedrijf zorgt voor de zichtbaarheid waar jij al een tijd op zit te wachten! Online succes is bij SAM een garantie.

Schakel SAM Online Marketing in als je écht wilt winnen!

Als je dus exponentieel wilt groeien op het internet, dan ga je voor een partner die dit net zo graag wilt als jij en er alles aan zal doen om dit te realiseren. Niks is belangrijker dan van jou een succes maken! Bij SAM Online Marketing gaan we met het hele team voor het resultaat, dat is het enige dat uiteindelijk telt. Het mooie is dat jij niet eens alle touwtjes uit handen hoeft te geven! Als ervaren online marketing bedrijf hebben wij de expertise in SEO en jij de expertise in jouw branche. Wij zullen jou als consultant met ervaring van meer dan 10 jaar daarom altijd het juiste advies geven. Door dit samen te voegen kunnen we alles uit de kast halen om jouw branche online te domineren! Klinkt dit voor jou ook als iets wat je liever gister al had zien gebeuren? Neem dan direct contact op met één van onze consultants en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te sparren over de mogelijkheden of stel je vragen over het uitbesteden van SEO!

Veelgestelde vragen over SEO

Aan het begin van de samenwerking zijn er doelstellingen als het goed is doelstellingen gemaakt en zijn er bepaalde afspraken gemaakt over de posities die behaalt zullen worden in de organische zoekresultaten. Eigenlijk is het antwoord op deze vraag dus heel simpel. Worden deze doelstellingen niet gehaald? Dan gaat je SEO dus niet goed genoeg en moet je opnieuw rond de tafel. Misschien werkt je strategie niet of zijn de doelstellingen te hoog gegrepen voor de hoeveelheid tijd die hiervoor gerekend is. Kijk dus eerst waar de oorzaak ligt van waarom je SEO niet lekker loopt en pak dit vervolgens aan. Zet dus bijvoorbeeld een nieuwe strategie uit of ga op zoek naar een ander bedrijf die jouw SEO kan regelen.

Wij richten ons voornamelijk op transparantie. Het is voor ons dus belangrijk dat jij weet waar je aantoe bent. Aan het begin van de samenwerking wordt er allereerst een zoekwoordonderzoek gedaan die we met jou delen. Is deze goedgekeurd en definitief, dan gaan we aan de slag met het uitzetten van de linkbuilding strategie en de algemene doelstellingen die wij vervolgens ook weer met jou delen. Zo weet je precies wat je wanneer kunt verwachten.

Daarnaast sturen wij jou maandelijk een rapportage. Hierin zijn diverse onderdelen te zien. Het belangrijkste hierin zijn uiteraard de posities van de zoekwoorden die we hebben opgesteld. Zo krijg je in één overzicht te zien wat de stijgingen en dalingen zijn betreffende de posities van de zoekwoorden. Verder krijg je een rapport van hoe de de website er technisch voorstaat en hoeveel links we die maand geplaatst hebben.

Meer bezoekers is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Hoe meer bezoekers je op jouw website krijgt, hoe meer jij jouw product of dienst verkoopt. Meer bezoekers creëren wij voornamelijk door middel van de juiste SEO en SEA strategie. Met SEA kom je betaalt meteen bovenaan de resultaten in Google. Met SEO gaan we aan de slag met het optimaliseren van de drie pijlers. Allereerst wordt er een zoekwoordonderzoek gedaan, waarna de content geschreven wordt van alle afgesproken pagina’s. Vervolgens zullen de pagina’s versterkt worden met kwalitatieve links. Ook zal het derde aspect, de techniek, volledig geoptimaliseerd worden. Hiervoor hebben wij echte techneuten. Zij zorgen ervoor dat CSS bestanden, JavaScript bestanden, W3C en alle andere punten die niet goed staan rechtgezet worden.

Als dit allemaal eenmaal staat, dan zullen de topposities slechts een kwestie van tijd zijn. Met linkbuilding kun je namelijk niet te snel gaan, omdat dit door de zoekmachines anders als spam wordt gezien. Daarom wordt er voor SEO over het algemeen minimaal 6 tot 12 gerekend.

Wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO kan er heel wat fout gaan en het gebeurt vaak dat de tijd die je stopt in het optimaliseren van je website eigenlijk allemaal verloren gaat. Als je geen ervaring hebt met het vaak dan is de kans heel groot dat de optimalisatie die je doet niet werkt. SEO is namelijk een heel breed vak met veel details. Maar niet zomaar details. Deze details zijn vaak zelfs een doorslaggevende factor. Op verschillende manieren kan Google snel iets als spam zien. Denk aan te veel links die in een korte tijd geplaatst worden, veel verkeerde of slechte links die op een pagina geplaatst worden, zoekwoorden die te vaak op een pagina terugkomen, verschillende pagina’s waarin één zoekwoord veel verwerkt hebt en zo zijn er nog wel meer voorbeelden. SEO gaat dus veel dieper dan de meeste mensen in eerste instantie denken. Daarom heb je hier ook echt een specialist voor nodig die veel ervaring heeft en dagelijks met het vak bezig is.

Van een bedrijf die jou helpt met SEO, kun je voornamelijk verwachten dat zij jou hoe dan ook naar de topposities in zoekmachines als Google brengen. Je kunt verwachten dat alle drie de pijlers van SEO aangepakt worden. Autoriteit wordt dus opgebouwd met linkbuilding, de website wordt SEO-technisch goed ingericht en natuurlijk worden alle on-page werkzaamheden uitgevoerd. Dit betreft voornamelijk het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek en aan de hand hiervan vervolgens de content schrijven.

Ook kun je van een SEO bureau verwachten dat zij jou maandelijks in ieder geval op de hoogte houden van de posities in de organische zoekresultaten. Je wilt natuurlijk wel zien dat er beweging zit in de website en dat de strategie die jouw specialisten hebben uitgezet ook echt werkt!

Behalve als je zelf verstand hebt van SEO en hier tijd voor hebt, kun je dit eigenlijk altijd het beste uitbesteden aan een bedrijf. Iemand die hier dagelijks mee bezig en hier veel ervaring mee heeft, kan dit toch beter doen. Naast dat jij de expertise misschien niet hebt, ben je ook al druk genoeg met je eigen bedrijf. Los van online marketing moet dit aan alle kanten blijven groeien en geoptimaliseerd worden. Tijd die je zou willen stoppen in het optimaliseren van jouw website en zelf uitzoeken hoe dit allemaal moet kun je dus beter stoppen in andere aspecten van jouw onderneming.

Ben je zelf al begonnen met het optimaliseren van jouw website en vraag je je af wanneer het tijd is om SEO uit te besteden aan een expert? Kijk dan naar de groei die je hebt doorgemaakt vanaf het moment dat je bent begonnen met het optimaliseren van jouw website. Is er daadwerkelijk een groei? Had deze groei veel sneller gekund? Ga je de doelstellingen halen van bijvoorbeeld waar je wanneer wilt staan met de posities die je voor jezelf hebt opgesteld? Werkt de strategie die je hebt uitgezet dus? Blijkt uit deze vragen dat jouw strategie niet goed werkt en dat jouw website niet groeit, dan is het tijd om een specialist in te schakelen!