SEA

SEA is het adverteren in de zoekmachines. Besteed je online marketing uit aan ons bureau en je komt bovenaan de zoekresultaten te staan. Om in dit betaalde blok terecht te komen heb je alsnog de hulp nodig van een specialist van SAM Online Marketing.

Hoe scoren jouw ads?
Doe de GRATIS Google Ads scan t.w.v. €399,-

Hoe werkt SEA?

SEA werkt via een veilingsysteem dat bepaalt of jouw advertentie bovenaan de zoekresultaten wordt getoond. Bij het adverteren in de zoekmachines gaat het er niet alleen om wie het meeste geld biedt, want ook de kwaliteitsscore van je website wordt gecheckt. Dit heeft ermee te maken dat de zoekmachine bedrijven niet alleen geld willen krijgen, maar ook de gebruikers goed van dienst zijn.

SEA is overigens niet alleen op Google van toepassing. Deze is dan wel het grootste in de markt, maar daarnaast heb je nog Bing, Ecosia of DuckDuckGo. Doorgaans betaal je pas op het moment dat er iemand daadwerkelijk op jouw advertentie heeft geklikt. Meteen weten wat SEA voor jou kan betekenen? Ga in gesprek met de consultant en laat hem een check van je website doen.

Wat is de betekenis van SEA?

SEA komt van het Engelse search engine optimization. Het is een afkorting. In het Nederlands zou het voluit zoekmachine adverteren zijn. Zoals je ziet is het een brede term omdat het van toepassing is op alle advertenties binnen de zoekmachines. Je ziet ze dan ook in verschillende vormen op je scherm voorbij komen. De meest bekende zijn de tekstadvertenties, maar als je bijvoorbeeld specifiek naar producten op zoek bent kom je ook wel shopping advertenties tegen. Deze bedrijven zijn verplicht om een zichtbaar verschil te maken tussen advertenties en organische resultaten.

Ontdek hoe jij succes behaalt met Google Ads

Google Ads
Online sneller domineren

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

Het verschil tussen SEA en SEO zit erin of je betaalt voor de bezoekers die op je website komen. In het geval van SEA ben je aan het adverteren dus zul je bij het uitbesteden van de dienst betalen per bezoeker die naar je website gaat. Bij SEO aan de andere hand hoef je niet te betalen voor de bezoekers, maar hier gaan dan ook meer werkzaamheden in zitten om deze duurzame posities te krijgen. Bij ons online marketing bureau kun je terecht voor beide diensten. Laat de specialist je van dienst zijn door je advies te geven over welke vorm van online marketing het meest aansluit op je bedrijf.

Zoekmachine adverteren is een stuk sneller. Je komt sneller bovenaan te staan en kunt meteen beginnen met het meten wat je bezoekers doen. Na een aantal dagen of weken heb je al de eerste resultaten geboekt dankzij de hulp van onze expert. Bij SEO daarentegen duurt het een stuk langer voordat je resultaat zult halen. Gemiddeld zie je vanaf 9 of 12 maanden de resultaten echt binnenkomen. Het is dus een strategie van de lange duur.

Een overeenkomst tussen SEA en SEO is dat in beide gevallen je website zo geoptimaliseerd mogelijk moet zijn. Sterker nog, hoe hoger je kwaliteitsscore hoe lager de kosten zijn voor het adverteren. Voor beide takken zijn daarom aparte scans nodig. Wat voor de ene marketing werkt, werkt bij de ander niet. Laat deze analyse altijd over aan een expert.

Een greep uit onze kennisbank

Google Ads kan jou als ondernemer een hoop opleveren. Op zoek naar meer informatie over Google Ads? Lees verder!

Wat is seo?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization.

Hoe werkt Google Ads?

Wil je beginnen met SEA, als bijvoorbeeld aanvulling op jouw SEO

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is gratis software van Google waarmee je uitgebreide…

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is één van de belangrijkste tactieken binnen…

Wat is online marketing?

Bij online marketing kies je ervoor om jouw product of dienst te promoten via het…

Wat is de customer journey?

Een customer journey is in het Nederlands een klantreis. Het is de reis de klant..

Google ads Ali

Starten met Google Ads

Google Ads is veruit de populairste zoekmachine hier in Nederland. Starten met de Google Ads is zo gedaan. Je maakt een account aan en kiest een advertentie- en campagnetype. De rest is het verfijnen van je campagne. Zoals het instellen van je doelgroep, het invullen van de zoekwoorden en het kiezen van titels en beschrijvingen voor de pagina’s. Al met al kun je binnen een uur online staan.

Om ervoor te zorgen dat de SEA campagne goed gaat echter heb je echt een online marketing bureau nodig. De specialist van SAM Online Marketing is beschikbaar om alles goed in te stellen of om simpelweg advies te geven op basis van een SEA scan. Ga bijvoorbeeld eens in gesprek met de consultant om erachter te komen wat wij voor jou kunnen doen. We zien vaak dat mensen die zoekmachine adverteren willen uitbesteden dit alleen doen wanneer ze weten waarvoor ze betalen.

Een effectieve SEA campagne

Een effectieve SEA campagne is volledig afhankelijk van degene die de instellingen doet en de website beheert. Met ijzersterke webpagina’s en een goede analyse op de zoekwoorden weet onze specialist keer op keer winst te behalen voor de bedrijven die het aan ons uitbesteden. Alleen met een grondige check kun je achterhalen wat de beste zoekwoorden zijn. Zorg dat alleen een expert zoiets voor je doet zodat je zeker weet dat je een goede basis hebt voor je campagne.

Door de juiste check te doen weet je exact welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw business, op welke zoekwoorden veel mensen zoeken en welke zoekwoorden goed converteren. Daarnaast heb je een Google Analytics account nodig om de conversie helemaal rond te krijgen op je website. De eerste stap is gedaan met de SEA. De bezoekers zijn op je website aangekomen, nu wil je nog dat ze iets doen. Hetzij een contactformulier invullen of een product kopen. Hier heb je een online marketing bureau voor nodig die een specialist heeft in het optimaliseren van de conversie.

Wat maakt ons uniek?

Waarom jij met SAM wél wint

We zetten de extra stap

Waar andere marketeers het houden bij tools, denken wij verder dan dat om resultaten voor jou te halen.

Super resultaat gericht!

Door onze holistische aanpak behalen wij consistent resultaten voor al onze klanten!

Alle online expertise in-house

Vanuit jouw budget maken we een strategisch plan
met de kortste weg naar resultaat

Groeien als jij groeit, Floris We zetten de extra stap, Jake We gaan door tot het resultaat gehaald is, Ali

De SEA uitbesteden aan SAM Online Marketing

Om echt resultaat te krijgen uit de SEA wil je het uitbesteden aan SAM Online Marketing. De specialist heeft de scan en de bewezen resultaten om je te laten zien dat zoekmachine adverteren in elke branche mogelijk is, als je de nodige ervaring hebt. Je moet namelijk constant blijven monitoren op je advertenties zodat je elke euro benut die je erin stopt. Dit kan alleen met de juiste expert aan de knoppen. Het maken van de juiste analyse is namelijk zeer belangrijk wanneer je de vergaarde data gaat bekijken.

Voordat je de SEA of zoekmachine optimalisatie wilt uitbesteden heb je misschien nog wat vragen waar je eerst een antwoord op wilt. Voor hulp bij het nemen van een beslissing kun je altijd terecht bij de consultant van SAM Online Marketing. Ga een gratis gesprek aan inzake advies over je bedrijf en kom erachter wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Hoe scoren jouw ads?

Doe de GRATIS Google Ads scan

Haal je te weinig uit je Ads? Wij laten je zien waarom anderen wel slagen!

  • Verdien je investering terug
  • Hoe kom je aan een positieve ROI?
  • In 24 uur je scan uitslag
Google Ads Specialist Floris

Google Ads specialist

Veelgestelde vragen over SEA

Wat is de betekenis van SEA?

SEA is de afkorting voor het Engelse Search Engine Advertising. Adverteren in de zoekmachines dus. Het is een overkoepelende term die zowel betrekking heeft op de grootste zoekmachine in Nederland Google, maar ook op bijvoorbeeld Bing.

Hoe gebruik je SEA?

SEA gebruik je door te adverteren via Google of andere zoekmachines. Je schrijft teksten speciaal voor het betaalde blok bovenaan de zoekresultaten. Deze kun je allemaal inladen, aanpassen en optimaliseren in je advertentie-account.

Wat is SEA in marketing?

SEA binnen de marketing valt onder het betaalde advertentie gedeelte. Dit betekent dat de plekken die je hiermee krijgt betaald zijn. Je betaalt de zoekmachine (Google) per bezoeker die via deze manier jouw website ziet, op jouw website komt of een aanvraag doet, afhankelijk van de instellingen.

Wat andere ondernemers zeggen…

5/5

ADA Car Cleaning

#SEO #webshop

Een bureau dat écht verstand heeft van online marketing. Er wordt gedacht in oplossingen, zeer transparant en komen met realistische doelstellingen.

5/5

Ruben

#SEO

Sam Online Marketing en Webdesign doet wat ze beloven; een strakke, resultaat-gerichte website binnen 3 weken. Daarnaast zie ik door alle marketing activiteiten het aantal website bezoekers en leads stijgen. Zeker een aanrader!

5/5

Mehran Hushyari

#website

Een hele fijne ervaring met dit bedrijf. Doelgericht, klantvriendelijk, behulpzaam en altijd bereikbaar. Diversiteit van diensten en expertise.

5/5

M.M. Araghi

#SEO

Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb :)

5/5

Dennis Weggenaar

#SEO #webshop

SAM Online Marketing heeft mij geholpen met de vindbaarheid te verbeteren in de regio. Niet alleen hebben zij gedaan wat ze zeiden, maar kwamen ook steeds met nieuwe manieren om de markt aan te pakken. Professionele werkwijze.

5/5

Rob Bijtjes

#SEO

Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb :)

5/5

Global Hair

#SEO #webshop

Met SAM Online Marketing heb ik topposities behaald in Google. Vriendelijke gasten en geduldig! Bedankt SAM :).

5/5

Monique Jeijsman

#SEO #website

Ik werk nu een aantal maanden samen met Sam online. De communicatie is altijd keurig. Ook als er iets niet goed gaat, dan lossen ze het meteen op. Ze denken goed mee om iets te verbeteren en houden mij ook scherp als ik iets moet aanleveren.

5/5

Jimmy Fransen

#SEO #webshop

Goed deskundig advies, zeer betrokken bij alles, al met al een fijne samenwerking

5/5

Henk Riem

#SEO #website

Geweldig team specialisten die doen wat ze beloven. Denken mee, adviseren en zorgen voor een optimaal resultaat. Ik beveel SAM Marketing zeker aan!

5/5

Van Vleuten Marketing

#SEO

Wij hebben een hele prettige samenwerking met SAM Online Marketing. De werkwijze en communicatie is altijd helder. Beide partijen weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Dit is zeker een aanrader.

5/5

Brahim Vlogs

#SEO #website

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben, alle afspraken zijn tot nu nagekomen. Wat ik zeer belangrijk vindt is dat als er een verandering plaats moet vinden dat het snel gedaan wordt, en dat is hier zeer zeker het geval!

5/5

Tolga Cav

#SEO #website

Professionele Team die hart heeft voor jou zaak en er voor zorgt dat jij moet goed gevoel je werk kan doen!

Online Marketing Experts

Expertise nodig voor jouw online marketing?

Onze specialisten geven je advies op maat waarmee jij boven jouw concurrenten uit stijgt!