Meer dan 700 succesvolle klanten
 • Mobile check 1Geen gouden bergen
 • Mobile check 2Concrete doelstellingen
 • Mobile check 3Vlot contact
 • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Doe nu
de SEO scan
Wil je weten hoe jij ervoor staat?
 • check 1 Uitgevoerd door échte experts
 • check 2 Concrete verbeterpunten
 • check 3 Incl. brainstormsessie
GRATIS SEO scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.

SEO SCAN: Gratis SEO check en analyse tool

Leg de pijnpunten van je website bloot met de beste gratis SEO scan (check) van Nederland. SAM Online Marketing heeft een online tool (SEO check) ontwikkeld. Je krijgt direct inzicht in de manier waarop Google jouw website beoordeelt. Laat je website van A tot Z doorlichten op het gebied van content, autoriteit en techniek. Ons SEO bedrijf scant de belangrijkste punten volgens Google en drukken dit uit in een heldere score. Benieuwd hoe je website ervoor staat in de ogen van Google? Laat dan direct de SEO scan doen!

Hoe ziet de gratis website SEO scan eruit?

De SEO scan legt in heldere stappen de pijn- en verbeterpunten van je website bloot. We scannen op de drie essentiële pijlers van zoekmachine optimalisatie. Zo bestaat de gratis check uit de volgende onderdelen:

 • Zoekwoord check
 • Content check
 • Autoriteit check
 • Technische check

Zoekwoord check

Als eerste checken we de potentie in jouw markt. We bekijken welke zoekwoorden interessant zijn en analyseren hoe jij rankt op deze zoekwoorden. Heb je zelf al targets waarop je wilt scoren? Geef deze door en we nemen ‘m mee! We hebben nu de basis. Om de check goed uit te kunnen voeren, moeten we natuurlijk wel een uitgangspunt hebben. Op naar de daadwerkelijke inhoud!

Content check

Stap één van de SEO scan: de content. Het is zaak dat Google goed kan uitlezen waar de website over gaat. Dit moet de zoekmachine beoordelen aan de hand van enkele cruciale componenten. Wij gaan als een echte zoekmachine te werk en checken zoekwoorddichtheid en het gebruik van dubbele content.

Ga je voor de premium SEO scan, dan lichten we nog veel meer factoren uit. Denk aan het gebruik van headings – heeft iedere pagina wel een h1, h2, etc. – alt-tags, (SEO-) titels, meta descriptions en een specifiekere zoekwoordverdeling.

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

doe de scan
Bullsali
Ali Demir

Jouw online marketing specialist

GRATIS SEO scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

Autoriteit check

Autoriteit is van levensbelang om hoog in Google te scoren. In een goede SEO scan kan de beoordeling van de linkbuilding dan ook niet ontbreken. We analyseren welke links naar je website verwijzen. Ook beoordelen we de kwaliteit van deze links en kijken we welke URL’s er versterkt worden, onder welke ankertekst.

Concreet beoordeelt de SEO check de belangrijkste URL’s van je website. We scannen op diverse metrics, van de drie belangrijkste linkbuilding tools: MajesticAhrefs en Moz. Hierbij kijken we naar: het aantal links, aantal verwijzende domeinen, IP-adressen en subnets. Per link kijken we vervolgens ook naar de kwaliteit, uitgedrukt in UR, CF, TF etc.

Techniek check

Tot slot beoordeelt de SEO scan ook de techniek van je website. Techniek is een essentieel onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie. We kijken naar performance en crawlability. Deze onderdelen dragen bij aan zowel bezoekersgedrag als de manier waarop zoekmachines je website beoordelen. Met de SEO check kijken we naar talloze technische onderdelen. Te beginnen met de Google Pagespeed, gemeten door Lighthouse. Hier kijken we naar mobiele snelheid en desktop snelheid. Ook beoordelen we de website volgens de nieuwe Core Web Vitals richtlijnen.

Google is een autoriteit, maar we beoordelen de website vanuit verschillende invalshoeken. Zo kijken we ook via tools als GTMetrix en Pingdom, gemeten vanaf verschillende IP-adressen en met verschillende verbindingen. In het rapport komen ook nog andere onderdelen naar voren. Zo scannen we in de gratis check op het gebruik van codes (W3C en Inline CSS) en kijken we naar crawlability en indexability. Heb je een webshop? Dan scannen we ook op taalinstellingen, paginanummering en canonicals.

Ons werk
Klant Eastern Plaza

> 25.000 maandelijkse organische bezoekers

Eastern Plaza

Klant Ramengilde

Meerdere top 3 posities

Ramen Glide

Klant Taxicentrale Leiden

20 zoekwoorden in de top 10

Taxi Centrale Leiden

Elke pagina gratis SEO check

De gratis SEO check is natuurlijk niet alleen in te zetten voor de homepagina. Het is toe te passen voor iedere willekeurige pagina van je website. Zo kun je ook kijken hoe het komt dat die ene belangrijke pagina maar niet hoog in Google komt. Daarbij ontdek je trends en kun je op basis daarvan gepaste verbeteringen aanbrengen.

Welke SEO scan tools gebruiken we?

 • Zoekwoordtools: Om een goed beeld van de juiste zoekwoorden te krijgen, gebruiken we diverse zoekwoordtools. Denk aan Google zelf, maar ook AhrefsSEMrushKeywordtool.io en Mangools.
 • Content tools: Content is een cruciaal onderdeel van SEO. Zo scannen we door middel van tools als SEMrushScreaming FrogSiteliner en uiteraard ook ons gezonde verstand!
 • Linkbuilding tools: Linkbuilding is heel abstract. Zonder de juiste tools kun je dan ook geen goede scan uitvoeren. We gebruiken daarom de beste linkbuilding tools die er zijn: MajesticAhrefs en Moz.
 • Technische tools: Techniek speelt een steeds belangrijkere rol binnen zoekmachine optimalisatie. Om een zo goed mogelijk technisch beeld van je website te krijgen, scannen we door middel van tools als SEMrushScreaming FrogGTMetrixPingdom en niet te vergeten Lighthouse van Google.

Advies op basis van de SEO scan

De beste stuurlui staan aan wal. Natuurlijk wil je benoemd krijgen waar het mis gaat. Maar uiteindelijk draait het er ook om wat je dan wél moet doen. En dat is ook exact wat we doen. Behalve een onafhankelijke SEO scan stellen onze SEO specialisten ook een verbeterplan op. Een uitgebreid SEO advies. We dragen de beste zoekwoorden aan, leggen uit hoe je je website technisch verbetert en we geven tips op het gebied van zowel content als autoriteit en linkbuilding.

Vraag vandaag nog een gratis SEO check aan!

Google staat niet stil. En de concurrentie ook niet. Maar wij gaan je helpen. Met de SEO check leggen we alle pijnpunten van je website bloot. Ons bureau beoordeelt je website of webshop op tientallen factoren. Daarbij leggen we niet alleen de pijnpunten bloot, maar vertellen we je ook hoe je deze kunt verbeteren. Vraag daarom vandaag nog jouw SEO scan aan. Heb je nog bijzondere wensen? Wij houden wel van een uitdaging! Leg je wensen voor en we gaan er direct mee aan de slag! Kies je toch liever voor SEO uitbesteden? Ook dat is een optie.

Ready om te groeien?

Laten we samen een kijk nemen naar je website.
Neem direct contact met me op! 

Jake dartbord
Jake Stamenkovic

SEO specialist