Laat jouw website geheel gratis scannen!
Specialisten gaan jouw website tot in detail na om te analyseren waar de mogelijkheden liggen om jou naar de top te brengen!
SEO SCAN: Gratis SEO check en analyse tool
Leg de pijnpunten van je website bloot met de beste gratis SEO scan (check) van Nederland. SAM Online Marketing heeft een online tool (SEO check) ontwikkeld. Je krijgt direct inzicht in de manier waarop Google jouw website beoordeelt. Laat je website van A tot Z doorlichten op het gebied van content, autoriteit en techniek. Ons SEO bedrijf scant de belangrijkste punten volgens Google en drukken dit uit in een heldere score. Daarbij kunnen we het design van je website onder de loep nemen met een conversie optimalisatie scan om te zien of je hier jouw bezoekers niet verliest en kansen laat liggen. Benieuwd hoe je website ervoor staat in de ogen van Google? Laat dan direct de SEO scan doen!

Vrijblijvend weten waar
de kansen liggen?
Onze specialisten analyseren jouw website vrijblijvend tot in detail. Zo kom je te weten waar de kansen liggen om nóg meer conversies te creëren.
- Nauw contact met onze specialisten
- Altijd gericht op conversie
- Aparte strategie voor alle drie de onderdelen van SEO
Hoe ziet de gratis website SEO scan eruit?
De SEO scan legt in heldere stappen de pijn- en verbeterpunten van je website bloot. We scannen op de drie essentiële pijlers van zoekmachine optimalisatie. Zo bestaat de gratis check uit de volgende onderdelen:
- Zoekwoord check
- Content check
- Autoriteit check
- Technische check
Zoekwoord check
Als eerste checken we de potentie in jouw markt. We bekijken welke zoekwoorden interessant zijn en analyseren hoe jij rankt op deze zoekwoorden. Heb je zelf al targets waarop je wilt scoren? Geef deze door en we nemen ‘m mee! We hebben nu de basis. Om de check goed uit te kunnen voeren, moeten we natuurlijk wel een uitgangspunt hebben. Op naar de daadwerkelijke inhoud!
Content check
Stap één van de SEO scan: de content. Het is zaak dat Google goed kan uitlezen waar de website over gaat. Dit moet de zoekmachine beoordelen aan de hand van enkele cruciale componenten. Wij gaan als een echte zoekmachine te werk en checken zoekwoorddichtheid en het gebruik van dubbele content.
Ga je voor de premium SEO scan, dan lichten we nog veel meer factoren uit. Denk aan het gebruik van headings – heeft iedere pagina wel een h1, h2, etc. – alt-tags, (SEO-) titels, meta descriptions en een specifiekere zoekwoordverdeling.

Autoriteit check
Autoriteit is van levensbelang om hoog in Google te scoren. In een goede SEO scan kan de beoordeling van de linkbuilding dan ook niet ontbreken. We analyseren welke links naar je website verwijzen. Ook beoordelen we de kwaliteit van deze links en kijken we welke URL’s er versterkt worden, onder welke ankertekst.
Concreet beoordeelt de SEO check de belangrijkste URL’s van je website. We scannen op diverse metrics, van de drie belangrijkste linkbuilding tools: Majestic, Ahrefs en Moz. Hierbij kijken we naar: het aantal links, aantal verwijzende domeinen, IP-adressen en subnets. Per link kijken we vervolgens ook naar de kwaliteit, uitgedrukt in UR, CF, TF etc.
Techniek check
Tot slot beoordeelt de SEO scan ook de techniek van je website. Techniek is een essentieel onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie. We kijken naar performance en crawlability. Deze onderdelen dragen bij aan zowel bezoekersgedrag als de manier waarop zoekmachines je website beoordelen. Met de SEO check kijken we naar talloze technische onderdelen. Te beginnen met de Google Pagespeed, gemeten door Lighthouse. Hier kijken we naar mobiele snelheid en desktop snelheid. Ook beoordelen we de website volgens de nieuwe Core Web Vitals richtlijnen.
Google is een autoriteit, maar we beoordelen de website vanuit verschillende invalshoeken. Zo kijken we ook via tools als GTMetrix en Pingdom, gemeten vanaf verschillende IP-adressen en met verschillende verbindingen. In het rapport komen ook nog andere onderdelen naar voren. Zo scannen we in de gratis check op het gebruik van codes (W3C en Inline CSS) en kijken we naar crawlability en indexability. Heb je een webshop? Dan scannen we ook op taalinstellingen, paginanummering en canonicals.

Elke pagina gratis SEO check
De gratis SEO check is natuurlijk niet alleen in te zetten voor de homepagina. Het is toe te passen voor iedere willekeurige pagina van je website. Zo kun je ook kijken hoe het komt dat die ene belangrijke pagina maar niet hoog in Google komt. Daarbij ontdek je trends en kun je op basis daarvan gepaste verbeteringen aanbrengen.
Welke SEO scan tools gebruiken we?
- Zoekwoordtools: Om een goed beeld van de juiste zoekwoorden te krijgen, gebruiken we diverse zoekwoordtools. Denk aan Google zelf, maar ook Ahrefs, SEMrush, Keywordtool.io en Mangools.
- Content tools: Content is een cruciaal onderdeel van SEO. Zo scannen we door middel van tools als SEMrush, Screaming Frog, Siteliner en uiteraard ook ons gezonde verstand!
- Linkbuilding tools: Linkbuilding is heel abstract. Zonder de juiste tools kun je dan ook geen goede scan uitvoeren. We gebruiken daarom de beste linkbuilding tools die er zijn: Majestic, Ahrefs en Moz.
- Technische tools: Techniek speelt een steeds belangrijkere rol binnen zoekmachine optimalisatie. Om een zo goed mogelijk technisch beeld van je website te krijgen, scannen we door middel van tools als SEMrush, Screaming Frog, GTMetrix, Pingdom en niet te vergeten Lighthouse van Google.

Resultaat is alles
wat je wil zien!
Alles wat je wil zien is resultaten. Wij richten ons hier constant op. Neem direct contact met ons op om je te laten adviseren en deze resultaten te behalen!
- Nauw contact met onze specialisten
- Altijd gericht op conversie
- Aparte strategie voor alle drie de onderdelen van SEO
Advies op basis van de SEO scan
De beste stuurlui staan aan wal. Natuurlijk wil je benoemd krijgen waar het mis gaat. Maar uiteindelijk draait het er ook om wat je dan wél moet doen. En dat is ook exact wat we doen. Behalve een onafhankelijke SEO scan stellen onze SEO specialisten ook een verbeterplan op. Een uitgebreid SEO advies. We dragen de beste zoekwoorden aan, leggen uit hoe je je website technisch verbetert en we geven tips op het gebied van zowel content als autoriteit en linkbuilding.
Vraag vandaag nog een gratis SEO check aan!
Google staat niet stil. En de concurrentie ook niet. Maar wij gaan je helpen. Met de SEO check leggen we alle pijnpunten van je website bloot. Ons bureau beoordeelt je website of webshop op tientallen factoren. Daarbij leggen we niet alleen de pijnpunten bloot, maar vertellen we je ook hoe je deze kunt verbeteren. Vraag daarom vandaag nog jouw SEO scan aan. Heb je nog bijzondere wensen? Wij houden wel van een uitdaging! Leg je wensen voor en we gaan er direct mee aan de slag! Kies je toch liever voor SEO uitbesteden? Ook dat is een optie.
Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!
- Premium analyse
- Uitgevoerd door echte specialisten
- Analyse van on-page, techniek en autoriteit
- Concrete verbeterpunten

Jake Stamenkovic
Jouw online marketing specialist
Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.
Veelgestelde vragen over SEO
Met een SEO check wordt er gekeken naar hoe goed jouw website is ingericht voor de zoekmachines. Er wordt hierbij naar veel verschillende aspecten gekeken. SEO wordt dan ook opgedeeld in drie aspecten. Allereerst het on-page gedeelte. Met een scan wordt er hierbij voornamelijk gekeken naar hoe de content is ingericht en hoe alle andere on-page factoren ervoor staan. Denk dan aan factoren als meta descriptions, paginatitels, headings, interne linkstructuur, etc.
Linkbuilding is het tweede aspect wat we scannen. Dit is ook een heel groot onderdeel van SEO die tot in de detail geanalyseerd kan worden. Iedere link heeft namelijk verschillende waardes die we moeten checken. De website zelf heeft daarbij ook waardes die nagelopen worden. Denk hierbij aan de DA-waarde, URL-rating, TF, DR-waarde, etc.
Als derde factor moet de techniek ook goed nagelopen worden. Dit is net zo belangrijk als de andere twee factoren. Is de website snel genoeg? Zijn de CSS- en JavaScript bestanden goed ingericht? Is de website en het design gebouwd volgens het W3C reglement? En zo zijn er nog meer technische punten die we scannen.
Als jij hoog wilt komen in de organische zoekresultaten van de zoekmachines dan wil je weten of jouw website er goed voor staat. Meestal ben je dan ook al wel op zoek naar een SEO specialist. Met een scan worden er dan ook meteen twee dingen voor jou duidelijk. Allereerst natuurlijk hoe jouw website ervoor staat. Zijn er veel punten die aangepakt moeten worden? Is er een deel die je zelf eventueel al aan kunt pakken?
Wat echter ook duidelijk wordt is of jouw specialist weet wat hij aan het doen is en een goede op maat gemaakte strategie uit kan zetten. Iedere website of webshop is namelijk toch net even anders en heeft weer andere specifieke aandacht nodig.
Een SEO-technische scan van jouw website kun je in principe altijd laten doen. Zo weet je hoe jouw website ervoor staat en waar de verbeterpunten liggen. Soms denk je dat je website er mooi uitziet en de goede kant op gaat, maar wanneer je een SEO specialist ernaar laat kijken er heel veel aandachtspunten bovenwater komen. Een expert heeft namelijk diverse tools waar de website tot in de puntjes mee geanalyseerd kan worden. Zo krijg je in een keer overzichtelijk waar de website nog veel aandacht nodig heeft.
Dit is afhankelijk van waar je de scan voor gebruikt. Een SEO scan hoeft in principe namelijk niet heel vaak gedaan te worden. Als je bijvoorbeeld wilt weten wat een specialist allemaal voor aandachtspunten uit jouw website kan vissen, dan hoeft het waarschijnlijk maar één keer voor dat moment.
Als je echter voor jezelf een SEO scan wilt doen van de website om te kijken hoe deze ervoor staat dan zou je dit maandelijks bijvoorbeeld kunnen doen, of eens in de twee maanden. Wanneer je namelijk actief met een website bezig bent, gebeurt er constant van alles in zowel de frontend als in de backend. Er komen nieuwe landingspagina’s online, content wordt aangepast, meta descriptions worden vergeten, er wordt een H1 tag verkeerd geplaatst en zo zijn er genoeg andere kleine foutjes die op de website voorkomen, simpelweg omdat er constant van alles gebeurd. In zo een geval is het dan ook handig om wat vaker een SEO scan te doen met diverse tools. Denk dan aan eens in de maand. Of misschien vind jij het fijner om dit vaker of juist minder vaak te doen.
Zoekmachine optimalisatie is in principe een oneindig proces. Een website heeft natuurlijk constant aandacht nodig. Concurrenten staan namelijk ook niet stil en blijven altijd groeien. Je moet dus wel blijven linkbuilden. Echter is er daarnaast ook altijd wel ruimte voor verbetering.
Denk bijvoorbeeld aan nieuwe content, er is altijd wel nieuwe content die geschreven kan worden. Vervolgens moet je dit ook weer op alle manieren optimaliseren. Denk aan een strategie met linkbuilding voor de specifieke pagina, maar ook interne links en andere SEO-technische aspecten moeten de nodige aandacht dan krijgen.
Ook zijn er dingen waar je rekening mee kunt houden die altijd goed moeten staan. Denk bijvoorbeeld aan meta descriptions die ingevuld moeten zijn, pagina’s waar je mee wilt scoren moeten altijd op follow en index staan en iedere pagina moet een H1 tag hebben.
Het scannen van de SEO van jouw website is handig om voor verschillende dingen te gebruiken. Is er bijvoorbeeld nog nooit eerder voor zoekmachines geoptimaliseerd op jouw website, dan is het handig om een uitgebreide scan te doen. Dit is dan een soort nulmeting. Vanaf dit punt kun je nu bepalen hoeveel tijd er gaat zitten in de optimalisatie en kun je doelstellingen maken voor wanneer je welke posities in Google zal behalen.
Ook is een scan belangrijk om de voortgang van je website bij te houden. Vaker worden er dingen aan de achterkant aangepast en het kan natuurlijk gebeuren dat je hierbij iets vergeet in te vullen of net verkeerd ingevuld hebt. Met een SEO check kun je al deze fouten vaak direct tackelen. Heb je bijvoorbeeld een foutje gemaakt bij het plaatsen van een link in een ankertekst, waarbij de link niet helemaal klopt, dan komt deze in de scan naar voren als een broken link. Zo zijn er nog genoeg andere dingen die je kunt tackelen.