SEO bureau

Zoek je een SEO bureau dat doorgaat tot het resultaat gehaald is?
Of heb je snel hulp of advies nodig bij het inrichten van je website voor Google?
Dan is SAM Online Marketing de partner voor jou! 

Ontdek jouw SEO score
GRATIS SEO scan t.w.v. €399,-

Een SEO bureau dat resultaat najaagt

Binnen ons bureau draait het maar om één ding: het resultaat. Dat klinkt mooi, maar is het ook waar? Zeker! Als SEO bureau moet resultaat de basis zijn van alles wat je doet. Marketing zonder focus op resultaat, is simpelweg een verspilling van tijd en geld. Doodzonde!

Bij SAM Online Marketing doen wij het helemaal anders. We zijn een SEO bedrijf dat niet alleen de top 3 posities najaagt, maar vooral kijkt naar de ROI (return on investment). Als ondernemer investeer je in je website om er daarna ook wat uit te halen. Je moet je investering dubbel en dwars terug kunnen verdienen en daar heb je een steengoed SEO bureau voor nodig. Een bureau dat met je meedenkt over niet alleen marketing, maar ook andere aspecten van online succes. We zijn er niet alleen om content te schrijven of linkbuilding te doen, we doen er alles aan om jou te zien slagen.

We zijn inmiddels meer dan 10 jaar werkzaam als SEO bureau, hebben duizenden SEO nummer 1 posities in Google bereikt en hebben meer dan 100 succesvolle klanten die SEO aan ons uitbesteden. Neem contact op met het beste SEO bureau dat jou online resultaat en succes brengt om de mogelijkheden te bespreken!

SEO zorgt er simpelweg voor dat jij meer bezoekers op jouw website of webshop krijgt. Dit zorgt er dus ook direct voor dat je meer conversies krijgt. Natuurlijk moet de website daar dan ook goed op ingericht zijn. Als jouw website er meteen al niet aanlokkelijk uitziet en niet goed ingericht is met knoppen en dergelijke, dan zullen mensen niet geneigd zijn om door te klikken en meer te zien.

Met SEO creëer je dus organische zichtbaarheid. Als je op veel plekken gezien wordt dan geeft dit vertrouwen aan de bezoeker. Los daarvan kijken de meeste mensen op het internet niet verder dan de eerste pagina en vaak zelfs niet verder dan de top vijf organische posities. Het is dus belangrijk om op de eerste pagina terecht te komen. Zo krijg je bezoekers en kun jij jouw product of dienst verkopen. Uiteindelijk draait het allemaal om resultaat!

De kosten voor een SEO bureau zijn heel uiteenlopend. In principe worden deze kosten dan ook gebaseerd op de hoeveelheid uren die we maandelijks verwachten nodig te hebben. Daarnaast betaal je altijd eenmalige opstartkosten. Aan het begin van de samenwerking krijg je namelijk een soort kickstart. Hier moeten de meeste teksten geschreven worden voor diverse landingspagina’s als basis om vervolgens verder te kunnen versterken met linkbuilding.

Online marketing bureaus vragen over het algemeen een uurtarief die ligt tussen de €100 en €120. Zijn jouw wensen en verwachtingen hoog, dan zullen er meer uren nodig zijn voor het optimaliseren van jouw website, wat dus betekent dat de kosten hoger zullen uitvallen. Voor de gemiddelde website betaal je €700 tot €1200 euro per maand. Wil je later uitbreiden en voor veel meer zoekwoorden scoren, dan kan dat altijd en zal de prijs daarin meegaan.

Wel of geen SEO bureau inschakelen

Ontdek hoe jij succes behaalt met SEO

SEO
Meer organische bezoekers

Wat doet een SEO bureau?

Een goed SEO bureau zorgt ervoor dat jij zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google terechtkomt. Waarom is dat belangrijk? Hoog staat in Google betekent dat je bezoekers krijgt op je website, die je weer kunt omzetten in betalende klanten. Hoge posities in Google kan je dus een hoop opleveren. Dit wordt gerealiseerd door de drie aspecten van SEO te optimaliseren; on-page, linkbuilding en techniek. Het is hierbij dan ook heel belangrijk dat alle drie deze aspecten ook daadwerkelijk geoptimaliseerd worden. Laat je één van de drie achterwege? Dan zie je dat dit de gehele optimalisatie tegenhoudt. Je kunt ons dan ook voor ieder denkbaar onderdeel inschakelen. Zo nemen we het voortouw op alle drie de pijlers van zoekmachine optimalisatie. We blinken uit voor Google, maar ook voor je bezoekers. Meer weten over waar de drie pijlers uit bestaan?

1. Unieke en relevante content schrijven

Wil je goed scoren in Google? Dan moet je steengoede content hebben op je website. Je moet content hebben die niet alleen leuk is om te lezen, maar ook inhoudelijk sterk en commercieel is. Daar is Google gek op! Je moet je ook voorstellen dat een bezoeker wil weten dat jij kennis hebt van je vak en hem daadwerkelijk kunt helpen. Pas wanneer je je bezoekers daarvan weet te overtuigen, maak je kans om een nieuwe klant binnen te halen voor je bedrijf. Hoe meer jij schrijft met je bezoekers in gedachte, des te positiever dat is voor Google.

Goede inhoud is belangrijk, maar uiteindelijk draait het natuurlijk om conversie. Resultaat, zoals we niet vaak genoeg kunnen benadrukken. Met content maak je voor Google duidelijk waar je pagina en website over gaat en licht je bepaalde zoekwoorden uit. Eerst ga je met een uitgebreid zoekwoordonderzoek op zoek naar de beste zoekwoorden waar jij op wil scoren. Uit dit onderzoek wordt dan ook meteen duidelijk welke zoekwoorden je op één pagina bij elkaar moet schrijven; de hoofdzoekwoorden en de LSI-zoekwoorden. Het is belangrijk dat dit onderdeel door een echte professional gedaan wordt, omdat de analyse direct de resultaten beïnvloedt.

2. De techniek in orde maken

Techniek blijft een belangrijk thema binnen SEO. SEO uitbesteden aan ons SEO bureau betekent dat ook de techniek van je website volledig opgepakt wordt. Want wist je dat SAM Online Marketing hetzelfde bedrijf is als SAM Design?! Met een team vol web developers, programmeurs en designers weet je zeker dat de techniek op orde is.

We werken met WordPress (en WooCommerce), Magento, Shopify, Magento en elk ander denkbaar CMS.

Daarbij zien we geen technisch SEO-aspect over het hoofd met onze scan: performance, structuur, crawlability, schema.org, alt tags, headings en hreflang-tags zijn termen die ons niet onbekend zijn. Toch is dat niet alles. Zo houden we bij ons bureau ook rekening met crawl budget, websecurity en overige technische aspecten.

3. Autoriteit opbouwen

Als full-service SEO bureau zijn we van alle markten thuis. Onze linkbuilding specialisten zetten een uitgebreide strategie uit die op maat gemaakt is voor jouw branche en persoonlijke website. Linkbuilding gaat om duiken in metrics, relaties aangaan, onderzoeken welke links bij welke branche het beste passen en bovenal; zorgen dat Google jou als een echte autoriteit gaat zien. Deze autoriteit wordt gecreëerd door kwalitatieve backlinks vanuit een ander domein die naar jouw website linken. Linkbuilden kan dan ook op veel verschillende manieren. Degene die hier het meeste voor gebruikt worden zijn het plaatsen van artikelen met een backlink hierin verwerkt op een blog, ruilen van backlinks met een linkpartner en plaatsen van links op een kwalitatieve startpagina. We zien soms dat bedrijven deze tak apart willen uitbesteden. Zelf kun je bijvoorbeeld de content doen en dan linkbuilding uitbesteden.

Zelf zou je al het één en ander aan SEO kunnen doen. Dit betreft voornamelijk het schrijven van teksten en eventueel een stukje linkbuilding. Het technische deel kun je beter overlaten aan iemand die hier een professional in is. Een klein foutje aan de achterkant van de website kan namelijk al zorgen voor een drastische verandering aan de voorkant van de website.

Hetgeen wat je voornamelijk al zelf aan kunt pakken is het schrijven van teksten. Hiervoor zou je niet eens een heel uitgebreid onderzoek hoeven doen. Zoek simpelweg op het zoekwoord waar je voor wilt scoren en klik de bovenste pagina’s aan die in de organische zoekresultaten staan. Hier zou je inspiratie uit op kunnen doen voor het schrijven van de tekst. Hoe eerder jij de teksten online zet, hoe eerder ze geïndexeerd kunnen worden door Google en dus autoriteit kunnen krijgen. Als een specialist hier vervolgens de juiste aanpassingen aan doet zal de pagina alleen maar sneller kunnen groeien.

Wat betreft linkbuilding kun je eventueel in jouw omgeving op zoek gaan naar een website waar je jouw link op kunt plaatsen. Echter weet je niet precies welke links wel en niet goed zijn en waar je precies naar moet kijken om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Eigenlijk kun je dit dus ook beter overlaten aan een specialist. Wil je zelf al starten met SEO, maar heb je een klein zetje nodig? Aarzel niet en vraag om hulp! We geven je graag advies over de juiste aanpak. Met plezier!

Met SEO creëer je dus organische zichtbaarheid. Als je op veel plekken gezien wordt dan geeft dit vertrouwen aan de bezoeker. Los daarvan kijken de meeste mensen op het internet niet verder dan de eerste pagina en vaak zelfs niet verder dan de top vijf organische posities. Het is dus belangrijk om op de eerste pagina terecht te komen. Zo krijg je bezoekers en kun jij jouw product of dienst verkopen. Uiteindelijk draait het allemaal om resultaat!

Een greep uit onze kennisbank

In de top 3 van Google staat, doe je niet zomaar. Benieuwd naar alle ins en outs over SEO? Klik op een van de items hieronder!

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn simpel gezegd teksten die je schrijft om uiteindelijk een hoge

Wat is content
optimalisatie?

Content optimalisatie is het zo

Wat zijn short tail zoekwoorden?

Een short tail zoekwoord is een zoekwoord

Zoekwoordonderzoek

Het zoekwoordonderzoek is het fundament voor de ultieme

Wat is meta description?

Wat is een meta description nou eigenlijk? De meta beschrijving is de

Wat is een SEO titel?

Een SEO titel is de titel van een pagina van de website zoals deze in de zoekresultaten

SEO Jake

Wat heeft ons SEO bureau bereikt?

De gouden vraag! Voordat je in zee gaat met een bureau moet je natuurlijk weten of het bureau daadwerkelijk goede resultaten heeft behaald voor andere ondernemers. Voor onze klanten hebben wij keer op keer topposities gehaald in Google. Dat niet een keer, maar duizenden keren. Dankzij deze topposities hebben we in de afgelopen jaren veel meer bezoekers kunnen genereren, wat gelijk staat aan meer conversie! Dat is waar het allemaal om draait wanneer jij kiest voor ons als SEO bureau. We kunnen als online marketing bureau blijven benadrukken dat we de beste van Nederland zijn in SEO, maar daar kopen we niks voor. Beloftes doen we ook niet aan. Wij houden van transparantie, duidelijkheid en de extra stap zetten voor resultaat. Concrete doelstellingen en resultaten is waar wij voor gaan. Waar kun je dat aan zien? Kijk op onze pagina met cases maar naar de ondernemers die jou voor zijn gegaan. Voor deze ondernemers hebben we meerdere topposities behaalt, waardoor onder andere de hoeveelheid bezoekers per maand is gestegen, wat weer leidt tot meer conversies. Dát is waar wij voor gaan, en niks minder.

Met deze ruime ervaring zijn we niet te beroerd om anderen hulp te bieden. Daarom geven we ondernemers de kans om de mogelijkheden te ontdekken in een vrijblijvend gesprek met onze consultant. Je zult versteld staan wat concreet advies en hulp van échte specialisten voor je bedrijf kan betekenen.

Voordat je daadwerkelijk resultaat ziet moet je over het algemeen rekenen op 6 tot 12 maanden. SEO heeft namelijk tijd nodig. Voordat een pagina autoriteit krijgt en opgepakt wordt, moet het vaak eerst enkele keren geïndexeerd worden door een zoekmachine als Google. Natuurlijk kunnen diverse factoren dit proces wel ondersteunen en eventueel versnellen. Denk dan aan het technische aspect van de website. Als de website technisch perfect in elkaar zit, dan geeft de zoekmachine jouw website automatisch al meer voorrang en is het makkelijker voor de zoekmachine om jouw website te crawlen.

Linkbuilding is daarbij ook een ondersteunend onderdeel. Door te linkbuilden creëer je namelijk autoriteit op de website en op specifieke pagina’s. Echter is het wel belangrijk dat de kwaliteit van iedere link gewaarborgd wordt en dat je niet te snel gaat. Plaats je toch te veel links in een korte tijd, dan kan Google dit zien als spam en werkt dit dus weer averechts.

Wat maakt ons uniek?

Waarom jij met SAM wél wint

We zetten de extra stap

Waar andere marketeers het houden bij tools, denken wij verder dan dat om resultaten voor jou te halen.

Super resultaat gericht!

Door onze holistische aanpak behalen wij consistent resultaten voor al onze klanten!

Alle online expertise in-house

Vanuit jouw budget maken we een strategisch plan
met de kortste weg naar resultaat

Groeien als jij groeit, Floris We zetten de extra stap, Jake We gaan door tot het resultaat gehaald is, Ali
A.J.M. van Houdt

683% meer bezoekers
in 9 maanden!

A.J.M. van Houdt wilde meer organische bezoekers naar hun website trekken. In minder dan één jaar was het doel al bereikt! Benieuwd naar deze resultaten? Lees verder!

#SEO #linkbulding #landelijk #AJMvanHoudt

Waarom SAM Online Marketing als SEO bureau?

Wie is het beste zoekmachine optimalisatie bureau van Nederland? Dat zijn wij! Want welk ander bureau legt de focus op resultaat zoals SAM Online Marketing. Wij bieden de beste service met de beste SEO specialisten. Hoe we dit bereiken? We leggen het je uit in drie simpele punten:

 • Alleen het resultaat telt

Het allerbelangrijkste punt – we vallen in herhaling – is resultaat. Ook al is het contact belabberd, heb je geen idee wat er gebeurt en vind je ons eigenlijk helemaal niet aardig, zodra je overal op 1 staat ben je blij! Natuurlijk wil je prettig samenwerken met je SEO bureau. Dat willen wij ook, maar altijd staat het resultaat voorop!

 • Persoonlijk contact

Ken je dat: van die accountmanagers die eigenlijk helemaal niet betrokken zijn maar simpelweg als doorgeefluik fungeren? Bij ons SEO bureau geen gladde praatjes en mannen in pak. Nee, je contactpersoon is degene die daadwerkelijk de leiding heeft over je project. Zodra de telefoon wordt neergelegd, worden de mouwen opgestroopt. Technische analyses, sterke content schrijven en concurrentieanalyses op het gebied van linkbuilding zijn aan de orde van de dag. Wil je iets weten? Bel of stuur een mailtje. We staan altijd voor je klaar en gaan samen aan de slag om resultaat te behalen!

 • SEO bureau met heldere rapportages en doelstellingen

We weten het: SEO kan soms een beetje vaag lijken. Je wilt weten wat er gebeurt en je wilt naar een helder doel toewerken. That makes two of us! Vooraf stellen we gezamenlijk SMART-doelen op. Dit kan in de vorm van bezoekers, posities, leads of omzet. Vervolgens werk je samen met ons bureau naar dit doel toe. Daarbij krijg je iedere maand een uitgebreide rapportage waarin alles van A tot Z beschreven staat. SEO is zo’n onwijs breed vakgebied dat je vaak niet helemaal inzichtelijk hebt wat er nou gebeurt. Maar onze maandelijkse rapportage neemt dat voor je weg. De rapportage bestaat namelijk uit een aantal onderdelen:

 • Overzicht zoekwoordposities: alle belangrijke overeengekomen zoekwoorden, vergeleken met de rapportage van een maand ervoor.
 • Technische checklist: we onderwerpen je website iedere maand aan talloze technische checks. Heb je een webshop? Dan komen er nog aanvullende tests.
 • Content: ook op het gebied van content staan we nooit stil. Zo beoordelen we iedere belangrijke webpagina aan de hand van ruim 20 on-page factoren.
 • Autoriteit: natuurlijk wil je iedere maand zien hoeveel groter je autoriteit is geworden. Dit houden we netjes bij in een timeline. Bovendien zie je diverse metrics vanuit belangrijke SEO tools als Majestic (Citation Flow en Trust Flow), Ahrefs (UR en DR) en Moz (DA en PA)
 • Analytics: SEO is een middel. Een middel om traffic en conversie te genereren. Resultaat dus. Daarom krijg je een overzicht van je bezoekers (per kanaal) en conversies vanuit zoekmachine optimalisatie.
 • Overzicht + to-do: we toppen de rapportage af met een mooi overzicht. Wat is er gedaan en welke zoekwoorden hebben we ons op gericht? Wat staat er voor komende maand op het programma? En wat verwac
Linkbuilding Uitbesteden

Zijn we écht het beste SEO bureau van Nederland?

Dat willen we niet zo snel over ons bedrijf zeggen. Vooral omdat SEO zo’n divers vakgebied is. Hebben we de beste copywriters, linkbuilders en technische masterminds van Nederland? Het zal erom spannen. Maar wat we wel weten, is dat jij met ons bureau resultaat haalt. Samen bespreken we je doelstellingen en nemen we door wat er met je marketing budget valt te behalen. Weet je al op welke zoekwoorden je wilt scoren, en wie je concurrenten zijn? Dan zijn we al een heel eind op weg!

Samenwerken met ons SEO bureau?

We vatten het even voor je samen: resultaatgericht SEO bureau, werkzaam door heel Nederland, alleen het resultaat telt, heldere doelstellingen, persoonlijk contact en korte lijntjes. Dat is waar SAM Online Marketing voor staat en waar jij van profiteert wanneer jij een samenwerking met ons aangaat. Wil jij ook een drastische groei? Of gewoon eerst een check van je website? Bel ons vandaag nog op om te sparren over de mogelijkheden, of laat je gegevens achter. Kies voor SEO uitbesteden! Of laat eerst een SEO scan doen door onze specialisten. Van daaruit kunnen we voor jouw website een strategie op maat opzetten.

Een SEO bureau zorgt ervoor dat jouw website hoog in de organische zoekresultaten terecht komt door middel van het optimaliseren van drie pijlers. Dit zijn de techniek, on-page en linkbuilding.

SEO-technisch wordt er gekeken naar diverse punten waar Google rekening mee houdt bij het beoordelen van jouw website. Page Speed is hierbij één van de belangrijkste. Zonder een snelle website heb je eigenlijk niks. Bijna iedereen die langer dan drie seconden moet wachten op een pagina voordat deze geladen is klikt al weg. Daarnaast zijn er nog veel andere aspecten als de W3C reglementen, Inline CSS, JavaScript, responsiveness, structured data, etc.

On-page is eigenlijk een soort basis van SEO. Zonder een goed zoekwoordonderzoek en content die op een goede manier is ingericht kun je vaak niet linkbuilden. Dit moet dus eerst goed uitgezet worden.

Linkbuilding zorgt voor de autoriteit van de website. Naast dat je op zoek gaat naar kwalitatieve links voor de landingspagina’s, is het nog belangrijker dat je op zoek gaat naar backlinks voor de homepagina. Ook moet er een uitgebreide linkbuilding strategie uitgezet worden om duidelijk te maken wat de verhouding is tussen de soort backlinks. Moeten er meer blogs geplaatst worden of moeten er juist meer linkpartners of startpagina’s gebruikt worden?

Er zijn verschillende factoren waar je naar kunt kijken bij het vinden van het juiste SEO bureau. Misschien wel de belangrijkste factor is; hoe staat een SEO bureau er zelf voor in de organische zoekresultaten? Zoek je op verschillende termen die te maken hebben met SEO en kun je een specifiek bureau nergens terugvinden, dan zegt dat meestal al genoeg.

Andere belangrijke factoren zijn de werkwijze, transparantie en rapportages. Deze drie staan redelijk met elkaar in verband. Transparantie geldt namelijk voor de werkwijze en rapportages bijvoorbeeld. Je wilt natuurlijk wel weten wat jouw SEO specialist precies voor je doet en waar je dan precies voor betaalt. Worden de doelstellingen gehaald? Zie je de posities groeien in de rapportages? Worden alle werkzaamheden en beloftes ook daadwerkelijk nageleefd? Zijn de antwoorden op al deze vragen positief, dan heb jij hét bureau gevonden waar jij mee wilt samenwerken!

Ontdek jouw SEO score

Doe de GRATIS SEO scan

Laat ons je website analyseren en zet stappen in de juiste richting.

 • Hoe kom jij in de top 3?
 • Waarom sta je er nu nog niet?
 • Wat doet jouw concurrentie wél goed?
SEO Specialist Jake

SEO specialist

Wat andere ondernemers zeggen…

5/5

Ruben

#SEO

Sam Online Marketing en Webdesign doet wat ze beloven; een strakke, resultaat-gerichte website binnen 3 weken. Daarnaast zie ik door alle marketing activiteiten het aantal website bezoekers en leads stijgen. Zeker een aanrader!

5/5

Van Vleuten Marketing

#SEO

Wij hebben een hele prettige samenwerking met SAM Online Marketing. De werkwijze en communicatie is altijd helder. Beide partijen weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Dit is zeker een aanrader.

5/5

Dennis Weggenaar

#SEO #webshop

SAM Online Marketing heeft mij geholpen met de vindbaarheid te verbeteren in de regio. Niet alleen hebben zij gedaan wat ze zeiden, maar kwamen ook steeds met nieuwe manieren om de markt aan te pakken. Professionele werkwijze.

5/5

Monique Jeijsman

#SEO #website

Ik werk nu een aantal maanden samen met Sam online. De communicatie is altijd keurig. Ook als er iets niet goed gaat, dan lossen ze het meteen op. Ze denken goed mee om iets te verbeteren en houden mij ook scherp als ik iets moet aanleveren.

5/5

Global Hair

#SEO #webshop

Met SAM Online Marketing heb ik topposities behaald in Google. Vriendelijke gasten en geduldig! Bedankt SAM :).