SEO bureau
Winnen doe je samen

SEO bureau met bewezen resultaten? SAM Online Marketing is jouw specialist

SEO is de basis van iedere online marketing strategie. Wil jij samenwerken met een SEO bureau die hier ook echt resultaat uit haalt? Dan is SAM Online Marketing jouw partner! In ons bedrijf werken enkel gemotiveerde en resultaatgerichte specialisten, die er gezamenlijk voor zorgen dat je website bovenaan in Google komt te staan.

GRATIS uitgebreid SEO plan ontvangen?

Zoekmachine optimalisatie is namelijk heel divers en uitgebreid. Meerdere specialisten zijn dan ook nodig om daadwerkelijk tot resultaat te komen. Voor iedere pijler van SEO zijn bij ons bureau één of meerdere specialisten werkzaam. Per aspect worden dan ook uitgebreide strategieën op maat uitgezet met de doelstellingen die daarbij horen.

SAM Online Marketing is meer dan 10 jaar werkzaam als online marketing bureau, heeft duizenden SEO nummer 1 posities in Google bereikt en heeft meer dan 100 succesvolle klanten (as we speak). Neem contact op met het beste SEO bureau dat jou online succes brengt om de mogelijkheden te bespreken!

SEO Bureau

Jouw website tot in detail
laten optimaliseren?

Ons bedrijf zorgt voor de zichtbaarheid waar jij al een tijd op zit te wachten! Online succes is bij SAM een garantie.

Wat doet een SEO bureau?

Een SEO bureau zorgt ervoor dat jij zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google terecht komt. Dit wordt gerealiseerd door de drie aspecten van SEO te optimaliseren; on-page, linkbuilding en techniek. Hierbij is het dan ook heel belangrijk dat alle drie deze aspecten ook daadwerkelijk geoptimaliseerd worden. Laat je één van de drie achterwege? Dan zal je zien dat dit de gehele optimalisatie tegenhoudt. Je kunt ons dan ook voor ieder denkbaar onderdeel inschakelen. Zo nemen we het voortouw op alle drie de pijlers van zoekmachine optimalisatie. We blinken uit voor Google, maar ook voor je bezoekers. Meer weten over waar de drie pijlers uit bestaan?

1. De techniek moet in orde zijn

Techniek blijft een belangrijk thema binnen SEO. Gelukkig zit dit wel goed. Want wist je dat SAM Online Marketing hetzelfde bedrijf is als SAM Design?! Met een team vol webdevelopers, programmeurs en graphic designers weet je zeker dat de techniek op orde is.

We werken met WordPress (en WooCommerce), Magento, Shopify, Magento en elk ander denkbaar CMS.

Daarbij zien we geen technisch SEO-aspect over het hoofd: performance, structuur, crawlability, schema.org, alt tags, headings en hreflang-tags zijn termen die ons niet onbekend zijn. Toch is dat niet alles. Zo houden we bij ons bureau ook rekening met crawl budget, websecurity en overige technische aspecten.

2. Schrijf content die écht uniek is

Hoe ben je inhoudelijk sterk, maar ook commercieel en zet je aan tot actie? Dat is de vraag die ons SEO bureau zich bij elk stuk tekst en bij elke landingspagina stelt. Google is gek op diepgaande content en ook een bezoeker ziet graag dat je weet waar je het over hebt. Maar uiteindelijk draait het om conversie. Resultaat, zoals we niet vaak genoeg kunnen benadrukken. Met content maak je voor Google duidelijk waar je pagina en website over gaat en licht je bepaalde zoekwoorden uit. Eerst ga je met een uitgebreid zoekwoordonderzoek dan ook op zoek naar de beste zoekwoorden waar jij op wil scoren. Uit dit onderzoek wordt dan ook meteen duidelijk welke zoekwoorden je op één pagina bij elkaar moet schrijven; de hoofdzoekwoorden en de LSI-zoekwoorden.

seo bureau

3. Word een echte autoriteit

Als full-service SEO bureau zijn we van alle markten thuis. Onze linkbuilding specialisten zetten dan ook een uitgebreide strategie uit die op maat gemaakt is voor jouw branche en persoonlijke website. Linkbuilding gaat om duiken in metrics, relaties aangaan, onderzoeken welke links bij welke branche het beste passen en bovenal; zorgen dat Google jou als een echte autoriteit gaat zien. Deze autoriteit wordt gecreëerd door kwalitatieve backlinks vanuit een ander domein die naar jouw website linken. Linkbuilden kan dan ook op veel verschillende manieren. Degene die hier het meeste voor gebruikt worden zijn het plaatsen van artikelen met een backlink hierin verwerkt op een blog, ruilen van backlinks met een linkpartner en plaatsen van links op een kwalitatieve startpagina.

SEO Uitbesteden

Word winstgevend
met een SEO bureau!

Professionals hebben de expertise om een strategie op maat te maken waarmee jij de topposities inneemt in de organische zoekresultaten van Google!

Wat heeft ons SEO bureau bereikt?

Voor onze klanten hebben wij duizenden topposities bereikt. Hiermee wisten we veel meer bezoekers te genereren wat gelijk staat aan meer conversie! Dat is waar het allemaal om draait wanneer jij kiest voor je SEO laten doen door een bureau. We kunnen als online marketing bureau pretenderen dat we de beste van Nederland zijn in SEO, maar daar kopen we niks voor. Beloftes doen we ook niet aan. Wij houden van transparantie en duidelijkheid. Concrete doelstellingen en resultaten is waar wij voor gaan. Dit is ook te herleiden uit onze klanten die jou voor zijn gegaan. Hiermee hebben we meerdere topposities bereikt waardoor onder andere de hoeveelheid bezoekers per maand is gestegen, wat weer leidt tot meer conversies. Dát is waar wij voor gaan, en niks minder.

Ons werk

GC Biotech Cases afb 4

Meer dan 2.000 maandelijkse bezoekers!

GC Biotech

AJM van Houdt

Een stijging van 683% in organisch verkeer

A.J.M. van Houdt

Waarom SAM Online Marketing als SEO bureau?

Wie is het beste zoekmachine optimalisatie bureau van Nederland? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is wel hoe wij ons opstellen wanneer jij een samenwerking met ons aangaat. Wij bieden de beste service met de beste SEO specialisten. Hoe we dit bereiken? SEO bestaat uit 3 pijlers en als SEO bedrijf hebben wij dan ook 3 pijlers voor onszelf en voor jou opgesteld:

enkel het resultaat telt, we houden persoonlijk contact en we sturen heldere rapportages en doelstellingen zodat jij precies weet waar je aan toe bent!

Op deze manier weten we zeker dat jij tevreden zal zijn. We duiken er hieronder dieper op in.

1. Enkel het resultaat telt

Verreweg de belangrijkste pijler – we vallen in herhaling – is resultaat. Ook al is het contact belabberd, heb je geen idee wat er gebeurt en vind je ons eigenlijk helemaal niet aardig, als je overal op 1 staat ben je blij! Natuurlijk wil je prettig samenwerken met jouw SEO bureau. Dat staat buiten kijf. Maar altijd staat het resultaat voorop!

2. Persoonlijk contact

Ken je dat: van die accountmanagers die eigenlijk helemaal niet betrokken zijn maar simpelweg als doorgeefluik fungeren? Bij ons SEO bureau geen gladde praatjes en mannen in pak. Nee, je contactpersoon is degene die daadwerkelijk de leiding heeft over je project. Zodra de telefoon wordt neergelegd, worden de mouwen opgestroopt. Technische analyses, sterke content schrijven en concurrentieanalyses op het gebied van linkbuilding zijn aan de orde van de dag. Wil je iets weten? Bel of stuur een mailtje. We staan altijd voor je klaar en gaan samen aan de slag om resultaat te behalen!

3. SEO bureau met heldere rapportages en doelstellingen

We weten het: SEO kan soms een beetje vaag lijken. Je wilt weten wat er gebeurt en je wilt naar een helder doel toewerken. That makes two of us! Vooraf stellen we gezamenlijk SMART-doelen op. Dit kan in de vorm van bezoekers, posities, leads of omzet. Vervolgens werk je samen met ons bureau naar dit doel toe. Daarbij krijg je iedere maand een uitgebreide rapportage waarin alles van A tot Z beschreven staat. SEO is zo’n onwijs breed vakgebied dat je vaak niet helemaal inzichtelijk hebt wat er nou gebeurt. Maar onze maandelijkse rapportage neemt dat voor je weg. De rapportage bestaat namelijk uit een aantal onderdelen:

  • Overzicht zoekwoordposities: alle belangrijke overeengekomen zoekwoorden, vergeleken met de rapportage van een maand ervoor.
  • Technische checklist: we onderwerpen je website iedere maand aan talloze technische checks. Heb je een webshop? Dan komen er nog aanvullende tests.
  • Content: ook op het gebied van content staan we nooit stil. Zo beoordelen we iedere belangrijke webpagina aan de hand van ruim 20 on-page factoren.
  • Autoriteit: natuurlijk wil je iedere maand zien hoeveel groter je autoriteit is geworden. Dit houden we netjes bij in een timeline. Bovendien zie je diverse metrics vanuit belangrijke SEO tools als Majestic (Citation Flow en Trust Flow), Ahrefs (UR en DR) en Moz (DA en PA)
  • Analytics: SEO is een middel. Een middel om traffic en conversie te genereren. Resultaat dus. Daarom krijg je een overzicht van je bezoekers (per kanaal) en conversies vanuit zoekmachine optimalisatie.
  • Overzicht + to-do: we toppen de rapportage af met een mooi overzicht. Wat is er gedaan en welke zoekwoorden hebben we ons op gericht? Wat staat er voor komende maand op het programma? En wat verwachten we van jou hierin. Deze vragen worden uitgebreid beantwoordt door ons bedrijf in het slot van de rapportage.
SEO Doelstellingen

Zijn we écht het beste SEO bureau van Nederland?

Dat willen we niet zo snel over ons bedrijf zeggen. Vooral omdat SEO zo’n divers vakgebied is. Hebben we de beste copywriters, linkbuilders en technische masterminds van Nederland? Het zal erom spannen. Maar wat we wel weten, is dat jij met ons bureau resultaat haalt. Samen bespreken we je doelstellingen en nemen we door wat er met je marketingbudget valt te behalen. Weet je al op welke zoekwoorden je wilt scoren, en wie je concurrenten zijn? Dan zijn we al een heel eind op weg!

Samenwerken met ons SEO bureau?

We vatten het even voor je samen: resultaatgericht SEO bureau, werkzaam door heel Nederland, alleen het resultaat telt, heldere doelstellingen, persoonlijk contact en korte lijntjes. Dat is waar SAM Online Marketing voor staat en waar jij van profiteert wanneer jij een samenwerking met ons aangaat. Wil jij ook een drastische groei? Bel ons vandaag nog op om te sparren over de mogelijkheden, of laat je gegevens achter. Kies voor SEO uitbesteden! Of laat eerst een SEO scan doen door onze specialisten. Van daaruit kunnen we voor jouw website een strategie op maat opzetten.

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

Specialist Jake

Jake

Jouw SEO specialist

GRATIS SEO scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.

Veelgestelde vragen over SEO

SEO zorgt er simpelweg voor dat jij meer bezoekers op jouw website of webshop krijgt. Dit zorgt er dus ook direct voor dat je meer conversies krijgt. Natuurlijk moet de website daar dan ook goed op ingericht zijn. Als jouw website er meteen al niet aanlokkelijk uitziet en niet goed ingericht is met knoppen en dergelijke, dan zullen mensen niet geneigd zijn om door te klikken en meer te zien.

Met SEO creëer je dus organische zichtbaarheid. Als je op veel plekken gezien wordt dan geeft dit vertrouwen aan de bezoeker. Los daarvan kijken de meeste mensen op het internet niet verder dan de eerste pagina en vaak zelfs niet verder dan de top vijf organische posities. Het is dus belangrijk om op de eerste pagina terecht te komen. Zo krijg je bezoekers en kun jij jouw product of dienst verkopen. Uiteindelijk draait het allemaal om resultaat!

Een SEO bureau zorgt ervoor dat jouw website hoog in de organische zoekresultaten terecht komt door middel van het optimaliseren van drie pijlers. Dit zijn de techniek, on-page en linkbuilding.

SEO-technisch wordt er gekeken naar diverse punten waar Google rekening mee houdt bij het beoordelen van jouw website. Page Speed is hierbij één van de belangrijkste. Zonder een snelle website heb je eigenlijk niks. Bijna iedereen die langer dan drie seconden moet wachten op een pagina voordat deze geladen is klikt al weg. Daarnaast zijn er nog veel andere aspecten als de W3C reglementen, Inline CSS, JavaScript, responsiveness, structured data, etc.

On-page is eigenlijk een soort basis van SEO. Zonder een goed zoekwoordonderzoek en content die op een goede manier is ingericht kun je vaak niet linkbuilden. Dit moet dus eerst goed uitgezet worden.

Linkbuilding zorgt voor de autoriteit van de website. Naast dat je op zoek gaat naar kwalitatieve links voor de landingspagina’s, is het nog belangrijker dat je op zoek gaat naar backlinks voor de homepagina. Ook moet er een uitgebreide linkbuilding strategie uitgezet worden om duidelijk te maken wat de verhouding is tussen de soort backlinks. Moeten er meer blogs geplaatst worden of moeten er juist meer linkpartners of startpagina’s gebruikt worden?

De kosten voor een SEO bureau zijn heel uiteenlopend. In principe worden deze kosten dan ook gebaseerd op de hoeveelheid uren die we maandelijks verwachten nodig te hebben. Daarnaast betaal je altijd eenmalige opstartkosten. Aan het begin van de samenwerking krijg je namelijk een soort kickstart. Hier moeten de meeste teksten geschreven worden voor diverse landingspagina’s als basis om vervolgens verder te kunnen versterken met linkbuilding.

Online marketing bureaus vragen over het algemeen een uurtarief die ligt tussen de €100 en €120. Zijn jouw wensen en verwachtingen hoog, dan zullen er meer uren nodig zijn voor het optimaliseren van jouw website, wat dus betekent dat de kosten hoger zullen uitvallen. Voor de gemiddelde website betaal je €700 tot €1200 euro per maand. Wil je later uitbreiden en voor veel meer zoekwoorden scoren, dan kan dat altijd en zal de prijs daarin meegaan.

Zelf zou je al het één en ander aan SEO kunnen doen. Dit betreft voornamelijk het schrijven van teksten en eventueel een stukje linkbuilding. Het technische deel kun je beter overlaten aan iemand die hier een professional in is. Een klein foutje aan de achterkant van de website kan namelijk al zorgen voor een drastische verandering aan de voorkant van de website.

Hetgeen wat je voornamelijk al zelf aan kunt pakken is het schrijven van teksten. Hiervoor zou je niet eens een heel uitgebreid onderzoek hoeven doen. Zoek simpelweg op het zoekwoord waar je voor wilt scoren en klik de bovenste pagina’s aan die in de organische zoekresultaten staan. Hier zou je inspiratie uit op kunnen doen voor het schrijven van de tekst. Hoe eerder jij de teksten online zet, hoe eerder ze geïndexeerd kunnen worden door Google en dus autoriteit kunnen krijgen. Als een specialist hier vervolgens de juiste aanpassingen aan doet zal de pagina alleen maar sneller kunnen groeien.

Wat betreft linkbuilding kun je eventueel in jouw omgeving op zoek gaan naar een website waar je jouw link op kunt plaatsen. Echter weet je niet precies welke links wel en niet goed zijn en waar je precies naar moet kijken om de kwaliteit te kunne waarborgen. Eigenlijk kun je dit dus ook beter overlaten aan een specialist.

Voordat je daadwerkelijk resultaat ziet moet je over het algemeen rekenen op 6 tot 12 maanden. SEO heeft namelijk tijd nodig. Voordat een pagina autoriteit krijgt en opgepakt wordt moet het vaak eerst enkele keren geïndexeerd worden door een zoekmachine als Google. Natuurlijk kunnen diverse factoren dit proces wel ondersteunen en eventueel versnellen. Denk dan aan het technische aspect van de website. Als de website technisch perfect in elkaar zit, dan geeft de zoekmachine jouw website automatisch al meer voorrang en is het makkelijker voor de zoekmachine om jouw website te crawlen. 

Linkbuilding is daarbij ook een ondersteunend onderdeel. Door te linkbuilden creëer je namelijk autoriteit op de website en op specifieke pagina’s. Echter is het wel belangrijk dat de kwaliteit van iedere link gewaarborgd wordt en dat je niet te snel gaat. Plaats je toch te veel links in een korte tijd, dan kan Google dit zien als spam en werkt dit dus weer averechts.

Er zijn verschillende factoren waar je naar kunt kijken bij het vinden van het juiste SEO bureau. Misschien wel de belangrijkste factor is; hoe staat een SEO bureau er zelf voor in de organische zoekresultaten? Zoek je op verschillende termen die te maken hebben met SEO en kun je een specifiek bureau nergens terugvinden, dan zegt dat meestal al genoeg.

Andere belangrijke factoren zijn de werkwijze, transparantie en rapportages. Deze drie staan redelijk met elkaar in verband. Transparantie geldt namelijk voor de werkwijze en rapportages bijvoorbeeld. Je wilt natuurlijk wel weten wat jouw SEO specialist precies voor je doet en waar je dan precies voor betaalt. Worden de doelstellingen gehaald? Zie je de posities groeien in de rapportages? Worden alle werkzaamheden en beloftes ook daadwerkelijk nageleefd? Zijn de antwoorden op al deze vragen positief, dan heb jij hét bureau gevonden waar jij mee wilt samenwerken!