SEO
Samen bezoekers genereren

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimization

De term SEO is waarschijnlijk al regelmatig op je scherm voorbijgekomen. Maar wat is SEO nou eigenlijk? En hoe zet je Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie) in om optimaal te profiteren van zoekmachines als Google?

Elke dag meer bezoekers met SEO

Maandelijks budget *

Met het optimaliseren van jouw website met SEO zorg je ervoor dat je zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten terecht komt. Zo zal je veel bezoekers krijgen wat dus ook zorgt voor meer conversie en omzet. Dat is natuurlijk precies wat je wil als je een product of dienst verkoopt. Maar wat moet je precies doen om op de eerste pagina te komen? Is het makkelijk om de optimalisatie zelf te doen of kun je SEO beter uitbesteden aan een online marketing bureau vol specialisten? We gaan er hieronder uitgebreid op in!

SEO

Alles weten over SEO?

SEO is een breed begrip. Veel details worden over het hoofd gezien. Wij geven je gratis advies over de kansen die je op jouw website laat liggen!

Wat is SEO?

Met zoekmachine optimalisatie – dit is de meest gangbare term in het Nederlands – optimaliseer je jouw website zo goed mogelijk volgens de richtlijnen van zoekmachines. Denk hierbij aan zoekmachines als Yahoo, Bing of DuckDuckGo en uiteraard internetgigant Google. Daar laatstgenoemde meer dan 90% van het marktaandeel heeft, komt SEO grotendeels neer op het optimaliseren hiervoor.

De betekenis van SEO is dan ook; Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands.

Binnen de resultaten van een zoekmachine zie je diverse websites. Het geheel van deze pagina wordt ook wel de SERP genoemd, wat staat voor Search Engine Result Page. Deze pagina bestaat uit het betaalde gedeelte, vol met advertenties (SEA) en het organische gedeelte (SEO), met gratis resultaten waar je echt voor kunt optimaliseren. Het advertentie gedeelte kun je herkennen aan het woord ‘advertentie’ in het Nederlands, of ‘ad’ in het Engels dat voor de titel van de pagina staat. Dit is de link van één van de resultaten waar je meestal op klikt in de SERP van, over het algemeen, Google. Onder het advertentie gedeelte komen dan de organische zoekresultaten waarvoor je met SEO terecht kunt komen. Om deze posities te behalen kun je jouw website op verschillende manieren optimaliseren. Uiteraard wil je in de organische zoekresultaten uiteraard op nummer één komen! Maar is SEO echt belangrijk om daar te komen?

Het belang van SEO

Je weet nu wat SEO is, maar wat is nu het belang van de optimalisatie voor jouw website? En wat kan het betekenen voor jouw bedrijf? We geven je SEO advies:

Wanneer men op zoek is naar een dienst of product, maar zich nog wil gaan verdiepen in de materie, komt men al gauw uit bij Google. Sterker nog, ruim 95% van de mensen geeft aan hiervoor zoekmachines te raadplegen. Wil jij de eerste website in de organische zoekresultaten zijn die iemand met interesse over jouw dienst of product ziet? Dan is SEO the way to go! Wanneer je jouw website op de juiste manier optimaliseert, ben je dus een van de eersten die een mogelijke lead ziet. Dit betekent dat men direct kennismaakt met jouw dienst of product en een impressie krijgt van jouw bedrijf. Dit maakt SEO marketing essentieel voor lead generatie of als kapstok voor andere online marketing diensten als emailmarketing of remarketing via platforms als Google Ads (SEA) en Social Media. Zoekwoorden die gebruikt woorden voor Google Ads zijn dan bijvoorbeeld goed verwerkt in deze pagina. Daarnaast ziet de pagina er ook meteen een stuk beter en professioneler uit. Optimalisatie voor jouw website om hoog te komen in de organische zoekresultaten is dus zeker een goede investering!

Al met al is zoekmachine optimalisatie dus een prachtig middel om een flinke kickstart aan jouw bedrijf te geven, maar ook om dit vervolgens te behouden. Je website heeft namelijk veel meer autoriteit gekregen. Het is dus ook een investering in de toekomst van jouw bedrijf! De vraag is nu alleen; wat komt er allemaal kijken bij het optimaliseren voor Google? Heb je hier SEO hulp bij nodig? We gaan er hieronder dieper op in.

Wat komt er kijken bij SEO voor Google?

In de breedste zin van het woord komt het er bij de optimalisatie voor de organische zoekresultaten van Google op neer dat je jouw website volgens hun richtlijnen (ranking factors) vormgeeft. Wanneer je dit aan SEO specialisten vraagt, loopt het aantal ranking factoren uiteen van 200 tot wel 500 onderdelen. Hoeveel het precies is, weet niemand. Wat we wel weten, is waar Google allemaal naar kijkt met het beoordelen van jouw website. Zoekmachine optimalisatie bestaat dan ook uit drie pijlers. Namelijk content, autoriteit – oftewel linkbuilding – en de techniek van jouw website.

Het on-page plaatje binnen SEO

Inhoud, in de vorm van content, is de basis van jouw website én van de SEO optimalisatie van jouw website. Je wilt de bezoekers van Google op een zo goed mogelijke manier voorzien in hun informatiebehoefte. Dit kan een product zijn, maar ook een dienst. De inhoud hier is van cruciaal belang. Dit begint bij een juiste zoekwoord verdeling (hierover later nog meer). Je wilt namelijk dat de inhoud van jouw website of webshop overeenkomt met de behoefte of zoekvraag van een bezoeker. Dit is ook binnen het grotere marketingplaatje logisch:

als iemand zoekt naar een auto, wil hij ook daadwerkelijk een auto zien en geen autobanden of een motor.

De kwaliteit van content wordt binnen SEO echter niet alleen gemeten door middel van zoekwoord verdeling. Google heeft namelijk diverse manieren om te bepalen of een bezoeker jouw website ook echt waardeert. Er wordt door Google namelijk gekeken naar de bounce-rate, time on site en het aantal bekeken pagina’s. Met de bounce-rate wordt de hoeveelheid mensen bedoeld die na het bezoeken van één pagina de website meteen weer verlaten, zonder door te klikken. Het spreek uiteraard voor zich dat als de bounce-rate hoog is, Google jouw site minder waardeert. Wat betreft de time on site en aantal bekeken pagina’s spreekt het natuurlijk ook voor zich dat als dit percentage hoog is, Google jouw site dus ook minder waardeert. Met SEO zorgen we er dus voor dat je goed gevonden wordt, maar ook dat de website aantrekkelijker wordt voor de bezoekers. Zo zullen jouw bezoekers meer willen lezen en zien, waardoor ze sneller doorklikken! Hier komt het technische deel vooral bij kijken. Met een goede techniek kun je namelijk zorgen voor een geweldige gebruikerservaring. Hierover later meer!

En natuurlijk de ultieme beloning: doen van een deelactie op social media of het sturen van een link naar jouw SEO website. Vooral bij de wat commerciëlere zoektermen is het echter lastig om links te genereren. Voor het bouwen van autoriteit en het doen van linkbuilding is meer nodig. Wat is de rol van autoriteit eigenlijk binnen SEO en hoe optimaliseer je dit?

Resultaten Halen

Gericht resultaten
halen met SEO

Met SEO kun jij je heel gericht focussen op je publiek. Ben jij dus zichtbaar voor jouw publiek dan stromen de bezoekers én conversies dagelijks binnen!

Hoe creëer je autoriteit meet SEO door middel van Linkbuilding?

Linkbuilding is niet voor niets een van de belangrijkste onderdelen van Search Engine Optimization. Net als een persoon die een review gebruikt, ziet Google een link als een soort stem naar jouw website. Waar Google voorheen PageRank gebruikte om de autoriteit van een website te bepalen, gaat dit tegenwoordig een stuk complexer. Linkbuildingtools als Majestic, Moz en Ahrefs hebben hun eigen meetwaarden om de autoriteit van een website te bepalen, maar zeker weten doen we het nooit. Over het algemeen hebben we het met deze meetwaarden over de DA-waarde en PA-waarde. Dit staat voor Domain Authority en Page Authority. Het komt er simpelweg op neer; hoe hoger de DA of PA, hoe meer autoriteit een website of pagina dus heeft. Deze waarden zijn erg belangrijk als je wil dat jouw site goed scoort in Google. Wanneer jouw Domain Authority erg laag is, is dit ook een reden voor Google om jouw site niet te waarderen.

Idealiter binnen SEO is een link naar jouw website een echte stem. Dit is iemand die vrijwillig naar jouw website linkt, zonder hiertoe aangezet te worden. Aangezien Google echter nog steeds kijkt naar de kwaliteit van een link én de hoeveelheid links, blijkt dit in de praktijk lastiger te zijn. Wil je een kwalitatieve link bemachtigen, loop je zelfs kans dat je hier geld voor moet betalen. Ongeacht of een link gratis is of niet – kijk goed of deze link veel waarde heeft – , aansluit op de inhoud van jouw website én of er daadwerkelijk bezoekers op deze website zitten. Wanneer je je hieraan houdt, weet je vrijwel zeker dat de link wordt gewaardeerd door Google. Met sterke links zul je de DA-waarde van jouw website dus verhogen! De hoeveelheid links hangt in principe af van de concurrentie.

Toch is SEO meer dan alleen content en linkbuilding. Google wil een zo goed mogelijk zoekresultaat laten zien aan bezoekers. Wanneer men eenmaal op het zoekresultaat beland is, moet er ook een geweldige bezoekerservaring worden geboden. Wat hier allemaal bij komt kijken, lees je hieronder!

Concurrentieanalyse

De SEO-technische kant van jouw website

De techniek heeft binnen SEO optimalisatie van jouw website vooral betrekking op de gebruikerservaring van zowel bezoekers als zoekmachines. Dit kan vrij technisch van aard zijn en dient dan ook in de regel overgelaten te worden aan een webbouwer. Voorwaarde hiervoor is wel dat jouw webbouwer de juiste instructies krijgt. Denk bij techniek van een website aan verschillende dingen:

  • De laadtijd van een pagina (te checken via https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/, of bijvoorbeeld GTMetrix). Wanneer de laadtijd te traag is zullen bezoekers jouw website snel verlaten. Over het algemeen zijn internet gebruikers namelijk relatief ongeduldig en willen snel door kunnen klikken. Als je website dus een lage pagespeed heeft zal dit weer invloed hebben op dingen als de bounce-rate of time on page, wat weer invloed heeft op de waardering van Google voor jouw website.
  • De structuur van een website en de interne links. Dit heeft niet alleen met techniek te maken, maar ook met autoriteit en linkbuilding. Naast dat jouw bezoekers namelijk makkelijk door kunnen klikken naar andere relevante pagina’s, geef je met interne links deze pagina’s namelijk ook meer autoriteit.
  • Het juiste gebruik van headings, titels, alt attributen en gebruiksvriendelijke, intuïtieve URL’s. Deze punten geven een pagina meer waardering van Google. Ook wat betreft content. Hier kun je namelijk weer zoekwoorden in verwerken die Google uitleest. Zo maak je weer meer duidelijk wat het onderwerp van jouw pagina is.
  • Een beveiligde website met SSL-certificaat. Zo een certificaat zorgt ervoor dat de gegevens van de bezoekers veilig zijn. Met een SSL-certificaat is het voor cybercriminelen haast niet mogelijk om bij de privacy gegevens te komen. Dit laat dus weer aan Google zien dat jouw website betrouwbaar is.
  • Het optimaliseren van de crawlability. Dit doe je door middel van sitemaps aanmaken, robots.txt op de juiste manier instellen, een goede linkstructuur doorvoeren zodat de bots makkelijk door de site kunnen crawlen, etc. Op deze manier zullen jouw pagina’s makkelijker en sneller geïndexeerd worden in Google.

Daarnaast zijn er nog andere punten die een site technisch een boost geven zoals het optimaliseren van paginanummering (Canonicals), het optimaliseren van verschillende taalinstellingen (Hreflang) en het optimaliseren van codering (beperk Inline CSS en W3C fouten). Dit maakt het gebruikersgemak beter, waardoor Google jouw website voorrang zou geven op andere domeinen.

Zoals je ziet heeft de techniek ook weer veel gemeen met linkbuilding en content, en is SEO meer dan alleen content schrijven en linkbuilding. Met de Core Web Vitals update van Google wordt het hebben van een snelle website ook nog eens een stuk belangrijker. Maar geen zorgen: een goede webbouwer tackelt 90% van deze punten. De andere 10% behoeft een goede instructie.

De juiste zoekwoorden voor het optimaliseren van jouw website in Google met SEO

Nu kun je jouw website geheel volgens de richtlijnen van Google inrichten, maar dan moet je wel weten op welke zoektermen je je gaat richten. De basis van SEO is dan ook het uitvoeren van een uitgebreid zoekwoordonderzoek. Binnen dit vakgebied wordt steeds minder op letterlijke zoekwoord verdeling gelet. Wat echter wel van belang is, is dat je weet waar de behoefte van jouw doelgroep liggen. Dit moet vervolgens gekoppeld worden aan concrete zoektermen. Wanneer je de gehele lijst van mogelijkheden in kaart hebt gebracht, is het vervolgens zaak om te bekijken voor welke zoekterm je een aparte pagina schrijft en welke termen je juist weer clustert. Soms is het namelijk beter om meerdere zoektermen op één pagina te schrijven. Als er namelijk bijvoorbeeld twee zoekwoorden voor een pagina op nummer 1 staan dan zullen die de andere zoekwoorden aantrekken en dus weer een boost geven. SEO bestaat dus nog steeds uit de drie pijlers, maar je moet wel weten welke zoekwoorden je gaat optimaliseren!

Hoe doe ik SEO voor mijn website?

We hebben je nu de ingrediënten van SEO aangereikt. Nu is het zaak om het volledige recept erbij te pakken en het te gaan bereiden tot een volledig gerecht. Wat is nu de volgorde waarin je te werk moet gaan? SEO optimalisatie voor Google begint in de regel bij de techniek van jouw website. Wanneer je de punten die eerder de revue zijn gepasseerd goed doorvoert, bied je een optimale gebruikerservaring aan jouw bezoekers. De basis is hiermee gelegd. Dit fundament breid je vervolgens uit met jouw eerder uitgevoerde zoekwoordonderzoek. Als SEO specialist schrijf je relevante content waarin je jouw bezoekers antwoord geeft op hun vragen. Hierbij vul je alle SEO-technische factoren in en zorg je voor een heldere structuur door menu en interne links op een juiste manier in te richten. Uiteraard ben je hiermee nooit echt klaar; er is altijd nog wel een blog te schrijven of een pagina om aan te passen. Zodra je deze stappen af bent gegaan, is het tijd om je te richten op het echt versterken en een boost geven van de pagina en het domein met een belangrijk onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie: linkbuilding. Dit is een proces dat bestaat uit herhaling, en herhaling. Je blijft op zoek gaan naar nieuwe kansen en prospects om naar jouw website te laten verwijzen.

Houd de basisregels en pijlers van SEO-marketing aan en in veel branches ben jij dan al gauw een van de toppers. Natuurlijk geldt dit niet voor iedere branche: in sommige branches is de concurrentie dusdanig hoog dat je een betrouwbare partner in moet schakelen: een SEO bedrijf. Wij geven ons hiervoor graag op en gaan graag het gevecht aan met jouw concurrenten!

Direct SEO van jouw website uitbesteden?

Wil jij ook direct aan de slag met het optimaliseren van jouw website om zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google te komen? Of kies je liever voor SEO uitbesteden? We helpen je graag verder! Neem contact op met ons SEO bureau en bespreek de mogelijkheden met een specialist. Voordat je het weet bestormen we samen de top van Google! Benieuwd hoe je er nu voor staat? Doe dan de SEO scan!

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

Specialist Jake

Jake

Jouw SEO specialist

GRATIS SEO scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.

Veelgestelde vragen over SEO

SEO kun je zeker zelf een begin aan maken! Denk dan bijvoorbeeld aan het schrijven van teksten met het belangrijkste zoekwoord waar je voor schrijft hier enkele keren in verwerkt. Het is hierbij wel heel belangrijk om het zoekwoord niet te spammen! Google merkt deze spam namelijk op en geeft jouw pagina automatisch al weinig tot geen autoriteit. Daarnaast kun je voor het creëren van autoriteit alvast in je omgeving vragen of mensen een linkruil willen doen. Misschien mag je wel tegen betaling een link plaatsen op hun pagina. De technische SEO kun je beter overlaten aan een echte techneut. Met het technische aspect kun je namelijk snel al wat fout doen. Één kleine aanpassing kan er al voor zorgen dat alles aan de voorkant van de website scheef gaat staan. Dit kun je dus echt het beste overlaten aan iemand die hier dagelijks mee bezig is.

Over het algemeen wordt aangeraden om het optimaliseren van jouw website toch aan een SEO specialist over te laten. Ten eerste hebben zij de contacten voor het linkbuilden. Zo weet je dus zeker dat er geen slechte links naar jouw website zullen verwijzen. Bij iedere link die we nog niet kennen wordt de kwaliteit namelijk gewaarborgd. Maar ook met het schrijven van SEO teksten wordt alvorens een goede analyse gedaan naar hoe de pagina geschreven moet worden. De content samen met het zoekwoordonderzoek is namelijk de basis van SEO. Zonder een goede basis kun je natuurlijk niet bouwen. Om de optimalisatie goed te laten verlopen en een goede basis te kunnen zetten is het belangrijk om dit dus door een specialist te laten doen. Anders ben je jouw tijd misschien aan het stoppen in iets dat niet werkt. Ook is SEO een klus die veel tijd in beslag neemt. De meeste ondernemers hebben die tijd simpelweg niet.

Zoals je waarschijnlijk al weet of hebt gehoord is SEO een duurzaam proces. Het duurt even voordat je de top hebt bereikt, maar dan ben je ook haast niet meer weg te slaan! Over het algemeen wordt dan ook gezegd dat dit proces minimaal 6 tot 12 maanden duurt. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van de concurrentie. Het hangt dan voornamelijk af van wat de concurrenten hebben gedaan met linkbuilding. In de ene branche wordt er heel veel gelinkbuild op maar één pagina. Denk dan bijvoorbeeld aan de verhuisbranche. Hier worden met grote steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zelfs meer dan 100 en soms zelfs 200 links geplaatst. Daarbij moeten de andere pagina’s ook nog veel links krijgen. Om in de buurt te komen van de top is er dus veel tijd nodig voor alleen linkbuilding. In dit geval kan dit dan ook veel langer dan 12 maanden duren. Je kan namelijk niet te snel linkbuilden, want dat ziet Google weer als spam, waardoor je juist benadeeld zal worden.

Het verschil tussen SEO en SEA is simpelweg het organische gedeelte en het adverterende gedeelte van de zoekresultaten. Wanneer je deze afkortingen uitschrijft, Search Engine Optimization en Search Engine Advertisement, wordt het verschil dan ook meteen duidelijk. 

Zoals met iedere advertentie moet je hier ook op het internet voor betalen, naast dat je betaalt voor de kosten van de werkzaamheden van een SEA specialist. Met SEO hoef je alleen te betalen voor de werkzaamheden van de specialist en eventueel enkele keren voor het plaatsen van een sterke blog of link.

Het verschil tussen SEO en SEA is ook de duurzaamheid van beide processen. Met SEA kun je een advertentie namelijk simpelweg aan en uitzetten. Dan sta je er wel of niet. Echter werkt dit met SEO heel anders. Waar je wel voor blijft betalen zijn de links die naar jouw website verwijzen. Deze kun je ook niet zomaar tijdelijk uitschakelen. Doe je dit wel, dan zal je zien dat alle posities drastisch zullen zakken. Als je hier niks aan veranderd dan is het moeilijk om van jouw toppositie te verdwijnen!

Als jij een product of dienst verkoopt op het internet is SEO zeker belangrijk! Ten eerst zul je altijd in de top te vinden zijn wanneer je daar eenmaal staat. Op deze manier zullen er altijd bezoekers op jouw website komen en zul je jouw product of dienst steeds meer verkopen. Zeker als je eenmaal in de top drie terecht komt. Hier zullen de meeste bezoekers op afkomen. Eigenlijk zul je vanaf de elfde positie, dus vanaf de tweede pagina, haast geen bezoekers meer krijgen. Geen bezoekers betekent geen verkopen. Laat staan als je helemaal niet aan SEO of SEA doet. Dan ben je helemaal niet te vinden, tenzij iemand jouw winkel en naam kent en hier dus specifiek op zoekt. 

Daarnaast is SEO ook een stukje vertrouwen voor de bezoekers. Veel mensen die op het internet surfen, slaan de advertenties namelijk bij voorbaat al over. En dan hebben ze de advertentie of jouw pagina nog niet eens gelezen. Positie 1 tot en met 3 geven de bezoekers het meeste vertrouwen. Voor hen betekent dit vaak dat jouw website legitiem is.

De SEO kosten zijn in principe geheel afhankelijk van jouw wensen, de concurrentie en wat er allemaal gedaan moet worden aan de website. Is de concurrentie moordend waarbij dus veel linkbuilding gedaan moet worden, dan zal dit uiteraard invloed hebben op de prijs die jij maandelijks betaalt voor SEO. Naast de tijd die er gestoken moet worden in linkbuilding zullen er in sommige gevallen ook veel pagina’s geschreven moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan lokale SEO door heel Nederland. In dat geval moeten er voor heel veel steden pagina’s geschreven worden en zullen de kosten oplopen. Webshops zijn over het algemeen redelijk groot et veel verschillende productcategorieën. Dit is om deze reden in ieder geval al wat duurder.

Over het algemeen liggen de kosten voor SEO met websites die geen hele hoge concurrentie hebben tussen de 500 en 800 euro. Vervolgens kun je altijd upgraden als je wilt dat de focus op meerdere pagina’s komt. Gaat het om een webshop dan zullen de kosten in eerste instantie al minsten 1000 euro zijn. Met hele grote websites en webshops kunnen de kosten dus goed oplopen als je wilt dat alles aangepakt wordt. Dit kan 4000 euro worden, maar ook zomaar oplopen tot 10000 euro. Het is dus volledig afhankelijk van jouw wensen, concurrenten en de grootte van jouw website of webshop.

SEO bestaat uit drie aspecten, namelijk on-page content optimalisatie, het opbouwen van autoriteit met linkbuilding en je website of webshop SEO technisch in orde maken. Deze drie aspecten waar SEO uit bestaat staan heel nauw met elkaar in verband en moeten dus ook alle drie de nodige aandacht krijgen. Zonder optimalisatie van alle drie de aspecten zal je de échte topposities niet zo makkelijk bereiken.

Met on-page worden verschillende werkzaamheden gedaan. Allereerst wordt er een zoekwoordonderzoek gedaan, waaruit duidelijk wordt voor welke zoekwoorden je wilt scoren en eventueel welke het belangrijkste zijn en welke iets minder aandacht nodig hebben. Vervolgens ga je aan de slag met het schrijven van de content aan de hand hiervan. Ook worden andere on-page SEO aspecten hierbij aangepakt. Denk dan aan het optimaliseren van H1 tags, meta descriptions, page titles, interne linkstructuur en meer.

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel om de autoriteit van de website of webshop hoog te krijgen. Hierbij is het belangrijk dat de links die gezocht worden ook van goede kwaliteit zijn. Slechte links zullen namelijk juist averechts werken. Van iedere link wordt door een specialist dus tot in de puntjes geanalyseerd of deze van kwaliteit is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de DA-waarde, DR-waarde, Trust Flow, Citation Flow, spam score, etc. Daarnaast wordt er een uitgebreide strategie uitgezet van wat voor soort links er nodig zijn en in welke verhouding. De ene branche gebruikt meer blogs, de andere branche gebruikt weer meer linkpartners en weer in een andere branche worden haast alleen maar startpagina’s gebruikt.

Wat betreft het SEO-technische aspect is het belangrijk dat je hiervoor een techneut inschakelt. Één kleine, foute aanpassing kan er al voor zorgen dat de website aan de voorkant volledig op zijn kop staat. Dit is zonde en zonde van het SEO proces. Hierdoor zal de website namelijk een klap krijgen. 

Met technische deel wordt er ook naar diverse punten gekeken. Denk aan W3C regels die nageleefd moeten worden bij het design en het bouwen van de website, Inline CSS regels mogen niet aanwezig zijn, de website moet snel genoeg zijn op zowel mobiele apparaten als op desktop en zo zijn er nog wel meer punten!