Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Autoriteit
door topposities

GRATIS advies over jouw website

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

Dienstpagina / Landingspagina - SEO Scan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van kwalitatieve en relevante backlinks van andere websites naar jouw website. Wat is linkbuilding? De vraag die SAM Online Marketing vaker van potentiële klanten te horen krijgt. Door linkbuilding kan je relevante links met hoge kwaliteit verhoog je de betrouwbaarheid van je website voor Google, waardoor je goed scoort voor belangrijke zoekwoorden.

Wat is linkbuilding Contact met ons opnemen

Wat betekent linkbuilding voor SEO?

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO. Het zorgt voor betrouwbaarheid voor de zoekmachines als Google. Maar SEO bestaat uit meerdere onderdelen zoals de technische en onpage gedeelte van de website. De betrouwbaarheid van jouw website zal deels ook door de onpage optimalisatie gestimuleerd worden.

Linkbuilding ook wel backlinks genoemd is misschien wel het bekendste fenomeen binnen SEO. Met een goede linkprofiel is het vrijwel zeker dat jij veel succes via Google zult behalen. Wat is linkbuilding? Hoe bouw je strategisch op een duurzame manier aan de autoriteit van jouw website? En waarom linkbuilding uitbesteden aan een bureau? Lees hieronder verder over linkbuilden, of bekijk onze kennisbank!

Welke soort backlinks zijn er?

De mogelijkheden binnen SEO linkbuilding zijn enorm. Wanneer je in een populaire branche werkzaam bent, kun je zo honderden waardevolle links genereren. Je moet alleen wel weten waar je moet zoeken en hierom is het goed om te weten welke soort links er allemaal zijn. Met de juiste backlink tools kan je veel links verkrijgen, waardoor je meteen weet welke links voor jouw website belangrijk is om te vergaren om beter te scoren in google. Voor het gemak hebben SAM Online Marketing hieronder de bekendste en verschillende soorten backlink/links opgesomd die vandaag de dag worden gebruikt voor SEO optimalisatie.

Interne links

Een belangrijk onderdeel wat minstens zo hard meetelt voor Google als linkbuilding zijn de interne links. Dit zijn links waarmee je jouw pagina’s onderling verbindt. Interne links bepalen hoe de autoriteit die jij genereert over jouw website wordt verdeeld. Door middel van interne links zorg jij dat elke pagina autoriteit ontvangt. Wanneer jij intern niet doorlinkt naar bepaalde pagina’s, is de kans ook klein dat Google jouw website zal indexeren. Zorg daarom dat ook jouw interne (SEO) websitestructuur in orde is, voordat je actief gaat linkbuilden. Je linkbuilding wordt strategisch bepaald door interne links

Artikelen / gastblogs linkbuilding

Linkbuilding SEO draait om kracht en relevantie. De beste manier om een link kracht te geven, is door deze te omringen met relevante content. Externe artikelen en gastblogs zijn hier het middel bij uitstek voor het linkbuilden. Dit kun je doen door een link in een bestaand artikel te bemachtigen, maar je kunt er ook zelf een stuk content schrijven en deze naar de partij in kwestie sturen. Artikelen en gastblogs zijn een zeer effectieve methode van (SEO) backlink autoriteit bouwen voor Google, maar er gaat een hoop tijd in zitten. Zorg er daarom altijd voor dat je ze afwisselt met andersoortige links.

Startpagina Backlinks

Wanneer je het over linkbuilding en SEO hebt, denkt men al snel aan startpagina’s. Voorheen leefde het web op dit soort pagina’s, vooral toen Google nog in de kinderschoenen stond. Zelfs in de begintijd van Google waren dit nog de vaakst bezochte pagina’s op heel het internet. Dit waren dan ook de meest effectieve links om jouw website op te plaatsen als je resultaat wilde behalen. Tegenwoordig is er een enorme wildgroei ontstaan aan startpagina’s, waardoor je niet blindelings elke link aan jouw backlink profiel toe kunt voegen. Startpagina’s kunnen nog steeds een waardevolle toevoeging zijn. Ze moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: Een hoge waarde (te meten via diverse linkbuilding tools), relevantie (kijk ook naar welke links er nog meer op de pagina staan), voldoende bezoekers (een daadwerkelijk werkende website, niet kunstmatig).

Contact met ons opnemen

Bedrijvenpagina’s en directory links

Linkbuilding (SEO) kan je versterken door bedrijvenpagina’s en directory’s te gebruiken. Tegenwoordig zijn er talloze bedrijfspagina’s en goed werkende directory’s te vinden. Net als de startpagina’s zijn er ook een hoop kunstmatige websites op dit gebied, maar er zitten ook genoeg waardevolle pagina’s tussen. Het voordeel van bedrijvenpagina’s is dat je jouw NAP in kunt vullen. Dit staat voor ‘Name, Address, Phonenumber’ en geeft Google een extra signaal dat het met een bestaande, erkende partij te maken heeft. Het bekendste voorbeeld van een bedrijfspagina is Google Mijn Bedrijf, een product van Google zelf. Wanneer je zelf een website/webshop start en je bezig gaat houden met linkbuilding voor Google, is dit de eerste plek waar je jouw bedrijf op moet aanmelden.

Persberichten linken naar je website

Linkbuilding (SEO) is eigenlijk (voor Google) een verkapte vorm van pr. Wil je naamsbekendheid en autoriteit creëren, is het zaak om ervoor te zorgen dat je relevant blijft. Een van de beste middelen om relevant te blijven, zijn persberichten. Wanneer er nieuwswaardige berichten binnen of vanuit jouw organisatie zijn, is het altijd goed om de (online) pers en nieuwssites een persbericht toe te sturen. Op deze manier werk je niet alleen aan jouw naamsbekendheid, maar zorg je ook voor links en direct traffic naar jouw website. Dit draagt alleen maar bij aan de autoriteit.

Backlinks vergaren door Social media

Je zou het bijna vergeten, maar ook sociale media zijn een vorm van linkbuilding. Het levert je misschien niet de directe links zoals van andere websites op, maar als jij actief bent op sociale media is dit een duidelijke indicatie aan Google dat jij een betrouwbare partij bent. Probeer op zoveel mogelijk Social Media kanalen actief te zijn. Begin met het zo volledig mogelijk invullen van jouw profielen. Voorzie deze van uitgebreide beschrijvingen en vul alles van jouw profiel in dat je in kunt vullen, zodat Google kan extra signalen krijgt dat het met een betrouwbare partij te maken heeft.

Forums

In Nederland zijn er helaas weinig forum sites om je SEO strategie en linkbuilding een boost te geven.. Zo zijn er diverse forum sites voor het internet en gezondheidsbranche, maar voor vele branches zijn die niet beschikbaar. Forums kunnen goed gebruik worden voor je linkbuilding strategie. Je kan eenvoudig en snel backlinks plaatsen en ervoor zorgen dat de bezoeker op jouw link klikt, waardoor je een natuurlijke vorm van linkbuilding creëert.

Overige backlinks

Natuurlijk zijn dit slechts enkele voorbeelden van veelvoorkomende backlinks. Linkbuilding is echter divers en bestaat uit veel meer onderdelen. Misschien laat niet elke link zich definiëren in een categorie, maar wanneer jij een website tegenkomt waar én veel bezoekers op zitten, én die jij aan vindt sluiten op hetgeen jij biedt, is de kans groot dat dit een waardevolle link oplevert voor jouw zoekwoord posities in Google. Maar hoe zorg je ervoor dat een backlink daadwerkelijk naar jouw website gaat verwijzen?

Hoe kom ik aan goede links voor mijn linkbuilding?

Het genereren van goede links is uiteindelijk waar (SEO) linkbuilding omdraait. Een linkbuilding bureau zal niet anders doen. Nu kun je tientallen soorten goede links in kaart brengen, maar het gaat er uiteindelijk om hoeveel backlinks je daadwerkelijk naar jouw website krijgt. De basis heb je hiervoor al gelegd. Via diverse directory’s, bedrijvenpagina’s en jouw sociale kanalen heb je al een solide basis gelegd. Nu is het tijd om deze verder uit te breiden.

Zoals we je al vertelden, is linkbuilding een vorm van pr. Wil je autoriteit bouwen, dien je een goed netwerk op te bouwen. Dit proces draait om het in kaart brengen van prospects (de stappen hierboven) en het ouderwets benaderen van deze personen. Belangrijkste hierin is niet alleen de manier van benaderen, maar ook hetgeen je terug hebt te bieden. Je krijgt namelijk niet zomaar een link op een website. Dit kan zoals besproken een kwalitatief gastartikel zijn, maar ook iets anders.

Stuur mij een offerte

Ons werk

20 zoekwoorden in de top 10 Boxspring Gekte De case bekijken
67% stijging organisch verkeer Jut & Juul De case bekijken
31 top 10 posities Koffiebekerbestellen.nl De case bekijken
20 zoekwoorden in de top 10 Boxspring Gekte De case bekijken
67% stijging organisch verkeer Jut & Juul De case bekijken
31 top 10 posities Koffiebekerbestellen.nl De case bekijken

Wat is een goede linkbuilding strategie?

Concurrentieanalyse is de eerste stap die je moet nemen om na te gaan welke backlinks jouw concurrenten gebruiken, waardoor ze goed ranken in Google. Die links zijn betrouwbaar. Wanneer je alle links hebt vergaard is het belangrijk dat je een slimme strategische linkbuilding strategie uitzet. Met alleen de backlinks van je concurrenten zal je geen potten breken. Het is erg belangrijk dat je zelf beschikt over een groot netwerk en genoeg ervaring hebt om te weten welke stappen je moet nemen om de juiste autoriteit op te bouwen voor je website.

De combinatie van hoge autoriteit, startpagina, directories en goede verdeling van blogs zal je een goede linkbuilding autoriteit bouwen met je website voor Google.

Ankerteksten (linkbuilding)

Als je linkbuilding doet voor jouw SEO optimalisatie, is het niet alleen belangrijk wie er naar jou doorverwijzen, maar is het net zo belangrijk hoe ze over jou spreken. Let dus niet alleen op de backlinks, maar ook op de anchorteksten. Wil je het maximale uit Google halen, zorg dat voor een natuurlijk anchortekst profiel. Dit profiel bestaat uit de volgende onderdelen:

Bedrijfsnaam: Jouw bedrijfsnaam als anchor tekst zorgt voor een sterk merk en daardoor voor autoriteit. Een groot gedeelte van de anchorteksten naar jouw website dient uit jouw bedrijfsnaam en bedrijfsgerelateerde termen te bestaan. Naakte anchorteksten: backLinks die alleen uit de URL bestaan waar ze naartoe verwijzen. Staat in het verlengde van de bedrijfsnaam, omdat Google jouw URL leert herkennen. Ongeoptimaliseerde anchorteksten:
Anchorteksten als ‘klik hier’ en ‘lees verder’. Weinig relevant, maar komen wel natuurlijk over. Geoptimaliseerde anchorteksten: zoekwoorden en variaties op zoekwoorden. Zorgt voor relevantie en autoriteit. Is een paardenmiddel dat met zorg ingezet moet worden. Teveel gebruik hiervan kan averechts werken.

Jouw specialisten

Mimas Online marketing specialist
Pim Online marketing specialist
Ali Online marketing specialist
Callisto Data analyst
Maak kennis met het team

Welke linkbuilding tools zijn er?

Linkbuilding is een onderdeel van SEO waar honderden metrics bij komen kijken. Wil je hier het maximale uithalen, red je het niet met het blote oog. Het grootste voordeel (behalve
natuurlijk kennis) wat linkbuilding bureaus over de gewone ondernemer hebben, is dat zij de beschikking hebben over diverse tools. Deze tools helpen je om je een weg te banen door het labyrint dat linkbuilding heet. We hebben de belangrijkste tools voor je op een rij gezet:
Majestic SEO: een tool specifiek voor linkbuilding bestemd. Betrouwbare waardes en heel veel mogelijkheden. Ahrefs: Content en linkbuilding tool. Erg sterk op beide vlakken en zeer
goed te gebruiken in combinatie met Majestic. SEMRush: Allround SEO tool. Een van de beste tools om te gebruiken, maar legt het puur op het gebied van linkbuilding af tegen de twee bovenstaande tools. Moz: Klassieke tool en al sinds jaar en dag op de markt. Heeft het
in de loop der jaren wel lichtelijk afgelegd tegen Ahrefs en Majestic.

De meerwaarde van linkbuilding en SEO uitbesteden

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, komt er een hoop kijken bij linkbuilding en het creëren van autoriteit voor jouw SEO optimalisatie. Linkbuilding is meer dan alleen het genereren van links naar jouw website, het is zorgen dat jij als bedrijf erkenning krijgt voor wat je doet. Je kunt een groot gedeelte zelf doen, maar als je echt succes wilt boeken kan het nooit kwaad om een betrouwbare partner in te schakelen. Hier komt linkbuilding uitbesteden aan een professioneel bureau om de hoek kijken. Een linkbuilding bureau beschikt over de kennis, maar vooral over de resources om een betrouwbare strategie uit te zetten. Zij brengen de mogelijkheden van het web in kaart en zullen ook het benaderen van prospects voor hun rekening nemen. Hierbij wordt gekeken naar alle soorten links en de juiste anchorteksten, om op een duurzame manier aan uw naamsbekendheid, pr en autoriteit te werken. Linkbuilding uitbesteden kan ook bij SAM Online Marketing!Direct ons linkbuilding bureau inschakelen

Wilt u direct samenwerken met een ervaren linkbuilding bureau?

SAM Online Marketing helpt u verder. U kunt SEO in zijn geheel uitbesteden, maar ons ook puur voor linkbuilding inschakelen. In dit geval zullen wij alle werkzaamheden omtrent het bouwen van autoriteit uit handen nemen, waarbij we u ook adviseren op het gebied van on-page en techniek. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en SAM Online Marketing helpt u verder met het linkbuilden!

bureau
Gratis linkbuilding scan

Autoriteit en linkbuilding zijn samen de motor die jouw website aandrijft. Al doe je alles goed, zonder vermogen ga je niet vooruit. Onze experts brengen in kaart hoe je er nu voor staat en waar de verbeterpunten liggen.

De analyse beoordeelt jouw website op:

  • Welke partijen verwijzen er naar jou?
  • Wat is de kwaliteit van deze partijen?
  • Welke kansen liggen er nog?
  • Wat doen jouw concurrenten?

Op basis van de analyse weten we direct waar de pijnpunten van jouw website liggen en wat er nog tussen ons en succes instaat. Het plan ligt er al, je hoeft er alleen nog akkoord op te geven!

Neem vandaag nog contact op en doe de gratis linkbuilding scan!

GRATIS advies over jouw website

Wij scannen jouw website GRATIS op conversie en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

Homepagina / Landingspagina - Scan Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.