Meer dan 700 succesvolle klanten
 • Mobile check 1Geen gouden bergen
 • Mobile check 2Concrete doelstellingen
 • Mobile check 3Vlot contact
 • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen

Laat jij online
kansen liggen?

Vooruitgang start bij een goede analyse.
Ontvang binnen no-time een website analyse van SAM

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van kwalitatieve en relevante backlinks voor jouw website. De vraag “Wat is linkbuilding? krijgen we dan ook vaak van potentiële klanten te horen. Door linkbuilding verhoog je de betrouwbaarheid van je website voor Google, waardoor je goed scoort voor belangrijke zoekwoorden. Wanneer je linkbuilding service door SAM Online Marketing laat doen zullen we beginnen met een linkbuilding scan om inzichtelijk te krijgen hoe jouw website er op dit moment voor staat. Dit is de nulmeting. Vanaf dit punt kunnen we de juiste strategie op maat maken voor jouw website. Lees snel verder voor meer informatie hierover! Neem anders direct contact met ons op voor het juiste linkbuilding advies.

Wat kan linkbuilding voor jouw bedrijf betekenen?

Linkbuilding kan een tijdrovende en moeilijke taak zijn, maar het is meestal een investering die de moeite waard is voor elk bedrijf dat zijn zichtbaarheid online wil verbeteren. Als het goed gedaan wordt, kan linkbuilding helpen om het verkeer en de rangschikking van je website te verhogen, wat meer klanten en verkoop oplevert. Bovendien kan linkbuilding ook helpen om relaties op te bouwen met andere bedrijven en websites in je branche, wat kan leiden tot waardevolle partnerschappen en mogelijkheden verderop in de toekomst. Als je de rangschikking van je website in de zoekresultaten wilt verbeteren, moet linkbuilding een topprioriteit zijn!

Wat betekent linkbuilding voor SEO?

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het zorgt voor betrouwbaarheid voor de zoekmachines als Google. Maar SEO bestaat uit meerdere onderdelen zoals de technische en onpage gedeelte van de website. De betrouwbaarheid van jouw website zal deels ook door de onpage optimalisatie gestimuleerd worden. Hoe meer inkomende links je hebt, hoe hoger je website zal scoren in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs). Om effectief te zijn, moeten links relevant zijn en van hoogwaardige websites komen. Linkbuilding kost tijd en moeite, maar het kan een waardevol hulpmiddel zijn om de SEO van je website te verbeteren.

Linkbuilding ook wel backlinks genoemd is misschien wel het bekendste fenomeen binnen SEO. Met een goede linkprofiel is het vrijwel zeker dat jij veel succes via Google zult behalen. Wat is linkbuilding? Hoe bouw je strategisch op een duurzame manier aan de autoriteit van jouw website? En waarom linkbuilding uitbesteden aan een bureau als SAM Online Marketing? Lees hieronder verder over linkbuilden, of bekijk onze kennisbank!

Ons werk
Klant Eastern Plaza

> 25.000 maandelijkse organische bezoekers

Eastern Plaza

Klant Ramengilde

Meerdere top 3 posities

Ramen Glide

Klant Taxicentrale Leiden

20 zoekwoorden in de top 10

Taxi Centrale Leiden

Welke soort backlinks zijn er?

De mogelijkheden binnen SEO linkbuilding zijn enorm. Wanneer je in een populaire branche werkzaam bent, kun je zo honderden waardevolle links genereren. Je moet alleen wel weten waar je moet zoeken en hierom is het goed om te weten welke soort links er allemaal zijn. Met de juiste backlink tools kan je veel links verkrijgen, waardoor je meteen weet welke links voor jouw website belangrijk zijn om te vergaren, om beter te scoren in Google. Voor het gemak geeft SAM Online Marketing hieronder linkbuilding advies met een opsomming van de bekendste en verschillende soorten backlink/links die vandaag de dag worden gebruikt voor SEO optimalisatie. Ook kunnen wij met verschillende tools een linkbuilding scan doen. Zo kunnen we zien hoe jouw website er op dit moment voor staat.

Interne links

Een belangrijk onderdeel wat minstens zo hard meetelt voor Google als linkbuilding zijn de interne links. Dit zijn links waarmee je jouw pagina’s onderling verbindt. Interne links bepalen hoe de autoriteit die jij genereert over jouw website wordt verdeeld. Door middel van interne links zorg jij dat elke pagina autoriteit ontvangt. Wanneer jij intern niet doorlinkt naar bepaalde pagina’s, is de kans ook klein dat Google jouw website zal indexeren. Zorg daarom dat ook jouw interne (SEO) websitestructuur in orde is, voordat je actief gaat linkbuilden. Je linkbuilding wordt strategisch bepaald door interne links.

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

doe de scan
Jake dartbord
Jake Stamenkovic

Jouw online marketing specialist

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

Linkbuilding door middel van artikelen of gastblogs

Linkbuilding SEO draait om kracht en relevantie. De beste manier om een link kracht te geven, is door deze te omringen met relevante content. Externe artikelen en gastblogs zijn hier het middel bij uitstek voor het linkbuilden. Dit kun je doen door een link in een bestaand artikel te bemachtigen, maar je kunt er ook zelf een stuk content schrijven en deze naar de partij in kwestie sturen. Artikelen en gastblogs zijn een zeer effectieve methode van (SEO) backlink autoriteit bouwen voor Google, maar er gaat een hoop tijd in zitten. Zorg er daarom altijd voor dat je ze afwisselt met andersoortige links.

Startpagina Backlinks

Wanneer je het over linkbuilding en SEO hebt, denkt men al snel aan startpagina’s. Voorheen leefde het web op dit soort pagina’s, vooral toen Google nog in de kinderschoenen stond. Zelfs in de begintijd van Google waren dit nog de vaakst bezochte pagina’s op heel het internet. Dit waren dan ook de meest effectieve links om jouw website op te plaatsen als je resultaat wilde behalen. Tegenwoordig is er een enorme wildgroei ontstaan aan startpagina’s, waardoor je niet blindelings elke link aan jouw backlink profiel toe kunt voegen. Startpagina’s kunnen nog steeds een waardevolle toevoeging zijn. Ze moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: Een hoge waarde (te meten via diverse linkbuilding tools), relevantie (kijk ook naar welke links er nog meer op de pagina staan), voldoende bezoekers (een daadwerkelijk werkende website, niet kunstmatig).

Bedrijvenpagina’s en directory links

Linkbuilding (SEO) kan je versterken door bedrijvenpagina’s en directory’s te gebruiken. Tegenwoordig zijn er talloze bedrijfspagina’s en goed werkende directory’s te vinden. Net als de startpagina’s zijn er ook een hoop kunstmatige websites op dit gebied, maar er zitten ook genoeg waardevolle pagina’s tussen. Het voordeel van bedrijvenpagina’s is dat je jouw NAP in kunt vullen. Dit staat voor ‘Name, Address, Phonenumber’ en geeft Google een extra signaal dat het met een bestaande, erkende partij te maken heeft. Het bekendste voorbeeld van een bedrijfspagina is Google Mijn Bedrijf, een product van Google zelf. Wanneer je zelf een website/webshop start en je bezig gaat houden met linkbuilding voor Google, is dit de eerste plek waar je jouw bedrijf op moet aanmelden.

Persberichten linken naar je website

Linkbuilding (SEO) is eigenlijk (voor Google) een verkapte vorm van PR. Wil je naamsbekendheid en autoriteit creëren, is het zaak om ervoor te zorgen dat je relevant blijft. Een van de beste middelen om relevant te blijven, zijn persberichten. Wanneer er nieuwswaardige berichten binnen of vanuit jouw organisatie zijn, is het altijd goed om de (online) pers en nieuwssites een persbericht toe te sturen. Op deze manier werk je niet alleen aan jouw naamsbekendheid, maar zorg je ook voor links en direct traffic naar jouw website. Dit draagt alleen maar bij aan de autoriteit.

Backlinks vergaren door Social media

Je zou het bijna vergeten, maar ook sociale media zijn een vorm van linkbuilding. Het levert je misschien niet de directe links zoals van andere websites op, maar als jij actief bent op sociale media is dit een duidelijke indicatie aan Google dat jij een betrouwbare partij bent. Probeer op zoveel mogelijk Social Media kanalen actief te zijn. Begin met het zo volledig mogelijk invullen van jouw profielen. Voorzie deze van uitgebreide beschrijvingen en vul alles van jouw profiel in dat je in kunt vullen, zodat Google kan extra signalen krijgt dat het met een betrouwbare partij te maken heeft.

Hier zijn enkele tips over hoe je Sociale Media kunt gebruiken om backlinks te verzamelen:

 •  Zorg ervoor dat je website gelinkt is vanaf je Social Media profielen. Zo wordt het voor mensen die je op Social Media vinden gemakkelijk om je website te bezoeken.
 • Deel inhoud van hoge kwaliteit op je Social Media kanalen. Als mensen je inhoud waardevol vinden, zullen ze eerder geneigd zijn er een link naar te plaatsen.
 • Raak betrokken bij relevante online gemeenschappen en deel je deskundige inzichten. Dit helpt om je autoriteit en geloofwaardigheid op te bouwen, waardoor mensen eerder geneigd zijn naar je website te linken.
  Door deze tips op te volgen kun je Social Media gebruiken om links op te bouwen die je helpen je zoekmachine ranking te verbeteren en verkeer naar je website te leiden, of laat SAM Online Marketing dit voor je doen!
USP's Zoekmachine Optimalisatie

Wat is een goede linkbuilding strategie?

Concurrentieanalyse is de eerste stap die je moet nemen om na te gaan welke backlinks jouw concurrenten gebruiken, waardoor ze goed ranken in Google. Die links zijn betrouwbaar. Wanneer je alle links hebt vergaard is het belangrijk dat je een slimme strategische linkbuilding strategie uitzet. Met alleen de backlinks van je concurrenten zal je geen potten breken. Het is erg belangrijk dat je zelf beschikt over een groot netwerk en genoeg ervaring hebt om te weten welke stappen je moet nemen om de juiste autoriteit op te bouwen voor je website.

De combinatie van hoge autoriteit, startpagina, directories en goede verdeling van blogs zal je een goede linkbuilding autoriteit bouwen met je website voor Google. Hieronder meer linkbuilding advies over de juiste strategie.

Een concurrentieanalyse uitvoeren

Zoals elke bedrijfseigenaar weet, is het belangrijk je bewust te zijn van de concurrentie. Een concurrentieanalyse is een instrument dat gebruikt kan worden om inzicht te krijgen in de sterke en zwakke punten van je concurrenten. Er zijn een aantal verschillende methoden die gebruikt kunnen worden om een concurrentieanalyse uit te voeren. Een veel gebruikte aanpak is het vergelijken van de producten of diensten die je concurrenten aanbieden. Een andere aanpak is het vergelijken van de prijzen die je concurrenten hanteren. Tenslotte kun je ook de door je concurrenten gebruikte marketingstrategieën vergelijken. Door de tijd te nemen om je concurrentie te begrijpen, kun je strategieën ontwikkelen om je beter te positioneren op de markt.

Het opbouwen van een netwerk voor linkbuilding

Als ondernemer is het belangrijk om een groot netwerk op te bouwen voor linkbuilding. Dit kun je doen door contact te leggen met andere ondernemers in je branche. Door dit te doen kun je links naar je website op hun websites krijgen, wat helpt de autoriteit van je website en de ranking in zoekmachines te verhogen. Bovendien kun je ook gast berichten insturen naar populaire blogs in je branche. Dit geeft je een kans om de links van je website gepubliceerd te krijgen op websites van hoge kwaliteit, wat ook zal helpen om de rangschikking van je website in zoekmachines te verbeteren. Tenslotte kun je ook deelnemen aan online forums en discussiegroepen die met je vakgebied te maken hebben. Dit geeft je een kans om de links van je website met andere gebruikers te delen, en het kan ook helpen om verkeer en backlinks uit deze bronnen te genereren. Door deze tips op te volgen kun je een groot netwerk voor linkbuilding opbouwen, dat kan helpen om de zichtbaarheid en de rangschikking van je website in zoekmachines te verbeteren.

Online Marketing Specialisten Ali en Jake
Usp's 3

Hoge autoriteit, startpagina & directories

De combinatie van hoge autoriteit, startpagina, directories (mappen) en goede verdeling van blogs zul je een goede linkbuilding autoriteit bouwen met je website voor Google. Elke website die zijn ranking in Google wil verbeteren weet dat linkbuilding een essentieel onderdeel is van elke succesvolle SEO strategie. Maar wat kan je met linkbuilding? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat niet alle links gelijk zijn. Om de autoriteit van je website op te krikken, is het belangrijk links te bouwen van websites van hoge kwaliteit. Een manier om dit te doen is je te richten op linkbuilding van startpagina’s en directories. Startpagina’s hebben meestal een hoge autoriteit, en links van directories kunnen helpen de zichtbaarheid van je website te verbeteren. Bovendien is het belangrijk ervoor te zorgen dat je blogartikelen over een groot aantal websites worden verspreid. Door linkbuilding strategisch aan te pakken, kun je de autoriteit en zichtbaarheid van je website op Google aanzienlijk verbeteren. Hieronder meer linkbuilding advies over de juiste strategie.

Linkbuilding optimaal benutten met de juiste anchorteksten

Als je linkbuilding doet voor jouw SEO optimalisatie, of wanneer je het laat doen door SAM Online Marketing, is het niet alleen belangrijk wie er naar jou doorverwijzen, maar is het net zo belangrijk hoe ze over jou spreken. Let dus niet alleen op de backlinks, maar ook op de anchorteksten. Een anchortekst is een aanklikbare link tekst die een gebruiker op een webpagina ziet. Bij linkbuilding is het de bedoeling dat andere websites naar je site linken met de door jou gekozen anchortekst. Wil je het maximale uit Google halen, zorg dat voor een natuurlijk anchortekst profiel. Dit profiel bestaat uit de volgende onderdelen:

Bedrijfsnaam: Jouw bedrijfsnaam als anchor tekst zorgt voor een sterk merk en daardoor voor autoriteit. Een groot gedeelte van de anchorteksten naar jouw website dient uit jouw bedrijfsnaam en bedrijfsgerelateerde termen te bestaan.

Naakte anchorteksten: backlinks die alleen uit de URL bestaan waar ze naartoe verwijzen. Staat in het verlengde van de bedrijfsnaam, omdat Google jouw URL leert herkennen.

Ongeoptimaliseerde anchorteksten: Anchorteksten als ‘klik hier’ en ‘lees verder’. Weinig relevant, maar komen wel natuurlijk over.

Geoptimaliseerde anchorteksten: zoekwoorden en variaties op zoekwoorden. Zorgt voor relevantie en autoriteit. Is een paardenmiddel dat met zorg ingezet moet worden. Teveel gebruik hiervan kan averechts werken.

Start direct met je
winstgevende Google ads!

Zo snel mogelijk op nummer 1 in Google staan?
Neem direct contact op met de online
marketing specialist!

Jake dartbord
Jake Stamenkovic

SEO Specialist

Waarom een anchortekst belangrijk is voor je website of blog

Als je aan enige vorm van linkbuilding doet, moet je je bewust zijn van het belang van anchorteksten. Dit heeft een paar voordelen. Ten eerste helpt het de link populariteit van je site te verbeteren, wat een factor is in de zoekmachine ranking algoritmen. Ten tweede kan het de naamsbekendheid en het doorklikpercentage helpen verhogen. Wanneer gebruikers je gekozen anchortekst op andere websites zien, zullen ze eerder geneigd zijn erop te klikken en je site te bezoeken. Tenslotte kan het je helpen je te richten op specifieke trefwoorden en zinnen. Door je anchortekst zorgvuldig te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je linkbuilding inspanningen verkeer opleveren, wat uiteindelijk tot nieuwe klanten of cliënten zal opleveren.

Zo maak je een effectieve anchortekst

Een van de belangrijkste elementen van SEO is een anchortekst. De woorden die je hiervoor kiest kunnen een grote invloed hebben op je rangschikking in zoekmachines. Bij het maken van anchortekst moet je altijd proberen trefwoorden te gebruiken die relevant zijn voor de pagina waarnaar je linkt. Je moet echter ook een evenwicht vinden tussen trefwoordrijk zijn en natuurlijk klinken. Je anchortekst overladen met trefwoorden maakt je inhoud niet alleen minder leesbaar, maar lokt ook rode vlaggen uit bij de zoekmachines. Een goede vuistregel is om je ankertekst onder de 60 tekens te houden. Dit zal ervoor zorgen dat je links zowel relevant als gebruiksvriendelijk zijn.

Online Marketing Specialist Jake
Usp's 3

Welke linkbuilding tools zijn er?

Majestic, Moz Ahrefs en SEMRush zijn de belangrijkste tools! Linkbuilding is een onderdeel van SEO waar honderden metrics bij komen kijken. Wil je hier het maximale uithalen, red je het niet met het blote oog. Het grootste voordeel (behalve natuurlijk kennis en advies geven) wat linkbuilding bureaus over de gewone ondernemer hebben, is dat zij de beschikking hebben over diverse tools en daarbij de kennis hebben die nodig zijn over de tools. Deze hulpmiddelen helpen je om je een weg te banen door het labyrint dat linkbuilding heet. Experts van ons online marketing bureau hebben de belangrijkste tools voor je op een rij gezet om de juiste linkbuidling service te verlenen. Hiermee doen zij onder andere een linkbuilding scan:

 • Majestic SEO: een tool specifiek voor linkbuilding bestemd. Betrouwbare waardes en heel veel mogelijkheden.
 • Ahrefs: Content en linkbuilding tool. Erg sterk op beide vlakken en zeer goed te gebruiken in combinatie met Majestic.
 • SEMRush: Allround SEO tool. Een van de beste tools om te gebruiken, maar legt het puur op het gebied van linkbuilding af tegen de twee bovenstaande tools.
 • Moz: Klassieke tool en al sinds jaar en dag op de markt. Heeft het in de loop der jaren wel lichtelijk afgelegd tegen Ahrefs en Majestic.

Gebruik linkbuilding tools

Hulpmiddelen voor linkbuilding kunnen op verschillende manieren gebruikt worden om linkbuilding te verbeteren. Eén manier is door linkbuilding tools te gebruiken om nieuwe link kansen te vinden. Er zijn een aantal linkbuilding tools waarmee je link mogelijkheden kunt zoeken op basis van belangrijke factoren zoals onderwerp, trefwoorden, en plaats. Dit kan je helpen om nieuwe link partners te vinden die relevant zijn voor je site en die je anders misschien niet gevonden zou hebben. Een andere manier om linkbuilding tools te gebruiken is om je linkbuilding vorderingen bij te houden. Linkbuilding tools kunnen je helpen om het aantal links dat je in de loop van de tijd hebt opgebouwd bij te houden, en ook de kwaliteit van die links. Deze informatie kan waardevol zijn om je te helpen het succes van je linkbuilding inspanningen te beoordelen en gebieden te identificeren waar je moet verbeteren. Tenslotte kunnen linkbuilding tools ook gebruikt worden om linkbuilding taken te automatiseren. Er zijn een aantal linkbuilding tools waarmee je automatisch links kunt maken of linkpartners aan je site kunt toevoegen. Je kunt ook SAM inschakelen om linkbuilding uit te besteden. Dit kan je heel wat tijd en moeite besparen, en je in staat stellen je op belangrijkere taken te concentreren.

Online Marketing Sasha
Usp's 3

Hoe je te werk kunt gaan bij het bouwen van links voor je website

Als het gaat om het bouwen van links voor je website, zijn er een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste is het belangrijk links te bouwen van hoogwaardige websites. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat de links effectief zijn en dat ze de reputatie van je website niet schaden. Ten tweede is het belangrijk om de anchortekst die je in je links gebruikt te variëren. Steeds weer dezelfde anchortekst gebruiken kan er voor zoekmachines spammerig uitzien, dus zorg voor afwisseling. Vergeet tenslotte niet je linkbuilding vorderingen bij te houden. Door je vorderingen in de gaten te houden, kun je je strategie zo nodig aanpassen en er zeker van zijn dat je linkbuilding inspanningen vruchten afwerpen.

Tips om goede linkprofielen te onderhouden

Wat kan je met linkbuilding? Linkbuilding helpt om de zichtbaarheid en de rangschikking van je website in de zoekresultaten te verbeteren, en ook om verkeer naar je site te leiden. Dit kan echter een beetje een lastig proces zijn. Hier zijn een paar tips om je te helpen kwalitatieve linkprofielen op te bouwen:

#1 Zorg ervoor dat je linkbronnen relevant en betrouwbaar zijn. Een link van een irrelevante of onbetrouwbare bron kan je linkprofiel juist schaden.

#2 Gebruik een mix van soorten links. Links van verschillende soorten websites (zoals directories, artikelen, blogs, enz.) geven je linkprofiel meer autoriteit.

#3 Gebruik trefwoord-rijke anchortekst. Anchortekst is de tekst die verschijnt als iemand op een link klikt. Het gebruik van trefwoorden in je anchorrtekst kan helpen de SEO van je website te verbeteren.

#4 Controleer je linkprofiel regelmatig. Linkrot (wanneer links gebroken of verouderd raken) is een veel voorkomend probleem. Door je linkprofiel regelmatig te controleren, kun je dode links verwijderen en vervangen door nieuwe, hoogwaardige links.

Het belang van kwaliteit boven kwantiteit als het om links gaat

Hoewel linkbuilding een effectieve manier kan zijn om de zichtbaarheid van een site te verbeteren, is het belangrijk je te concentreren op kwaliteit boven kwantiteit. Met andere woorden, het is beter om een handvol links van hoge kwaliteit te hebben dan een groot aantal van lage kwaliteit. Dit komt omdat zoekmachines elke link zien als een stem van vertrouwen, en ze zullen eerder geneigd zijn sites te vertrouwen met links van gerenommeerde bronnen. Bovendien kunnen links van lage kwaliteit eigenlijk meer kwaad dan goed doen, want ze kunnen leiden tot straffen voor zoekmachines. Dus, als je tijd en energie gaat steken in linkbuilding, zorg er dan voor dat je je concentreert op kwaliteit boven kwantiteit.

Hoe scoort jouw website in Google?
Ontvang je GRATIS SEO scan t.w.v. €399,-

Waarom staat je website nog niet bovenaan in Google? Wij zoeken het voor je uit! Een van onze specialisten duikt in jouw website en geeft je een verbeterpunten voor jouw website. En dat helemaal GRATIS!

Voordelen linkbuilding voor je bedrijf

Linkbuilding is het proces van het verwerven van links van andere websites naar je eigen website. Het kan een tijdrovende en ingewikkelde klus zijn, maar het is de moeite waard. Maar, wat kan je met linkbuilding? Er zijn veel voordelen aan linkbuilding, waaronder de volgende:

#1 Linkbuilding kan helpen om het bereik van je website te vergroten. Door links van andere websites te verwerven, kun je het aantal mensen dat op de hoogte is van je site vergroten. Dit kan leiden tot meer verkeer, en potentiële klanten of cliënten.

#2 Linkbuilding kan helpen om je zoekmachine rankings te verbeteren. Zoekmachines gebruiken links als een manier om de populariteit en autoriteit van websites te meten. Daarom hebben websites met meer links de neiging hoger te ranken in de zoekresultaten.

#3 Het kan helpen om relaties met andere websites op te bouwen. Door met andere websites samen te werken om links te verwerven, kun je wederzijds voordelige relaties ontwikkelen. Deze relaties kunnen voordelig zijn voor toekomstige inspanningen op het gebied van linkbuilding.

#4 Linkbuilding kan waardevolle inzichten in je concurrenten opleveren. Door de linkprofielen van je concurrenten te analyseren, kun je inzicht krijgen in hun marketing en SEO-strategieën. Deze informatie kan gebruikt worden om je eigen marketinginspanningen te verbeteren.

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van elke SEO-strategie, dus wacht niet langer om te beginnen. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze diensten.

Hoe kun je je linkbuilding strategie onderhouden?

Een linkbuilding strategie is een belangrijk onderdeel van elk SEO plan. Om een linkbuilding strategie vol te houden zijn er een paar dingen die je kunt doen. Ten eerste, zorg ervoor dat je website regelmatig wordt bijgewerkt met verse inhoud. Dit zal mensen een reden geven om naar je site te linken. Ten tweede, zoek contact met andere websites en vraag om linkuitwisselingen. Dit is een geweldige manier om links van hoge kwaliteit te krijgen. Zorg er tenslotte voor dat je de voortgang van je linkbuilding in de gaten houdt. Controleer het linkprofiel van je website regelmatig om er zeker van te zijn dat je linkbuilding inspanningen vruchten afwerpen. Door deze eenvoudige tips te volgen kun je een effectieve linkbuilding strategie handhaven.

Ready om te groeien?

Laten we samen een kijk nemen naar jouw website.
Neem direct contact op met een specialist van SAM Online Marketing!

Linkbuilding Specialist Ali
Ali Demir

Linkbuilding specialist

De meerwaarde van linkbuilding en SEO uitbesteden

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, komt er een hoop kijken bij linkbuilding en het creëren van autoriteit voor jouw SEO optimalisatie. Linkbuilding is meer dan alleen het genereren van links naar jouw website, het is zorgen dat jij als bedrijf erkenning krijgt voor wat je doet. Je kunt een groot gedeelte zelf doen, maar als je echt succes wilt boeken kan het nooit kwaad om een betrouwbare partner in te schakelen. Hier komt linkbuilding uitbesteden aan een professioneel SEO bureau om de hoek kijken. Een linkbuilding bureau beschikt over de kennis, maar vooral over de resources om een betrouwbare strategie uit te zetten. Zij brengen de mogelijkheden van het web in kaart en zullen ook het benaderen van prospects voor hun rekening nemen. Hierbij wordt gekeken naar alle soorten links en de juiste anchorteksten, om op een duurzame manier aan je naamsbekendheid, PR en autoriteit te werken. Ze kunnen jou dus het juiste linkbuilding advies geven. SEO uitbesteden kan bij SAM Online Marketing! Wij doen direct een linkbuilding scan voor jouw website om te kijken hoe het er op dat moment voor staat. Vanaf daar kunnen we verder bouwen!

Direct ons linkbuilding bureau inschakelen

SAM Online Marketing helpt je verder. Je kunt SEO in zijn geheel uitbesteden, maar ons ook puur voor linkbuilding inschakelen. In dit geval zullen wij met onze linkbuilding service alle werkzaamheden omtrent het bouwen van autoriteit uit handen nemen, waarbij we je ook adviseren op het gebied van on-page en techniek. Daarnaast kun je bij ons ook aan de bel trekken voor linkbuilding advies! Wij zullen een vrijblijvend gesprek voor u inplannen waarin wij u zullen adviseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Doe een linkbuilding scan of SEO scan. Neem anders contact op en SAM Online Marketing helpt je verder met het linkbuilden!

SEO beoordelingen
Rouben
Taxi Centrale Leiden | SEO en Webdesign

Sam Online Marketing en Webdesign doet wat ze beloven; een strakke, resultaat-gerichte website binnen 3 weken. Daarnaast zie ik door alle marketing activiteiten het aantal website bezoekers en leads stijgen. Zeker een aanrader!

SEO beoordelingen
Raymond
Van Heijningen | SEO en Webdesign

Ik ben nu een aantal maanden klant bij SAM online en houdt er geweldige resultaat uit. Mijn website staat in top 3 wat beloofd is en de leads gaan omhoog.

Ik heb de volste vertrouwen in dat dit meer en beter gaat worden.

SEO beoordelingen
Berkant
Global Hair | SEO en Webdesign

Met SAM Online Marketing heb ik topposities behaald in Google. Vriendelijke gasten en geduldig! Bedankt SAM :).

Professioneel, uniek en conversie gericht. Sterke team. Ik heb veel over Sam Online Marketing gehoord. Daarna heb ik gekozen om al mijn online marketing aan Sam Design te over laten. Nu 2 jaar later, ben ik nog steeds super blij, Met als resultaat dat mijn haartransplantatie bedrijf de nr1 is gekozen en populairste bedrijf is geworden. Ik word uitstekend gevonden.

SEO beoordelingen
Rob Bijtjes
Ramen Gilde | SEO

Ik ben eigenaar van Ramen Gilde. Zeker 8 uur besteed (een jaar geleden) aan het zoeken naar de beste seo-specialist in Haarlem. SAM stond bovenaan, maar in Leiden. Vond ik op zich al een prestatie, dan begrijp je kennelijk dit vak. Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb 🙂