Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen

Laat jij online
kansen liggen?

Vooruitgang start bij een goede analyse.
Ontvang binnen no-time een website analyse van SAM

De beste, op maat gemaakte linkbuilding strategie vind je bij SAM Online Marketing

Wanneer het gaat om autoriteit heb je de juiste linkbuilding strategie nodig om je concurrenten te overtreffen. Het maakt namelijk een wezenlijk onderdeel van online succes uit, inclusief hoog bovenaan Google staan. Verder zijn er kosten aan verbonden en betreft het een onderneming die enige tijd zal duren voordat je er profijt van zal krijgen. Gelukkig zijn er andere zoekmachine optimalisatie gerelateerde zaken om je op te richten in de tussentijd terwijl je de uitgezette strategie toepast, of terwijl onze specialisten dat voor jou doen. Het kost namelijk wat tijd voordat je de juiste hoeveelheid links naar een pagina of naar jou domein hebt gerealiseerd. Dit hangt uiteraard ook weer af van de branche waar jouw onderneming zich in bevindt. In sommige branches heb je in een linkbuilding strategie niet heel veel links nodig. Dan duurt het niet zo lang voordat je in de topposities belandt. Echter heb je hiervoor wel een goede basis nodig. Denk aan een goed zoekwoordonderzoek, de juiste content en hierin vervolgens een goed interne linkstructuur. Lees snel verder om hier meer over te weten te komen!

Linkbuilding strategie van een online marketing bureau

Linkbuilding strategie is maatwerk. Bij de ene webshop wordt een bepaald linkbuilding pakket door een SEO specialist aangeraden terwijl de andere dezelfde optie wordt afgeraden. Dit komt omdat raad heel breed is en vooral ook persoonlijk. Het plan van aanpak verschilt wanneer men het heeft over een informatieve website of een zakelijke webshop. Ons online marketing bedrijf is er voor beide behoeften. De ene wenst een strategie om meer bezoekers te genereren, terwijl de ander potentiële leads in klanten wilt kunnen converteren. Het is een leidraad over welke kant je op wil gaan met jouw website of webshop.

Linkbuilding

Interne linkstructuur als basis van jouw linkbuilding strategie

Om de juiste strategie uit te kunnen zetten heb je uiteraard een goed fundament nodig om op te kunnen bouwen. Binnen linkbuilding is dit ten eerste uiteraard het zoekwoordonderzoek. Hier baseer je namelijk de ankerteksten op van de links die je plaatst. Maar daarnaast is een interne linkstructuur ook een hele belangrijke stap. Met een interne linkstructuur wordt de autoriteit op een bepaalde manier doorgegeven naar andere pagina’s. Met één (hoofd) pagina kun je zo dus meerdere pagina’s versterken. Ook voor een on page linkstructuur kun je verschillende strategieën gebruiken. Wij gebruiken de zogeheten ‘silo structuur’ meestal. Kort uitgelegd zorg je hierbij vaak voor goede autoriteit op de homepage die dit met links doorgeeft aan de gemaakte hoofdcategorieën. Iedere hoofdcategorie heeft zijn eigen cluster links die ieder ook weer naar elkaar teruglinken. Op deze manier verspreid de autoriteit zich met een goede basis strategie over het hele domein!

Start direct jouw winstgevende SEO campagne

Zo snel mogelijk op nummer 1 in Google staan? Neem direct contact op met onze marketing specialist!

Conversie medewerker
Jake Stamenkovic

Online marketing specialist

Verschillende linkbuilding strategieën

Zoals eerder gezegd is de branche waar jouw onderneming zich in bevindt de meest belangrijke factor om jouw strategie op te baseren. Zo weet je namelijk of je veel backlinks nodig hebt voor de homepage, wat hun strategie is, maar ook wat voor backlinks je nodig hebt wanneer je gaat voor jouw linkbuilding uitbesteden! Dit is een belangrijk detail die je altijd wilt onderzoeken. Je kan namelijk op verschillende manieren links plaatsen. In de ene branche worden meer links vanuit blogs verkregen, terwijl de andere branche alleen maar startpagina’s gebruikt. We zullen het verder voor je uitlichten.

Blogs schrijven voor de juiste backlinks

Afhankelijk van de branche kun je een blog schrijven met hierin een link verwerkt. Blogs geven autoriteit op de lange termijn. Wanneer je een blog plaatst heeft het namelijk nog tijd nodig voordat Google deze nieuwe pagina indexeert. Vervolgens zal in verloop van tijd de waarde van de pagina ook weer toenemen. Deze blog gaat uiteraard over het onderwerp van de pagina waar je een link naar stuurt. Stel dat we het in deze hebben over het verkopen van boxsprings, dan hoeft het niet altijd te gaan over welke boxspring het lekkerste ligt. Hiervoor zou je namelijk ook een blog kunnen schrijven over de verschillende posities waarin mensen slapen of hoeveel slaap een mens nodig heeft. Daaruit kun je weer refereren naar jouw boxspring webshop.

Zoek naar linkpartners om links mee te ruilen

Links ruilen is ook een bekende manier van linkbuilding. Hierbij ga je op zoek naar linkpartners die ook iemand zoeken om een link mee te ruilen. Een zogeheten AB-linkruil wordt tegenwoordig minder vaak gedaan. De naam spreekt eigenlijk al redelijk voor zich. Domein A link naar domein B en andersom. Echter herkent Google een linkruil tussen twee domeinen. Om deze reden wordt nu de ABC-linkruil vaker gebruikt. A linkt dus naar B, B linkt naar C en C weer naar domein A. Zo is de cirkel rond en is het voor Google erg lastig om deze linkruil binnen een linkbuilding strategie te achterhalen.

Startpagina’s voor snelle autoriteit

Direct autoriteit voor jouw domein of pagina? Gebruik dan links vanuit startpagina’s. Een startpagina heeft namelijk een bepaald thema. Als we nu de boxsprings er weer bij pakken en hiervoor startpagina’s willen gebruiken, dan ga je op zoek naar een thema met bedden of iets in die trant. Wanneer je hier een link op plaatst zal Google dus direct zien dat jouw domein over boxsprings een link krijgt uit een pagina die gaat over bedden. Ten eerste wordt het thema van jouw website hiermee duidelijker, maar daarnaast heeft deze startpagina ook een bepaalde DA-waarde die jouw website weer meer autoriteit zal geven. Daarom moet je dus niet zomaar een link op ieder startpagina willen plaatsen. Sommige hebben namelijk een lage DA-waarde die niet zoveel toevoeging aan de autoriteit geeft. Soms kan dit zelfs negatieve effecten hebben.

Zo zijn er nog verschillende andere manieren om links te plaatsen. Denk aan broken links die je kunt vervangen voor jouw link, vanuit verschillende social media platforms linken naar jouw domein of pagina, maar je kunt ook brutaal zijn en eigenaren van een website benaderen om te vragen of er een link op geplaatst mag worden. Per link die je plaatst is het echter wel belangrijk dat je de DA-waarde van het domein, en de PA-waarde van de pagina checkt. Hoe hoger, hoe beter en hoe meer autoriteit het jou zal opleveren.

Linkbuilding bureau
beoordeling SAM beoordeling SAM

Linkbuilding strategie uitbesteden aan SAM Online Marketing

Nu weet je wat een linkbuilding strategie is, wat voor strategieën er zijn en wat de basis hiervoor is! Bij SAM Online Marketing kunt u altijd terecht voor de juiste linkbuilding service en strategie voor jouw website. Neem contact op met een specialist en wij zullen vrijblijvend een gesprek voor je inplannen. Of het nu over prijzen van zekere aangeboden diensten gaat of dat je met een heuse opzet wilt beginnen. Bel ons gerust om een afspraak te maken zodat we de strategie wat betreft linkbuilding voor jouw website kunnen bespreken, of vraag de offerte aan! Wij zorgen ervoor dat jij in de top van Google belandt!