Linkbuilding strategie

Het is ontzettend belangrijk, maar hoe zet je nu eigenlijk een ijzersterke linkbuilding strategie neer? Het creëren van waardevolle en relevante backlinks is een bewezen manier om de zichtbaarheid van jouw website te vergroten en hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Ons online marketing bureau geeft je hier 5 strategieën waarmee jij je concurrenten te slim af bent.

Hoe goed is jouw linkprofiel?
Doe de GRATIS Linkbuilding scan t.w.v. €399,-

Veelgestelde vragen over linkbuilding strategie

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) en houdt in dat je externe links van andere websites naar je eigen website wil krijgen. Deze links worden door zoekmachines gezien als een teken van vertrouwen en autoriteit en verbeteren de ranking van je website in zoekresultaten. Niet alle links zijn echter gelijk. Zo maken zoekmachines als Google en Bing een onderscheid tussen links van hoogwaardige, relevante websites en links van spam- of irrelevante websites. De hoogwaardige links zijn veel waardevoller voor je bezoekers en dus ook voor jouw rankings. Zoekmachines ranken de websites die de bezoeker zo veel mogelijk bedienen, hoog op de zoekresultaten.

Waarom doe je linkbuilding?

Het doel van linkbuilding is om kwalitatieve links van relevante websites te verkrijgen. Daarbij zijn er verschillende linkbuilding strategieën die kunnen worden gebruikt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een langetermijnproces is dat tijd en moeite kost om effectieve resultaten te behalen. Hoewel linkbuilding belangrijk is voor SEO, is het niet de enige factor die de ranking van een website beïnvloedt. Andere factoren zoals content, website structuur en gebruikerservaring moeten ook worden geoptimaliseerd om echt resultaat te behalen met hogere zoekresultaten. Doe een check bij SAM Online Marketing en ontdek waar je website het meeste behoefte aan heeft.

Wat zijn manieren om te linkbuilden?

Binnen linkbuilding zijn er veel smaken waaruit je kunt kiezen om aan je links te komen. Doorgaans zie je de volgende manieren veel terug in een linkbuilding service: bedrijfsgidsen, linkpartners, sponsors, advertorials, blogs, startpagina’s, bronvermeldingen, erkenning geven (deze website is gemaakt door/dit is een dochteronderneming van) en reacties op fora.

Elk van deze manieren is best tijdrovend en kan daarom het beste uitbesteed worden aan een SEO bureau. Bovendien moet je precies op de juiste plekken zoeken om de mogelijkheden te vinden. Een professionele marketing partij beschikt al over het nodige netwerk om deze plekken te vinden.

Wat is een linkbuilding strategie?

Een linkbuilding strategie uitbesteden aan SAM Online Marketing is een manier om goede, kwalitatieve links naar je website te krijgen. Je zorgt ervoor dat je een ander overtuigt om jouw website op zijn domein te vermelden. Inkomende links, ook wel backlinks genoemd, zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Op termijn zorgt de juiste linkbuilding strategie ervoor dat je stijgt in de zoekresultaten doordat je website meer autoriteit krijgt. Een online marketing campagne kan wel 12 maanden duren voordat het rendement oplevert. Daarom moet je goed nadenken bij het uitkiezen van de linkbuilding strategie.

Strategieën voor linkbuilding bestaan uit het creëren van waardevolle content, het actief benaderen van andere websites voor linkvermeldingen en het deelnemen aan online communities en forums. Het is belangrijk om te streven naar kwalitatieve links van relevante en betrouwbare websites, in plaats van te focussen op kwantiteit.

Een goede linkbuilding strategie vereist ook regelmatige monitoring en analyse van de inkomende links naar je website. Hierdoor kun je bijvoorbeeld achterhalen welke links de meeste waarde hebben en welke links mogelijk schadelijk zijn voor je website. Het is belangrijk om onnatuurlijke links te vermijden, zoals links van betaalde link websites of links in overmatige hoeveelheden van dezelfde bron. Hoe beter de strategie, hoe hoger de linkbuilding prijzen.

Een effectieve strategie is niet iets wat je één keer doet en dan klaar bent. Het is een doorlopend proces dat aandacht en tijd vergt. Met een consultant helpen we je door het hele proces heen van de campagne. Van de eerste scan tot details in de content aanpassen. Door een goede strategie te implementeren en regelmatig te monitoren en aan te passen, kun je de autoriteit en relevantie van je website vergroten en zo hoger ranken in zoekresultaten.

Ontdek hoe jij succes behaalt met linkbuilding

Linkbuilding
Succes met meer autoriteit

Wat is een gezond linkprofiel?

Een gezond linkprofiel is een gevarieerde en gedoseerde verzameling links die naar jouw website verwijzen. Te veel links van één soort en je loopt kans dat de posities van je website stagneren. Regelmatig nieuwe backlinks erbij krijgen laat aan Google zien dat je bezig bent met je website en dat mensen het de moeite waard vinden om naar je te verwijzen. Een actieve, levende site betekent een hogere positie. Een gezond linkprofiel is van belang omdat zoekmachines zoals Google links beschouwen als een belangrijke factor bij het bepalen van de relevantie en autoriteit van een website.

Het is belangrijk om te zorgen voor een natuurlijk en divers linkprofiel. Dit betekent dat je links moet verkrijgen van verschillende soorten websites en bronnen, zoals blogs, nieuwssites en sociale media. Het is ook aan te raden om regelmatig je linkprofiel te controleren en te monitoren. Dit kan bijvoorbeeld via tools zoals Google Search Console of Moz. Hiermee kun je zien welke websites naar jouw website linken en de kwaliteit van deze links beoordelen. Het is een tijdrovende klus en het is daarom soms beter om het uit te besteden aan een expert.

Een greep uit onze kennisbank

Wat is seo?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization.

Hoe werkt Google Ads?

Wil je beginnen met SEA, als bijvoorbeeld aanvulling op jouw SEO

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is gratis software van Google waarmee je uitgebreide…

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is één van de belangrijkste tactieken binnen…

Wat is online marketing?

Bij online marketing kies je ervoor om jouw product of dienst te promoten via het…

Wat is de customer journey?

Een customer journey is in het Nederlands een klantreis. Het is de reis de klant..

Linkbuilding Specialist Mimas

Mag ik overal links vandaan halen?

Let op waar je links vandaan komen. Een goed linkprofiel bevat links van andere websites die relevant zijn voor jouw niche of branche. Dit betekent dat de links afkomstig zijn van websites met vergelijkbare content of onderwerpen. Het is niet voldoende om willekeurige links te verkrijgen, omdat dit juist kan leiden tot een negatief effect op je zoekresultaten. Dit kan ook buiten jou om zijn gegaan. Daarom is een linkbuilding check van tijd tot tijd een goede oplossing om voortijdig de slechte verwijzingen eruit te halen.

Het is belangrijk om relevante websites te targeten bij het opzetten van een linkbuilding plan en om een natuurlijke mix van verschillende soorten links te verkrijgen. Dit kan gaan om inhoudelijke links, merknaam links en links van sociale media. Daarbij is het van belang om de prestaties van je strategie op maat te meten door middel van analyses van zoekwoordposities en linkprofielen.

Hoe beïnvloedt mijn linkprofiel mijn rankings?

Linkbuilding is een belangrijke factor voor SEO en kan het de ranking van je website in zoekresultaten verbeteren door te zorgen voor kwalitatieve links van relevante websites. Het is echter belangrijk om een duurzame en ethische linkbuilding strategie te hanteren die gericht is op kwaliteit boven kwantiteit en die tegemoetkomt aan de behoeften van zowel zoekmachines als gebruikers.

Hoe bouw je een goed linkprofiel op?

Een linkprofiel kan worden opgebouwd door het uitvoeren van linkbuilding activiteiten. Dit houdt in dat je actief op zoek gaat naar websites die bereid zijn om naar jouw website te linken. Dit kan bijvoorbeeld door het schrijven van gastblogs, het delen van interessante content op social media of het uitvoeren van linkruil met andere websites.

Hoe dan ook heb je contact nodig met andere webbeheerders, omdat zij uiteindelijk zullen bepalen om jou te vermelden. SAM Online Marketing beschikt over een groot netwerk aan webbeheerders waardoor het uitbesteden van de linkbuilding service jouw onderneming online vindbaar maakt. Je zult je verbazen hoeveel je zelf als ondernemer kunt doen om aan links te komen. Vraag vrijblijvend advies aan bij onze consultant om erachter te komen hoe je dat doet.

Kwaliteit of kwantiteit?

Het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van de links belangrijker is dan de kwantiteit. Het verkrijgen van een groot aantal links kan aantrekkelijk lijken, maar als deze links van lage kwaliteit zijn, kan dit juist leiden tot een daling in je zoekresultaten Een slecht linkprofiel kan ook resulteren in een straf van Google, wat een negatief effect heeft op je positie in de zoekresultaten. Dit kan gebeuren wanneer je gebruik maakt van black hat technieken, zoals het kopen van links.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor je bedrijf?

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw bedrijf zo goed mogelijk presteert en zichtbaar is voor potentiële klanten. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) en kan hierbij helpen. Met linkbuilding zorg je ervoor dat er links van andere websites naar jouw website verwijzen. Dit wordt gezien als een teken van autoriteit en betrouwbaarheid, waardoor zoekmachines jouw website hoger zullen ranken in de zoekresultaten.

Naast de SEO gerelateerde voordelen heeft linkbuilding van een expert nog meer voordelen. Zo kan het zorgen voor meer verkeer naar jouw website, doordat mensen via de link op een andere website op jouw website terechtkomen. Dit verkeer kan leiden tot meer conversies, wat weer goed is voor de omzet van jouw bedrijf.

Bovendien kan linkbuilding zorgen voor meer naamsbekendheid en autoriteit voor je bedrijf. Als jouw website op veel verschillende websites wordt genoemd en gelinkt, wordt jouw bedrijf steeds bekender en krijgen mensen meer vertrouwen in jouw bedrijf. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat mensen eerder voor jouw bedrijf kiezen dan voor de concurrent.

Linkbuilding is dus een belangrijk onderdeel van de online marketing van jouw bedrijf. Het kan zorgen voor een hogere ranking in de zoekresultaten, meer verkeer naar jouw website, meer conversies, meer naamsbekendheid en meer autoriteit. Het is wel belangrijk om te investeren in kwalitatieve links van betrouwbare en relevante websites. Zo kun je het maximale halen uit je website met het juiste linkbuilding pakket en jouw bedrijf laten groeien.

Wat voor soorten backlinks zijn er?

Backlinks komen voor in alle soorten en maten. De ene heeft veel waarde, de ander weinig. Waar de een je website doet stijgen, zal de ander je website naar beneden trekken in de zoekresultaten. Goed oppassen dus waar jij vermeld wilt worden. Wil je deze valkuilen koste wat het kost vermijden? Dan is het goed om óf goed advies in te winnen van een ervaren consultant van SAM Online Marketing óf om het gewoon uit te besteden aan een specialist in het vak.

Als je bezig bent met zoekmachine optimalisatie, dan weet je dat backlinks een belangrijke rol spelen in het verbeteren van je rankings. Maar niet alle backlinks zijn gelijk gemaakt. Hier zijn enkele soorten backlinks waar je rekening mee moet houden:

Natuurlijke backlinks

Dit zijn backlinks die van nature naar jouw website komen, zonder dat je erom vraagt. Meestal gebeurt dit omdat je goede content hebt of omdat je een autoriteit bent in jouw niche. Natuurlijke backlinks zijn de meest waardevolle omdat ze getuigen van de kwaliteit van je site.

Education backlinks

Education backlinks zijn links van educatieve instellingen zoals universiteiten of hogescholen. Deze links zijn waardevol omdat ze vaak afkomstig zijn van plaatsen waar veel onderzoek gedaan wordt. In de wetenschappelijke wereld is het de norm om onderzoeken door andere geleerden in het vak te laten controleren. Deze onderlinge controle zorgt voor zeer betrouwbare bronnen. Deze bronnen zorgen weer voor de meerwaarde van de bezoekers, zodat Google niet anders kan dan veel waarde hechten aan deze instellingen.

Overheids backlinks

Linkbuilding draait om autoriteit en wie heeft er nu meer autoriteit dan de autoriteiten zelf? Omdat overheden de taak hebben informatie juist te verspreiden zullen ze daarom veel autoriteit met zich meedragen. Als je slechts een paar van deze verwijzingen hebt en niets anders, is de kans groot dat je zal scoren op veel zoekwoorden. Het advies is dat je altijd een kans aangrijpt om een dergelijke link aan te pakken.

Lokale backlinks

Sponsor jij je lokale sportvereniging? Vraag dan om een linkje. Het kan ook zijn dat jij je gereedschap voor het monteren van auto-onderdelen bij een bedrijf uit de buurt haalt voor je autobedrijf. Op deze manier ontstaan er lokale kringen van websites die naar elkaar refereren.

Wat maakt ons uniek?

Waarom jij met SAM wél wint

We zetten de extra stap

Waar andere marketeers het houden bij tools, denken wij verder dan dat om resultaten voor jou te halen.

Super resultaat gericht!

Door onze holistische aanpak behalen wij consistent resultaten voor al onze klanten!

Alle online expertise in-house

Vanuit jouw budget maken we een strategisch plan
met de kortste weg naar resultaat

Groeien als jij groeit, Floris We zetten de extra stap, Jake We gaan door tot het resultaat gehaald is, Ali
Case Linkbuilding DeWit

Linkbuilding Succes: 19 zoekwoorden op #1

Een linkbuilding case om trots op te zijn! Door slimme linkstrategieën te gebruiken, klom hun website omhoog in Google, kreeg meer bezoekers en werd een online autoriteit. Geweldig, toch?

#linkbulding #landelijk #DeWitHekwerken

Hoe kom ik aan backlinks?

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met een linkbuilding strategie is het goed om te weten wat voor soorten strategieën er zijn. Je kunt namelijk verschillende linkbuilding strategieën toepassen om je online zichtbaarheid te verbeteren. In de werkelijkheid zijn er ontzettend veel soorten strategieën die je zou kunnen toepassen. Je moet een ervaren SEO specialist zijn om deze dingen goed toe te passen. Als je fouten maakt loop je het risico dat de zoekmachine optimalisatie van je website vertraagt, of erger, dat je lager in de zoekresultaten scoort. Als je zelf al aan de slag wilt dan kun je je hier inlezen in de linkbuilding tips.

Door een goed online marketing bureau uit te zoeken waaraan je je linkbuilding service uitbesteed neem je geen van deze risico’s. Met de hulp van een SEO expert staat jouw bedrijf binnenkort bovenaan de lijst van de zoekmachines.

Hoe goed is jouw linkprofiel?

Doe de GRATIS linkbuilding scan

Heeft je website wel genoeg autoriteit om te scoren in Google? Wij analyseren je linkprofiel!

  • Verbeter vandaag al je autoriteit
  • In 24 uur je scan uitslag
  • Ontdek waarom je achterloopt
Linkbuilding Specialist Ali

Linkbuilding specialist

4 linkbuilding strategieën die je direct kunt toepassen

Het uitzetten van een goede linkbuilding kan soms een hele grote uitdaging zijn. Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom hebben we een aantal soorten strategieën voor je uitgelicht en geven we je tips over hoe je linkbuilding het beste kunt aanpakken.

1. Analyseer de links van concurrenten

Zoek sites die vergelijkbaar zijn met jou en check welke links zij gebruiken. Het klinkt simpel en dat is het ook. Door deze concurrenten te analyseren, kun je ook bepalen welke soorten content het meest populair zijn in jouw niche en welke soorten links het beste werken. Als je bijvoorbeeld ziet dat veel van de links naar jouw concurrenten afkomstig zijn van gastblogs, zou je kunnen overwegen om zelf gastblogs te schrijven om links naar jouw site te genereren.

Een andere manier om links van concurrenten te analyseren is door te kijken naar de anchortekst van de links. Door te zien welke woorden en zinnen worden gebruikt om naar jouw concurrenten te linken, kun je bepalen welke zoekwoorden je zou moeten targeten in jouw eigen linkbuilding campagne. Wanneer je deze zoekwoorden gebruikt in jouw eigen anchortekst, kun je ervoor zorgen dat de links die naar jouw site verwijzen, relevant en nuttig zijn voor jouw doelgroep.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het niet alleen gaat om het kopiëren van de links van jouw concurrenten. In plaats alles te pakken wat je in de check tegenkomt moet je namelijk proberen om links te genereren van sites die nog niet naar jouw concurrenten linken. Dit kan worden gedaan door te zoeken naar sites die gerelateerd zijn aan jouw niche, maar niet direct concurreren met jouw bedrijf.

Door de links van concurrenten te analyseren en te begrijpen welke soorten links en content het beste werken in jouw niche, kun je een effectieve linkbuilding strategie ontwikkelen die de autoriteit en zichtbaarheid van jouw site kan vergroten.

Wat andere ondernemers zeggen…

5/5

ADA Car Cleaning

#SEO #webshop

Een bureau dat écht verstand heeft van online marketing. Er wordt gedacht in oplossingen, zeer transparant en komen met realistische doelstellingen.

5/5

Ruben

#SEO

Sam Online Marketing en Webdesign doet wat ze beloven; een strakke, resultaat-gerichte website binnen 3 weken. Daarnaast zie ik door alle marketing activiteiten het aantal website bezoekers en leads stijgen. Zeker een aanrader!

5/5

Mehran Hushyari

#website

Een hele fijne ervaring met dit bedrijf. Doelgericht, klantvriendelijk, behulpzaam en altijd bereikbaar. Diversiteit van diensten en expertise.

5/5

M.M. Araghi

#SEO

Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb :)

5/5

Dennis Weggenaar

#SEO #webshop

SAM Online Marketing heeft mij geholpen met de vindbaarheid te verbeteren in de regio. Niet alleen hebben zij gedaan wat ze zeiden, maar kwamen ook steeds met nieuwe manieren om de markt aan te pakken. Professionele werkwijze.

5/5

Rob Bijtjes

#SEO

Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb :)

5/5

Global Hair

#SEO #webshop

Met SAM Online Marketing heb ik topposities behaald in Google. Vriendelijke gasten en geduldig! Bedankt SAM :).

5/5

Monique Jeijsman

#SEO #website

Ik werk nu een aantal maanden samen met Sam online. De communicatie is altijd keurig. Ook als er iets niet goed gaat, dan lossen ze het meteen op. Ze denken goed mee om iets te verbeteren en houden mij ook scherp als ik iets moet aanleveren.

5/5

Jimmy Fransen

#SEO #webshop

Goed deskundig advies, zeer betrokken bij alles, al met al een fijne samenwerking

5/5

Henk Riem

#SEO #website

Geweldig team specialisten die doen wat ze beloven. Denken mee, adviseren en zorgen voor een optimaal resultaat. Ik beveel SAM Marketing zeker aan!

5/5

Van Vleuten Marketing

#SEO

Wij hebben een hele prettige samenwerking met SAM Online Marketing. De werkwijze en communicatie is altijd helder. Beide partijen weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Dit is zeker een aanrader.

5/5

Brahim Vlogs

#SEO #website

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben, alle afspraken zijn tot nu nagekomen. Wat ik zeer belangrijk vindt is dat als er een verandering plaats moet vinden dat het snel gedaan wordt, en dat is hier zeer zeker het geval!

5/5

Tolga Cav

#SEO #website

Professionele Team die hart heeft voor jou zaak en er voor zorgt dat jij moet goed gevoel je werk kan doen!

Veelgestelde vragen over de backlinks van concurrenten

Hoe zie ik de links van mijn concurrenten?

Er zijn diverse tools die je kunt gebruiken om de links van je concurrenten in kaart te brengen. Ahrefs, Majestic, SEMrush en Moz zijn hier een paar bekende voorbeelden van. Elke hebben hun eigen unieke functies en beschikken allemaal over een functie waarmee je overlappende links kunt zien. Zet eens vier concurrenten in deze tools en zie welke backlinks zij allemaal met elkaar delen. Grote kans dat jij deze nodig hebt.

Hoe weet ik dat mijn analyse van de concurrenten juist is?

Je hebt ervaring en kennis nodig om er zeker van te zijn dat je analyse correct is. SAM Online Marketing selecteert voor jou de beste links die een meerwaarde hebben voor je online vindbaarheid. Uitbesteden aan een SEO bureau geeft je veel meer zekerheid dat je de resultaten bereikt die je wilt. Maak gebruik van de linkbuilding service van een specialist om het zekere voor het onzekere te nemen.

Online Marketing Experts

Expertise nodig voor jouw online marketing?

Onze specialisten geven je advies op maat waarmee jij boven jouw concurrenten uit stijgt!

2. Creëer waardevolle content

Het toepassen van de juiste linkbuilding strategie is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en kan de zichtbaarheid van je website vergroten. Het schrijven van waardevolle content is een effectieve manier om links naar je website te verkrijgen en je online aanwezigheid te vergroten.

Het creëren van waardevolle content betekent dat je content produceert die relevant is voor je doelgroep en hen helpt bij het oplossen van problemen. Dit kan variëren van informatieve blogposts tot gidsen en whitepapers. Door content te maken die waardevol is voor je doelgroep, zullen ze eerder geneigd zijn om deze te delen op sociale media en op hun eigen website te plaatsen.

Om ervoor te zorgen dat je content effectief is voor linkbuilding, moet je ervoor zorgen dat het goed geschreven is en dat het uniek is. Dit betekent dat je geen content kopieert van andere websites en dat je de content optimaliseert voor zoekmachines. Door het gebruik van relevante zoekwoorden en het optimaliseren van de content voor zoekmachines, zul je meer organisch verkeer naar je website genereren. Een content expert geeft je hulp bij het schrijven van pakkende teksten.

Naast het creëren van waardevolle content, moet je ervoor zorgen dat je deze promoot op sociale media en andere relevante websites. Door je content te delen op sociale media en het te promoten bij influencers en andere autoriteit sites in jouw niche, zul je meer links naar je website genereren en je online aanwezigheid vergroten.

Het schrijven van waardevolle content is een effectieve manier om links naar je website te verkrijgen en je online aanwezigheid te vergroten. Door het creëren van unieke en goed geschreven content en het promoten van deze content op sociale media en andere relevante websites, kun je je online zichtbaarheid vergroten en meer organisch verkeer naar je website genereren.

3. Schrijf waardevolle content voor een andere website

Neem de tijd om goed na te gaan wat jij andere websites kunt bieden. Schrijf waardevolle content die de bezoekers van de andere websites willen lezen en je hebt een manier om niet alleen aan linkbuilding te doen, maar ook om die bezoekers aan te trekken. Kom jij bijvoorbeeld een platform tegen die te maken heeft met jouw branche, maar ontbreken er nog enkele essentiële blogs over een onderwerp? Stel voor dat jij deze schrijft. Veel webbeheerders hebben zelf geen tijd om dit soort blogs te schrijven, maar lopen daardoor wel bezoekers mis.

Het is een win-win en met een beetje zoeken heb jij zo een aantal partijen gevonden voor wie jij deze gastblogs mag schrijven. Zorg dat je bij het leggen van het contact goed uitlegt wat je bedoeling is. Je hoeft er geen doekjes om te winden, maar benadruk voor het belang wat zij hebben bij het plaatsen van jouw blog op hun website. Heb alvast een aantal onderwerpen of kladversies beschikbaar zodat de drempel nog lager wordt voor hun om ja te zeggen.

Let erop dat je alleen content schrijf waar jij veel van weet en veel ervaring in hebt. Het heeft geen zin om content te schrijven buiten jouw vakgebied. Alleen op deze manier breng jij de meerwaarde naar de nieuwe site. Check even goed of ze niet al eens eerder over het onderwerp hebben geschreven. En als dit jaren terug is mag je best een update erover schrijven. Dat houdt de website nieuw en up-to-date.

4. Gebruik maken van online communities

Online communities zijn een effectieve manier om links te bouwen door relaties op te bouwen en waardevolle informatie te bieden. De kracht van het netwerken komt hier echt tot zijn recht. Als je de juiste connecties hebt kun je binnen de kortste keren een aantal sterke links in de portfolio toevoegen. Een bijkomend voordeel is dat je vaak hulp krijgt vanuit een onverwachte hoek. Juist net die persoon van wie je het niet verwacht heeft een bepaald voorstel waar je weer een stap verder komt in je linkbuilding strategie.

Om te beginnen met linkbuilding via online communities, is het belangrijk om de juiste community te vinden die aansluit bij het onderwerp of de branche van jouw bedrijf. Er zijn verschillende online communities beschikbaar, zoals forums, Facebookgroepen, LinkedIn groepen en subreddits.

Zodra je de juiste community hebt gevonden, moet je waardevolle content maken en delen. Dit kan bestaan uit het delen van jouw expertise, het beantwoorden van vragen van andere leden en het verstrekken van nuttige informatie. Het is belangrijk om regelmatig actief te zijn in de community en een actieve bijdrager te zijn.

Het is ook belangrijk om relaties op te bouwen met andere leden van de community. Dit kan worden gedaan door anderen te helpen en samen te werken aan projecten. Wanneer je een goede relatie hebt opgebouwd met andere leden, kun je ze vragen om je content te delen of om een link naar jouw website op te nemen in hun content.

Een ander nuttig hulpmiddel is het creëren van jouw eigen community. Door jouw eigen community te creëren, kun je een autoriteit worden in jouw branche en meer links opbouwen. Je kunt je eigen community creëren op platforms zoals Facebook of LinkedIn en deze promoten op jouw website en sociale media kanalen.

5. Tier linking

Deze laatste linkbuilding strategie die we zullen behandelen is een lastige. Met name omdat het niet rechttoe rechtaan werkt. Het idee van de tier linking strategie is dat je een funnel van autoriteit maakt. Zie het als meerdere lagen (tiers) van linkbuilding die zich uiteindelijk allemaal concentreren op één doel: jouw website. Als je wel eens een scan hebt gedaan van de grote spelers in de markt zal dit je bekend voorkomen. Zo niet laat je dan voorzien van advies hoe jij deze effectief toepast.

Onderaan heb je het gros van de links. Dit zijn de websites waar je niet zelf op wilt staan. Het kan zijn omdat ze misschien te algemeen zijn, te irrelevant of simpelweg te weinig waarde hebben. Maar in grote aantallen kunnen deze links nog best wat teweeg brengen. Je hebt alleen een soort buffer nodig en daarmee kom je bij de middenlaag uit.

De middenlaag zijn de schakel in de ketting. Ze zorgen ervoor dat de irrelevante en slechte links uit de onderlaag hun autoriteit ergens kwijt kunnen, zonder dat het direct in verband wordt gebracht met jouw website. Selecteer hier websites voor uit die ten minste iets met jouw branche te maken hebben. Het hoeft niet één op één aan te sluiten, maar wel ermee geassocieerd moeten kunnen worden. Denk aan tafels en stoelen. Allebei meubels, maar toch anders. Op hun beurt concentreren ze de waarde nog verder naar de bovenlaag.

De links in de bovenlaag zijn de crème de la crème van de links die je wilt hebben. Ze hebben stuk voor stuk hoge waarden in de tools, hoge bezoekersaantallen, goed functionerende websites én zijn direct gerelateerd aan wat jij doet. Dit is de kers op de taart. Alle waarden zijn nu gebundeld in deze websites. Het hoeven er niet veel te zijn. Slechts een handvol kunnen jouw website naar de topposities brengen.

Om niet te vergeten: de content en techniek

Content en techniek zijn cruciale elementen bij het bouwen van links naar een website. De kwaliteit van de content van een website bepaalt in hoge mate de bereidheid van andere websites om naar die website te linken. Linkbuilding is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van de content, maar ook van de technische aspecten van de website.

De content van een website moet informatief en relevant zijn voor de doelgroep. Door hoogwaardige, unieke en waardevolle content te creëren, kan een website zich onderscheiden van andere websites en de aandacht trekken van potentiële linkpartners. Contentmarketing is een belangrijk onderdeel van linkbuilding, omdat het mogelijk maakt om de aandacht van potentiële linkpartners te trekken en te behouden.

Technische aspecten zijn ook belangrijk voor linkbuilding en het bereiken van een goede zoekmachine ranking. Een website moet bijvoorbeeld snel laden, mobiel vriendelijk zijn en een goede gebruikerservaring bieden. Technische fouten en problemen kunnen de zoekmachine ranking van een website negatief beïnvloeden en daarmee de bereidheid van andere websites om naar die website te linken verminderen.

Om een sterk linkprofiel op te bouwen, moet een website zowel hoogwaardige content als een goed werkende technische infrastructuur hebben. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige content en de technische aspecten van de website te optimaliseren om de beste resultaten te bereiken. Door het bieden van hoogwaardige content en een goede gebruikerservaring, kan een website de interesse wekken van potentiële linkpartners en daarmee de kans vergroten dat zij naar die website linken.

Linkbuilding strategie uitbesteden aan SAM Online Marketing

SAM Online Marketing zet voor jou de beste linkbuilding strategie uit bij het uitbesteden. De SEO specialist begint met het onderzoeken van jouw website en de markt. Op basis hiervan wordt er gekeken naar de benodigde kwaliteit en kwantiteit van de linkbuilding. Met het plan van aanpak zetten we de linkbuilding strategie tot in de puntjes in. Aan de hand van doelstellingen wordt er gemeten of de linkbuilding strategie aan de verwachtingen voldoet of dat er aanpassingen gedaan moeten worden.

Ten eerste hebben linkbuilding bureau’s de nodige kennis en ervaring om effectief een strategie te ontwikkelen en uit te voeren. Zij zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie en weten hoe ze links kunnen verkrijgen van relevante en waardevolle websites. De linkbuilding uitbesteden aan SAM Online Marketing leidt tot hogere posities in de zoekmachines. We kunnen naar aanleiding van een scan je meer inzicht geven in hoeveel potentie er in jouw website zit.

Daarnaast zal het ondernemers tijd besparen om linkbuilding uit te besteden aan een bureau. Het verkrijgen van links kan een tijdrovende taak zijn die veel aandacht en inspanning vereist. Door het uitbesteden van deze taak aan een bureau kunnen ondernemers zich richten op andere belangrijke aspecten van hun bedrijf. Omdat een linkbuilding strategie niet echt in een linkbuilding pakket valt te verwerken gebruiken we een offerte op maat om de linkbuilding prijzen af te spreken.

Bovendien hebben linkbuilding bureau’s vaak toegang tot een groot netwerk van websites en bloggers die links kunnen plaatsen naar jouw website. Dit kan leiden tot meer exposure en naamsbekendheid voor je bedrijf, wat weer kan leiden tot meer klanten en verkoop. Niet alleen liggen de kosten voor het uitbesteden van de linkbuilding hierdoor lager, maar heb je ook toegang tot de betere kwaliteit blogs die anders onbereikbaar zouden zijn. Met de unieke connecties van SAM Online Marketing vermelden we jouw bedrijf op de websites met een hoge autoriteit, hoge bezoekersaantallen en een sterke autoriteit.

Het uitbesteden van linkbuilding aan een bureau kan zorgen voor meer effectieve, tijdbesparende en hoogwaardige linkbuilding strategieën voor ondernemers. Het kan leiden tot meer verkeer, naamsbekendheid en verkoop voor je bedrijf en is daarom de moeite waard om te overwegen. Wil jij jouw linkbuilding laten oppakken door specialisten? Zou jij linkbuilding tips willen ontvangen om je website naar een hoger niveau te tillen? Of wil je weten wat de kosten zijn voor het linkbuilden? Neem contact met ons op!