Linkbuilding bureau

Linkbuilding is misschien wel de belangrijkste ranking factor van Google. Wil je bovenaan komen in deze zoekmachine, dan kun je de hulp van een linkbuilding bureau goed gebruiken. En laat SAM Online Marketing als linkbuilding bedrijf nou net over de kennis, middelen en strategie beschikken om jou succesvol te maken. Wij analyseren de markt van de branche waar jouw onderneming zich in bevindt en zetten daar de juiste linkbuilding strategie voor in. 

Hoe goed is jouw linkprofiel?
Doe de GRATIS Linkbuilding scan t.w.v. €399,-

Wat is Linkbuilding?

Ontdek hoe jij succes behaalt met linkbuilding

Succes met meer autoriteit

Wat is linkbuilding en waarom een linkbuilding bureau?

Linkbuilding is het actief vergaren van relevante backlinks naar jouw website. Je kunt het zien als een soort stemmen op een website. Als jouw website technisch en qua content in orde is, zullen sterke, relevante backlinks jou naar grote hoogte stuwen. Content is dus wel de belangrijke basis hiervoor. Soms kun je linkbuilden tot je een ons weegt, maar zonder de juiste content heb je niks om op te bouwen.

Links kun je dus eigenlijk zien als stemmen naar jouw website. Google gebruikt dit om jouw populariteit te bepalen en gebruikt het om extra goed in te schatten waar jij nou écht specialist in bent. Zie het als een vorm van PR: hoe meer personen naar jou verwijzen, des te blijer de zoekmachine van jou wordt. Zo krijgt jouw website dus meer autoriteit en dus voorrang op andere pagina’s. Tot zover dus de basics. Maar de echte vraag luidt nu: hoe zetten we onze linkbuilding service in? En waarom zou je samenwerken met een gespecialiseerd linkbuilding bureau als SAM Online Marketing?

De voordelen van een gespecialiseerd linkbuilding bureau

Een gespecialiseerd linkbuilding bureau helpt jou op diverse vlakken. Je wordt nóg bekender, krijgt meer én betere links en het helpt je op het algehele PR-vlak. Maar goed, dit zou je van ieder SEO bureau kunnen zeggen. Dus waarom nou een linkbuilding agency als SAM Online Marketing inschakelen?

  • Inzicht in abstracte metrics: trust flow, domain rating, ankerteksten, referring IP’s, link velocity. Het zijn termen waar je oren van gaat klapperen als je ze voor het eerst hoort. Maar geen zorgen! Er zijn genoeg knappe koppen die jou wegwijs maken in dit wereldje én je bij de hand nemen hierin.
  • Het juiste netwerk: linkbuilding agencies beschikken over een enorm netwerk. Daarbij hebben ze de juiste contacten bij de juiste publishers. Hierdoor kom je sneller aan de juiste links en plekken die bij jouw branche passen.
  • De juiste tools: tools als MajesticAhrefs en SEMrush. Ze zijn de wapens die je nodig hebt in de strijd die SEO heet. Met deze tools kom je sneller aan betere links en krijg je meer inzicht.
  • De juiste strategie: alles valt of staat bij jouw linkbuilding strategie. Een online marketing bureau zet dit op succesvolle wijze voor jou uit. Het versterken van de juiste URL’s met de juiste links, voorzien van de juiste ankerteksten, op het juiste moment. Het klinkt allemaal zo simpel….

Een greep uit onze kennisbank

Linkbuilding kan soms vrij ingewikkeld zijn. Vooral als je er nog niet veel van weet. Meer ontdekken over dit onderdeel van SEO? Lees verder!

Wat is interne linkbuilding?

Jouw website optimaliseren? Dit kun je op veel verschillende manieren doen.

Wat is een backlink?

In het kort Een backlink is een
verwijzing of referentie van de ene…

Wat is een ankertekst?

In het kort Een ankertekst, ofwel anchor tekst, is een stuk tekst op een pagina…

Silo structure

De silo structure, ook wel silo structuur of website structuur genoemd, is een…

SEO startpagina

Binnen linkbuilding en het bouwen van autoriteit voor je website hoor je de…

Root domein

De term root domein of root domain is een belangrijk fenomeen binnen linkbuilding.

Linkbuilding Specialist Mimas

Wat kost een linkbuilding bureau?

De meerwaarde van linkbuilding is een feit. Maar het moet onderaan de streep geld opleveren. Om dat in te schatten, wil je natuurlijk weten wat het kost nom een bureau in te schakelen. Dus wat kost een linkbuilding bedrijf? Heel eerlijk antwoord: dat is afhankelijk van de branche waar je voor gaat optimaliseren. De kosten voor linkbuilding kun je namelijk opdelen in twee onderdelen: maandelijkse kosten van het bedrijf die je inschakelt en het mediabudget.

Allereerst de kosten voor het linkbuilding bureau. Met het juiste netwerk en de juiste strategie kan dit al vanaf een paar uur per maand. In dit geval moet je denken aan zo’n €300,- per maand. Echter, wanneer de competitie toeneemt, is een bureau ook meer tijd kwijt. De kosten lopen daarmee ook automatisch op. Verandering in de markt is namelijk niet iets wat we tegen kunnen houden. Wanneer concurrenten meer links gaan gebruiken, dan moeten wij er uiteraard weer met een goede strategie overheen gaan.

Behalve ‘arbeidsloon’ heb je ook te maken met een mediabudget. In competitieve branches vraagt men nou eenmaal geld voor een plaatsing op zijn of haar website. Linkbuilding is dan ook meer dan het bouwen van links: het is het opzetten van een PR-strategie. In sommige branches heb je sterke links nodig om het op te kunnen nemen tegen je concurrentie. Vaak hangt hier wel een prijskaartje aan.

Wat maakt ons uniek?

Waarom jij met SAM wél wint

We zetten de extra stap

Waar andere marketeers het houden bij tools, denken wij verder dan dat om resultaten voor jou te halen.

Super resultaat gericht!

Door onze holistische aanpak behalen wij consistent resultaten voor al onze klanten!

Alle online expertise in-house

Vanuit jouw budget maken we een strategisch plan
met de kortste weg naar resultaat

Groeien als jij groeit, Floris We zetten de extra stap, Jake We gaan door tot het resultaat gehaald is, Ali
Case Linkbuilding VT2000

Jaarlijkse stijging in bezoekers van 300%!

VT2000, een tof vastgoedbeheerbedrijf, wilde online knallen! SAM Online Marketing’s linkbuildingstrategie resulteerde in hogere zichtbaarheid en betere zoekmachineposities.

#Linkbuilding #website #vt2000

Linkbuilding bureau SAM Online Marketing

Leuk natuurlijk, dat een “linkbuilding bureau” je succesvol kan maken. Maar jij wil weten waarom SAM Online Marketing het linkbuilden als geen ander kan. Buiten dat, wat maakt ons online marketing bureau uniek. Een klein kijkje in de keuken:

Allereerst staat resultaat bij ons voorop. Linkbuilding is weliswaar een belangrijk onderdeel binnen SEO, maar het is wel alleen een middel. Een middel om resultaat te behalen. Laten we nou eens dieper ingaan op dat resultaat. Dat resultaat is te behalen door middel van conversies. Conversies zijn te behalen door traffic. En traffic genereer je door hoge posities in Google. Hoge posities in Google op de juiste zoektermen. Dat is het doel. En de links zijn ‘slechts’ ons middel.

Alhoewel SAM Online Marketing een gespecialiseerd bedrijf is, zijn wij gespecialiseerd in iedere tak van zoekmachine optimalisatie. Het juiste netwerk, uitstekende copywriters en zelfs een development team kan jouw website naar the next level brengen. Dat maakt ons een linkbuilding bedrijf dat het gehele plaatje overziet en het linkbuilden in de juiste context weet te plaatsen. Linkbuilding uitbesteden? Dan weet je dat je hier goed zit. En wel hierom!

Linkbuilding Uitbesteden

Hoe werkt ons linkbuilding bureau?

Linkbuilding is meer dan het plaatsen van een linkje. Het is een constant proces. En jij zoekt een linkbuilding bureau die jou op dynamische wijze door dit proces begeleidt. Succesvol worden doe je door samen te werken. En die samenwerking gaat SAM Online Marketing als volgt aan:

1. Introductie

Allereerst is het zaak om jou en jouw bedrijf zo goed mogelijk te leren kennen. Linkbuilden is zoals gezegd meer dan het plaatsen van een linkje. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van wie jij bent en waar jouw bedrijf voor staat. Alleen zo kunnen we de juiste KPI’s opstellen en ons onderzoek op de juiste manier insteken.

2. Concurrentieonderzoek en linkbuildingplan

“Zei iemand onderzoek?!”. Jazeker! Want SEO is maatwerk. En maatwerk begint bij onderzoek. SAM Online Marketing brengt als eerste in kaart wie jouw concurrentie is. Welke partijen staan bovenaan in Google en hoe bouwen zij hun linkbuilding op? In dit concurrentieonderzoek komen een aantal onderdelen terug. Namelijk de top 5 voor jou belangrijkste zoekwoorden, de manier waarop deze URL’s versterkt worden, de concurrenten die op deze zoekwoorden scoren, de manier waarop zij linkbuilden en hun links en ankertekst gebruik. Wanneer we van al deze onderdelen een concreet beeld hebben, kunnen we ons eigen plan vormgeven. We maken een planning voor 12 maanden: welke links sturen we wanneer naar welke pagina onder welke ankertekst?

3. Linkbuilden!

Alles staat inmiddels. Nu kunnen we gaan beginnen met linkbuilden. We leggen eerst een solide basis met relevante vaklinks. Vervolgens trekt ons linkbuilding bureau de beste links bij de concurrentie vandaan. Dat toppen we tot slot af met sterke links uit ons eigen (publishing) netwerk.

4. Analyseren, rapporteren en overleggen

Stap 3 is een doorgaand proces. Toch is linkbuilding een dynamisch vakgebied. Het bouwen van links is een wisselwerking met nieuwe content en andere SEO-onderdelen. En samenwerking is het devies hierin. Zo analyseert SAM Online Marketing maandelijks de voortgang van jouw website en rapporteren we hier uitgebreid over. Daarbij plannen we een maandelijks overleg in. Jouw website staat niet stil en het is daarom noodzaak om de linkbuilding hier goed op af te stemmen.

Hoe goed is jouw linkprofiel?

Doe de GRATIS linkbuilding scan

Heeft je website wel genoeg autoriteit om te scoren in Google? Wij analyseren je linkprofiel!

  • Verbeter vandaag al je autoriteit
  • In 24 uur je scan uitslag
  • Ontdek waarom je achterloopt
Linkbuilding Specialist Ali

Linkbuilding specialist

Kortom; daarom zijn wij jouw linkbuilding bureau!

En daarom is SAM Online Marketing het linkbuilding bureau dat jou succesvol maakt. Een gespecialiseerde agency, met bewezen kennis en resultaten. We stellen resultaat en het behalen van doelen voorop. En we staan in voor een dynamische samenwerking, waarin we onze krachten bundelen. Kun jij je hier helemaal in vinden? Dan gaan wij samen de concurrentie in Google verslaan! Kies voor SEO uitbesteden aan SAM Online Marketing en breng jou autoriteit naar the next level!

Wat andere ondernemers zeggen…

5/5

Rob Bijtjes

#SEO

Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb 🙂

5/5

ADA Car Cleaning

#SEO #webshop

Een bureau dat écht verstand heeft van online marketing. Er wordt gedacht in oplossingen, zeer transparant en komen met realistische doelstellingen.

5/5

Ruben

#SEO

Sam Online Marketing en Webdesign doet wat ze beloven; een strakke, resultaat-gerichte website binnen 3 weken. Daarnaast zie ik door alle marketing activiteiten het aantal website bezoekers en leads stijgen. Zeker een aanrader!

5/5

Dennis Weggenaar

#SEO #webshop

SAM Online Marketing heeft mij geholpen met de vindbaarheid te verbeteren in de regio. Niet alleen hebben zij gedaan wat ze zeiden, maar kwamen ook steeds met nieuwe manieren om de markt aan te pakken. Professionele werkwijze.

5/5

Global Hair

#SEO #webshop

Met SAM Online Marketing heb ik topposities behaald in Google. Vriendelijke gasten en geduldig! Bedankt SAM :).

Linkbuilding Autoriteit

Meer autoriteit met
hét Linkbuilding bureau?

Aan de slag gaan met Linkbuilding kan een grote uitdaging zijn. Vooral als je niet veel van SEO af weet. Wil je winnen in Google? Schakel ons bureau in!

Veelgestelde vragen over Linkbuilding

Een bureau zorgt er met een gedegen strategie voor dat jij met jouw website verschillende topposities behaalt. Het is dus belangrijk dat er aan het begin van de samenwerking een duidelijke, op maat gemaakte strategie voor jouw website wordt gemaakt. Op deze manier weet je waar je aantoe bent voor de rest van het traject.

Met de linkbuilding strategie wordt namelijk duidelijk wat voor backlinks er voornamelijk gebruikt moeten worden en hoeveel er op iedere pagina geplaatst moeten worden. Dit wordt voornamelijk gebaseerd op de concurrentieanalyse.

Is de strategie duidelijk, dan is het natuurlijk zaak dat de specialisten hard op zoek gaan naar de meest kwalitatieve links voor jouw website. Vaak geldt wel; hoe hoger de kwaliteit, hoe meer de backlink zal kosten.

Simpel gezegd is een backlink profiel, of linkprofiel, alle backlinks die extern naar jouw website verwijzen. Met een strategie wordt het geraamte van het linkprofiel in principe gemaakt. Dit geraamte ga je vervolgens als het ware aankleden met kwalitatieve links. Hoe meer links je dus plaatst, hoe groter je linkprofiel wordt.

Voor je backlink profiel is het wel belangrijk dat deze in evenwicht is. Dat de meeste links naar jouw homepage gaan, klopt! De homepage is namelijk het hart van iedere website. Net als ieder hart heeft deze dan ook het meeste brandstof nodig. Daarnaast is het echter wel belangrijk dat de verdeling onder de subpagina’s klopt. Vaak wordt deze dan ook gebaseerd op de interne linkstructuur en de concurrentie van iedere specifieke subpagina.

Linkbuilding specialisten gaan eigenlijk voornamelijk over de externe linkbuilding. Met interne linking moet uiteraard wel rekening gehouden worden. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van de strategie. Zonder een goede structuur kan de zogeheten ‘linkjuice’ ook niet doorstromen.

Het uitzetten van de interne linkstructuur is aan de on-page SEO specialist. Interne linkstructuren zijn namelijk on-page zaken. Om deze reden heb je eigenlijk vrijwel altijd een team van SEO specialisten nodig. Zonder de juiste optimalisatie van een on-page SEO specialist kan een linkbuilding specialist zijn werk dus niet goed doen. Binnen een team wordt er dus goed samengewerkt om tot het optimale resultaat te komen.

Externe linkbuilding valt dus onder off-page SEO en interne linkbuilding onder on-page SEO.

Linkbuilding bedrijven weten de juiste strategie uit te zetten. Direct wordt er een strategie op maat gemaakt voor jouw specifieke website. Specialisten voeren een uitgebreide concurrentieanalyse uit om erachter te komen hoe de linkbuilding er in jouw branche voor staat. Hieruit wordt duidelijk wat voor soort links er nodig zijn en hoeveel backlinks iedere specifieke pagina nodig heeft. Iedere markt is namelijk anders. Soms nemen de linkbuilding artikelen daardoor de overhand in een strategie, en soms bestaat een strategie meer uit startpagina’s en linkruils.

Met een linkbuilding bureau weet je dus zeker dat je de top zal bereiken en dat over ieder detail is nagedacht. Specialisten hebben simpelweg veel expertise en ervaring. Zo weten ze dus precies hoe een strategie voor jou op maat gemaakt moet worden en waar naar gekeken moet worden om de kwaliteit van een link te waarborgen. Daarnaast hebben de specialisten van een bureau ook veel contacten. Op deze manier hoeft er vaak niet eens gezocht te worden naar kwalitatieve links, omdat we de contacten al hebben.

Een linkbuilding bedrijf zorgt er met een op maat gemaakte strategie en kwalitatieve links voor dat jij in de topposities van Google terecht komt. Echter is hier vaak meer voor nodig dan alleen het plaatsen van kwalitatieve backlinks. Interne links zijn hierbij namelijk ook belangrijk. Op deze manier kan de autoriteit die een pagina van een externe link ontvangt doorstromen naar de pagina’s die hier intern aan verbonden zijn.

Externe linkbuilding is wat anders dan interne linkbuilding. Het uitzetten van een interne linkstructuur behoort namelijk tot de taken van een on-page SEO specialist. Om die reden moeten beide specialisten samenwerken om tot het beste resultaat te komen. Vaak schakel je dan ook een volledig team in van SEO specialisten.

Een linkbuilding bureau bestaat vaak niet alleen uit linkbuilding specialisten. Linkbuilden is namelijk één van de drie onderdelen van SEO. Om dus daadwerkelijke topposities te behalen moeten alle drie de aspecten van SEO geoptimaliseerd worden. Dit betreft dus naast het creëren van autoriteit ook het optimaliseren van de content en andere on-page aspecten, met daarnaast het technisch goed inrichten van de website. Techneuten heb je dus zeker ook nodig!

Linkbuilding bedrijven bestaan dus vaak uit linkbuilding specialisten, on-page SEO specialisten en techneuten om de website te optimaliseren. Met dit team kom jij in de top van de zoekmachines terecht.