Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen

Laat jij online
kansen liggen?

Vooruitgang start bij een goede analyse.
Ontvang binnen no-time een website analyse van SAM

Linkbuilding bureau inschakelen

Linkbuilding is misschien wel de belangrijkste ranking factor van Google. Wil je bovenaan komen in deze zoekmachine, dan kun je de hulp van een linkbuilding bureau goed gebruiken. En laat SAM Online Marketing als linkbuilding bedrijf nou net over de kennis, middelen en strategie beschikken om jou succesvol te maken. Wij analyseren de markt van de branche waar jouw onderneming zich in bevindt en zetten daar de juiste linkbuilding strategie voor in. Vragen die ons dan ook vaak gesteld worden wanneer we het hebben over SEO zijn: wat is linkbuilding precies? Hoe verhoogt jullie linkbuilding bureau autoriteit van een website? En waarom is SAM Online Marketing degene die jou succesvol maakt? We vertellen je er meer over!

Ons werk
Klant Eastern Plaza

> 25.000 maandelijkse organische bezoekers

Eastern Plaza

Klant Ramengilde

Meerdere top 3 posities

Ramen Glide

Klant Taxicentrale Leiden

20 zoekwoorden in de top 10

Taxi Centrale Leiden

Wat is linkbuilding en waarom een linkbuilding bureau?

Linkbuilding is het actief vergaren van relevante backlinks naar jouw website. Je kunt het zien als een soort stemmen op een website. Als jouw website technisch en qua content in orde is, zullen sterke, relevante backlinks jou naar grote hoogte stuwen. Content is dus wel de belangrijke basis hiervoor. Soms kun je linkbuilden tot je een ons weegt, maar zonder de juiste content heb je niks om op te bouwen.

Links kun je dus eigenlijk zien als stemmen naar jouw website. Google gebruikt dit om jouw populariteit te bepalen en gebruikt het om extra goed in te schatten waar jij nou écht specialist in bent. Zie het als een vorm van PR: hoe meer personen naar jou verwijzen, des te blijer de zoekmachine van jou wordt. Zo krijgt jouw website dus meer autoriteit en dus voorrang op andere pagina’s. Tot zover dus de basics. Maar de echte vraag luidt nu: hoe zetten we onze linkbuilding service in? En waarom zou je samenwerken met een gespecialiseerd linkbuilding bureau als SAM Online Marketing?

De voordelen van een gespecialiseerd linkbuilding bureau

Een gespecialiseerd linkbuilding bureau helpt jou op diverse vlakken. Je wordt nóg bekender, krijgt meer én betere links en het helpt je op het algehele PR-vlak. Maar goed, dit zou je van ieder SEO bureau kunnen zeggen. Dus waarom nou een linkbuilding agency als SAM Online Marketing inschakelen?

  • Inzicht in abstracte metrics: trust flow, domain rating, ankerteksten, referring IP’s, link velocity. Het zijn termen waar je oren van gaat klapperen als je ze voor het eerst hoort. Maar geen zorgen! Er zijn genoeg knappe koppen die jou wegwijs maken in dit wereldje én je bij de hand nemen hierin.
  • Het juiste netwerk: linkbuilding agencies beschikken over een enorm netwerk. Daarbij hebben ze de juiste contacten bij de juiste publishers. Hierdoor kom je sneller aan de juiste links en plekken die bij jouw branche passen.
  • De juiste tools: tools als MajesticAhrefs en SEMrush. Ze zijn de wapens die je nodig hebt in de strijd die SEO heet. Met deze tools kom je sneller aan betere links en krijg je meer inzicht.
  • De juiste strategie: alles valt of staat bij jouw linkbuilding strategie. Een linkbuilding bureau zet dit op succesvolle wijze voor jou uit. Het versterken van de juiste URL’s met de juiste links, voorzien van de juiste ankerteksten, op het juiste moment. Het klinkt allemaal zo simpel….
Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

doe de scan
Jake dartbord
Jake Stamenkovic

Jouw online marketing specialist

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

Wat kost een linkbuilding bureau?

De meerwaarde van linkbuilding is een feit. Maar het moet onderaan de streep geld opleveren. Om dat in te schatten, wil je natuurlijk weten wat een linkbuilding bureau kost. Dus wat kost een linkbuilding bureau? Heel eerlijk antwoord: dat is afhankelijk van de branche waar je voor gaat optimaliseren. De kosten voor linkbuilding kun je namelijk opdelen in twee onderdelen: maandelijkse kosten linkbuilding bureau en het mediabudget.

Allereerst de kosten voor het linkbuilding bureau. Met het juiste netwerk en de juiste strategie kan dit al vanaf een paar uur per maand. In dit geval moet je denken aan zo’n €300,- per maand. Echter, wanneer de competitie toeneemt, is een bureau ook meer tijd kwijt. De kosten lopen daarmee ook automatisch op. Verandering in de markt is namelijk niet iets wat we tegen kunnen houden. Wanneer concurrenten meer links gaan gebruiken, dan moeten wij er uiteraard weer met een goede strategie overheen gaan.

Behalve ‘arbeidsloon’ heb je ook te maken met een mediabudget. In competitieve branches vraagt men nou eenmaal geld voor een plaatsing op zijn of haar website. Linkbuilding is dan ook meer dan het bouwen van links: het is het opzetten van een PR-strategie. In sommige branches heb je sterke links nodig om het op te kunnen nemen tegen je concurrentie. Vaak hangt hier wel een prijskaartje aan.

Linkbuilding bureau SAM Online Marketing

Leuk natuurlijk dat een “linkbuilding bureau” je succesvol kan maken. Maar jij wil weten waarom SAM Online Marketing het linkbuilden als geen ander kan. Buiten dat, wat maakt ons online marketing bureau uniek. Een klein kijkje in de keuken:

Allereerst staat resultaat bij ons voorop. Linkbuilding is weliswaar een belangrijk onderdeel binnen SEO, maar het is wel alleen een middel. Een middel om resultaat te behalen. Laten we nou eens dieper ingaan op dat resultaat. Dat resultaat is te behalen door middel van conversies. Conversies zijn te behalen door traffic. En traffic genereer je door hoge posities in Google. Hoge posities in Google op de juiste zoektermen. Dat is het doel. En de links zijn ‘slechts’ ons middel.

Alhoewel SAM Online Marketing een gespecialiseerd linkbuilding bureau is, zijn wij gespecialiseerd in iedere tak van zoekmachine optimalisatie. Het juiste netwerk, uitstekende copywriters en zelfs een development team kan jouw website naar the next level brengen. Dat maakt ons een linkbuilding bedrijf dat het gehele plaatje overziet en het linkbuilden in de juiste context weet te plaatsen. Linkbuilding uitbesteden? Dan weet je dat je hier goed zit. En wel hierom!

SEO beoordelingen
Rouben
Taxi Centrale Leiden | SEO en Webdesign

Sam Online Marketing en Webdesign doet wat ze beloven; een strakke, resultaat-gerichte website binnen 3 weken. Daarnaast zie ik door alle marketing activiteiten het aantal website bezoekers en leads stijgen. Zeker een aanrader!

SEO beoordelingen
Raymond
Van Heijningen | SEO en Webdesign

Ik ben nu een aantal maanden klant bij SAM online en houdt er geweldige resultaat uit. Mijn website staat in top 3 wat beloofd is en de leads gaan omhoog.

Ik heb de volste vertrouwen in dat dit meer en beter gaat worden.

SEO beoordelingen
Berkant
Global Hair | SEO en Webdesign

Met SAM Online Marketing heb ik topposities behaald in Google. Vriendelijke gasten en geduldig! Bedankt SAM :).

Professioneel, uniek en conversie gericht. Sterke team. Ik heb veel over Sam Online Marketing gehoord. Daarna heb ik gekozen om al mijn online marketing aan Sam Design te over laten. Nu 2 jaar later, ben ik nog steeds super blij, Met als resultaat dat mijn haartransplantatie bedrijf de nr1 is gekozen en populairste bedrijf is geworden. Ik word uitstekend gevonden.

SEO beoordelingen
Rob Bijtjes
Ramen Gilde | SEO

Ik ben eigenaar van Ramen Gilde. Zeker 8 uur besteed (een jaar geleden) aan het zoeken naar de beste seo-specialist in Haarlem. SAM stond bovenaan, maar in Leiden. Vond ik op zich al een prestatie, dan begrijp je kennelijk dit vak. Sommige reviews kon ik terug herleiden tot een bedrijfsnaam. Gecheckt…zoeken op ‘verhuizen Haarlem’ en idd dit bedrijf stond hoog in Google. In zee met ze gegaan. Dit zijn tóppers, klaag nu tegen ze dat ik het véel te druk heb 🙂

Hoe werkt ons linkbuilding bureau?

Linkbuilding is meer dan het plaatsen van een linkje. Het is een constant proces. En jij zoekt een linkbuilding bureau die jou op dynamische wijze door dit proces begeleidt. Succesvol worden doe je door samen te werken. En die samenwerking gaat SAM Online Marketing als volgt aan:

1. Introductie

Allereerst is het zaak om jou en jouw bedrijf zo goed mogelijk te leren kennen. Linkbuilden is zoals gezegd meer dan het plaatsen van een linkje. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van wie jij bent en waar jouw bedrijf voor staat. Alleen zo kunnen we de juiste KPI’s opstellen en ons onderzoek op de juiste manier insteken.

2. Concurrentieonderzoek en linkbuildingplan

“Zei iemand onderzoek?!”. Jazeker! Want SEO is maatwerk. En maatwerk begint bij onderzoek. SAM Online Marketing brengt als eerste in kaart wie jouw concurrentie is. Welke partijen staan bovenaan in Google en hoe bouwen zij hun linkbuilding op? In dit concurrentieonderzoek komen een aantal onderdelen terug. Namelijk de top 5 voor jou belangrijkste zoekwoorden, de manier waarop deze URL’s versterkt worden, de concurrenten die op deze zoekwoorden scoren, de manier waarop zij linkbuilden en hun links en ankertekst gebruik. Wanneer we van al deze onderdelen een concreet beeld hebben, kunnen we ons eigen plan vormgeven. We maken een planning voor 12 maanden: welke links sturen we wanneer naar welke pagina onder welke ankertekst?

3. Linkbuilden!

Alles staat inmiddels. Nu kunnen we gaan beginnen met linkbuilden. We leggen eerst een solide basis met relevante vaklinks. Vervolgens trekt ons linkbuilding bureau de beste links bij de concurrentie vandaan. Dat toppen we tot slot af met sterke links uit ons eigen (publishing) netwerk.

4. Analyseren, rapporteren en overleggen

Stap 3 is een doorgaand proces. Toch is linkbuilding een dynamisch vakgebied. Het bouwen van links is een wisselwerking met nieuwe content en andere SEO-onderdelen. En samenwerking is het devies hierin. Zo analyseert SAM Online Marketing maandelijks de voortgang van jouw website en rapporteren we hier uitgebreid over. Daarbij plannen we een maandelijks overleg in. Jouw website staat niet stil en het is daarom noodzaak om de linkbuilding hier goed op af te stemmen.

Kortom; daarom zijn wij jouw linkbuilding bureau!

En daarom is SAM Online Marketing het linkbuilding bureau dat jou succesvol maakt. Een gespecialiseerde agency, met bewezen kennis en resultaten. We stellen resultaat en het behalen van doelen voorop. En we staan in voor een dynamische samenwerking, waarin we onze krachten bundelen. Kun jij je hier helemaal in vinden? Dan gaan wij samen de concurrentie in Google verslaan! Kies voor SEO uitbesteden aan SAM Online Marketing en breng jou autoriteit naar the next level!

Ready om te groeien?

Laten we samen een kijk nemen naar jouw website.
Neem direct contact op met de online
marketing specialist!

Jake dartbord
Jake Stamenkovic

Online marketing specialist