GC Biotech

Van 150 maandelijkse bezoekers naar 2.000 maandelijkse bezoekers!

Al ruim 10 jaar werkt GC Biotech aan het leveren van relevante oplossingen voor onderzoek, diagnostiek en industrie door middel van toegepaste wetenschappelijke kennis. GC Biotech streeft er al jaren naar om wetenschappers te voorzien van mogelijkheden om hun onderzoek naar een hoger niveau te kunnen tillen. Dit door door continu de nieuwste ontwikkelingen binnen te halen op gebied van automatiseren voor de bio wetenschappen. Tijdens onze nog lopende samenwerking is het aantal bezoekers op de website van GC Biotech en krijgt het bedrijf elke dag weer nieuwe aanvragen binnen!

#SEO #website #landelijk
GC Biotech Cases afb 2

De klant

Life-science automatisering en het bedienen van zoveel mogelijk onderzoekers. Dat is waar het bij GC Biotech allemaal om draait. Als specialist in de automatisering van bio wetenschappen zet GC biotech zich in om haar klanten dag in, dag uit de beste applicatie- en technische ondersteuning te bieden. Het bedrijf is een van de weinigen specialisten in de branche die te allen tijde volledig onafhankelijk advies kan geven. Dit doen zij al jaren in de BeNeLux, Duitsland, Scandinavië en de rest van Europa!

Inmiddels kunnen we zeggen dat we al jarenlang een ontzettend prettige samenwerking hebben met GC biotech. We hebben in de afgelopen jaren dan ook een hoop voor GC biotech mogen doen om groei te realiseren in het bedrijf. We hebben bijvoorbeeld een gloednieuwe website gemaakt en hebben daarbij ook een resultaatgerichte SEO campagne opgezet om het aantal bezoekers en de zichtbaarheid van het merk te verhogen.

De uitdaging

Glenn Nohar, de eigenaar van GC biotech, klopte al een aantal jaar geleden bij ons aan met drie verschillende uitdagingen. Zo wilde Glenn meer bezoekers zien op zijn website. Dat was voor Glenn ook meteen de belangrijkste kwestie. Bezoekers leveren klanten op en klanten leveren weer meer omzet op. Een simpele rekensom, waar Glenn samen met ons aan wilde werken. Zonder bezoekers is het moeilijk om meer klanten te krijgen en op die manier te groeien als bedrijf.

Toch ging het GC biotech niet alleen om het aantal bezoekers op de website. Het aantal bezoekers is ontzettend belangrijk, maar het verbeteren van het merk GC biotech, stond ook hoog in het vaandel. De website is hier een belangrijk onderdeel van geweest. Zo hebben onze designers en programmeurs een compleet nieuwe website ingericht, met een compleet nieuwe huisstijl voor het bedrijf.

De doelstelling

Net als vrijwel elk bedrijf wil GC biotech de grootste speler worden in de branche. Dat is vooral een doel voor de lange termijn. Om dit te behalen zijn we eerst in kleine stappen gaan denken. Zo was een van de doelstellingen voor de SEO campagne een verhoging van 300% in het aantal organische bezoekers dat op de website komt.

GC Biotech Cases afb 3

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

De aanpak

De afgelopen jaren hebben we veel verbeteringen aangebracht voor de Life-Science experts van GC biotech. We zijn bijvoorbeeld begonnen met het bouwen van een nieuwe website, het opzetten van strategieën voor linkbuilding, zoekwoordonderzoek en meer. Dit allemaal om optimale groeit te zien in de vindbaarheid van GC biotech.

Wanneer je meer bezoekers wil genereren, kan het geen kwaad om ook de website te verbeteren. Hoe beter de performance van de website is, hoe beter de resultaten van de

SEO campagne zullen zijn. De twee gaan namelijk hand in hand! Dus daar zijn we mee begonnen. Eerder had GC Biotech al een eigen website. We begonnen hier dus niet vanaf nul, maar er moest wel een hoop gebeuren. De website van GC Biotech had destijds een hoop informatie, die allemaal op de juiste manier weergeven moest worden. De informatie moest zo neergezet worden dan de bezoekers en klanten de website gemakkelijk kunnen navigeren om uiteindelijk uit te komen waar ze moeten zijn. Daarnaast is de stijl van de website volledig gemoderniseerd om u een beter beeld te geven van wie GC Biotech is. De website zelf was belangrijk, maar het was de SEO-campagne die uiteindelijk het meeste verkeer opleverde. We zijn elk jaar weer begonnen met uitgebreid marktonderzoek om al onze doelen te bereiken. Voordat we de markt kunnen veroveren, moeten we natuurlijk eerst weten wat er speelt in de markt en waar de kansen liggen, maar we moeten ook weten wat de problemen kunnen zijn die de groei van de GC Biotech kunnen belemmeren. Dit marktonderzoek gaat vrijwel altijd gepaard met uitgebreid concurrentieonderzoek. Het was hier hetzelfde. Bij de start van het project heeft GC Biotech duidelijk gemaakt dat ze op lange termijn willen concurreren met hun concurrenten. Toch moet u eerst uw onderzoek doen om uw concurrenten te identificeren. Vervolgens kun je een plan maken dat je laat zien hoe je de concurrentie kunt verslaan.

Een belangrijk onderdeel van de SEO campagne. Zonder een goed zoekwoordonderzoek is het moeilijk om te scoren in zoekmachines zoals Google en meer bezoekers te krijgen. Na uitgebreid zoekwoordonderzoek te hebben gedaan, waren we in staat om echt tot de kern van de zaak door te dringen door nieuwe inhoud te creëren, autoriteit op te bouwen en de technologie van onze site te verbeteren.

GC Biotech Cases afb 4

Het resultaat

En dan het resultaat! Het onderdeel waar het uiteindelijk allemaal om draait. Wat zijn we trots op het resultaat dat we in de afgelopen jaren behaald hebben voor GC Biotech. Niet alleen wij zijn er trots op maar de klant zelf ook! Tijdens onze samenwerking ging de klant van 0 topposities naar meer dan 10 topposities. Dat is niet het enige wat steeg. Ook het aantal bezoekers is tijdens de SEO campagne flink omhoog gegaan. De website kreeg maandelijks 150 bezoekers. Dat is flink verhoogd naar maar liefst 2.000 gerichte bezoekers, die maandelijks op de website kwamen. Hiermee is de doelstelling ruim behaald!

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? SAM Online Marketing helpt je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

CirkelJake

Jake Stamenkovic

Jouw online marketing specialist

Doe de scan!

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.