Rijschool Uniek

Meerdere nr. 1 posities én mede marktleider!

Geweldige resultaten voor een geweldige rijschool! Ondernemers hoeven niet altijd bij ons terecht te komen via een SEO aanvraag. Soms komen ondernemers ook bij ons terecht dankzij gedeelde connecties. Dat is precies het geval geweest bij Rijschool Uniek! Een gedeelde connectie van Rijschool Uniek en SAM Online Marketing raadde ons bedrijf aan om effectief meer bezoekers te genereren naar de website van Rijschool Uniek. De bestaande website trok geen bezoekers en was op vlak van design toe aan verbetering. Hier zij zowel ons marketing team als ons web development team direct mee aan de slag gegaan.

#SEO #conversie #landelijk

De klant

Rijschool Uniek is tegenwoordig dé rijschool van Leiden en de Bollenstreek. Hier kan jong en oud terecht voor kwalitatieve lessen voor zowel auto als motor en brommer. In de loop der jaren heeft Rijschool Uniek duizenden geslaagden gehad, mede door de betrokken en professionele instructeurs.

Wat een aantal jaren geleden begon als een rijschool met slechts één instructeur werd als snel een groot bedrijf met meerdere opgeleide instructeurs. De oprichter van Rijschool Uniek startte zelf eerst met de rijschool door een aantal uren in de week autorijles te geven. Naast de eigenaar van de rijschool zijn er inmiddels een heleboel andere instructeurs werkzaam bij de rijschool, die elk een opleiding en meerdere cursussen hebben gedaan. Dit vooral om te streven naar kwaliteit, professionaliteit en ervaring!

Inmiddels is Rijschool Uniek een gevestigde partij in de stad Leiden en omstreken. Wij zijn rijbewijs wil halen of heeft gehaald in Leiden, heeft zeker gehoord van deze rijschool!

Samen met ons team van specialisten is de eigenaar van Rijschool Uniek om de tafel gaan zitten om tot in de puntjes uit te stippelen wat er nu daadwerkelijk gerealiseerd kon worden en op welke termijn.

De uitdaging

Een rijschool moet vooral makkelijk te vinden zijn. Vooral als het gaat om de eigen regio van de rijschool. Dit was bij Rijschool Uniek dan ook meteen het belangrijkste onderdeel waar naar gekeken moest worden. De vindbaarheid van de rijschool. Want een rijschool die niet gemakkelijk te vinden is, is een rijschool die weinig tot geen leerlingen op weg kan helpen. Voor Rijschool Uniek was het vanaf moment één ontzettend duidelijk wat zij wilden. Door een samenwerking met ons aan te gaan, wilden ze zoveel mogelijk bezoekers genereren naar hun eigen website om zo steeds weer te groeien.

Naast het genereren van bezoekers was het natuurlijk ook van belang dat de website van de rijschool herzien werd. Het is namelijk goed om meer bezoekers te genereren naar je website. Zo krijg je uiteindelijk meer klanten. Maar het is nog beter om ook een kloppende website te hebben, die gericht is op conversie. Is je website niet op niveau? Dan is de kans groot dat een hoop bezoekers op je website komen, maar geen actie ondernemen. Dat zou zonde zijn! Na om de tafel te hebben gezeten met de eigenaar van Rijschool Uniek, zijn we dus ook aan de slag gegaan met een nieuwe resultaatgerichte website.

De doelstelling

Wanneer je start met een project als dit is het hebben van duidelijke doelstellingen cruciaal. Zonder doelstellingen is het ontzettend lastig om te bepalen of je de juiste kant op gaat. Voor Rijschool Uniek hebben we dan ook een aantal doelstellingen opgesteld. Een van de belangrijkste doelstellingen was om regionaal minimaal 1.500 bezoekers te genereren per maand in het eerste jaar van het SEO traject.

Rijschool Uniek | Case afb 3

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

De aanpak

Op basis van het uitgebreide uitgevoerde marktonderzoek zagen we vele kansen voor de rijschool. Dit heeft geleid tot het inzetten op een regionale zoekmachine optimalisatie strategie. Voor een rijschool is het natuurlijk belangrijk om eerste vindbaar te worden voor potentiële leerlingen in de regio. Is een rijschool al bekend in de regio en wil het juist heel Nederland veroveren? Dan is een landelijke campagne weer toepasselijk. Voor Rijschool Uniek ging het in eerste instantie om een regionale campagne. Hiervoor diende er nieuwe landingspagina’s te worden gemaakt die werden voorzien van passende en geoptimaliseerde content. Tegelijkertijd werd een nieuwe website gemaakt om te voldoen aan alle technische eisen. Bij het maken van de nieuwe website is niet alleen gekeken naar het creëren van een sterke en passende huisstijl. Er is ook gekeken naar de conversie van de website. Toen de nieuwe website stond en de content was geplaatst, volgde het opbouwen van de autoriteit. Dit hebben onze Linkbuilding specialisten gedaan door onder aan de slag te gaan met het linkprofiel van Rijschool Uniek. Hoe meer autoriteit, hoe beter!

Rijschool Uniek | Case afb 4

Het resultaat

Waar het nu echt om draait, is natuurlijk het uiteindelijke resultaat. Het bouwen van een nieuwe website en het uitzetten van de juiste SEO strategie hebben een hoop vruchten afgeworpen. Zo heeft de Rijschool inmiddels een hoop nummer 1 posities weten te bemachtigen in de regio. Hierdoor heeft de website in het eerste jaar meer dan 2.500 maandelijkse bezoekers kunnen generen.

De rijschool profiteert inmiddels van veel nieuwe aanmeldingen en is tijdens de samenwerking flink vooruit gegaan. Tegenwoordig is Rijschool Uniek mede marktleider in de regio! Met trots kunnen we zeggen dat het doel ruim gehaald is! Op nog meer mooie resultaten!

Ontdek jouw website score

Doe de GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.

  • In 24 uur resultaat
  • Welke kansen laat je liggen?
  • Wanneer kun jij groei verwachten?
Jake On-Page specialist

Jake

On-Page specialist