Speedcube

Meer dan 17.000 bezoekers per maand

In eerste instantie kwam SpeedCube enkel bij SAM Online Marketing voor het maken van een professionele webshop. Wat begon als een aanvraag voor een conversiegerichte website, werd een tijd een langdurige SEO samenwerking. Dit SEO traject heeft in de afgelopen jaren ontzettend veel mooie resultaten opgeleverd. Benieuwd naar deze resultaten? Lees verder!

#SEO #conversie #landelijk
Speedcube-afb-1

De klant

SpeedCube is dé webshop voor de speedcuber en hobbyist. Alhoewel het concept in eerste instantie is voortgekomen uit het leveren van professionele rubiks kubussen (ook wel speed cubes genoemd), is dit in de loop der jaren uitgebreid naar fidgets, breinbrekers, yoyo’s, modelbouwpakketten en meer! SpeedCube is de plek voor al deze categorieën en de benodigdheden voor deze hobby’s.

Het bedrijf werd in 2015 opgericht door onze trouwe klant Dave. Het begon allemaal vanuit een eigen hobby en interesse voor het ontdekken van nieuwe dingen. In het beginstadium van de webshop stonden er zo’n 20 verschillende speedcubes op. Vanuit de zolderkamer werden elk van deze speedcubes op de webshop geplaatst en persoonlijk gebracht naar het dichtstbijzijnde PostNL punt. Op dat moment ging nog om een kleine operatie, maar daar kwam al snel verandering in.

In 2016 werd het assortiment in een hoog tempo uitgebreid. Het assortiment van speedcubes.nl ging van 20 producten naar maar liefst 100 producten. In jaren daarna is de webshop alleen nog maar blijven groeien tot de speedcube-gigant dat het nu is.

Voor ons is niets mooier dan terugkijken op zo een mooie en exponentiële groei van een van onze klanten. Inmiddels alweer een aantal jaren geleden zijn wij om de tafel gaan zitten met Dave om samen te bepalen welke richting de webshop op zal gaan.

De uitdaging

Voordat we konden kijken naar het genereren van bezoekers, moesten we natuurlijk eerst aan de slag met het bouwen van een conversiegerichte webshop. Want zonder webshop wordt het lastiger om bezoekers genereren en producten te verkopen. Bij het bouwen van de webshop ging het niet alleen om het creëren van een mooie webshop. Het ging hier vooral om de techniek achter de webshop. Vanaf dag één hebben samen met de klant haarfijn uitgestippeld welke kant we op wilden en wat de doelstellingen waren. Om zulke grote doelstellingen te halen, moet je een ijzersterke webshop hebben, die duizenden bezoekers gemakkelijk aankan. Dat allemaal zonder ook maar een keer te crashen!

Naast het bouwen van de webshop was het zaak dat onze SEO specialisten een plan van aanpak uitzetten voor het genereren van bezoekers naar de webshop. Bij aanvang van het project kwamen er zeker bezoekers op de webshop, maar dit waren er lang niet zoveel als Dave voor ogen had. Daarbij was er ook nog nooit een SEO campagne opgezet voor de website. Aan ons was de uitdaging om een compleet nieuwe SEO strategie uit te zetten met de grootste doelstellingen van de klant in het achterhoofd.

Het bouwen van een webshop op zich is al een grote uitdaging maar het landelijk vindbaar maken was het ook, maar tot zo ver is het al voor een groot gedeelte gelukt. Wat kwam hier allemaal bij kijken?

De doelstelling

Net als elke ondernemer wilde Dave dat zijn bedrijf een succes werd. Als online marketing bureau denken wij natuurlijk na over meer dan alleen het uitvoeren van werkzaamheden. We kijken naar het uiteindelijke doel van de klant. Om gaandeweg te kunnen meten in hoeverre er vooruitgang wordt geboekt, hebben we samen met Dave verschillende doelstellingen samengesteld. Een van de voornaamste doelstellingen had betrekking tot het aantal bezoekers. De doelstelling was om in 2 jaar tijd meer dan 10.000 bezoekers te genereren naar de webshop.

Speedcube-afb-2

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

De aanpak

Om zo goed mogelijk te scoren binnen de zoekmachines is een duidelijke categorisatie toegepast in de webshop. Hier zijn zoektermen aan verbonden. Deze gedegen categorisatie zorgde voor een goede indexering binnen Google. Het technische gedeelte van de webshop was al goed gezet tijdens de bouw, dus was het voor ons een kwestie van optimalisatie op on-page gebied en de autoriteit.

Speedcube-afb-3

Resultaten

Je start een SEO traject natuurlijk niet voor niets. Je wilt resultaat zien! Dat is precies wat wij voor speedcube.nl hebben geleverd. Niet alleen hebben we een gloednieuwe webshop gebouwd, maar we hebben in de afgelopen jaren ook een hoop maandelijkse bezoekers voor de webshop weten te genereren. Op deze manier is de webshop in de afgelopen jaren een van de giganten op de markt geworden. Wat we voor SpeedCube behaalt hebben:

  • 21 top 3 posities
  • 17.000+ bezoekers per maand
  • Meer dan 125.000 sessies
  • Bijna 75% organisch verkeer

Dankzij onze werkzaamheden hebben we al een mooie groei voor SpeedCube kunnen verwezenlijken. Maar dit is zeker nog niet het einde!

Ontdek jouw website score

Doe de GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.

  • In 24 uur resultaat
  • Welke kansen laat je liggen?
  • Wanneer kun jij groei verwachten?
Jake On-Page specialist

Jake

On-Page specialist