Social media specialist

Bereik meer mensen op de socials via het uitbesteden aan een social media specialist van ons bureau. Laat jouw bedrijf groeien met het verkeer dat je via je posts naar je website haalt. Heb jij een bepaald product om te promoten of wil je een event in de schijnwerpers zetten? Neem dan een social media expert in huis.

Ontdek de social score van je bedrijf
Doe de GRATIS social media scan t.w.v. €399,-

Wat is een social media specialist?

Een social media specialist is verantwoordelijk voor het beheren van online merkidentiteit en interactie op social media platforms als LinkedIn, Instagram, TikTok, Facebook, Twitter en nog veel meer. Een social media specialist maakt boeiende content, analyseert prestaties en paste strategieën aan om betrokkenheid en merkbekendheid te vergroten. Je moet een social media expert zien als iemand die het gedrag van de doelgroep weet te begrijpen, trends kan spotten en campagnes kan optimaliseren om zakelijke doelen te behalen. Social media experts zijn zowel digitale strateeg als content creator en werken nauw samen met teams om ervoor te zorgen dat het betreffende bedrijf op elke manier mogelijk op dezelfde wijze communiceert. Kortom, een social media specialist is een digitale expert die het voor elkaar krijgt om via social media platforms online doelen van bedrijven weet te behalen. Denk bijvoorbeeld aan merkbekendheid creëren, leads genereren en producten verkopen. Heb je zelf hulp of advies nodig van een specialist of wil je social media uitbesteden? Neem contact met ons op of vraag een gratis social scan aan!

Ontdek hoe jij succes behaalt met sociale media

Sociale media
Meer klanten met social media marketing

Wat is social media?

Social media is een relatief recent begrip. Het zijn platformen waar mensen digitaal bij elkaar komen om dingen te delen. Verhalen, video’s en afbeeldingen. Het stelt mensen van over de hele wereld in staat om met elkaar te communiceren over de onderwerpen die zij interessant vinden. Social media faciliteert gigantische netwerken van individuen om met elkaar te communiceren.

Wat verdient een social media expert?

Volgens werkzoeken.nl schommelt het salaris van een social media expert in Nederland tussen de € 2.800 tot € 3.785. Gemiddeld gezien komt dit neer op € 3.290 bruto per maand. Wat je vaak ziet is dat het is opgebouwd in diverse schalen. Als iemand al 5 jaar in dienst is bij hetzelfde bedrijf wordt deze als een senior social media marketeer gezien en zal ook meer verdienen. Bovendien is het dienstverband een belangrijke factor voor het bedrag. Wanneer je met een uitzendkracht te maken hebt zal het lager liggen dan bij een freelancer. Bovendien is het niet echt gepast om bij een stichting of goede doelen instelling hoge bedragen te verdienen.

Hoe snel heb ik meer volgers?

Al vanaf het begin van de service kun je meer volgers hebben op de social media kanalen als je het goed aanpakt. Vaak liggen er kansen in je directe kring die je nog nooit eerder hebt benut. Hoe lang het precies duurt, verschilt per bedrijf en hoe intensief je ermee bezig bent. Gemiddeld gezien zal iemand die vaker post sneller nieuwe volgers krijgen.

Voor wie is social media?

Social media is vooral voor de jongere generatie. Als je kijkt naar de cijfers zijn zij de grootverbruikers van deze kanalen. Het is niet voor niets dat veel bedrijven juist deze doelgroepen via de social media kanalen aanspreken. Eigenlijk alleen in de laatste jaren zie je dat steeds meer oudere mensen ook deelnemen aan de online wereld. Dit brengt nieuwe kansen met zich mee, ook voor jouw business. Via een scan ontdek je of je bedrijf geschikt is om deze doelgroep aan te spreken.

Wat doet een social media specialist?

Een social media specialist heeft een erg veelzijdige functie. Je bent als social media expert namelijk zowel een strateeg als een content marketeer, die de verschillende soorten online interacties op sociale mediaplatforms beheert. Zo’n expert ontwikkelt strategieën, creëert content en houdt een scherp oog op de doelgroep, terwijl ze op een effectieve manier met de online gemeenschap communiceren. Ook biedt zo’n expert hulp en advies bij het oppakken van social media campagnes.

Een social media expert…

 • implementeert strategieën om de online aanwezigheid van merken te vergroten en doelstellingen te bereiken.
 • creëert boeiende content, van knallende visuals tot pakkende koppen, om de aandacht van het publiek te trekken.
 • analyseert voortdurend gegevens om prestaties te meten en passen hun aanpak aan voor optimale resultaten.
 • beheert community interacties en reageert op vragen, opmerkingen en feedback van volgers.
 • blijft up-to-date met de laatste trends en platform-updates om de strategieën bij te schaven.

Met een combinatie van analytische vaardigheden en een hoop creativiteit, zijn social media specialisten de bruggenbouwers tussen merken en hun doelgroep op sociale media. Ze navigeren door de stromen van online interacties, waarbij ze de merkbekendheid versterken, relaties creëren en het digitale verhaal tot leven brengen.

Een greep uit onze kennisbank

Wat is seo?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization.

Hoe werkt Google Ads?

Wil je beginnen met SEA, als bijvoorbeeld aanvulling op jouw SEO

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is gratis software van Google waarmee je uitgebreide…

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is één van de belangrijkste tactieken binnen…

Wat is online marketing?

Bij online marketing kies je ervoor om jouw product of dienst te promoten via het…

Wat is de customer journey?

Een customer journey is in het Nederlands een klantreis. Het is de reis de klant..

Linkbuilding Specialist Mimas

Wat is het verschil tussen een social media expert en een content marketeer?

Een social media specialist en een content marketeer zijn beide onmisbare spelers binnen het moderne online marketing team. Beiden vervullen ze verschillende rollen en richten zich op verschillende aspecten van online aanwezigheid en betrokkenheid.

Een social media expert is gespecialiseerd in het beheren en optimaliseren van de aanwezigheid van een merk op sociale mediaplatforms. Ze zijn experts in het begrijpen van de dynamiek van verschillende platforms, het identificeren van de juiste doelgroepen en het creëren van boeiende content die aanspreekt. Ze zijn verantwoordelijk voor het opstellen van strategieën die gericht zijn op het vergroten van merkbekendheid, betrokkenheid en het stimuleren van conversies via sociale media. Social media specialisten zijn ook bedreven in community beheer, interactie met volgers en het monitoren van prestatiegegevens om hun strategieën aan te passen en te optimaliseren.

Aan de andere kant heeft een content marketeer een breder werkveld. Ze zijn gericht op het creëren van waardevolle, relevante en consistente content in verschillende vormen zoals blogs, artikelen, video’s en infographics. Hun doel is om de doelgroep te informeren, te onderwijzen en te betrekken met content die aansluit bij hun behoeften en interesses. Content marketeers richten zich op het aantrekken van publiek door middel van educatieve en entertainende content, met als uiteindelijk doel merkloyaliteit op te bouwen en leads te genereren.

Terwijl een social media expert zich voornamelijk richt op het beheer en de interactie binnen sociale mediakanalen, is een content marketeer verantwoordelijk voor het creëren van een brede verscheidenheid aan content die de gehele digitale aanwezigheid van een merk versterkt. Beide rollen werken vaak hand in hand om een gebalanceerde en effectieve digitale marketingstrategie te creëren.

Wat maakt ons uniek?

Waarom jij met SAM wél wint

We zetten de extra stap

Waar andere marketeers het houden bij tools, denken wij verder dan dat om resultaten voor jou te halen.

Super resultaat gericht!

Door onze holistische aanpak behalen wij consistent resultaten voor al onze klanten!

Alle online expertise in-house

Vanuit jouw budget maken we een strategisch plan
met de kortste weg naar resultaat

Groeien als jij groeit, Floris We zetten de extra stap, Jake We gaan door tot het resultaat gehaald is, Ali

Hoe kies je de juiste social media specialist voor je bedrijf?

Het selecteren van de juiste social media specialist voor je bedrijf is een kritische stap om succesvolle online aanwezigheid en betrokkenheid te verzekeren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de beste match te vinden:

 1. Wat zijn je behoeften: Bepaal welke doelen je wilt bereiken met je sociale media strategie. Wil je meer merkbekendheid, betrokkenheid vergroten, leads genereren of iets anders?
 2. Expertise en ervaring: Zoek naar kandidaten met aantoonbare ervaring in het beheren van sociale mediaplatforms voor bedrijven in jouw branche. Bekijk hun eerdere werk, klanten testimonials en resultaten.
 3. Creativiteit en strategisch inzicht: Een goede social media expert kan niet alleen boeiende inhoud creëren, maar ook strategieën opstellen die aansluiten bij je bedrijfsdoelen.
 4. Platform kennis: Afhankelijk van je doelgroep kunnen verschillende platforms geschikter zijn. Zorg ervoor dat de specialist bekend is met de platforms waarop je actief wilt zijn.
 5. Analytische vaardigheden: Het vermogen om gegevens te analyseren en inzichten te halen is essentieel om de prestaties te meten en strategieën aan te passen.
 6. Communicatieve vaardigheden: Ze moeten niet alleen effectief kunnen communiceren met je doelgroep, maar ook met jou en je team.
 7. Creatieve mindset: Een social media expert moet kunnen denken buiten de gebaande paden om content te creëren die opvalt in de drukke online ruimte.
 8. Oog voor detail: Sociale media vereisen nauwgezette aandacht voor detail, of het nu gaat om planning, inhoud of interactie.
 9. Teamspeler: Als onderdeel van je marketingteam moet de specialist kunnen samenwerken met andere teamleden en afdelingen.
 10. Past bij je bedrijfscultuur: Kies iemand wiens waarden en werkethiek aansluiten bij die van je bedrijf.

Door deze factoren te wegen en weloverwogen keuzes te maken, kun je de juiste social media specialist vinden waaraan je de belangrijke zaken kunt uitbesteden. Deze specialist is een consultant die je bedrijf helpt om online te groeien en bloeien.

Ontdek de social score van je bedrijf

Doe de GRATIS social media scan

Weten waarom je weinig uit je social media haalt. Wij analyseren je sociale media en geven je een GRATIS audit.

 • Richt je sociale media goed in
 • Ontvang in 24 uur je uitslag
 • Daadwerkelijk verdienen met socials
Online Marketing Strateeg Sasha

Directeur en marketing strateeg

Waarom zou je een social media specialist inhuren?

In een tijdperk waarin digitale interactie een cruciale rol speelt in het succes van bedrijven, is het inhuren van een social media specialist geen luxe maar eerder een strategische noodzaak. Hier zijn overtuigende redenen waarom je zou moeten overwegen om een social media specialist in te schakelen:

 1. Expertise en Specialisatie: Social media is meer dan alleen wat berichten plaatsen. Een specialist begrijpt de subtiliteiten van verschillende platforms, weet hoe ze de juiste toon en inhoud moeten kiezen voor elk publiek, en kan de laatste trends en veranderingen in de gaten houden.
 2. Tijdsefficiëntie: Het beheren van sociale media vergt consistentie en tijdsinvestering. Een expert neemt deze verantwoordelijkheid van je over, waardoor jij je kunt concentreren op andere belangrijke bedrijfsaspecten.
 3. Doelgerichte Strategieën: Een social media expert ontwikkelt strategieën op basis van jouw bedrijfsdoelen. Ze weten hoe ze merkbekendheid kunnen vergroten, betrokkenheid kunnen stimuleren en leads kunnen genereren.
 4. Creativiteit: Ze zijn bekwaam in het creëren van inhoud die niet alleen de aandacht trekt, maar ook resonantie vindt bij je doelgroep. Dit omvat alles van boeiende teksten tot visueel aantrekkelijke afbeeldingen en video’s.
 5. Data-gedreven Besluitvorming: Een specialist scant steeds prestatiegegevens om te begrijpen wat werkt en wat niet. Hierdoor kunnen ze strategieën finetunen voor optimale resultaten.
 6. Klantinteractie: Ze zijn goed thuis in het beheren van klantinteracties online, variërend van klachten tot vragen. Dit draagt bij aan een positieve merkbeleving en klantrelaties.
 7. Tijdige Aanpassingen: Met het vermogen om snel te reageren op veranderende omstandigheden en trends, kunnen social media specialisten je strategieën tijdig aanpassen.
 8. ROI-gericht: Door een slimme aanpak en continue optimalisatie kunnen social media specialisten bijdragen aan een verbeterde Return on Investment (ROI) voor je marketinginspanningen.
 9. Unieke Identiteit: Ze kunnen helpen bij het ontwikkelen van een unieke online identiteit en een consistent merkbeeld dat onderscheidend is in de competitieve digitale ruimte.

Samengevat, het inhuren van een social media specialist biedt de kans om gerichte, professionele expertise in te zetten om je online aanwezigheid te versterken, je merk te laten groeien en te gedijen in het steeds veranderende digitale landschap.

Wat andere ondernemers zeggen…

5/5

Tolga Cav

#SEO #website

Professionele Team die hart heeft voor jou zaak en er voor zorgt dat jij moet goed gevoel je werk kan doen!

5/5

Brahim Vlogs

#SEO #website

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben, alle afspraken zijn tot nu nagekomen. Wat ik zeer belangrijk vindt is dat als er een verandering plaats moet vinden dat het snel gedaan wordt, en dat is hier zeer zeker het geval!

5/5

Van Vleuten Marketing

#SEO

Wij hebben een hele prettige samenwerking met SAM Online Marketing. De werkwijze en communicatie is altijd helder. Beide partijen weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Dit is zeker een aanrader.

Online Marketing Experts

Expertise nodig voor jouw online marketing?

Onze specialisten geven je advies op maat waarmee jij boven jouw concurrenten uit stijgt!

SAM Online Marketing als jouw social media specialist inhuren.

Wanneer je ervoor kiest om SAM Online Marketing in te huren als jouw eigen social media specialist, kies je voor een strategische partner die de kracht van sociale media begrijpt en dit weet in te zetten voor meetbare resultaten. Bij ons bureau geloven we dat social media meer is dan alleen het plaatsen van berichten; het is een ontzettend krachtige tool om merkidentiteit te versterken, klantrelaties op te bouwen en groei te stimuleren. Ons team bij SAM Online Marketing beschikt over diepgaande expertise op het gebied van social media. We creëren op maat gemaakte strategieën die naadloos aansluiten op jouw bedrijfsdoelen en doelgroep. Of het nu gaat om het vergroten van engagement, het genereren van leads of het vergroten van merkbekendheid, wij ontwikkelen gerichte campagnes die de juiste boodschap op het juiste moment overbrengen.

Wat ons onderscheidt, is onze voortdurende toewijding aan het meten en analyseren van resultaten. Door voortdurend te monitoren en bij te sturen, zorgen we ervoor dat jouw social media-inspanningen niet alleen impact hebben, maar ook aantoonbare ROI opleveren. Het inhuren van ons bureau als jouw social media expert betekent samenwerken met een team dat jouw visie begrijpt en de technische knowhow heeft om die om te zetten in een succesvolle online aanwezigheid. We zijn er om jouw merk te laten stralen in de digitale wereld. Word jij ons volgende succesverhaal? Aarzel niet, neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw bedrijf meetbaar resultaat kunnen leveren!

Wat zijn voordelen van het uitbesteden van social media beheer aan een specialist?

Het uitbesteden van social media beheer aan een specialist heeft verschillende voordelen. Allereerst heeft een specialist ontzettend veel kennis van verschillende platforms en trends, wat leidt tot doelgerichte strategieën en relevante content. Dit bespaart jou als ondernemer tijd en moeite in het bijhouden van snel veranderende algoritmen. Bovendien biedt een specialist expertise in het maken van boeiende content en het maximaliseren van betrokkenheid, wat de merkbeleving en klantrelaties verbetert. Door het monitoren van resultaten en het bijsturen van strategieën op basis van analyse, zorgt een expert voor meetbare ROI. Dit maakt social media beheer uitbesteden een goede investering voor elke ondernemer die optimaal wilt profiteren van hun de kansen die social media biedt.

Hoe kies ik de juiste social media specialist die past bij mijn bedrijf en doelen?

Bij het kiezen van de juiste social media specialist voor jouw bedrijf en doelen is het belangrijk om een grondige evaluatie uit te voeren. Begin met het beoordelen van hun ervaring, eerdere klanten en portfolio om inzicht te krijgen in hun expertise. Vraag naar specifieke resultaten die ze hebben behaald, zoals groei in betrokkenheid of conversies. Zorg ervoor dat hun aanpak en waarden overeenkomen met die van jouw bedrijf. Communiceer duidelijk over je doelstellingen en verwachtingen en vraag om een aangepaste strategie. Vraag ook naar referenties en lees beoordelingen om een goede keuze te maken.

Helpen jullie ook bij adverteren op social media?

Ja, absoluut! Bij SAM Online Marketing bieden we uitgebreide diensten op het gebied van adverteren op sociale media. We begrijpen dat effectieve advertentiecampagnes een belangrijke rol spelen in het vergroten van merkbekendheid en het stimuleren van conversies. Ons team van ervaren social media experts is dag in dag uit bezig met het creëren van strategieën die aansluiten bij jouw doelen en doelgroep. We ontwerpen en beheren gerichte advertentiecampagnes op platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en meer. Met constante monitoring en optimalisatie zorgen we ervoor dat jouw advertenties maximale impact hebben en jouw investering optimaal benut wordt.

Hoe meten jullie als social media specialist de ROI van campagnes?

We gebruiken uitgebreide analysetools om belangrijke statistieken zoals betrokkenheid, klikfrequentie, conversies en omzet bij te houden. We monitoren hoe de campagnes bijdragen aan specifieke doelen, zoals leadgeneratie of verkoop. Door het vergelijken van de investering in advertentiekosten met de behaalde resultaten, berekenen we de daadwerkelijke ROI. Deze gegevens helpen ons om campagnes in realtime aan te passen en te optimaliseren voor maximale efficiëntie en rendement. Ons doel is om meetbare, tastbare resultaten te leveren die de waarde van onze inspanningen aantonen. Daar hebben jij en je bedrijf uiteindelijk het meeste aan!