SAM SpecialistMa - Vr 09:00 - 18:00

Behaal het beste resultaat

Doe de gratis website scan

Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het genereren van links van en naar uw website, alsmede binnen uw website zelf. Het uiteindelijke doel van linkbuilding is het opbouwen van autoriteit voor uw website en het verdelen van deze autoriteit in uw website zelf. Hyperlinks worden weergegeven door middel van anchorteksten. Linkbuilding valt daarbij op te delen in interne linkbuilding en externe linkbuilding.

Externe linkbuilding

Externe linkbuilding is erop gericht de autoriteit van uw website te verhogen. Op het moment dat Google uw website op meerdere plaatsen terug ziet komen, zal hij u meer waarde binnen uw vakgebied toekennen, waardoor de autoriteit van uw website vergroot wordt. Het belangrijkste is dat u bij al deze externe activiteiten die u uitvoert een link plaatst naar uw website.

Voorbeelden van externe linkbuilding zijn:

– Het schrijven van gastblogs;
– Het leveren van waardevolle content, waarbij je een link ‘verdient’ naar je eigen website;
– Het uitwisselen van links met andere websites;
– Het schrijven van berichten op de eigen social media kanalen.

Interne linkbuilding

Alhoewel externe linkbuilding een constant proces is, gaan we er even vanuit dat u de autoriteit al heeft opgebouwd. Nu moet deze ‘verdeeld’ worden over uw eigen website.

Google maakt gebruik van zogeheten webcrawlers. Deze moeten goed door uw website kunnen om alle pagina’s te kunnen indexeren en te kunnen bepalen welke pagina’s het belangrijkst zijn en het meeste autoriteit verdienen.

Link niet zomaar ergens naartoe. Op deze manier zal de opbouw van uw website verpest worden en zal deze vele malen moeilijker te indexeren zijn. Bepaal van te voren uw thema’s en de categorieën die hieronder vallen. Wij raden u daarbuiten aan eerst alle content te schrijven en te plaatsen en dan pas de interne links aan te brengen.

Ten slotte willen wij u op het hart drukken de ‘anchortekst’ (onderstreepte tekst in de link) zo natuurlijk mogelijk te maken. Google moet op basis van deze tekst zo goed mogelijk kunnen bepalen wat het op de pagina waar naar doorgelinkt wordt kan verwachten.

 

Een samenwerking aangaan met SAM

Ervaren online marketing specialisten
Aantoonbare resultaten voor klanten
Duurzame topposities in Google
Deskundig advies

Contact opnemen met SAM