Home | Blog | Pingdom Tools: test de snelheid van jouw website
Pingdom Tools

Leestijd: 5 min

Pingdom Tools: test de snelheid van jouw website

In een tijd van gebruiksvriendelijkheid en een strenge technische beoordeling van jouw website vanuit Google, is het belangrijk de snelheid en algehele performance van jouw website te testen. Google Pagespeed Insights is altijd een goede tool om te hanteren – je bekijkt jouw website vanuit de ogen van Google – maar een tool die jou zeer uitgebreide, handige info verschaft, is Pingdom Tools. Hieronder een uitgebreide uitleg over Pingdom Tools, waarmee jij na het lezen direct aan de slag kunt!

Diverse serverlocaties

Allereerst laat Pingdom je kiezen vanuit welke serverregio je jouw website laat meten. Zo is het onder andere mogelijk om een website snelheid test te voeren vanuit Stockholm (Zweden), San Jose (Californië, Verenigde Staten) en Melbourne (Australië). Vooral voor globaal actieve websites is dit een zeer handig middel.

Performance Insights

Allereerst beoordeelt Pingdom Tools jouw website op een aantal essentiële onderdelen, waarbij het je een score van 1 t/m 100 geeft, alsmede een Amerikaanse grade (van A tot F). Deze onderdelen hebben onder andere betrekking op caching, redirects en requests (waarover later meer). Hierdoor krijg je direct een idee hoe jouw website er voor staat, van waaruit je vervolgens weer verder kunt werken.

Welke content neemt de meeste ruimte in?

De grootte van de content (qua MB) speelt een rol in de tijd die een webpagina nodig heeft om te laden. Pingdom tools laat niet alleen zien hoe groot jouw webpagina is, maar laat ook zien welk onderdeel welke grootte heeft en welk percentage van het geheel het inneemt.

De meeste ruimte wordt over het algemeen ingenomen door afbeeldingen, zoals je ook in onderstaande afbeelding kunt zien. Wil je snelle stappen maken, dan is het aan te raden om de afbeeldingen op jouw webpagina te verkleinen. Tevens zal een groot gedeelte van de ruimte worden ingenomen door video’s. Wil je een niet-extern ingeladen video op jouw website, ga dan serieus na of dit daadwerkelijk een meerwaarde heeft; het kan een zeer negatieve invloed hebben op de snelheid van jouw website.

Requests meten

Een essentieel onderdeel van het optimaliseren van jouw websitesnelheid ligt in het beperken van het aantal requests. Dit zijn verzoeken die een webbrowser naar een server stuurt. Deze verzoeken staan allemaal voor kleine stukjes van de website, die de webbrowser als het ware in moet laden. Als een browser meer verzoeken moet sturen, zal het automatisch ook langer duren om de website in te laden.

Pingdom Tools is een zeer betrouwbaar middel om het aantal requests te achterhalen. Anders dan GTMetrix of Google Pagespeed Insights (die hier helemaal geen informatie over geeft), pakt Pingdom Tools alle requests direct vanaf de server. Hierdoor krijg je de beschikking over een veel betrouwbaarder meting.

Wat laadt wanneer?

Pingdom Tools geeft je niet alleen een betrouwbare meting van het aantal requests, maar geeft daadwerkelijk inzicht in wat wanneer laadt en welk verzoek wanneer wordt gestuurd. Deze ‘Waterfall’ legt exact bloot waar de pijnpunten van jouw website liggen en op welke vlakken de meeste winst valt te behalen.

Al met al

Al met al is Pingdom Tools de tool to go als het aankomt op het optimaliseren van jouw websitesnelheid. Dit wil niet zeggen dat je je stuk moet staren op alleen deze tool. Het is wellicht de meest geavanceerde tool als het aankomt op website performance, maar door het te combineren met Pagespeed Insights en GTMetrix maak je de meting nog vele malen betrouwbaarder.

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 7 min

Wat we allemaal kunnen leren van de groei van Coolblue? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe telefoon, een nieuwe koptelefoon of een nieuwe spelcomputer, bij Coolblue kun je terecht. Je vindt er ook een grote selectie keukenapparatuur,...

Leestijd: 5 min

Een eigen webshop in 2023 starten. Waar begin je? Denk je erover om je eigen webshop te beginnen? Of je nu fysieke goederen, digitale producten of een combinatie van beide wilt verkopen, er is nog nooit een beter moment geweest...

Leestijd: 7 min

Succesvol adverteren op Instagram: Handleiding Voor bedrijven kan Instagram een krachtig middel zijn om nieuwe en huidige klanten te bereiken. Zo zijn er meer dan 200 miljoen Instagram-gebruikers die elke dag minstens één bedrijfsprofiel bekijken. Maar hoe kun je ervoor...

Leestijd: 7 min

Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf dat niet aan deze vraag kan voldoen zal snel achterop raken.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.